Kometa Brno – Havířov 3:2 (kon.) | HC Kladno – Chomutov 1:6 (kon.) | Letňany – HC Litvínov 3:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Vsetín 7:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 6:0 (kon.)
Pardubice – Písek 3:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 3:0 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 3:0 (kon.)
Třinec – Přerov 9:2 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 3:2 (po s.n.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:5 (1:0, 3:3, 0:1 - 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 26.10.2012, 16:00 • Svijanská arena, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    64:55
    Mountfield právě vstřelil branku!
    České Budějovice dnes pod Ještědem ani vteřinu nevedly, přesto si ze severu Čech odvezou dva body za vítězství po prodloužení. Hosté předvedli obrovský tlak do branky, Hosnedl několika střelám z těsné blízkosti odolal. Ale na dělovku ALEŠE KRÁTOŠKY od modré čáry nemohl dosáhnout. Asistence: Radek Prokeš – 4:3.
     
    64:31
    Dvě minuty pro Dominika Lakatoše, který vyhodil kotouč přes hrazení a je vyloučen za zdržování hry. Necelých třicet vteřin do konce, hostující trenér Jan Trummer si vyžádal oddechový čas.
     
    60:32
    Trelc znovu úspěšný v souboji jeden na jednoho. Na jeho svatyni se tentokrát řítil úplně osamocený Kalfiřt, českobudějovický gólman i tentokrát svůj celek podržel.
     
    59:26
    Obrovská šance domácích. Zdeněk Král ujížděl sám na brankáře, osud střetnutí měl ve svých rukou. Jenže neuspěl, zvolil kličku do bekhendu. Trelc už ležel rozvalený v brankovišti, ale Král kotouč příliš podebral a přestřelil.
     
    57:43
    Hrníčko v šanci selhal. Spoluhráč Chlapík jej oslovil přihrávkou, útočník byl sám na spodní části levého kruhu. Českobudějovický brankář se ale stihl včas přitisknout ke své tyčce, Hrníčkovi navíc střela příliš nesedla a kotouč šel mimo.
     
    54:13
    Severočechy málem potrestal Prokeš, v útočném pásmu se parádně uvolnil. Vypálil švihem a jeho střelu zastavilo břevno! Možná jeden z klíčových momentů zápasu.
     
    48:41
    Liberec má možnost získat vedení zpět. Mountfield se totiž bude bránit čtyři minuty v oslabení. René Piegl obdržel 2+2 minuty za dva drobné prohřešky za sebou.
     
    45:19
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Jihočeši využívají přesilovou hru, je vyrovnáno 4:4! Krátoška parádním pasem zprava našel před brankou přesně čepel JAKUBA ŠAFÁŘE, který byl tísněn. Přesto dokázal postrčit kotouč mezi gólmanovy betony. Asistence: Aleš Krátoška.
     
    44:29
    Vyloučení na obou stranách. U Hosnedlovy klece se Šťáva dostal do potyčky s Michálkem, oba vyfasovali menší trest. Pokračuje přesilovka Mountfieldu.
     
    43:53
    Gecko obdržel dvouminutový trest za podražení, hosté hrají v přesile.
     
    41:13
    Hosnedl se vyznamenal proti střele Suchánka! Hostující útočník se prohnal až k brance a ze strany vypálil do brankářova protipohybu, Hosnedlova lapačka ale prosvištěla vzduchem včas.
     
    35:31
    Domácí se budou opět bránit ve čtyřech, za podražení je vyloučen Heřmánek.
     
    35:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři jdou opět do vedení. Domácí už hráli v plném počtu, Šťáva od mantinelu vysunul kupředu ZDEŇKA KRÁLE. Proti němu již stál pouze Trelc, liberecký útočník se nemýlil. Asistence: Ondřej Šťáva – 4:3.
     
    33:03
    Vyloučení na straně domácích. Divila se provinil krosčekem.
     
    30:16
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, hosté stáhli tříbrankové manko a začínáme znovu! RADEK PROKEŠ v oslabení proklouzl až těsně před Stezku a puk přizvedl pod horní tyč. Bez asistence – 3:3.
     
    28:43
    Mountfield se rychle osvobodil, vzápětí ale stálo při jihočeském týmu štěstí. Šťáva tvrdým příklepem od modré čáry trefil břevno hostující klece.
     
    28:25
    Za podražení si půjde odpočinout hostující Matoušek, domácí mají k dispozici krátkou přesilovku pět na tři!
     
    27:45
    Mountfield právě vstřelil branku!
    České Budějovice ještě zápas rozhodně nevzdaly, dva inkasované góly v úvodu třetiny nenechaly na hostujícím celku žádnou stopu. Nyní už jsou soupeři na dostřel. Domácí obrana nechala JANU MICHÁLKOVI příliš mnoho prostoru, hostující forvard udělal kličku do středu a propálil Stezku. Asistence: Aleš Kadlec – 3:2.
     
    26:51
    Počet sil na ledě se vyrovná. Prokeš míchal s pukem u mantinelu, sudí jeho kličkovanou přerušil pískotem. Hosté totiž hráli v pěti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Brož.
     
    25:54
    Zedek sedí na trestné lavici za nedovolené bránění. Přesilovka Mountfieldu.
     
    25:04
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek. Malovec vyslal do samostatného úniku JIŘÍHO SMEJKALA. Ten zpracoval spoluhráčovo vysokou přihrávku na středovém kruhu, zrychlil a uháněl sám na Stezku. Svůj blafák do bekhendu provedl precizně, kotouč škrtl o břevno a rozvlnil síť. Asistence: Jakub Malovec – 3:1.
     
    21:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další zásah Bílých Tygrů, hosté si vstup do prostřední dvacetiminutovky rozhodně za rámeček nedají. Z levého kruhu prostřelil brankáře přízemní ranou DOMINIK HRNÍČKO. Asistence: Jan Heřmánek – 3:0.
     
    21:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši podruhé slaví, gólem skončila vůbec první střela na branku ve druhé třetině. Hrníčko z rohu kluziště spatřil před Trelcem volného FILIPA CHLAPÍKA, jenž se neukvapil. Nabruslil si do strany a až poté poslal puk do sítě. Asistence: Dominik Hrníčko – 2:0.
     
    17:19
    Mohlo být vyrovnáno! Smejkal měl velkou šanci, stál na hranici brankoviště a usmívala se na něj poloprázdná branka. Jeho zakončení dokázal na poslední chvíli zblokovat Divila.
     
    15:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři dokázali přetavit jednu ze svých prvních šancí v gólový úspěch. Vyhráli vhazování v útočném pásmu, Havlas následně vybídl k zakončení FILIPA CHLAPÍKA. Toho si soupeř nepohlídal, liberecký mladík měl na levé straně hřiště moře prostoru. Trefil přesně k tyči. Asistence: Vojtěch Havlas, Jakub Kalfiřt – 1:0.
     
    08:15
    Ondřej Šťáva jde na trestnou lavici, provinil se krosčekem. Početní převaha pro Jihočechy.
     
    02:01
    Hra v neúplném počtu hráčů na ledě svědčí více Českým Budějovicím. Piegl vypálil od modré čáry, letící kotouč byl před Stezkou ještě tečovaný. Nakonec cinkl o břevno.
     
    00:25
    Dvě minuty pro Šťávu za hrubost a hostující Krátošku, jenž se provinil napadením. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 16. F. Chlapík (Havlas, Kalfiřt), 22. F. Chlapík (Hrníčko), 22. Hrníčko (Heřmánek), 36. Král (Šťáva) - 26. Smejkal (Malovec), 28. Michálek (Kadlec), 31. Prokeš, 46. Šafář (Krátoška), 65. Krátoška (Prokeš)


    Bílí Tygři Liberec: Stezka (od 31. Hosnedl) – Babec, Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko, F. Chlapík, Král, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Pyrochta, Lakatoš, Zedek, Divila, Havlas "C", Heřmánek, Bělohorský.
    Banes Motor České Budějovice: Trelc (Sova) – Malovec, Brož, Kadlec, Matoušek, Břečka, Prokeš, Panáček, Smejkal, Vavřík, Michálek, Samohejl, Krátoška "C", Piegl, Vácha, Suchánek, Šafář, Žáček, Koupal.

    Rozhodčí: Kareš – Lučan, Svoboda.
    bahis siteleri