Jednotlivci (muži) (kon.) | Jednotlivci (ženy) (kon.)
konec
Jednotlivci (ženy)

Úterý 31.07.2012, 10:26Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    Myslím, že to byl skutečně nádherný závěr a pozvánka na další souboje lukostřeleckého programu. Soutěž pokračuje už zítra, tak nezapomeňte sledovat naše on-line přenosy. Příjemný zbytek večera! (18:49:14)
     
    Roz
    Obě ženy namířily šíp shodně do devítky. Blíže středu však byla Berengere Schuhová z Francie, která tak postupuje mezi nejlepší šestnáctku.
     
    Set5
    Jako třešnička na dortu dnešního dne přichází rozstřel o vítězku! Lin Chia-En vyhrála pátý set 28:25, čímž srovnala na 5:5 a vynutila si rozhodnutí na jednu ránu.
     
    Set4
    Ještě není konec. Schuhová na závěr čtvrté sady zaváhala a trefila jen osmičku, což znamenalo remízu. Stav se pohnul na 5:3 pro Francouzsku, desátou závodnici z Pekingu.
     
    Set3
    No a Berengere Schuhová znovu otáčí zápas! Třikrát devět je dvacet sedm, tedy o bod víc než soupeřka. Za stavu 4:2 může francouzská střelkyně rozhodnout.
     
    Set2
    Schuhová se však rozpomněla na své světlé chvilky z odpoledne a díky vítězství 29:22 srovnává na 2:2.
     
    Set1
    Zatím se jí to daří, a to především díky kiksu Francouzky v posledním pokusu – trefu do čtyřky tak rozhodně můžeme nazvat. 26:20 pro Chia-En.
     
    Na závěr dnešního odpoledne uvidíme další bitvu o páteční osmifinále. Lin Chia-En z Taiwanu se utká právě s Berengere Schuhovou z Francie a bude chtít potvrdit svou pozici favoritky.
     
    Set4
    Fantastický zápis ze čtvrtého setu posouvá Berengere Schuhovou dál! Všechny tři její šípy zamířily do desítky, na což Kawanakaová nemohla najít odpověď a máme hotovo.
     
    Set3
    Lukostřelkyně teď své výkony konečně ustálily a veseleji je Francouzce. Poslední desítka ji zajistila stav 28:26 a v zápase 4:2. Vypadá to pro ni nadějně.
     
    Set2
    Druhý set ale Kawanakaová pokazila jednou sedmičkou a dokonce jednou šestkou. Schuhová díky výhře 27:22 srovnává na 2:2.
     
    Set1
    Drobná japonská závodnice, vážící pouhých 50 kilogramů (možná i s postelí v olympijské vesnici), se po prvním dějství ujímá vedení 2:0.
     
    Soupeřku předchozí vítězky určí souboj, který se chystá právě teď. Proti sobě nastoupí Berengere Schuhová z Francie a Kaori Kawanakaová z Japonska. Kvalifikační výkon hovoří v mírný prospěch Japonky, ale vše se zdá být naprosto otevřené.
     
    Set4
    Na závěr si Hashimová desítkou přece jen spravila chuť. I tak ale čtvrtý set prohrává 24:27 a olympijský turnaj pro ni končí, byť měla zápas rozjetý perfektně. V další fázi uvidíme Lin Chia-En z Taiwanu.
     
    Set3
    Další fatální zaváhání malajské závodnice mělo podobu dvou šípů do pětkové výseče. Chia-En tak v pohodě získává další dva body a je blíže vítězství.
     
    Set2
    Vzápětí už Korejka svůj výkon výrazně zlepšila. Ani to ale nepotřebovala, protože Hashimová nepochopitelně trefila prvním šípem jen dvojku! Máme srovnáno 2:2.
     
    Set1
    První set však předpoklady nenaplnil. Hashimová se ujímá vedení 2:0!
     
    V zápase Lin Chia-En z Taiwanu a Nurul Syafiqah Hashimové z Malajsie bude favoritem na výhru první jmenovaná závodnice. Ta byla v kvalifikaci pátá o celých 68 bodů před dnešní soupeřkou.
     
    Set5
    Stěpanovová si svůj ortel podepsala závěrečným šípem do sedmičkové výseče. Japonka Ren Hayakawaová vítězí 27:25, celkově 7:3 a je mezi šestnácti nejlepšími.
     
    Set4
    Následně předvedly obě střelkyně naprosto totožný výkon a podle jejich skóre je patrné, že na začátku se teprve zastřelovaly. Remíza 29:29 víc vyhovuje Japonce, jež drží vedení 5:3.
     
    Set3
    Hayakawaová mě vyslyšela a střed trefila hned dvakrát! Pohodlné vítězství 29:25 pro japonskou závodnici, která vede 4:2 a má mečbol.
     
    Set2
    Co stačilo Japonce v prvním setu na vítězství, potřebovala teď její soupeřka. Stěpanovová díky výslesku 26:25 srovnává na 2:2. Stále čekáme na první desítku.
     
    Set1
    V prvním setu byl rozdíl mezi střelkyněmi dvoubodový. Japonka ho ovládla 26:24 a vede 2:0.
     
    Právě vítězky dvou předchozích zápasů se rovnou utkají o postup do osmifinále. Inna Stěpanovová z Ruska tedy vyzve Ren Hayakawaovou z Japonska. V kvalifikaci dělil obě závodníce jediný bod a také jediná příčka – a to ve prospěch Hayakawaové.
     
    Set5
    Obě soupeřky se vybičovaly k perfektnímu představení. Už to vypadalo lépe pro Bjerendalovou, která trefila dvě desítky. Pak však přišla jen sedmička, na což Japonka nemilosrdně odpovídá! 29:27 pro Hayakawaovou v pátém setu a konečný výsledek 6:4 v její prospěch!
     
    Set4
    Šestka ale předurčila Švédku k neúspěchu ve čtvrtém setu. 27:25 pro Hayakawaovou a máme tu zase nerozhodný stav – 4:4.
     
    Set3
    No a podívejme! Christine Bjerendalová otáčí vývoj střetnutí, když znovu vítězí 27:26. Outsider zápasu se těší z vedení 4:2.
     
    Set2
    Ani 26 bodů pro Japonku není špatný výsledek. Bjerendalová ale byla ještě lepší a druhý set vyhrála o jeden bod. Srovává tak na 2:2.
     
    Set1
    No a Hayakawaová zažívá vstup na jedničku s hvězdičkou! Tři desítky v prvním setu znamenají vedení 2:0.
     
    V dalším vyřazovacím utkání se proti sobě postaví Christine Bjerendalová ze Švédska a Ren Hayakawaová z Japonska. Větší kvalita by měla být na straně Japonky.
     
    Set4
    Nejlepší výsledek celého zápasu, tedy 27 bodů v jednom setu, zaznamenala Inna Stěpanovová z Ruska a postupuje dál. Konečný stav 7:1.
     
    Set3
    Cabralová to však nechce nechat jen tak. V další sadě se Rusce se 25 body vyrovnala a vynutila si další set. Stále všek prohrává vysoko 1:5.
     
    Set2
    Také set číslo dvě se stal kořistí Inny Stěpanovové, která teď už může utkání ukončit.
     
    Set1
    Sedmnáctá závodnice z kvalifikace zatím potvrzuje předpoklady a po prvním setu vede 2:0.
     
    Teď už jdeme do prvního odpoledního utkání ženského pavouka. Favoritkou je Ruska Stěpanovová.
     
    14:08
    Nyní následuje pauza. Další zápas je na programu až v 16:26. Utká se Inna Stěpanovová (RUS) a Rachelle Anne Cabralová (PHI).
     
    14:06
    Ano, Lee Sung Jin (KOR) trefila 9 bodů a je ve čtvrtfinále po výsledku 6:2 (110:105).
     
    14:06
    Kristine Esebuaová (GEO) trefuje pouze 8 bodů a to nejspíš stačit nebude.
     
    14:06
    Po dvou šípech je stav nerozhodný. Rozhodnout může poslední trefa.
     
    14:05
    Devítka pro Kristine Esebuaovou (GEO).
     
    14:05
    Lee Sung Jin (KOR) ale nachází stejnou odpověď.
     
    14:05
    Kristine Esebuaová (GEO) začíná desítkou.
     
    14:04
    Ještě není konec. Kristine Esebuaová (GEO) předčila Korejku ve třetím kole o jeden bod a snížila tak na 2:4. začíná čtvrtý set.
     
    14:03
    Ale nyní se karta obrací! Kristine Esebuaová (GEO) trefila 10 bodů a její soupeřka pouze 8 bodů.
     
    14:02
    Třetí set startuje lépe Korejka, když trefuje středový kruh. Kristine Esebuaová (GEO) trefila pouze devítku.
     
    14:02
    Třetí kolo může rychle ukončit celý zápas.
     
    14:01
    Po první vyrovnané sérii z toho začíná být jednoznačná partie. Korejka uhrála ve druhém kole 29 bodů, což v pohodě stačilo na 25 bodů od soupeřky.
     
    13:59
    A korejská lukostřelkyně bere první set. Vede 2:0.
     
    13:58
    Favorit tohoto zápasu je jasný. Je jím Lee Sung Jin (KOR), jenž je druhá v celkovém pořadí lukostřelkyň.
     
    13:56
    S drobným zpožděním ale přece. Začíná souboj o čtvrtfinále mezi Lee Sung Jin (KOR) a Kristine Esebuaovou (GEO).
     
    13:40
    Nyní se na jeden zápas přesuneme na mužské osmifinále, hned potom se ovšem stejný zápas bude hrát i mezi ženami.
     
    13:38
    Další osmifinalistkou se stává Lee Sung Jin (KOR). Celkovým počtem 85:68 porazila svou soupeřku rozdílem třídy.
     
    13:36
    Tento zápas bude očividně také hodně rychlý. Korejka již vede 4:0 poté, co opět trefila dohromady 29 bodů za dvě desítky a jednu devítku. Maureen Tuimalealiifanová (SAM) si zlepšila skóre a nahrála alespoň průměrných 25 bodů, ale to je pramálo na dnes ve vynikající formě hrající Korejku.
     
    13:34
    První kolo dopadlo až s drasticky velkým rozdílem pro Lee Sung Jin (KOR), jenž nastřádala 29 (10,10,9). Maureen Tuimalealiifanová (SAM) trefila 6,7,6, což je 18 a to je jednoznačně nejslabší kolo dnešního dne.
     
    13:32
    A rychle na další zápas. Na programu je nyní Maureen Tuimalealiifanová (SAM) a Lee Sung Jin (KOR).
     
    13:30
    Tak tohle měla Kristine Esebuaová (GEO) hodně lehké. Vyhrává poměrem 6:0 a postupuje do osmifinále. Denisse van Lamoenová (CHI) dělala často zbytečné chyby, za celá tři kola netrefila ani jednu desítku. Dnes nebyla ve své kůži.
     
    13:27
    I druhý set vyhrává sedmadvacetiletá rodačka z Khobi. Stav je tak již 4:0 a jde se do třetího kola, které již může být také posledním.
     
    13:25
    První set vyhrála Kristine Esebuaová (GEO) a vede tak 2:0.
     
    13:24
    Žádná z obou lukostřelkyň není v tomto zápase považována za favoritku. Obě lukostřelkyně jsou totiž od sebe v žebříčku daleko pouze o tři místa.
     
    13:22
    Proti sobě stojí: Denisse van Lamoenová (CHI) a Kristine Esebuaová (GEO), zápas začíná.
     
    12:46
    No a je konec! Takřka celý zápas vedla Američanka Nicholsová, ale nakonec jej nedokázala dovést do úspěšného konce. V posledním setu předvedla jen průměrný výsledek 25 bodů, kdežto Bishindee Urantungalagová (MGL) zahrála hned 28 bodů po šípech 9,9,10. Postupuje tak do čtvrtfinále.
     
    12:44
    Čtvrtý set vyrovnává celý souboj, jelikož Bishindee Urantungalagová (MGL) vyhrála své prvního kolo výsledkem 26 (7,9,10). Jennifer Nicholsová (USA) trefila o bod méně po šípech 9,8,8.
     
    12:43
    Třetí kolo končí opět remízou! Nicholsová (USA) zachraňovala průměrné kolo posledním šípem, jenž trefil středový kruh. Bishindee Urantungalagová (MGL) trefila 8,9,9 a stav je tak 4:2 pro Američanku.
     
    12:42
    Po setech je tak stav 3:1 pro Nicholsovou (USA).
     
    12:41
    Druhý už byl v podání Američanky, jenž o bod předčila svou soupeřku. Trefila 10,9,8, kdežto Bishindee Urantungalagová (MGL) jen 10,8,8.
     
    12:40
    Zde první set skončil nerozhodně poté, co si obě lukostřelkyně připsaly shodně po 27 bodech.
     
    12:40
    A nyní už rychle na osmifinálovou bitvu mezi zmiňovanou Bishindee Urantungalagovou (MGL) a Jennifer Nicholsovou (USA).
     
    12:13
    Trefila pouze 9 bodů a to nestačí. Ztratila tak na soupeřku další bod a to rozhoduje o vítězovi. Bishindee Urantungalagová (MGL) postupuje do osmifinále poměrem 7:3 a utká se tak s Jennifer Nicholsovou (USA).
     
    12:13
    Alison Williamsonová (GBR) má v rukou poslední šíp a musí trefit středový kruh, jinak je konec.
     
    12:12
    Pátý set začíná lépe Alison Williamsová (GBR).
     
    12:10
    A trefuje celkem 25 bodů, což je opět málo. Bishindee Urantungalagová (MGL) ztratila jen dva body ze třiceti možných a bere čtvrtý set. Je to tak už 5:3 pro Mongolku.
     
    12:10
    Čtvrté kolo tak začíná za stavu 3:3. Britská lukostřelkyně trefila 8 bodů. Má před sebou ještě další dva šípy.
     
    12:08
    Třetí kolo ale poprvé bere také Bishindee Urantungalagová (MGL), jenž nahrála 27 bodů po výsledcích 8,10,9. Její soupeřka nyní zaváhala a trefila pouze 7,10,8.
     
    12:07
    Druhý set končí remízou. Obě lukostřelkyně nahrály stejný počet bodů, to znamená, že skóre je nyní 3:1 pro Alison Williamsonovou (GBR) a to jí stále hraje do karet.
     
    12:05
    Kdo má v tomto souboji větší diváckou podporu snad ani nemusíme zmiňovat. Začíná druhý set.
     
    12:05
    Po úvodním kole je ve vedení domácí lukostřelkyně. Vede 2:0.
     
    12:03
    Alison Williamsonová (GBR) patří 47. místo, Bishindee Urantungalagová (MGL) je na průběžném 18. místě. Favoritkou je tedy Mongolka.
     
    12:01
    Její soupeřka do osmifinále vzejde ze souboje Alison Williamsonová (GBR) – Bishindee Urantungalagová (MGL), který je nyní na programu.
     
    11:59
    A v něm vítězí americká lukostřelkyně! Jennifer Nicholsová (USA) tak postupuje do osmifinále a senzačně vyřazuje favoritku Chekrovolu Swuroovou (IND).
     
    11:58
    Následuje tzv. Shoot-Off.
     
    11:58
    Pátý set končí lépe pro Jennifer Nicholsovou (USA), která urvala dva body soupeřce a stav je tak stále nerozhodný 5:5!
     
    11:54
    Favoritka tohoto souboje je nyní blíže k vítězství a postupu do osmifinále. Čtvrtý set ovládla a připsala si další dva body, už jí chybí pouze jeden. Začíná páté kolo.
     
    11:51
    Ve třetím setu nahrály obě lukostřelkyně stejný počet bodů. Každá si tak připisuje jeden bod do průběžného skóre, které je tak rovněž nerozhodné - 3:3. Startuje čtvrté kolo.
     
    11:49
    Favoritkou je podle průběžného umístění v žebříčku Chekrovolu Swuroová (IND), jenž náleží 11. pozice. Její soupeřka z USA je na 50. místě.
     
    11:48
    Po úvodních dvou kolech je průběžný výsledek 2:2. Jdeme do třetího setu.
     
    11:45
    Začíná další zápas o postup do osmifinále mezi Jennifer Nicholsovou (USA) – Chekrovolu Swuroovou (IND).
     
    11:20
    Nyní je opět na řadě mužská kategorie, kde se začínají hrát další zápasy o postup do osmifinále.
     
    11:17
    Přestože Naomi Folkardová (GBR) prohrála podle statistik celkem jednoznačně, opak je pravdou. V každém setu rozhodoval jeden, maximálně dva body a to Mexičance k postupu bohatě stačilo. Domácí favoritka zde ale ostudu neudělala.
     
    11:16
    Po čtyřech setech je rozhodnuto. Ten poslední totiž skončil remízou. Obě lukostřelkyně v něm nahrály 26 bodů, což znamená celkové vítězství 6:2 pro Marianu Avitiaovou (MEX).
     
    11:12
    S britskou domácí lukostřelkyní to nevypadá už vůbec dobře. Prohrává již 1:5 na sety a jediný bod jí tak posílá vstříc porážce.
     
    11:10
    Mariana Avitiaová (MEX) má teprve 18 let, patří jí velká budoucnost. Nyní již vede 3:1 na sety a je blíže k postupu do čtvrtfinále.
     
    11:08
    Favoritkou je samozřejmě mexická lukostřelkyně, jenž je, jak už jsme dnes zmiňovali, na průběžném 10. místě. To Naomi Folkardová (GBR) je až na 42. místě, jenže senzačně svůj první duel vyhrála a postoupila do osmifinále. Uvidíme, jestli dokáže překvapit i tentokrát.
     
    11:05
    Vítězky prvních dvou duelu nyní stojí proti sobě v rámci osmifinále. Jedná se o Naomi Folkardovou (GBR) a Marianu Avitiaovou (MEX).
     
    10:53
    Nyní se bude hrát první osmifinále v mužské kategorii.
     
    10:51
    Toto je také konečný výsledek. Konečný stav na sety: 6:2. Postupuje Mariana Avitiaová (MEX).
     
    10:50
    Mariana Avitiaová (MEX) si hlídá závěr tohoto souboje a po výsledcích 10,8,9 má k vítězství opravdu blízko. Průběžné skóre - 108:99 pro Mexičanku.
     
    10:49
    Čtvrtý set neodstartovala Zahra Dehghanabnaviová (IRI) slavně. Trefila sice dvakrát 9 bod, ale poté se opět zbytečně nevyvarovala zaváhání a 5 bodů v předposledním šípu jí sráží do kolen.
     
    10:47
    Třetí set je opět nerozhodný. Zahra Dehghanabnaviová (IRI) trefila desítku, devítku a osmičku. Mariana Avitiaová (MEX) naopak všechny tři šípy umístila do výseče s 9 body.
     
    10:46
    Druhý set ovládla favoritka z Mexika. Nahrála 26 bodů, o šest bodů více než její soupeřka, která naprosto zahodila poslední dva šípy skórem 5 a 6.
     
    10:45
    Rozdíl mezi oběma lukostřelkyněmi je propastný. Mexičance náleží průběžné 10. místo, to její soupeřka je až 55.
     
    10:44
    První set nikoho nerozsoudil, obě lukostřelkyně si připsaly shodně po 28 bodech. Dokonce i jednotlivé šípy dopadly naprosto shodně - 10,10,8.
     
    10:43
    V dalším souboji se představí Zahra Dehghanabnaviová (IRI) a Mariana Avitiaová (MEX).
     
    10:39
    Rozhodující pátý set dokázala urvat domácí lukostřelkyně Naomi Folkardová (GBR), když předčila svou soupeřku o dva body. Kristina Timofejevová (RUS) hned svou první ránu zahodila bodovým ohodnocením 7 a prohrává. Naomi Folkardová (GBR) tak vítězí 130:128 (6:4 na sety) a poráží favoritku zápasu!
     
    10:38
    Naopak čtvrtý set probíhá přesně naopak! Kristina Timofejevová (RUS) hází "jenom 8,6,8. Její soupeřka trefila dvě devítky a jednu desítku. Připsala si tak dalších 28 bodů do průběžného skóre a vyhrála tento set.
     
    10:36
    Britka pochopitelně tolik bodů trefit nemohla, vystřílet si všech 30 bodů se stává opravdu výjimečně. Místo toho však trefila 8,8,10.
     
    10:36
    Třetí set je jasně v režii Rusky, jenž střílí třikrát 10 bodů!
     
    10:35
    Větší diváckou podporu má pochopitelně britská lukostřelkyně a ta ji také ve druhém setu dokázala zužitkovat, jelikož předčila svou soupeřku o bod.
     
    10:34
    Po prvním setu vede favoritka Kristina Timofejevová (RUS) o tři body po výkonu 9,10,8. Její soupeřka trefila 7,9,8.
     
    10:33
    Kristina Timofejevová (RUS) je zatím na 23. místě, Naomi Folkardová (GBR) obsazuje až 42.místo. Favorit je tedy zřejmý.
     
    10:32
    Právě začal zápas mezi Kristinou Timofejevovou (RUS) a Naomi Folkardovou (GBR).
     
    Favoritkami jsou jako již tradičně Korejky, Češky letos na olympiádě chybí.
     
    Vítejte u sledování lukostřelby. Dnes uvidíme v boji nejlepších 32 lukostřelkyň. Vítězky těchto zápasů se utkají v osmifinále, jenž je na programu rovněž dnes. Zbylé části turnaje se odehrají v dalších dnech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:26.

    David Motloch

    Martin Voltr

    bahis siteleri