Šamorín – Šaľa 2:0 (kon.) | Bardejov – L. Mikuláš 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Ružiná 1:1 (kon.)
Dolný Kubín – Michalovce 2:2 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
2:0 (2:0)
FK Slovan Duslo Šaľa
sk Sobota 11.05.2013, 16:30 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Zaslúžené víťazstvo domáceho mužstva, ktoré išlo počas celého duelu za tromi bodmi. O výsledku sa rozhodlo už v prvom polčase keď sa strelecky presadil dva krát Igor LEŽAIČ. Hostia si nevypracovali žiadnu gólovú príležitosť aj preto je víťazstvo domácich viac ako zaslúžené. (18:19:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    89
    Autor dvoch gólov Igor LEŽAIČ končí v dnešnom stretnutí, nahradil ho ebenový Messie Tanguy.
     
    85
    Jančovič pri prvom dotyku s loptou, faulovaný a Jančovič realizuje volný kop po ktorom sa domáci do šance nedostali.
     
    83
    Mezovský, ktorý sa postaral o všetko podstatné v prvom polčase, keď jeho centre znamenali šance a dva góly Ležaiča. V stretntuí ho nahradil Jančovič.
     
    81
    V dnešnom stretnutí končí Savič, ktorý bolo pri všetkom podstatnom v prvom polčase, v druhom sa mu nepodarilo naň nadviazať. Za velkého potlesku odchádza z hracej plochy.
     
    80
    Lažaičov pokus končí v rukaviciach Kolmokova
     
    78
    Domáci koniec akcie pred hranicou veľkého vápna Marušín nedokázal vystreliť, ale ani prihrať spoluhráčovi v lepšom postavení.
     
    74
    Priebeh duelu ma ten istý obraz ako v polčase prvom, domáci búšia do súpera čo im sily stačia, no zmeniť stav na hodinách i na hracej ploche sa im nedarí zmeniť. Silný dážď stretnutiu neprospieva.
     
    67
    Mihálikova chyba pri obranom zákroku zostala nepotrestaná, záchranú brzdu zatiahol pred Ležaičom ktorý sa rútil sám na bránu Kolmokov.
     
    65
    Hostia po prvý krát vo velkej šanci dokázali vyťažiť iba rohový kop, po ktorom sa stav stretnutia nemení. Aj keď sa dostali na dostrel brány Penteka neohrozili, aj preto je stav stretnutia taký aký je.
     
    64
    Aj v tomto prípade platí, že domáci sú v streľbe jaloví, pokus Saviča vyšiel naprázdno.
     
    62
    Pre Prúčneho bola 62 minúta konečnou v dnešnom stretnutí, nahradil ho Kružlík.
     
    59
    V nepríjemnom počasí sa domáci snažia zvýšiť svoj náskok no koncovka im nevychádza, tak ako by si to predstavovali. AJ keď sa dostanú pred Kolmokovu bránu to zakončenie je jalové.
     
    57
    Rehák "položil" ležaiča na trávnik, rozhodca videl odpískal a lopta je znovu na bielych kopačkách domácich.
     
    55
    Glenda prišiel o loptu pri pliacej čiare, domáci opäť v postupnom útoku. Fulmek sa pri vhadzovaní nikam neponáhľa. Urban, Čemba a Fulmek si zahrali bago, hosťujúci hráči nedokázali vziať loptu z kopačiek.
     
    54
    Domáci si vytvorili aj v druhom polčase tlak, smerom na bránu Kolmokova pred ktorým väčšina šancí ma koniec životnosti.
     
    53
    Savič operujúci na ľavej strane poslal loptu Marušinovi, ten sa dostal do velkého vápna a, zahodil.
     
    52
    Prší...
     
    50
    Ležaič po priťuknutí lopty od Marušína, to prekombinoval hosťujúci obrancovia ho pripravili čisto o loptu a bolo po "tutovke".
     
    48
    Na duel 30 kola bolo zvedavých v zlom počasí 225 fanúšikov.
     
    48
    Ležaičov pokus vo veľkom vápne končí mimo brány hostí.
     
    46
    Dušan Liba, tréner hosťujúceho mužstva bol vykázaný z lavičky je mimo nej. Dôvod? Nie je tu nikto kto by nám to povedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Futbal hrajú najmä domáci futbalisti, ktorí sa snažia "rozdrviť" súpera. Zatiaľ vedú o dva góly o ktoré sa postaral LEŽAIČ ale veľmi veľa šancí zostalo nepremenených. Futbalovú pohodu narušil dážď ,ktorý kropí hraciu plochu, na tej sa však lepšie pohybujú domáci hráči, ktorí sú častejšie pred Kolmokovom. Aj napriek daždu je tu kvalitná kulisa s tým "otrepaným" Somorja, Somorja.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Urban, Savič, Ležaič a Marušín netrafil prázdnu bránu hostí, keď sa mohol Kolmokova opýtať, kde ju chce. Nestalo sa netrafil bránu vari zo šesť krokov. To už mohlo byť v Šamoríne rozhoduté...
     
    43
    Gešnábel sa pokúsil z dialky o nebezpečnú strelu, ktorá nenarobila domácemu brankárovi žiadne starosti.
     
    40
    Pohodlný dvojgolový náskok domáceho mužstva má za následok menší útlm, ale aj napriek tomu je vidieť, že domáci idú za svojím cieľom získať tri body.
     
    37
    Ďalší pokus Ležaiča vo velkom vápne sa skončil jeho pokus o prekonanie hosťujúceho brankára, odzbrojil ho hosťuúci obranca Mihálik aj jeho zásluhou vedú domáci "len" o dva góly.
     
    36
    Mezovského pokus z pravej strany nevyšiel podeľa predstav, na loptu nabiehali dvaja zakončovatelia v bielych dresoch, no loptu dostal do bezpečia brankár Kolmokov.
     
    34
    Mezovského pokus o vysunutie Ležaiča po ľavej strane nevyšiel domáci kanonier stál v ofsajde.
     
    33
    Ležaičov pokus hlavou prekonať Kolmokova, nevyšiel lopta len o vlások minula pravý vinkel brány.
     
    32
    Ďalší pokus z rohového kopu z ľavej strny zahrával Tomiš, domáci sa ubránili.
     
    31
    Rehák, ktorý nosí kapitansku pásku sa pokúsil o strelu z voleja, ale bol to iba pokus o strelu, ktorá neohrozila domácu bránu.
     
    30
    Hostia sa dostali na dlhší čas pred domácu bránu Penteka a kopali už druhý rohový kop, na rade je tretí pokus z pravej strany.
     
    28
    V Šamoríne sa rozpršalo a prší a prší...
     
    26
    Marušín sa vybral na výlet pred bránu hostí, ono by to bolo pekné ak by to malo svoj efektívny záver. Pekná výmena lopty a spätná prihrávka už boli zbytočným manévrom na päťke hosťujúcom pokutovom území.
     
    25
    Niektoré verdikty hlavného rozhodcu Ihringa zvyšujú adrenalín v krvi fanúšikov, ktorí si pri verbálnom pokriku neberú servítku na ústa.
     
    22
    LEŽAIČ Igor je na domácej tráve veľmi nebezpečný a po dobrej prihrávke od Urbana, zúžitkoval prihrávku na druhý gól v sieti hostí.
     
    19
    Loptu na biely bod si postavil sám faulovaný IGOR LEŽAIČ a nedal šancu Kolmokovi.
     
    19
    Kolmokov videl ŽK za faul na LEŽAIČA po ktorom nariadil penaltu.
     
    19
    Ležaič vo vyloženej šanci. Nezvládol koncovku v súboji jeden na jedného a triafa tyč brány v ktorej stojí Kolmokov.
     
    17
    Domáci hráč s číslom 14 Savič videl žlté napomenutie od hlavného rozhodcu Ihringa.
     
    16
    Savič sa blysol rýchlym zbehnutím po krídle, po jeho pokuse domáci zahrávali rohový kop po ktorom nezapršalo.
     
    14
    Domáci majú v úvode prvého polčasu častejšie loptu na svojich kopačkách, dokoca si vypracovali i jednu gólovú šancu keď sa mohli ujať vedenia.
     
    13
    Mezovského centrovaná lopta presvišťala popred bránu hostí, Kolmokov v bráne nereagoval, ale ani dobiehajúci hráči domáceho mužstva Ležaič a Savič. Bola to šanca na zmenu stavu stretnutia.
     
    11
    Výmena lopty medzi Mezovským a Ležaičom skončila v aute, po zlom spracovaní autora troch gólov v stretnutí proti L. Mikulášu.
     
    10
    Mezovský si vymenil pred stredovou čiarou loptu no Cmarko ju nespracoval tá končí mimo hracej plochy.
     
    9
    Nepríjemné počasie, zima, vietor nie sú kamarátmi futbalu, dážď visí na vlásku...
     
    8
    Na hracej ploche pobehoval s čílom 7 futbalista Šale, ktorý nebol v zápise. Už je všetko vyriešené vieme kto sa pohybuje pod uvedeným číslom je to Tomiš.
     
    2
    Mezovský a dlhá lopta na Saviča, ktorý ju nedostihol vhadzujú hostia.
     
    Ležaič a Urban zariadili výkop dnešného stretnutia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci v bielych dresoch, hostia v modrobielej kombinácii dresov, rozhodcovia v žlto-čiernej kombinácii. Tradičné podávanie rúk pred tribúnami a minúta ticha za zosnulého funkcionára ŠTK Šamorín.
     
    Hlavný rozhodca IHRING spolu so svojími asistentmi, privádza na hraciu plochu štadióna v Šamoríne – Pomlé aktérov duelu v 30 kola II. futbalovej ligy. ŠAMORÍN vs ŠAĽA.
     
    Náhradný rozhodca, kontroluje siete a posiela aktérov dnešného duelu do šatní, pripraviť sa na duel, ktorý majú pred sebou.
     
    No a ešte jeden postreh pred stretnutím. Celkom určite môžem napísať, že dnes vypredané nebude. Sú tu fanúšikovia, členovia Fan klubu, ale zlé počasie celkom určite odradilo od návštevy futbalového stretnutia.
     
    Hracia plocha je plne vyťažená, hráčmi, ktorí sa pripravujú na dnešný duel 30 kola II. futbalovej ligy. Šamorín hostí Šalu, ktorého začiatok sa nezadržatelne blíži.
     
    Pre zaujimavosť uvediem, že v stretnutí v Šali získali tri body Šamorínčania. Pre Vladimíra Koníka to bol posledný duel s ŠTK Šamorín na lavičke.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák "K", 4 Marušín, 5 Cmarko, 6 mezovský, 8 Čemba, 9 Javorina, 13 urban, 14 Savič, 20 Ležaič, 21 Fulmek,
    náhradníci: 7 Vaško, 10 Jančovič, 11 Dedič, 12 Messie Tanguy, 16 Kučera, 17 Staško, 50 Gabiš.

    FK Slovan Duslo Šaľa: 22 Kolmokov, 4 Tomiš, 5 Mihálik, 6 Charizopulos, 8 Konopásek, 9 Prúčny, 12 Rehák "K", 14 Glenda, 15 Ivančík, 16 Čurgali, 18 Gešnábel.
    náhradníci: 1 Valenský, 3 Kružlík, 11 Čirik, 13 Mujkoš.

    Rozhodca: IHRING, Lieskovský, Ferenc.
     
    Pred úvodným hvizdom hlavného rozhodcu Antona IHRINGA, by sa patrilo uviesť zostavy obidvoch mužstiev, tak ako ich tréneri Libor Fašiang a Dušan Liba na dnešný duel nominovali.
    Nech sa páči tu sú.
     
    Sprievodným javom 30. kola II. futbalovej ligy je nepríjemné počasie a vietor, inak tomu nie je ani v Šamoríne – Pomlé, kde si už terén vyskúšali hosťujúci hráči Šale. Nuž čo?Prajem všetkým fanúšikom futbalu príjemné chvíle pri sledovaní nášho priameho prenosu. Do čítania priatelia.
     
    V piatok sa na západnom Slovensku citelne ochladilo, cez noc spŕchlo, no a slniečko sa zatiaľ neukázalo. Bude počasie priať dnešnému futbalu, ktorý sa bude hrať v Šamoríne? Domáci futbalisti privítajú na štadióne v Pomlé futbalistov Šale.
     
    Tipovať stretnutie mužstiev okupujúcich stred tabuľky je veľmi ťažké. Môže sa zrodiť akýkoľvek výsledok. Napriek tomu, verím, že domáci nezložia zbrane a zopakujú, alebo sa aspoň priblížia k výkonu spred dvoch týždňov.
    Náš tip:1
     
    Hajra Somoria, hajra Somoria je ten správny slogan, ktorý znie od úvodného hvizdu rozhodcu na štadióne v Pomlé. Fanúšik a zvlášť ten Šamorínsky ženie svojich pred bránu hostí. V predchádzajúcom stretnutí na domácej pôde sa im Igor LEŽAIČ odvďačil tromi gólmi, slengovo hetrikom. Ten bol odmenený zaslúžene, neúnavným potleskom a pokrikom jeho mena .
     
    Po výprasku v Senci, a hostí v Dolnom Kubíne sa budú chcieť obe mužstvá predstaviť v tom najlepšom svetle. Domáci určite nenechajú nič na náhodu a "rozdrvia" hosťujúcich Šalanov tak, ako to ukázali v stretnutí s Liptovským Mikulášom, keď odolali nezvyčajnému tlaku hostí a odolali aj vyloženým šanciam, ktoré si hostia vypracovali. Sobota bude tým dňom, kedy si Šamorínčania pripíšu do ligovej tabuľky ďalšie plusové body.
     
    Domácim Šamorínčanom úsmev na tvárach dlho nevydržal. Po výhre nad L. Mikulášom odohrali duel pri Seneckých jazerách a, samozrejeme "nakúpili" štvorku. Gólovo sa predviedol "iba" Mezovský.
    V sobotu ich preverí súper z mesta chémie Slovan Duslo Šala. Súper, ktorý pláva v pokojných vodách "vyfasoval" trojku v Dolnom Kubíne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Jozef Fajták

    Branky: 19. LEŽAIČ, 22. LEŽAIČ

    Karty:   17. Savič (SAM) – 19. Kolmokov (SAL)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák "K", 4 Marušín, 5 Cmarko, 6 Mezovský, 8 Čemba, 9 Javorina, 13 Urban, 14 Savič, 20 Ležaič, 21 Fulmek,
    náhradníci: 7 Vaško, 10 Jančovič, 11 Dedič, 12 Messie Tanguy, 16 Kučera, 17 Staško, 50 Gabiš.

    FK Slovan Duslo Šaľa: 22 Kolmokov, 5 Mihálik, 6 Charizopulos, 7 Tomiš, 8 Konopásek, 9 Prúčny, 12 Rehák "K", 14 Glenda, 15 Ivančík, 16 Čurgali, 18 Gešnábel.
    náhradníci: 1 Valenský, 3 Kružlík, 11 Čirik, 13 Mujkoš.

    Rozhodčí: IHRING, Lieskovský, Ferenc

    Diváci: 225
    bahis siteleri