Švédsko – Slovensko 0:0 (kon.) | Rakousko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Itálie – Rusko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Chorvatsko 1:2 (kon.)
konec
Švédsko
0:0 (0:0)
Slovensko
Sobota 11.05.2013, 16:30 • Štadión pod Dubňom, Žilina • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    Ve druhém poločase už toho bylo k vidění méně, jelikož postupová matematika nahrávala dělbě bodů, která oba celky poslala do boje o medaile. O něco aktivnější byl celek Švédska, ale vážnější šance buď vyrazil spolehlivý Junas, nebo je pokryla obrana. Komplikací by v semifinále pro celek Ladislava Pecka mohla být žlutá karta Denise Vavra, který v nastavení rozhodl o tom, že si v semifinále nezahraje. (18:13:57)
     
    To klíčové však je, že ze skupiny A postupuje do úterního semifinále Slovensko a Švédsko. Domácí tým narazí na druhého ze skupiny B, Švédsko na prvního.
     
    Konec zápasu.
     
    80+3
    Velká smůla pro celek Ladislava Pecka. Lipovac ještě chtěl na levé straně utéci obraně, jenže Vavro fauloval a dostává žlutou kartu. V semifinále tak Slovensku bude chybět klíčový stoper.
     
    80+3
    Grič následně špatně nahrál, ale ani Švédsko se do útoku hnát nebude, je rozhodnuto.
     
    80+3
    Utkání už se nejspíše odehraje na útočné polovině Švédska, kde však soupeř v klidu kombinuje.
     
    80+2
    Po pár vteřinách už hledal Lipovace, ale před ním odvrátil Vavro. Následně se po smolném odrazu Jönssona-Salétrose dostává míč do zámezí. Slovensko má autové vhazování.
     
    80+1
    Mohlin po prvním nákopu na polovinu soupeře dostal po hlavičce Vargy míč zpět a ve vlastním vápně s odkopem nespěchá.
     
    80
    Ani jeden z celků se pochopitelně příliš nevysouvá, a tak nechce ohrozit postup do semifinále, který opakuji oběma celkům zajistí případná remíza.
     
    80
    V Žilině uvidíme nad rámec osmdesáti minut i tři nastavené.
     
    78
    Švédský tým šel v oslabení do brejku tří proti velké převaze. Ssewankamba zastavil obranným zákrokem Slaninka.
     
    77
    Kapitán Švédska Elias Andersson po souboji s Káčerem ulehl na trávník, jelikož dostal do hlavy, a tak musí být ošetřen. Skandinávský tým bude hrát ještě dobrých pár desítek vteřin o desíti.
     
    76
    Slovenský výběr kombinoval na vlastní polovině, načež Varga hledal nákopem na útočné polovině soupeře. Míč však končí u Mohlina, který s rozehrávkou také příliš nepospíchá.
     
    75
    Lipovac na levé straně výborně prošel přes dva hráče a našel Ssewankamba. Ten mohl otevřít prostor na pravou stranu, ale nahrávka na Halvadziće mu nevyšla.
     
    74
    Kombinaci Slovenska po celém obvodu hřiště poslal na pravé straně Vodecký do zámezí, a tak uvidíme další střídání. Lukáše Čmelíka mění Martin Vlček.
     
    72
    Ssewankambo táhl hodně nadějný brejk Švédska, ale po špatné kličce vypálit nedokázal. Nahrál tak do druhé vlny na Anderssona, jehož přízemní pokus Junas s námahou vyrazil. Dobíhající Lipovac je chycen v ofsajdu.
     
    71
    Zhruba deset minut před koncem dnešního utkání to máme stále 0:0. Připomínám, že tento výsledek pošle ze skupiny A do semifinále oba celky, tedy Slovensko z prvního místa a Švédy ze druhého.
     
    70
    Znovu byl rozehrán na krátko a následný centr našel na zadní tyči Vargu. Ten však nebyl v ideální pozici a míří mimo.
     
    70
    Haraslínův přímý kop hledal Vavra, ale před ním odvrací Suljić. Pro Slovensko to znamená rohový kop z levé strany.

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   68. Ssewankambo (SWE) – 20. Kadlec (SVK), 80+3. Vavro (SVK)


    Švédsko: (4-3-3) Mohlin – J. Ramhorn, Suljić, Wahlqvist, S. Ramhorn – Ssewankambo, Rakip, Andersson – Citaku (63. Jönsson-Salétros), Berisha (68. Lipovac), Halvadzić.

    Trenér: Roland Larsson

    Slovensko: (4-2-3-1) Junas – Vodecký, Vavro, Varga, Kadlec – Grič, Lesniak – Špalek (51. Slaninka), Haraslín, Čmelík (74. Vlček) – Vestenický (61. Káčer).

    Trenér: Ladislav Pecko

    Rozhodčí: Slavko Vinčić (SLO) – Silver Koiv (EST), Milan Minić (SRB)
    bahis siteleri