Žilina – Martin 3:2 (kon.) | Nitra – Skalica 3:1 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:3 (po pr.)
Košice – Banská Bystrica 4:0 (kon.) | Piešťany – Poprad 4:1 (kon.)
konec
HC Košice
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 26.10.2012, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vitajte pri sledovaní zápasu štrnásteho kola našej najyššej hokejovej súťaže. Dnes proti sebe nastúpia Košice a hostia z Banskej Bystrice, diváci sa teda majú na čo tešiť.

    HC Košice – nezačali sezónu podľa svojich predstáv. Na svojom konte majú Košičania 23 bodov po trinástich odohraných zápasoch. Paradoxne sa oceliarom viac darí na klziskách súperov ako doma. Práve v Steel aréne predviedli v poslednom zápase katastrofálny výkon, za ktorý ich vlastní fanúšikovia vypískali a zosmiešnili fandením hosťujúcemu Zvolenu. Práve preto sa hráči HC Košice rozhodli, že všetkým fanúšikom zaplatia lístok na dnešné stretnutie. V Steel aréne sa preto určite bez najmenších pochýb očakáva návšteva sezóny. V metropole východu sa po ohlásení „rozdávania lístkov na hokej“ strhla davová psychóza a keď sa na Slovensku niečo rozdáva, ľudia hranice nepoznajú. Preto mnohí „fanúšikovia“ odchádzali od pokladní Steel arény so štósmi vstupeniek. Sme teda mimoriadne zvedaví, koľko z nich napokon skončilo v najbližšom kanáli alebo doma na poličke a koľko ľudí reálne príde na zápas.

    HC 05 Banská Bystrica – je dnes hosťujúcim celkom. Do Košíc pricestovali stredoslováci ako šiesty tím tabuľky. Po pätnástich zápasoch majú barani na svojom konte iba 22 bodov, čo je veľmi málo. V poslednom súťažnom zápase hrali Bystričania na Záhorí, odkiaľ odišli s prehrou 5:2. Dnes teda majú čo napravovať.

    Oba celky sa už v tomto ročníku stretli, koncom septembra na ľade Banskej Bystrice. V piatom kole sa podarilo zvíťaziť domácim a to pomerom 4:3.

    Dnes v Steel aréne dostaneme odpovede aj na tieto otázky:
    • Podarí sa Košičanom vrátiť Banskej Bystrici prehru z piateho kola?
    • Získajú Banskobystričania 3 body a posunú sa v tabuľke nad Košice?
    • Koľko ľudí príde reálne na zápas, na ktorý sa rozdávali vstupenky grátis?
     
    A zápas máme oficiálne vypredaný! (Alebo skôr rozdaný?)
    Uvidíme, nakoľko sa vizuálne naplnia aj tribúny a koľko lístkov teda Košičania "zacvakali" zbytočne.
     
    Pozdravujem všetkých hokejových priaznivcov z košickej Steel arény.
    Do začiatku zápasu nám ostáva približne 30 minút a hráči sa už rozcvičujú na ľadovej ploche.
    Košičania nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod taktovkou trénera Rulíka. Hostia si priniesli a dnes využijú bielu sadu dresov. Do Košíc pricestovali pod vedením hlavného kouča Vladimíra Országha.
     
    Do začiatku stretnutia ostáva už iba 25 minút, dovtedy si môžte preštudovať základné zostavy, v ktorých dnes obe mužstvá nastúpia.

    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Šeda (A) – Kolba, Macejko - Deyl, Takáč - Michal Novák, Martin Chovan, Jenčík (C) - Marcinko – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Spilar, Pašek – Slovák - Haščák (A), Matúš Chovan - Mlynarovič – Svitana, Marek Nagy

    HC 05 Banská Bystrica: Dzubina – Grman (A) – Predajniansky, Novajovský – Kubka, Bambúch – Styk, Ketner, Luntner – Bambúch (C) – Sýkora Ján, Nemček – Heizer – Lamper, Petro – Češík – Šimun, Hegyi – Zigo - Jankovič
     
    Zápas začne už o malú chvíľu a tribúny sú naozaj krásne zaplnené, ale rozhodne nie do posledného miesta. Ale keď sa niekde niečo rozdáva, Slováci tam tradične nesmú chýbať aj napriek tomu, že možno ani nemali v pláne cez sezónu absolútne navštíviť Steel arénu.
    Ale ja tu dnes nie som preto, aby som to hodnotila, my sa poďme venovať už iba hokeju.
    Úvodné buly je naplánované o presne 30 sekúnd.
     
    Dnes rozhodujú: Konc Juraj – Korba Martin, Korba Peter
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:30
    Začala sa prvá tretina a puku sa hneď ujali hostia.
     
    01:00
    Hostia zatlačení až za vlastnú bránu, forčeking Košíc im nedovolí rozohrať.
     
    1:40
    Od modrej vyslal prvú strelu na Dzubinu pravdepodobne Sl´pilar, ale Robertovi Hunovi sa nepodarilo tečovať a gólman hostí bezproblémovo zasahuje.
     
    2:50
    Pašek teraz už v druhej šanci za sebou!
    Najskôr korčuľoval na Dzubinu, ale bol značne bránený niekoľkými obrancami hostí, potom sa k nemu dostal odrazený puk od betónu gólmana hostí, ktorý sa od Dušanovej korčule odrazil iba do žrďky.
     
    3:30
    Hra sa presunula pred Hyláka, Bol tam Sýkora, ktorý aj pravdepodobne vystrelil, ale Hylák nemusel zasahovať.
     
    4:38
    Marcinko nabil spoza brány do medzikružia Novotnému, ale tomu v rýchlosti puk skĺzol z čepele a nevystrelil podľa predstáv. Dzubina si poradil.
     
    5:12
    Vylúčenie Banská Bystrica, Bambúch 2 min. za podrazenie.
     
    5:23
    Košice dali gól!

    Okamžité využitie presilovej hry! Na modrej mal puk Kolba, ktorý ale ešte prihrával do pravého kruhu MARCELOVI HAŠČÁKOVI a ten krásnym švihom zaskočil Dzubinu a vymietol všetku pavučinu za jeho chrbtom. Asistencie: Kolba, Slovák.
     
    6:30
    Košičanov gól poriadne nakopol a prevzali iniciatívu hry.
     
    7:28
    Bránu teraz obkrúžil ján Sýkora, vytvoril si priestor a skúsil posunutím puku po zemi prepasírovať puk za čiaru, ale Hyláka neprekvapil.
     
    8:07
    Michal Novák pálil z rovnakej pozície ako predchvíľou jeho gólový spoluhráč Haščák, ale puk teraz tesne minul bránu. Chýbalo naozaj iba pár centimetrov.
     
    9:04
    Predajniansky a jeho formácia potrebovala striedať, tak spomínaný hráč napálil puk na Hyláka zo strednej tretiny, ale domáci gólman si dal pozor.
     
    9:30
    Vylúčenie Košíc, Robert Huna na 2 min. za podrazenie.
     
    10:05
    Hostia rozostavili presilovkové postavenie, Jánovi Sýkorovi ale puk preskočil hokejku a tak sa k strele nedostali a Košičania sa vzápätí oslobodzujú.
     
    11:19
    Banská Bystrica sa usadila v útočnej tretine a naozaj zatlačila obranu domácich, ale strela niektorého z obrancov skončila na obrane košíc a vzápätí puk opäť preletel všetky čiary.
     
    11:30
    Košice v pätici, dokázali sa ubrániť.
     
    11:40
    Hylákov safe lapačkou odcenili diváci potleskom.
     
    12:30
    Gabriel Spilar prešprintoval do útočného pásma, spracoval si dvoch protihráčov a bol už pred Dzubinom, nanešťastie pre domácich bol už ale veľmi blízko a nedokázal zakončiť.
     
    13:19
    Košice dali gól!

    Košičania pridávajú druhý gól v stretnutí! Za bránou bol s pukom Haščák, ktorý sa trošku vysunul , počkal na nabiehajúceho MAREKA SLOVÁKA a puk naservíroval úplne dokonale. Asistencie: Haščák, Pašek.
     
    14:35
    Košičania sa naďalej pokúšajú ptočiť a usadzovať v útočnej tretine, ale problémy im spôsobuje najmä Predajniansky, ktorý bráni excelentne.
     
    15:40
    Tak teraz videli diváci niečo neskutočné! Dzubina zasahoval vo výskoku, aký bežne predvázajú futbaloví brankári, puk mu ale v lete z lapačky vypadol a dopadol rovno medzi korčule, odkiaľ sa odrazil veľmi nebezpečne a takmer skončil za bránkovou čiarou.
     
    17:56
    Košice dali gól!

    Tretí gól Košíc! S príchodom divákov sa akokeby vrátila oceliarom chuť na poriadny okulahodiaci hokej. V strednom pásme sa k puku dostal, do útoku prešprintoval a Dzubinu prekonal nádhernou strelou RICHARD JENČÍK. Asistencia: Novák.
     
    18:51
    Vylúčenie Košíc. Dušan Pašek na 2 min. za podrazenie.
     
    19:30
    Dvojica Pašek - Haščák nedá hosťom dýchať ani pri ich presilovke. S pukom sa hrajú v útočnej tretine.
     
    19:42
    Vylúčenie Košice. 2 min. za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    19:46
    Vylúčenie Banská Bystrica. Ján Sýkora na 2 min. za hákovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V Steel aréne sa skončila prvá tretina stretnutia medzi oceliarmi a baranmi. Zatiaľ majú jednoznačnú hernú aj gólovú prevahu domáci hokejisti, ktorí Dzubinu prekonali už trikrát. Najskôr sa po 11 sekundách presilovky presadil Haščák, potom ho nasledoval jeho spoluhráč z formácie a zároveň asistent prvého gólu Slovák a napokon individuálnym zakončením aj kapitán Jenčík.

    S príchodom divákov Steel aréna riadne ožila nie len po hokejovej, ale aj fanúšikovskej stránke a vládne tu naozaj skvelá atmosféra. Hľadisko je naozaj slušne zaplnené, ale rozhodne nie do posledného miesta.
    Druhá tretina začne približne o 19:49.
     
    Opravujem informáciu z úvodu stretnutia. Druhým čiarovým rozhodcom je Peter Korba, nie Juraj ako som to uviedla na začiatku. Ospravedlňte prosím tento preklep.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:30
    Bystričania dohrávajú presilovku, od modrej pálil Grman, ale iba do Hylákovho betónu!
     
    21:00
    Hostia si nerozumeli v útoku, k odrazenému puku sa dostal Pašek, ktorý ušiel Grmanovi a na brankára šprintoval úplne sám! Gólman hostí ale skvele zmenšil uhol, vytlačil Pašeka na kraj brány a košický útočnik už nedokázal presne zakončiť.
     
    22:25
    Tesne pred Hylákom tečoval puk Jankovič, ale našťastie pre Košičanov letel niekoľko centimetrov od brány.
     
    23:45
    Protiútok hostí. Ján Sýkora išiel do útočnej tretiny ešte s jedným spoluhráčom, ale kým sa spamätal, puk mu už Košičania vypichli.
     
    25:15
    Ptrik Lamper mimoriadne aktívny v súboji za Hylákovou bránou, ale puk sa mu napokon získať nepodarilo. Košice ho vyhodili z obranného pásma, dostal sa k nemu Mário Luntner, ktorý strieľal spoza kruhov iba do korčulí obrancov oceliarov.
     
    27:13
    Takmer dve minúty sme teraz na ihrisku nevideli nič zaujímavé. Pri puku prevažne domáci, ale Banská Bystrica už začína vystrkovať rožky a niekoľkokrát hrozili aj protiútoky, ktoré obrana Košíc zastavila.
     
    28:25
    Michal Hudec poslal na Hyláka bombu niekde z okolia miesta, odkiaľ padol prvý gól stretnutia. Košický brankár zasahuje betónom.
     
    29:14
    Vylúčenie Banská Bystrica. Michal Styk na 2 min. za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    29:40
    V presilovke doviedol puk do útočnej tretiny Jenčík, ale hostia mu ho bezproblémovo vzali a oslobodzujú sa.
     
    30:34
    Stále žiadne ohrozenie gólmana hostí počas tejto presilovky, Bystričania sa bránia úplne skvele.
     
    31:05
    Haščák vbehol do útočnej tretiny ako veľká voda a svojím typickým švihom prinútil gólmana hostí k zásahu lapačkou.
     
    31:14
    Hostia v pätici, gól počas presilovky nepadol.
     
    32:58
    Košice dali gól!

    Košičania skórujú štvrtýkrát!
    Najskôr sa ich fanúšikovia poriadne preľakli po strele hosťujúceho Nemčeka na Hyláka, ale vyrazený puk bol nakoniec šťastným. Dostali sa k nemu oceliari aby ho v útočnom pásme získal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, ktorý strelou pod hornú žrď zvyšuje na 4:0. Asistencie: Marcinko, Jenčík.
     
    34:48
    Robert Huna pri šprinte do útočného pásma v kruhu prenechal bratovi Richardovi, ktorý vystrelil priamo do hrude gólmana hostí.
     
    35:48
    Strela z otočky od Hegyiho, Hylák puk prikryl skôr, než by niekto stihol dorážať.
     
    36:30
    Košičania spálili obrovskú tutovku, poskakujúci puk nedokázali upratať za čiaru.
     
    37:19
    Teraz čaroval Hylák, puk bol pár centimetrov od odkrytej brány, keď po ňom vyslovene skočil a prikryl ho lapačkou.
     
    38:40
    Filip Nemček chcel strieľať na Hyláka, ale do strely skočil Kolba a košický gólman nemusel zasahovať.
     
    39:00
    Minúta do konca tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina stretnutia oceliarov a baranov. V tejto časti hry pridali domáci do siete hostí už štvrý gól, tentokrát ale prekonali už Slipčenka, ktorý nahradil Dzubinu. V 33. minúte sa to podarilo Novotnému.

    Tretia tretina začne približne o 19:33.


    Upozornenie: Po prvej tretine nastala zmena v bráne hostí, Dzubinu nahradil Slipčenko. Zároveň bol zmenený aj autor asistencie pri treťom góle, namiesto Richarda Hunu ju má na konte Michal Novák.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:46
    Tretia tretina začala väčšou aktivitou na hokejkách domácich hráčov, od modrej pálil Predajniansky, tečovať sa ešte pokúšal Heizer, ale puk odráža niektorý z obrancov Košíc mimo pásma.
     
    42:30
    Haščák sa dostal k odstavenému puku za Slipčenkom, počkal na spoluhráča z obrany a puk servíroval do medzikružia priamo na Nováka, ktorý ale vo veľkej rýchlosti aj napriek obrovskej snahe nedokázal zakončiť presne.
     
    43:15
    Ján Sýkora strieľal z kruhu po svojej pravici, Hylák vytiahol betón a ten puk zastavil.
     
    43:35
    Puk skočil na útočnej modrej na hokejku Tomáša Ziga, ktorý sa dostal do zakončenia bekhendom, ale proti Hylákovi bol bez šance.
     
    44:10
    Tomáš Marcinko sa dostal k puku, vypálil na Slipčenka a triafa pravdepodobne konštrukciu brány hostí! Diváci v Steel aréne sa nemôžu nudiť.
     
    47:35
    Vylúčenie Banská Bystrica, Branislav Jankovič na 2 min. za hákovanie.
     
    48:28
    Košičania útočia, Bystricu zatlačili pred Slipčenkom, ktorý už v presilovke vytiahol dva zákroky.
     
    49:10
    Spilar váhal s prihrávkou alebo strelou pridlho, napokon skúšal nájsť Haščáka, ale puk už vypichla obrana hostí.
     
    51:00
    Elektrizujúca atmosféra v Steel aréne! Oficiálne je stretnutie vypredané, ale kde-tu je vidieť hlúčiky voľných miest. Ľudia, ktorí prišli sa ale bavia skvele.
     
    51:50
    A veru sa aj majú na čom! Najskôr privádzal obranu hostí do zúfalstva Marcinko, potom pálil niekde spomedzi kruhu aj Novák, ale Slipčenko vždy pozorne zasiahol.
     
    53:49
    Vylúčenie BB, Juraj Petro na 2 min. za hrubosť.
     
    54:57
    Haščák práve skóroval! Na Slipčenka letel skoro sám, vystrelil, puk gólmanovi hostí vypadol a Haščák napokon v snahe o dorážku (ktorá by bola bývala úspešný) fauloval gólmana hostí... Gól samozrejme neuznaný.

    Vylúčenie Košíc, Haščák na 2 min. za seknutie.
     
    56:00
    Matúš Chovan vletel do útočnej tretiny aj so spoluhráčom Hunom, v závese za nimi korčuľovala aj obrana hostí. Chovan to pri pokuse o krížnú prihrávku prehral so silou a Huna nemal šancu puk spracovať.
     
    56:57
    Košičania už hrajú v pätici.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú 2 minúty, my sledujeme stále krásny útočný hokej. Košice dnes získajú zaslúžená 3 body!
     
    58:35
    Vylúčenie Banská Bystrica, Patrik Lamper na 2 min. za podrazenie.
     
    58:41
    Steel arénou sa nesie zborovo pesnička Mandarínka Darinka a to znamená len jedno, domáci oslavujú zisk troch bodov.
     
    58:51
    Vylúčenie Košice, Robert Huna 2 min. za nedovolené bránenie.
     
    59:34
    Deylova strela v závere končí na betóne alebo skôr korčuli Slipčenka.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou, konečný výsledok je 4:0 v prospech domácich. Tí boli v zápase bojovnejší, aktívnejší a 3 body si naozaj zaslúžili. Za pozornosť ďakuje a s prianím pekného večera a víkendu sa s Vami lúči Veronika Pancuráková. (20:04:02)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 6. Haščák (Kolba, Slovák), 14. Slovák (Haščák, Pašek), 18. Jenčík (Novák), 33. Novotný (Marcinko, Jenčík)


    HC Košice: Hylák - Šeda (A) – Kolba, Macejko - Deyl, Takáč - Michal Novák, Martin Chovan, Jenčík (C) - Marcinko – Novotný, Richard Huna - Robert Huna – Spilar, Pašek – Slovák - Haščák (A), Matúš Chovan - Mlynarovič – Svitana, Marek Nagy
    HC´ 05 Banská Bystrica: Dzubina (Slipčenko) – Grman (A) – Predajniansky, Novajovský – Kubka, Bambúch – Styk, Ketner, Luntner – Bambúch (C) – Sýkora Ján, Nemček – Heizer – Lamper, Petro – Češík – Šimun, Hegyi – Zigo - Jankovič

    Rozhodčí: Konc Juraj – Korba Martin, Korba Peter
    bahis siteleri