Moreirense – Setúbal 2:1 (kon.) | Braga – Nacional 1:3 (kon.) | Coimbra – FC Ferreira 1:1 (kon.)
Estoril – Beira-Mar 2:1 (kon.) | Sporting – Olhanense 1:0 (kon.) | Marítimo – Guimarães 1:0 (kon.)
Rio Ave – Gil Vicente 2:1 (kon.) | Porto – Benfica 2:1 (kon.)
konec
FC Porto
2:1 (1:1)
Benfica Lisabon
Sobota 11.05.2013, 21:30 • Estadio do Dragão • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Emotivně slavil i trenér Porta Vítor Pereira, jenž po vítězné brance i závěrečném hvizdu běhal na trávníku radostí jako smyslu zbavený,

    Porto už ligový titul téměř odepsalo, když ještě do minulého kola si Benfica dlouho držela čtyřbodový náskok a najisto počítala i s výhrami v závěrečných domácích zápasech s Estorilem a Moreirense. Ovšem už šokující domácí remíza s Estorilem všechny propočty naprosto změnila a dnešní prohra v Portu vyhoupla do čela domácí celek. Pro Benficu tak bude psychicky velmi náročná příprava před dalším velkým zápasem, kterým bude již ve středu finále Evropské ligy v Amsterdamu s Chelsea. (23:32:48)
     
    Benfica vstoupila do zápasu s vědomím, že případné vítězství ji zajistí mistrovské oslavy již dnes v Portu a především remíza ji před posledním kolem udrží v čele tabulky. S tím také k zápasu přistoupili takticky a po celých devadesát minut pasivní hrou a neustálým poleháváním po trávníku tlačili čas dopředu, nakonec ale nedokázali vyrovnaný stav udržet a Kelvin krásnou trefou rozpoutal bouřlivé oslavy, které jen tak neskončí.
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Porta se před posledním kolem dostávají do čela tabulky o jeden bod před úhlavního rivala a slaví už jakoby získali mistrovský titul! Ještě je před nimi ale utkání na hřišti Pacos Ferreira, který si dnes definitivně zajistil senzační třetí místo a účast v předkole Ligy mistrů.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu za prodlení při odkopu od vlastní branky dostal Helton, to ale domácí fanoušky nijak netrápí a na stadiónu vládne pekelná atmosféra!
     
    90+4
    Po téměř dvouminutové euforii se ve hře může pokračovat. Hosté si ale o obrovskou pasivitu o inkasovanou branku evidentně koledovali a už jen stěží v sobě najdou psychické síly na další zvrat v průběhu zápasu.
     
    90+2
    Porto právě vstřelilo branku!
    Neskutečná euforie na Estadio do Dragão! KELVIN na hranici pokutového území převzal přihrávku Alexe Sandra, posunul si míč před sebe a přesnou ránou ke vzdálenější tyči pokořil Artura!
     
    90+1
    Hlavní arbitr Pedro Proenca přidává k dnešní bitvě ještě čtyři nastavené minuty.
     
    90
    Po dalším zisku míče hostů si to Perez už směřoval k rohovému praporku na držení dalších sekund, ovšem výborným čistým skluzem mu míč ukopl Otamendi.
     
    89
    Roderick se po zisku míče ve středu pole pokusil zaskočit vyběhnuvšího brankáře Heltona, střelou přes půl hřiště ale domácí branku výrazně minul.
     
    88
    Cardozo vybojoval faul ve středu hřiště a tím plno cenných sekund pro hostující celek.
     
    88
    Moutinhův prudký centr Liedson prodloužil na hostující branku Liedson, ovšem nasměroval míč pouze do připraveného Artura.
     
    87
    Roderick naskočil na Joaa Moutinha a je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    85
    Veliká příležitost domácích! Na pravé straně pokutového území se ocitl naprosto osamocený James Rodriguez, následnou ranou ale trefil vnější tyč Arturovy branky!
     
    84
    V mezičase během přerušené hry oba týmy vystřídaly, na straně hostů Pablo Aimar nahradil Olu Johna a v domácím dresu ze hry bleskově zmizel pravý obránce Danilo, do závěru zápasu se pak zapojí útočník Liedson.
     
    84
    Po odkopu brankáře Artura je útočný faul pískán Cardozovi.
     
    83
    Na trávníku v přerušené hře znovu sedí Ola John, což rezultuje v další velké emoce nejen na hřišti, ale i v hledišti.
     
    81
    Do následného přímého volného kopu se z 28 metrů opřel levačkou Cardozo, přízemním projektilem obstřelil zeď a směřoval svoji ránu k tyči, ovšem Helton se dokázal natáhnout a míč vytěsnit vedle své branky.
     
    80
    Defour rukou zablokoval Johnův centr a je dalším žlutě napomínaným hráčem dnešního zápasu. Už pátým v průběhu druhého poločasu.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 25. Pereira (vla.), 90+2. Kelvin – 19. Lima

    Karty:   56. Rodriguez (PRT), 66. Fernando (PRT), 80. Defour (PRT), 90+4. Helton (PRT) – 46. Perez (BNF), 59. Matič (BNF)


    FC Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro – Lucho Gonzalez, Moutinho, Fernando – Varela – Martinez, Rodríguez
    Benfica Lisabon: Artur – Pereira, Luisao, Garay, Almeida – Perez – Salvio, Gaitán, Matič – Lima – John

    Rozhodčí: Proenca – Trigo, Cunha Miranda
    bahis siteleri