Švédsko – Slovensko 0:0 (kon.) | Rakousko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Itálie – Rusko 1:1 (kon.)
Ukrajina – Chorvatsko 1:2 (kon.)
konec
Itálie
1:1 (0:1)
Rusko
Sobota 11.05.2013, 19:30 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Ukrajinou a Chorvatskem skončilo 1:1, takže je rozhodnuto. V úterý se v semifinále utká nejprve Slovensko proti Itálii a po nich Švédsko proti Rusku. (21:12:06)
     
    Divná pachuť z dnešního utkání je ten hlavní pocit, který si diváci z Nitry odnášejí. Oběma celkům stačila v dnešním utkání remíza k postupu do semifinále, a ta se také díky velkému zdržování z obou stranu udála. Chorvatsko potřebovalo v závěrečném utkání vyhrát o dvě branky, ale to se mu asi dvě minuty před koncem pravděpodobně nepodaří, a tak bude vyřazeno.
     
    Konec zápasu.
     
    80+2
    Štadión pod Zoborom zaslouženě píská. Na hřišti se nic už nestane.
     
    80+1
    Není, co nového bych mohl napsat. Italský tým kombinuje v zadních řadách a Rusové tomu bez napadání přihlížejí.
     
    80
    A znovu. Italové kombinují bez napadání na vlastní polovině soupeře a čekají na závěrečný hvizd. Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    79
    Teď je to Itálie, která drží na vlastní polovině míč a kombinuje bez napadání soupeře. Fotbalová spravedlnost zatím neudeřila, a tak by postupovala dvojice Rusko, Itálie. To se však může každou vteřinou v souběžně hraném utkání změnit.
     
    78
    Obvyklá situace. Rusové drží míč na vlastní polovině hřiště, kde si nahrávají. Štadión pod Zoborom to zaslouženě odměňuje pískotem.
     
    77
    Míč na pravou stranu pro Žemaletdinova posunul útočník Lokomotivu Moskva do vápna, kde však před Gasilinem v klidu chytá ve výskoku Scuffet.
     
    76
    A znovu je k vidění zdržovací taktika Rusů v zadních řadách. Chorvatsko v souběžně hraném utkání jde do vedení, ale postup by mu zajistila jen výhra 3:1. V Nitře se opravdu nic zajímavého neděje.
     
    74
    Zhruba deset minut do konce obou duelů skupiny B a při těchto výsledcích postupuje ze skupiny Rusko s Itálií. Chorvaté hrají s Ukrajinou 1:1 a dál by je poslala jen výhra o dvě branky.
     
    73
    A situace se opět opakuje. Rusové si nahrávají na vlastní polovině hřiště a pouze čekají, jestli je soupeř bude napadat.
     
    72
    Máme tu další střídání. Bonazzoliho nahradí týmový kolega z Interu Milán Demetrio Steffé.
     
    70
    Rusové opět na vlastní polovině hřiště drží několik desítek vteřin míč a nikam nespěchají. Jelikož ani Italové nenapadají, tak to vypadá jako šachy.
     
    70
    Lichačev zaváhal při bránění, ale Vido neměl v další kličce proti převaze soupeře šanci. Pro Itálii škoda, jelikož to byla slibná pozice.
     
    68
    Žemaletdinov zlobil Italy na pravé straně hřiště, kde i přes svůj pád udržel míč na kopačkách. Při následném pokusu o další kličku je poslán míč do zámezí.
     
    65
    Vido posunul ve středu hřiště na Pariginiho, který zkusil projít středem obrany, ale až do zakončení neprošel. Před pokutovým územím je obrán čistým skluzem o míč.
     
    64
    Zujev posunul na Jakubu, který se krásně prosmýkl obránci, ale jeho následný centr na zadní tyč je nepřesný. Rusko tak následně střídá, když Alexandra Makarova nahradí Rifat Žemaletdinov.
     
    62
    Zhruba dvacet minut před koncem utkání podniklo Rusko akci po pravé straně. Gasilin v pokutovém území centroval na penaltu, kde však po řadě vysokých hlaviček končí míč v rukavicích Scuffeta.
     
    60
    Alexandr Makarov následně zkusil v pokutovém území upadnout po bez kontaktu soupeře, a tak vidí zaslouženě žlutou kartu za simulování.
     
    59
    Parigini faulován ve středu hřiště Alexandrem Makarovem, ale Italové raději rozehrávají do zadních řad, kde dlouze kombinují. Přesto jsou ve druhém poločas jednoznačně aktivnějším celkem, který se žene za výhrou více než soupeř.
     
    57
    A další šance Itálie! Palazzi našel za obranou Ruska opět Vida, který prodloužil na branku a Mitrjuškin musel být v pohotovosti. Tečovaný míč raději posílá na roh.
     
    56
    Tutino posunul míč do vápna na Vida, který v pokutovém území z pravé strany odcentroval. Bohužel pro něj ale pouze na kopačky soupeře, a tak se stav nemění.
     
    54
    A opět. Rusové si vyměňují míč na vlastní polovině a bez napadání Italů tak šetří čas. Tento výsledek by v kombinaci s prozatimním stavem Ukrajina 1:1 Chorvatsko znamenal postup Ruska a Itálie.
     
    52
    Rusové střídají. Golovina nahradí Buranov.
     
    51
    Rusové teď drží míč na vlastní polovině a Chodžanijazov si snad pětkrát vyměnil s Mitrjuškinem. Diváci to odměňují pískotem.
     
    49
    A další práce pro Antona Mitrjuškina! Luca Vido si před pokutovým územím zpracoval míč a prudce vypálil, brankář Ruska vyráží míč konečky prstů na roh!
     
    48
    Na druhé straně si do slušné pozice v pokutovém území naběhl Bonazzoli, jenže Mitrjuškin skvěle vyráží!
     
    47
    Alexej Makarov centroval z pravé strany do rukavic Scuffeta, kterému chtěl míč vrátit Sergej Makarov, jenže slabý pokus brankář Itálie chytá.
     
    45
    Další snaha Italů. Tutino nahrál na Calabriu jehož centr převzal před vápnem Luca Vido, jenže podle sudího si počínal za hranicí pravidel, a tak se hra přerušuje.
     
    43
    Itálie právě vstřelila branku!
    Celek Danieleho Zorrata hned v úvodu druhého poločasu vyrovnávají. Rohový kop byl vrácen na Tutino, který zamotal svému strážci hlavu a na tu nacentroval obránci ELIOVI CAPRADOSSIMU, jenž na první tyči předskočil svého strážce, a tak prostřeluje Mitrjuškina.
     
    42
    Rusko rychle rozehrálo přímý kop na pravou stranu, ze které odcentroval Alexandr Makarov pro Gasilina, který však na první tyči vypálil mimo branku.
     
    41
    Italové mění do druhého poločasu jednoho hráče. Nevýrazného Tibollu mění na trávníku Parigini.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    Postupová matematika po prvních poločasech říká, že Rusko by v případě výhry jasně vyhrálo skupinu B a druhým postupujícím celkem by byla Itálie. Chorvatsko totiž v souběžně hraném utkání zatím pouze remizuje s Ukrajinou 1:1. Na úvodní trefu Tsygankova zareagoval až v posledních vteřinách poločasu proměněnou penaltou Alen Halilović.
     
    Rusko vstoupilo do utkání velmi aktivně a hned ve druhé minutě mohl udeřit po prudké Golovina. Scuffet ji sice jen vyrazil pro Gasilina, ale ten napálil pouze boční síť. Ve 12. minutě už se ale útočník Zenitu Petrohrad Gasilin trefil, když využil nahrávky Golovina a do odkryté branky otevřel skóre. Itálie se po brance trošku vytáhla a od druhé poloviny prvního poločasu byla lepší. Velkou šanci měl Dimarco, jehož rána ze třiceti metrů skončila jen těsně vedle branky. Druhý poločas začně v Nitře přibližně v 20:26.
     
    První poločas skončil.
     
    40
    Scuffet pood tlakem dotírajícího Gasilina začal útočnou akci Itálie, ale Tutino na pravé straně si nahrává od Sciaccu, a tak směr vpřed nabírá akce jen velmi pomalu.
     
    38
    Golovinův centr z levého křídla letěl do klubka těl v pokutovém území, kterým však pouze proletěl a končí v zámezí. Snažící se Chodžanijazov jej na hřišti už nezastavil.
     
    38
    Alexej Makarov sice centr přetáhl až k postranní čáře, kde však Zujev zabojoval a po faulu na jeho osobu v podání Tutina tu bude přímý volný kop.
     
    36
    Jakuba hledal po levé straně si nabíhajícího Zujeva, jehož však tělem odstavil Calabria, a tak nic nebezpečného Scuffeta nečeká. Od své branky může následně rozehrát.
     
    34
    Rusko se po první brance stáhlo na vlastní polovinu a hraje pouze na brejky. Italové tak jsou v posledních minutách jasně aktivnějším celkem a říkají si o vyrovnání.
     
    32
    Tutino zabojoval na pravé straně a z těžké pozice ještě dokázal odcentrovat do vápna. Tam si míč před první tyčí našel Vido, ale v další své šanci pálí mimo branku!
     
    32
    Golovin faulován ve středu hřiště, ale přímý kop Rusům vůbec nevyšel. Barinov rozehrál na pravou stranu, kde však Paršikov balon na trávníku nezastavil.
     
    30
    A o pár vteřin později tu máme další nebezpečnou střelu Itálie! Palazzi posunul na Dimarca, který levačkou vypálil ze zhruba třiceti metrů a jeho pokus končí jen pár desítek centimetrů od branky. Tohle byla velmi dobrá šance!
     
    29
    Přímý volný kop Itálie ze zhruba pětadvaceti metrů rozehrával Palazzi a nevypálil vůbec zle. Přízemní pokus kolem zdi musel Mitrjuškin sledovat a následně i zasáhnout. Nikdo však střelu netečoval, a tak si poradil.
     
    26
    Italové se na útočné polovině snaží o zakončení, ale kompaktní obrana Rusů mu v posledních vteřinách zakončení nedovoluje.
     
    24
    Zujev si posunul míč z pravé strany do středu hřiště a vypálil, jenže jeho pokusu chyběla větší razance a přesnost, a tak si Scuffet bez menších potíží poradil.
     
    23
    Luca Vido v šanci! Palazzi na hranici pokutového území vyhrál hlavičkový souboj a posunul na Vida, který však překvapen velkou šancí na míč nedosáhl.
     
    22
    Brejk na druhé straně nevyšel. Golovin hledal nahrávkou za obranu Gasilina, jenže před ním včas vyběhl Scuffet.
     
    21
    Šance Itálie. Po akci z pravé strany se do zakončení v pokutovém území dostal Luca Vido, ale z úhlu pálí pouze do boční sítě.
     
    19
    Nadějná akce Italů. Po centru z pravé strany míč pro Tibollu připravil Bonazzoli, jenže prvně jmenovaný pálí ze záklonu vysoko nad.
     
    19
    Po faulu na Palazziho rozehrávala Itálie přímý volný kop z pravé strany. Míč poslal do vápna Dimarco, ale bek Interu Milán našel pouze rukavice Antona Mitrjuškina, který razantně boxuje do bezpečí.
     
    17
    Další váhání v rozehrávce Italů, když na Sciaccu nabíhal Zujev. Ten sice vyšel ze souboje vítězně, ale míč si posunul až moc dopředu, a ten tak končí v zámezí.
     
    15
    Alexej Makarov po úniku po pravé straně slušně odcentroval do pokutového území, kde už opět číhal Gasilin, ale tentokrát mí netrefil. Italové vypadají v zadních řadách hodně zmateně.
     
    14
    Další dlouhý pas na hrot útoku tentokrát před Gasilinem získal ve vzduchu skvělý Capradossi. Celek Danieleho Zoratta tak šel do útoku, ale centr Tibolly končí pouze v rukavicích připraveného Mitrjuškina.
     
    12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po chybě Sciaccy jde Rusko do vedení 1:0! Golovin po pasu na levou stranu dobře předskočil váhajícího Sciaccu, předložil míč na pravou stranu, kde už měl před odkrytou brankou ALEXEJ GASILIN snadnou práci a zavěšuje.
     
    12
    Tutino hledal z pravé strany za obranou Ruska nabíhajícího si Vida, ale ten se k míči nedostal.
     
    10
    Rusko zatím působí na útočné polovině velmi dobrým dojmem a každý jeho kontakt s míčem věští nebezpečí.
     
    8
    Zujev se pěkně prosmýkl po levém křídle, když na něj nestačil Calabria. Přízemní zpětná nahrávka však nikoho ze spoluhráčů nenašla. Bude tu tak rohový kop.
     
    6
    Na straně druhé přišel centr Tibolly do pokutového území. Chodžanijazov míč netrefil a může být rád, že nikdo v modrém dresu Itálie nebyl schopný zakončit.
     
    5
    Další velmi slušná příležitost Ruska. Capradossi nepochopitelně neodehrál míč, a tak pálil Sergej Makarov. Dělovku Scuffet pouze vyrazil, jenže dobíhající Gasilin je chycen v ofsajdu.
     
    5
    Tutinovi nevyšla na pravé straně hřiště klička, a tak byl u balonu soupeř. Jakubu fauloval Calabria, což znamená zastavení útoku.
     
    3
    Barinov ve středu hřiště fauluje Puglieseho, a tak bude Itálie rozehrávat přímý volný kop.
     
    2
    Na druhé straně tu však byla ihned velká šance! Golovinovu ránu ze zhruba dvaceti metrů Scuffet pouze vyrazil do levé strany, kde však dobíhající Gasilin lehce odkrytou branku netrefuje!
     
    2
    S míčem na kopačkách začali lépe Italové, ale k velké slávě to na útočné polovině nevedlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní soudce dnešního klání, Serdar Gözübüyük z Nizozemska již přivádí oba celky na trávník slabě zaplněného Štadiónu pod Zoborom, a tak klíčový duel skupiny B po státních hymnách začne.
     
    Postupová matematika říká, že Rusku dnes stačí pro postup ze skupiny vyhrát i remizovat. Za jisté konstelace by celku Dmitrije Chomuchy nevadila ani prohra. U Italů je situace složitější. Výběru Danieleho Zoratta nemusí při výhře Chorvatů v souběžně hraném utkání s Ukrajinou stačit ani remíza, a tak dnes musí hrát na tři body.
     
    V případě dnešního postupu do semifinále a obdržení žluté karty bude Italům chybět ve finále Palazzi a Calabria. Rusů je v ohrožení daleko více, a to Mitrjuškin, Rudkovskij, Buranov, Gasilin a Golovin.
     
    Rusko nastupuje v klasickém rozestavení 4-3-3, když místo zraněného Majroviče zaujme ve středu útoku Gasilin. Italové nahrazují vykartovaného kapitána a stěžejní postavu útočných řad Cerriho hráčem AC Milan Lucou Videm.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: (4-4-2) Scuffet – Calabria, Sciacca, Capradossi, Dimarco – Tibolla, Palazzi, Pugliese, Tutino – Bonazzoli, Vido.

    Trenér: Daniele Zoratto

    Rusko: (4-3-3) Mitrjuškin – Paršikov, Lichačev, Chodžanijazov, Jakuba – Golovin, S. Makarov, Barinov – A. Makarov, Gasilin, Zujev.

    Trenér: Dmitri Chomucha

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük (NED) – Gregory Crotteux (BEL), Richard Storey (NIR).
     
    Klíčový duel o postup do semifinále bude řídit Serdar Gözübüyük z Nizozemska a jeho výkop je v Nitře naplánován na 19:30. Rusům v něm už ale nepomůže, stejně jako v možném semifinále Maksim Majrovič, který v utkání proti Chorvatsku utrpěl otřes mozku a podle posledních zpráv jej v nominaci nahrazuje útočník Ramil Šejdajev ze Zenitu Petrohrad.
     
    Itálie

    Italům se povedlo po úvodní remíze bez branek s Chorvatskem porazit ve velké dramatu Ukrajince 2:1 a i oni mají postup na podzimní MS hráčů do 17 let jistý. S postupem do semifinále to bude složitější, jelikož svěřencům kouče Zoratta remíza nemusí stačit. Vše bude také záležet na průběžně hraném duelu Ukrajiny s Chorvatskem.

    SOUPISKA

    Brankáři
    12 AUDERO Emil 18/01/1997 Juventus FC
    1 SCUFFET Simone 31/05/1996 Udinese Calcio

    Obránci
    16 CALABRESI Arturo 17/03/1996 AS Roma
    2 CALABRIA Davide 06/12/1996 AC Milan
    5 CAPRADOSSI Elio 11/03/1996 AS Roma
    3 DIMARCO Federico 10/11/1997 FC Internazionale
    13 LOMOLINO Matteo Vito 11/03/1996 FC Internazionale
    6 SCIACCA Giacomo 19/04/1996 FC Internazionale

    Záložníci
    8 PALAZZI Andrea 24/02/1996 FC Internazionale
    10 PARIGNI Vittorio 25/03/1996 Torino FC
    17 PIU Alessandro 30/07/1996 Empoli FC
    4 PUGLIESE Mario 26/03/1996 Atalanta Bergamasca Calcio
    15 STEFFÉ Demetrio 30/07/1996 FC Internazionale
    14 TIBOLLA Alberto 31/01/1996 AC ChievoVerona
    7 TUTINO Gennaro 20/08/1996 SSC Napoli

    Útočníci
    11 BONAZZOLI Federico 21/05/1997 FC Internazionale
    9 CERRI Alberto 16/04/1996 Parma FC
    18 VIDO Luca 03/02/1997 AC Milan

    Trenér

    ZORATTO, Daniele
    15/11/1961 (51 let)
     
    Rusko

    Ruský výběr má po dvou zápasech skupiny B velmi blízko k semifinálové účasti. Po jednoznačné výhře 3:0 nad Ukrajinou, kterou zařídila trojice Chodžanijazov, Majrovič, Žemaletdinov se útočně laděnému celku povedlo bodovat i s Chorvaty. Remíza 0:0 posunula výběr kouče Chomuchy na letošní MS do Spojených arabský emirátů a i postup ze skupiny je hodně reálný, když by na něj měla stačit remíza s Italy.

    SOUPISKA

    Brankáři
    12 KUZNĚTSOV Aleksey 20/08/1996 Akademia Chertanovo
    1 MITRJUŠKIN Anton 08/02/1996 FC Spartak Moskva

    Obránci
    4 CHODŽANIJAZOV Dzhamaldin 18/07/1996 FC Zenit Petersburg
    3 LICHAČEV Aleksandr 22/07/1996 FC Spartak Moskva
    14 NIKOLAJEŠ Anatoli 17/04/1996 PFC CSKA Moskva
    2 PARŠIKOV Vladislav 19/02/1996 Akademia Chertanovo
    5 JAKUBA Denis 26/05/1996 Akademia Chertanovo

    Záložníci
    15 BARINOV Dmitri 11/09/1996 FC Lokomotiv Moskva
    8 BURANOV Danila 11/02/1996 FC Spartak Moskva
    16 DOVBNIJA Aleksandr 14/02/1996 FC Lokomotiv Moskva
    10 GOLOVIN Aleksandr 30/05/1996 PFC CSKA Moskva
    6 MAKAROV Sergej 03/10/1996 FC Lokomotiv Moskva
    13 RUDKOVSKIJ Egor 04/03/1996 Akademia Chertanovo
    11 ZUJEV Aleksandr 26/06/1996 Akademia Chertanovo

    Útočníci
    9 GASILIN Aleksey 01/03/1996 FC Zenit Petersburg
    7 MAKAROV Aleksandr 24/04/1996 PFC CSKA Moskva
    17 MAJROVIČ Maksim 06/02/1996 Akademia Chertanovo*
    18 ŽEMALETDINOV Rifat 20/09/1996 FC Lokomotiv Moskva


    * zraněn – jeho místo v sestavě přebírá ŠEJDAJEV Ramil 15/03/1996 FC Zenit Petersburg

    Trenér

    CHOMUCHA, Dmitri
    23/08/1969 (43 let)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 43. Capradossi – 12. Gasilin

    Karty:   60. A. Makarov (RUS)


    Itálie: (4-4-2) Scuffet – Calabria, Sciacca, Capradossi, Dimarco – Tutino, Palazzi, Pugliese, Tibolla (41. Parigini) – Bonazzoli (72. Steffé), Vido.

    Trenér: Daniele Zoratto

    Rusko: (4-3-3) Mitrjuškin – Paršikov, Lichačev, Chodžanijazov, Jakuba – Golovin (52. Buranov), S. Makarov, Barinov – A. Makarov (64. Žemaletdinov), Gasilin, Zujev.

    Trenér: Dmitri Chomucha

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük (NED) – Gregory Crotteux (BEL), Richard Storey (NIR)
    bahis siteleri