Švédsko – Slovensko 0:0 (kon.) | Rakousko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Itálie – Rusko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Chorvatsko 1:2 (kon.)
konec
Itálie
1:1 (0:1)
Rusko
Sobota 11.05.2013, 19:30 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Ukrajinou a Chorvatskem skončilo 1:1, takže je rozhodnuto. V úterý se v semifinále utká nejprve Slovensko proti Itálii a po nich Švédsko proti Rusku. (21:12:06)
     
    Divná pachuť z dnešního utkání je ten hlavní pocit, který si diváci z Nitry odnášejí. Oběma celkům stačila v dnešním utkání remíza k postupu do semifinále, a ta se také díky velkému zdržování z obou stranu udála. Chorvatsko potřebovalo v závěrečném utkání vyhrát o dvě branky, ale to se mu asi dvě minuty před koncem pravděpodobně nepodaří, a tak bude vyřazeno.
     
    Konec zápasu.
     
    80+2
    Štadión pod Zoborom zaslouženě píská. Na hřišti se nic už nestane.
     
    80+1
    Není, co nového bych mohl napsat. Italský tým kombinuje v zadních řadách a Rusové tomu bez napadání přihlížejí.
     
    80
    A znovu. Italové kombinují bez napadání na vlastní polovině soupeře a čekají na závěrečný hvizd. Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    79
    Teď je to Itálie, která drží na vlastní polovině míč a kombinuje bez napadání soupeře. Fotbalová spravedlnost zatím neudeřila, a tak by postupovala dvojice Rusko, Itálie. To se však může každou vteřinou v souběžně hraném utkání změnit.
     
    78
    Obvyklá situace. Rusové drží míč na vlastní polovině hřiště, kde si nahrávají. Štadión pod Zoborom to zaslouženě odměňuje pískotem.
     
    77
    Míč na pravou stranu pro Žemaletdinova posunul útočník Lokomotivu Moskva do vápna, kde však před Gasilinem v klidu chytá ve výskoku Scuffet.
     
    76
    A znovu je k vidění zdržovací taktika Rusů v zadních řadách. Chorvatsko v souběžně hraném utkání jde do vedení, ale postup by mu zajistila jen výhra 3:1. V Nitře se opravdu nic zajímavého neděje.
     
    74
    Zhruba deset minut do konce obou duelů skupiny B a při těchto výsledcích postupuje ze skupiny Rusko s Itálií. Chorvaté hrají s Ukrajinou 1:1 a dál by je poslala jen výhra o dvě branky.
     
    73
    A situace se opět opakuje. Rusové si nahrávají na vlastní polovině hřiště a pouze čekají, jestli je soupeř bude napadat.
     
    72
    Máme tu další střídání. Bonazzoliho nahradí týmový kolega z Interu Milán Demetrio Steffé.
     
    70
    Rusové opět na vlastní polovině hřiště drží několik desítek vteřin míč a nikam nespěchají. Jelikož ani Italové nenapadají, tak to vypadá jako šachy.
     
    70
    Lichačev zaváhal při bránění, ale Vido neměl v další kličce proti převaze soupeře šanci. Pro Itálii škoda, jelikož to byla slibná pozice.
     
    68
    Žemaletdinov zlobil Italy na pravé straně hřiště, kde i přes svůj pád udržel míč na kopačkách. Při následném pokusu o další kličku je poslán míč do zámezí.
     
    65
    Vido posunul ve středu hřiště na Pariginiho, který zkusil projít středem obrany, ale až do zakončení neprošel. Před pokutovým územím je obrán čistým skluzem o míč.
     
    64
    Zujev posunul na Jakubu, který se krásně prosmýkl obránci, ale jeho následný centr na zadní tyč je nepřesný. Rusko tak následně střídá, když Alexandra Makarova nahradí Rifat Žemaletdinov.

    Martin Mišovec

    Branky: 43. Capradossi – 12. Gasilin

    Karty:   60. A. Makarov (RUS)


    Itálie: (4-4-2) Scuffet – Calabria, Sciacca, Capradossi, Dimarco – Tutino, Palazzi, Pugliese, Tibolla (41. Parigini) – Bonazzoli (72. Steffé), Vido.

    Trenér: Daniele Zoratto

    Rusko: (4-3-3) Mitrjuškin – Paršikov, Lichačev, Chodžanijazov, Jakuba – Golovin (52. Buranov), S. Makarov, Barinov – A. Makarov (64. Žemaletdinov), Gasilin, Zujev.

    Trenér: Dmitri Chomucha

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük (NED) – Gregory Crotteux (BEL), Richard Storey (NIR)
    bahis siteleri