Závody žen (kon.) | Závody mužů (kon.)
konec
Závody mužů

Úterý 31.07.2012, 13:00Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Laser
    Viktor Teplý byl nakonec v cíli první jízdy 30. Vyhrál Pavlos Kontides (CYP) před Slingsbym (NZL) a Rammom (EST).
     
    Laser
    Viktor Teplý jednatřicátý s dobrou výchozí pozicí pro útok na třicátého Van Laera (BEL). Slingsby (NZL) mocně stahuje náskok Kontidise (CYP) a za chvíli by jej měl předjet.
     
    Finn
    Po šesti jízdách tak nadále vede Hogh-Christensen (DEN), druhý je Ainslie (GBR) a třetí dnes mírně trápící se Lobert (FRA). Michael Maier se díky nejhorší šesté jízdě propadl na devatenácté místo.
     
    Laser
    Teplý poskočil o jedno místo na 31. příčku o sekundu za třicátého Mileviciuse (LTU). Slingsby (NZL) mírně stáhl náskok Kontidese (CYP).
     
    Laser
    Kontides (CYP) se Slinsgbym (NZL) si to rozdají o prvenství, Viktor Teplý na 32. místě bude bojovat o co nejlepší umístění.
     
    Finn
    Michael Maier je bohužel předposlední s náskokem rovné minuty na posledního Zarifa (BRA). Vede Karpak (EST) před suverénem Hogh-Christensenem (DEN).
     
    Laser
    V polovině jízdy tedy Viktor Teplý třicátý, nadále vede Kontides (CYP).
     
    Laser
    To je škoda, Viktor Teplý zaznamenal sešup o pět míst na 30. pozici. Je však v kontaktu s Foglou Costou (URU), jenž je před ním jen o tři sekundy.
     
    Finn
    Ve Finnu se nám bohužel až na dvaadvacátou pozici propadl Michael Maier a nevypadá to, že by se pozice v dohledné době zlepšila. Trujilla Villara (ESP) ve vedení nahradil Karpak (EST).
     
    Laser
    Viktoru Teplému se daří čím dál více postupovat v pořadí, aktuálně je pětadvacátý a poměrně reálně ještě může zaútočit i o tři příčky výše. Kontidese (CYP) ve vedení nahradil Maegli Aguero (GUA).
     
    Laser
    O kousek dál to už je veselejší, i když se ztráta navyšuje. Viktor Teplý se posunul o tři místa na 27. pozici a není vyloučeno, že se nebude v pořadí posouvat dále.
     
    Laser
    Viktor Teplý tradičně začal na třicátém místě, ve vedení Kontides (CYP).
     
    Finn
    Michael Maier nadále devatenáctý s mírným odstupem na osmnáctého Baldassariho (ITA) a sedmnáctého Borysova (UKR).
     
    Finn
    Michael Maier na devatenáctém místě se ztrátou padesáti sedmi sekund na vedoucího Trujilla Villara (ESP).
     
    RS-X
    Po dvou jízdách patří Karlu Lavickému devětadvacáté místo, přičemž stejný počet bodů jej dělí od medailové jízdy. První tři místa se seřadila podle obou jízd, na nichž pódiové zastoupení bylo stejné: van Rijsselberge (NED), Miarczynski (POL), Wilhelm (GER).
     
    RS-X
    Karel Lavický nakonec Espositovi (ITA) o tři sekundy unikl a dojel devětadvacátý.
     
    RS-X
    Karel Lavický devětadvacátý se skoro čtyřminutovým odstupem. Lehce na něj dotírá Esposito (ITA).
     
    Finn
    Po páté jízdě ve Finnu je Michael Maier osmnáctý. Je tu samozřejmě ještě prostor na kvalifikaci do medailové jízdy, to by ale musel český reprezentant zlepšit své výkony.
     
    RS-X
    Karel Lavický nabral další vteřinky ztráty a je třicátý. Od devětadvacátého Carioloua (CYP) jej ale dělí jen pět sekund, což prakticky nic neznamená.
     
    RS-X
    Rozjela se nám také druhá jízda ve třídě RS-X, Karel Lavický po prvním měření na 29. pozici.
     
    Finn
    Michael Maier nakonec v cíli osmnáctý, vyhrál Hogh-Christensen (DEN) před Raileym (USA) a Nirkkem (FIN).
     
    Finn
    Ve Finnu se bohužel Michael Maier propadl na devatenácté místo, o čtyři sekundy za osmnáctého Zarifa (BRA). Ve vedení stále skvělý Hogh-Christensen (DEN), jehož ve skandinávském tandemu na druhém místě doplňuje Nirkko (FIN).
     
    RS-X
    V cíli je Karel Lavický třicátý se ztrátou 5:27 na vítěze van Rijsselbergeho (NED). Za ním o dvaačtyřicet vteřin zaostal Miarczynski (POL) a o osmdesát sekund Wilhelm (GER).
     
    Finn
    Hogh-Christensen (DEN) navýšil náskok před Trujillo Villarem (ESP) na dvanáct sekund. Na Španělově úrovni je také Ainslie (GBR). Michael Maier se posunul o jedno místo na sedmnáctou pozici a ztrácí šedesát šest vteřin.
     
    RS-X
    Karel Lavický při třetím měření třicátý se stále narůstající ztrátou, která momentálně činí 4:38. Pousunul se však o dvě místa a pokusí se dojet i devětadvacátého Boonsawada (THA).
     
    RS-X
    Karel Lavický se bohužel propadl o jedno místo na dvaatřicátou pozici. Momentálně jede se ztrátou 3_:16.
     
    RS-X
    Karel Lavický je až na konci startovního pole, se ztrátou dvou minut a čtyřiceti sekund jede na jednatřicátém místě.
     
    Poslední naší nadějí bude ve třídě Laser Viktor Teplý. Tomu se při olympijském debutu nedaří prosadit v přeplněné konkurenci a po dvou jízdách mu se ziskem padesáti šesti bodů za 29. a 27. místo patří třicátá pozice. Se ziskem tří bodů vede Novozélanďan Tom Slingsby.
     
    Dalším českým želízkem bude ve třídě RS-X českobudějovický rodák Karel Lavický. Jeho kategorie je ale dnes na samém začátku programu a na rozdíl od Meiera dnes začíná s čistým štítem. I ve třídě RS-X máme poměrně jednoduchý systém - cílem je získat co nejméně bodů, přičemž za bodový zisk se rovná konečné pozici v cíli. Před medailovou jízdou se vymaže nejhorší jízda a všechny body sečtou. Ve finále se pak body násobí dvěma.
     
    Česká republika dnes má v jachtingu mnohonásobné zastoupení. Začněme třídou Finn. Ta se dnes pojede již třetím dne. Po čtyřech jídzách je ve vedení Dán Jonas Hogh Christensen s jedenácti body. Český zástupce Michael Meier je šestnáctý z 68 body za 19., 18., 21. a 10. místo.

    Daniel Polách

    Luboš Vácha

    bahis siteleri