Kometa Brno – Havířov 3:2 (kon.) | HC Kladno – Chomutov 1:6 (kon.) | Letňany – HC Litvínov 3:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Vsetín 7:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 6:0 (kon.)
Pardubice – Písek 3:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 3:0 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 3:0 (kon.)
Třinec – Přerov 9:2 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 3:2 (po s.n.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:5 (1:0, 3:3, 0:1 - 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 26.10.2012, 16:00 • Svijanská arena, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:20:40)
     
    64:55
    Mountfield právě vstřelil branku!
    České Budějovice dnes pod Ještědem ani vteřinu nevedly, přesto si ze severu Čech odvezou dva body za vítězství po prodloužení. Hosté předvedli obrovský tlak do branky, Hosnedl několika střelám z těsné blízkosti odolal. Ale na dělovku ALEŠE KRÁTOŠKY od modré čáry nemohl dosáhnout. Asistence: Radek Prokeš – 4:3.
     
    64:31
    Dvě minuty pro Dominika Lakatoše, který vyhodil kotouč přes hrazení a je vyloučen za zdržování hry. Necelých třicet vteřin do konce, hostující trenér Jan Trummer si vyžádal oddechový čas.
     
    63:34
    Kupčík operoval na modré čáře. Před ním se otevřel prostor, nakonec vystřelil příklepem. Kotouč skončil v brankářově výstroji, hra je přerušena.
     
    63:06
    Zakázané uvolnění Jihočechů. Domácí mají v prodloužení více sil, jsou častěji u puku a snaží se duel rozhodnout.
     
    62:02
    Mountfield chtěl odpovědět. Váchův bekhendový pokus z mezikruží se však zastavil pouze o výstroj protihráče.
     
    60:32
    Trelc znovu úspěšný v souboji jeden na jednoho. Na jeho svatyni se tentokrát řítil úplně osamocený Kalfiřt, českobudějovický gólman i tentokrát svůj celek podržel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, po krátké přestávce přijde na řadu pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:26
    Obrovská šance domácích. Zdeněk Král ujížděl sám na brankáře, osud střetnutí měl ve svých rukou. Jenže neuspěl, zvolil kličku do bekhendu. Trelc už ležel rozvalený v brankovišti, ale Král kotouč příliš podebral a přestřelil.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí části, sledujeme parádní hokej. Týmy se snaží rozhodnout ještě v základní hrací době.
     
    57:43
    Hrníčko v šanci selhal. Spoluhráč Chlapík jej oslovil přihrávkou, útočník byl sám na spodní části levého kruhu. Českobudějovický brankář se ale stihl včas přitisknout ke své tyčce, Hrníčkovi navíc střela příliš nesedla a kotouč šel mimo.
     
    56:24
    Liberec přidal až v těchto chvílích. Bělohorský vybojoval kotouč pro své barvy, ovšem Trelc na zákrok čekal marně.
     
    54:13
    Severočechy málem potrestal Prokeš, v útočném pásmu se parádně uvolnil. Vypálil švihem a jeho střelu zastavilo břevno! Možná jeden z klíčových momentů zápasu.
     
    52:42
    Peigl je na ledě. Bílí Tygři byli při čtyřiminutové přesilovce marní, nevymysleli vůbec nic.
     
    52:29
    Rušněji bylo před Trelcem. Po dlouhé době se domácí dostali k rychlé kombinaci, na jejímž konci byl Král. Brankář zastavil puk v lapačce.
     
    52:21
    Vzápětí mohl Radek Prokeš také zahrozit. Vydal se při oslabení na odvážný útočný výlet, v souboji jeden na jednoho ovšem nepřelstil Kupčíka.
     
    51:34
    Prokeš vyhrál ve vlastním obranném pásmu buly a svůj tým znovu osvobodil. Vhazování se však bude opakovat.
     
    50:52
    Šír sice napřáhl na modré čáře, ale příklep mu vůbec nesedl. Kotouč se k brankáři ani nedošoural, hosté poté opět vyhodili přes všechny čáry a střídají.
     
    49:42
    Minuta přesilovky je pryč, Tygři ještě nevystřelil na branku. Po důrazném souboji u mantinelu přerušil rozhodčí hru, následuje vhazování před Trelcem.
     
    48:41
    Liberec má možnost získat vedení zpět. Mountfield se totiž bude bránit čtyři minuty v oslabení. René Piegl obdržel 2+2 minuty za dva drobné prohřešky za sebou.
     
    47:29
    Ani jeden tým se v těchto chvílích do útoku příliš nehrne. Borci se perou o kotouč převážně ve středním pásmu, kde byla nyní hra pro sevření puku přerušena.
     
    45:19
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Jihočeši využívají přesilovou hru, je vyrovnáno 4:4! Krátoška parádním pasem zprava našel před brankou přesně čepel JAKUBA ŠAFÁŘE, který byl tísněn. Přesto dokázal postrčit kotouč mezi gólmanovy betony. Asistence: Aleš Krátoška.
     
    44:29
    Vyloučení na obou stranách. U Hosnedlovy klece se Šťáva dostal do potyčky s Michálkem, oba vyfasovali menší trest. Pokračuje přesilovka Mountfieldu.
     
    43:53
    Gecko obdržel dvouminutový trest za podražení, hosté hrají v přesile.
     
    43:40
    Lakatoš zapomněl černou pryž za sebou, Kadlec ihned otočil hru. Jenže k zakončení se nedostal, u hrazení jej zabrzdil liberecký bek.
     
    42:15
    Na protější straně ledového kolbiště střílel ihned po vhazování Hrníčko. Kotouč trefil Trelce do masky, hlavní sudí přerušil hru. Buly po gólmanově pravici se bude opakovat.
     
    41:13
    Hosnedl se vyznamenal proti střele Suchánka! Hostující útočník se prohnal až k brance a ze strany vypálil do brankářova protipohybu, Hosnedlova lapačka ale prosvištěla vzduchem včas.
     
    40:23
    Ofsajd zastavil kombinaci hostů. Krátoška se vřítil do pásma příliš brzo, buly ve střední třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství nabídlo parádní podívanou. Bílí Tygři vedli už 3:0, ale soupeř se vzepjal. Během pěti minut dokázal vyrovnat. Díky Králově zásahu si však domácí vzali těsný náskok zpět, třetí část slibuje drama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Piegl chtěl v poslední sekundě překvapit ze středního pásma Hosnedla, ale neuspěl. Poté se ještě dostal do strkanice s Heřmánkem, vylučovat se tentokrát nebude.
     
    39:33
    Na druhé straně nevedla do zdárného konce akce Břečky, jemuž střela metr po přejetí modré čáry vůbec nesedla. Posléze ještě kličkoval u Hosnedla aktivní Smejkal, leč nezakončil.
     
    38:43
    Liberečtí mladíci od čtvrté vstřelené branky soka v podstatě k ničemu nepustili. Sami naopak operují v útoku. Chlapíkovu střelu srazil obránce do ochranné sítě.
     
    37:32
    Mountfield toho v přesilovce moc nevymyslel, Hosnedl ještě nečelil ošemetnější situaci. Až v závěru početní převahy tvrdě vypálil Prokeš, ovšem trefil jen mantinel.
     
    35:31
    Domácí se budou opět bránit ve čtyřech, za podražení je vyloučen Heřmánek.
     
    35:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři jdou opět do vedení. Domácí už hráli v plném počtu, Šťáva od mantinelu vysunul kupředu ZDEŇKA KRÁLE. Proti němu již stál pouze Trelc, liberecký útočník se nemýlil. Asistence: Ondřej Šťáva – 4:3.
     
    34:13
    Hosté následně na okamžik obsadili útočnou třetinu. Dotírali v těsné blízkosti Hosnedla, sudí však přerušil hru. Českobudějovický útočník totiž stál v brankovišti.
     
    33:46
    Severočeši se zatím brání dobře. Hrníčko zavezl puk až za Trelcovu svatyni, kde našetřil několik cenných vteřinek.
     
    33:03
    Vyloučení na straně domácích. Divila se provinil krosčekem.
     
    30:16
    Bílí Tygři střídají brankáře. Stezku nahradil Hosnedl.
     
    30:16
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, hosté stáhli tříbrankové manko a začínáme znovu! RADEK PROKEŠ v oslabení proklouzl až těsně před Stezku a puk přizvedl pod horní tyč. Bez asistence – 3:3.
     
    28:43
    Mountfield se rychle osvobodil, vzápětí ale stálo při jihočeském týmu štěstí. Šťáva tvrdým příklepem od modré čáry trefil břevno hostující klece.
     
    28:25
    Za podražení si půjde odpočinout hostující Matoušek, domácí mají k dispozici krátkou přesilovku pět na tři!
     
    27:45
    Mountfield právě vstřelil branku!
    České Budějovice ještě zápas rozhodně nevzdaly, dva inkasované góly v úvodu třetiny nenechaly na hostujícím celku žádnou stopu. Nyní už jsou soupeři na dostřel. Domácí obrana nechala JANU MICHÁLKOVI příliš mnoho prostoru, hostující forvard udělal kličku do středu a propálil Stezku. Asistence: Aleš Kadlec – 3:2.
     
    26:51
    Počet sil na ledě se vyrovná. Prokeš míchal s pukem u mantinelu, sudí jeho kličkovanou přerušil pískotem. Hosté totiž hráli v pěti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Brož.
     
    25:54
    Zedek sedí na trestné lavici za nedovolené bránění. Přesilovka Mountfieldu.
     
    25:04
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek. Malovec vyslal do samostatného úniku JIŘÍHO SMEJKALA. Ten zpracoval spoluhráčovo vysokou přihrávku na středovém kruhu, zrychlil a uháněl sám na Stezku. Svůj blafák do bekhendu provedl precizně, kotouč škrtl o břevno a rozvlnil síť. Asistence: Jakub Malovec – 3:1.
     
    23:41
    Ovšem v pozoru musí být stále také Stezka. Suchánek to zkusil individuálně, nakonec pálil z poměrně ostrého úhlu. Kotouč rozezvučel kovový oblouk branky.
     
    21:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další zásah Bílých Tygrů, hosté si vstup do prostřední dvacetiminutovky rozhodně za rámeček nedají. Z levého kruhu prostřelil brankáře přízemní ranou DOMINIK HRNÍČKO. Asistence: Jan Heřmánek – 3:0.
     
    21:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši podruhé slaví, gólem skončila vůbec první střela na branku ve druhé třetině. Hrníčko z rohu kluziště spatřil před Trelcem volného FILIPA CHLAPÍKA, jenž se neukvapil. Nabruslil si do strany a až poté poslal puk do sítě. Asistence: Dominik Hrníčko – 2:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část je u konce. K vidění je vyrovnaný hokej, prosadit se však dokázali pouze domácí. V šestnácté minutě otevřel skóre Filip Chlapík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Duo Krátoška – Smejkal zahrozilo. Dvojice útočníků unikla do přečíslení, druhý jmenovaný přihrál přes obránce na hostujícího kapitána. Ten byl v gólové pozici, ale selhal. Ani nevystřelil. Puk nedokázal zpracovat.
     
    19:00
    Hraje se dlouho bez přerušení, v útoku jsou Bílí Tygři. O kotouč se ovšem bojuje převážně v rozích kluziště.
     
    17:19
    Mohlo být vyrovnáno! Smejkal měl velkou šanci, stál na hranici brankoviště a usmívala se na něj poloprázdná branka. Jeho zakončení dokázal na poslední chvíli zblokovat Divila.
     
    15:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři dokázali přetavit jednu ze svých prvních šancí v gólový úspěch. Vyhráli vhazování v útočném pásmu, Havlas následně vybídl k zakončení FILIPA CHLAPÍKA. Toho si soupeř nepohlídal, liberecký mladík měl na levé straně hřiště moře prostoru. Trefil přesně k tyči. Asistence: Vojtěch Havlas, Jakub Kalfiřt – 1:0.
     
    15:34
    První icing Moutfieldu v zápase, buly v blízkosti Trelcovy svatyně.
     
    14:56
    Jihočeši aktivně napadali soupeřovu rozehrávku, ani nadvakrát nedokázali modrobílí založit klodnou útočnou akci. Nakonec jim je odpískán úmyslný ofsajd.
     
    13:14
    Jistý Trelc zneškodnil ránu Havlase. Domácí kapitán zkusil štěstí ze spodní části kruhu. Ale střelu rozhodně neumístil tam, kam by chtěl.
     
    12:48
    Bílí Tygři jsou nyní mírně aktivnější, ale delší čas v pásmu netráví. Heřmánkovo nahození bylo sraženo na českobudějovickou střídačku, vhazování ve střední třetině.
     
    11:34
    O chvilku později dostal až příliš mnoho prostoru na levém kruhu Zedek. Kotouč si srovnal a švihem vystřelil, Trelc vyrážečkou odrazil černou pryž do ochranné sítě.
     
    10:38
    Po křídle se snažil prosadit Pyrochta. Dostal se až k Trelcovi a mířil pod jeho betony. Brankář si nebyl se svým zákrokem příliš jistý, ihned se ohlédl za sebe, jestli mu kotouč neproklouzl.
     
    10:16
    Šťáva je zpět na ledě, Liberec v plném počtu.
     
    09:38
    V přesilové hře zatím hosté nepředvedli vůbec nic. Protivník se už několikrát osvobodil, Budějovicím se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    08:15
    Ondřej Šťáva jde na trestnou lavici, provinil se krosčekem. Početní převaha pro Jihočechy.
     
    08:12
    Mountfield je častěji u kotouče. Gólmana znovu prověřil Krátoška, jenž vypálil po přiťuknutí spoluhráče Smejkala. Mířil mezi betony, ale Stezka si připsal lehčí zákrok.
     
    07:20
    Gecko se podél levého mantinelu neprotáhl, vzápětí musel zasahovat brankář Bílých Tygrů. Krátoška několikrát zamíchal pukem a vystřelil, Stezka našel puk v lapačce.
     
    06:32
    Zakázané uvolnění domácích. Hrníčko na přihrávku nedosáhl, bude se vhazovat po levici brankáře Stezky.
     
    05:29
    Jinak je zatím k vidění trošku neurovnaný hokej. Hráči často ztrácí puky, střelecké pokusy jsou ve většině případů nepřesné. Doklepnutí Chlapíka zneškodnil Trelc.
     
    04:02
    První větší vzruch také u hostující svatyně. Kupčík z dálky nahazoval puk, trefil ovšem pouze stojícího protihráče. Volný kotouč následně sebral Král, byl v nadějné pozici mezi kruhy. Jenže střílel naslepo z otočky, o kousek minul.
     
    02:41
    Vyloučení hráči jsou zpět na ledě. Domácí gólman ale musel znovu zasahovat. Pálil Smejkal, ovšem pouze doprostřed branky.
     
    02:01
    Hra v neúplném počtu hráčů na ledě svědčí více Českým Budějovicím. Piegl vypálil od modré čáry, letící kotouč byl před Stezkou ještě tečovaný. Nakonec cinkl o břevno.
     
    00:25
    Dvě minuty pro Šťávu za hrubost a hostující Krátošku, jenž se provinil napadením. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    00:23
    Svižný start střetnutí. Michálek se protáhl středem hřiště a švihem vypálil, trefil však pouze zadní mantinel. Na druhé straně se do protiútoku vydal Heřámnek. U hostující svatyně se posléze strhla potyčka, bude se vylučovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na úvodní vhazování se proti sobě staví Heřmánek a Krátoška.
     
    Až nyní se z útrob stadionu vynořily oba celky. Domácí se představí v bílých dresech, hosté v červeném.
     
    Rolba již setřela ledovou plochu, zatím po ní však krouží pouze trojice sudích. Na hráče se čeká.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Babec, Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko, F. Chlapík, Král, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Pyrochta, Lakatoš, Zedek, Divila, Havlas "C", Heřmánek, Bělohorský.

    HC Mountfield: Trelc (Sova) – Malovec, Brož, Kadlec, Matoušek, Břečka, Prokeš, Panáček, Smejkal, Vavřík, Michálek, Samohejl, Krátoška "C", Piegl, Vácha, Suchánek, Šafář, Žáček, Koupal.

    Rozhodčí: Kareš – Lučan, Svoboda.
     
    Bílí Tygři jsou v tabulce své skupiny první, už stihli posbírat dvaatřicet bodů. Soupeř okupuje čtvrtou příčku.
     
    Příjemné páteční odpoledne z města pod Ještědem! V Liberci je dnes na programu bitva severu proti jihu. Za necelou půlhodinu vypukne ve starší z libereckých hal souboj starších dorostenců, v sousední Tipsport areně poté změří síly seniorská mužstva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 16. F. Chlapík (Havlas, Kalfiřt), 22. F. Chlapík (Hrníčko), 22. Hrníčko (Heřmánek), 36. Král (Šťáva) - 26. Smejkal (Malovec), 28. Michálek (Kadlec), 31. Prokeš, 46. Šafář (Krátoška), 65. Krátoška (Prokeš)


    Bílí Tygři Liberec: Stezka (od 31. Hosnedl) – Babec, Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko, F. Chlapík, Král, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Pyrochta, Lakatoš, Zedek, Divila, Havlas "C", Heřmánek, Bělohorský.
    Banes Motor České Budějovice: Trelc (Sova) – Malovec, Brož, Kadlec, Matoušek, Břečka, Prokeš, Panáček, Smejkal, Vavřík, Michálek, Samohejl, Krátoška "C", Piegl, Vácha, Suchánek, Šafář, Žáček, Koupal.

    Rozhodčí: Kareš – Lučan, Svoboda.
    bahis siteleri