Havlíčkův Brod – Pardubice 5:4 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 5:2 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:3 (kon.) | Vsetín – Warriors Brno 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Sparta 2:5 (kon.)
Havířov – Opava 1:2 (kon.) | Žďár n/S – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:4 (1:0, 4:2, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 22.09.2013, 10:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Hezké nedělní dopoledne, srdečně vás ze zimního stadionu v Kotlině vítám u sledování mládežnického hokeje. Dnes pro vás budu komentovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, který se odehraje v rámci 4. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Dosavadní výsledky Havlíčkova Brodu:

    Havlíčkův Brod – Kometa Brno 0:2
    Jihlava – Havlíčkův Brod 5:1
    Havlíčkův Brod – Žďár nad Sázavou 3:2

    Dosavadní výsledky Pardubic:

    Pardubice – České Budějovice 3:6
    Kometa Brno – Pardubice 3:4sn
    Pardubice – Jihlava 0:1
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2012/13):

    Havlíčkův Brod – Pardubice 3:7
    Pardubice – Havlíčkův Brod 3:0
    Havlíčkův Brod – Pardubice 1:6
    Pardubice – Havlíčkův Brod 3:1
     
    Zimní stadion v Kotlině od včerejšího večera až do brzkých ranních hodin hostil kulturní akci. Naše redakce u toho nechyběla. S potěšením můžeme konstatovat, že i přes obavy nedošlo k viditelným škodám ať už v ochozech, tak i na ledové ploše.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Marek (Hanák) – Rubner, Benák, M. Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Vlach, Beran, Michalička, Přibyl, Michálek (C), Chymo, Jílek, Kadleček, Donda, Holenda.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:
    Groh (od 41. Vlk) – Rudy (C), Boček, Leder, Žouželka – Cach, Polák, Machač, Petrus, Syrovec, Králíček, Blümel, Kubišta, Bor, Hlaváček, Bureš.

    Rozhodčí:
    Zdeněk Paulík – Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý.
     
    Na led naskakuje i trojice sudích, zápas za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a nastěhovali se do útočného pásma. Zde si několikrát přihráli a přišli o puk. Hosté ale jen vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    00:50
    Obrovskou chybu brodské obrany nevyužil Roman Bor, který si z kruhu úplně sám nabruslil až k brance a z mírného úhlu na levé straně trefil u přední tyčky číhajícího gólmana Marka!
     
    01:00
    Po vyhraném vhazování pálil od modré čáry Daniel Polák, ale gólman Marek měl dobrý výhled a kotouč pohotově vyrazil svými betony do bezpečí.
     
    01:30
    Havlíčkův Brod se na chvíli usadil v útočném pásmu, ale nebylo z toho nic nebezpečného pro hostujícího brankáře. Vpřed uhánějí hráči Pardubic.
     
    02:15
    Východočeši se zabydleli v útočném pásmu a kolem gólmana Marka si už dlouho vyměňují puk. Zatím nezakončili.
     
    02:30
    Nakonec vypálil z mezikruží Daniel Syrovec, ale nepřesně. Kotouč proletěl vedle pravé Markovy tyče.
     
    03:00
    Havlíčkův Brod přesunul hru po zisku kotouče do svého útočného pásma.
     
    03:30
    Gólman Groh vytáhl první skvělý zákrok, když vyrazil nebezpečnou ránu z pravého kruhu. Potom měl i štěstí, že druhý z Rebelů neuspěl při dorážce zblízka!
     
    04:35
    Sledujeme oboustranně vyrovnanou partii, při níž se oba celky střídají v útočné aktivitě. První housle ale zatím hrají na ledě obě pozorné obrany.
     
    05:25
    Martin Petrus se protáhl kolem brodských beků na pravém křídle a sjel si blíže k brance. Z velmi těžkého úhlu ale nedokázal brankáře Marka ohrozit. Hosté zůstávají v pásmu.
     
    06:00
    Na vhazování ve středím pásmu byli úspěšnější havlíčkobrodští mladíci, kteří mohou z hloubi obranného pásma rozjet nový útok. Puk mají na holích obránci.
     
    06:20
    Pardubice dlouho držely kotouč v území Rebelů, ale brankář Marek mohl zůstat ve svém brankovišti klidný. Jeho spoluhráči drželi soupeře hlavně u hrazení.
     
    07:09
    Rebelové odpověděli stejnou mincí. V útočném pásmu se nadýchli k dlouhé a přesné kombinaci, na jejímž konci si brankář Groh poradil se střelou, jež vyletěla ze skrumáže v kruhu.
     
    07:15
    Daniel Králíček se opřel do puku v prostoru kruhu a vyprášil Markovy připravené betony, jež byly nastaveny v prostoru u přední tyčky. Hrát mohou domácí.
     
    08:10
    Havlíčkův Brod přešel přes pardubický obranný blok ve středním pásmu a dostal se až k brance, ale zde se dlouho neohřál, protože ztratil kotouč.
     
    09:00
    Hra má zatím rychlý spád a přelévá se ze strany na stranu. Stále však sledujeme zápas pozorných obran, gólmani měli dosud jen minimum práce.
     
    09:25
    Pochvalu teď zaslouží Patrik Hrabaň, který nejdříve vyprášil Grohovy betony z velké dálky a potom prověřil jeho náruč nepříjemnou ranou od modré čáry.
     
    10:00
    Domácí hráči jsou teď kolem soupeřovy branky hodně nebezpeční, pardubická obrana má plné ruce práce s tím, by uhlídala nebezpečný prostor před Grohovým brankovištěm.
     
    10:25
    Hosté dlouho kombinovali kolem brodské branky, jejich útočné snažení přerušil až brankář Marek, který schoval do lapačky pomalu letící kotouč, který vyletěl ze skrumáže před ním.
     
    10:40
    Matěj Blümel zkusil utěšeným projektilem z těžkého úhlu na pravé straně překvapit gólmana Marka, ale ten byl u tyčky pozorný. Hosté alespoň drží útočné pásmo.
     
    11:15
    Oběma týmům se nabídly možnosti k rychlým protiútokům do otevřené obrany, ale ani jeden z nich s sebou nepřinesl nic nebezpečného.
     
    12:00
    Patrik Hrabaň vypálil od modré čáry do Grohových betonů a stejnou část výstroje poté trefil z mezikruží i Viktor Michalička. Brankář hostů se teď vyznamenal.
     
    12:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mohutný gejzír radosti teď vybuchl v táboře Rebelů, kteří jdou do vedení! Pardubická obrana teď nechala brankáře Groha, který se oprávněně zlobí, na holičkách, když maskovaný muž nejdříve vyrazil ránu Patrika Hrabaně, ale na dorážku JIŘÍHO VLACHA už byl krátký! Asistence: Patrik Hrabaň.
     
    13:00
    Havlíčkův Brod je po vstřelené brance evidentně na koni. Další práci připravil brankáři Grohovi střelou z mezikruží Lukáš Beran. Strážce pardubického brankoviště schoval puk v náruči.
     
    13:30
    Hosté se teď trochu oklepali ze šoku, který utrpěli při inkasované brance. Hra se více vyrovnala, ale mírně navrch mají stále domácí mladíci.
     
    14:15
    Kotouč se v těchto chvílích potuluje v útočném pásmu Rebelů, ale pardubická defenziva pracuje spolehlivě, když nedává střelcům dostatek prostoru k zakončení.
     
    15:00
    Pardubice se pokusily o rychlý přechod do útočného pásma, který jim sice vyšel, ale území Rebelů musely rychle opustit kvůli signalizovanému postavení mimo hru.
     
    15:29
    Perníkáři sice odrazili havlíčkobrodský útok, ale s vybojovaným pukem nenaložili nejlépe, když dlouhé nahození končí jen na zakázaném uvolnění.
     
    15:39
    A stejného prohřešku proti pravidlům se dopustili i teď.
     
    15:47
    Slavomír Kadleček teď bojoval mezi kruhy s protihráčem a získal alespoň útočné pásmo, protože odražený puk schoval brankář Groh ve své lapačce a přerušil hru.
     
    15:57
    Hostům se rozhodně nedá upřít chuť útočit, ale zatím je brzdí v rozletu časté technické přestupky, jimiž jsou zakázané uvolnění či postavení mimo hru.
     
    16:32
    Dlouhý a tuhý boj o střední pásmo končí odpískaným postavením mimo hru, jež je posouzeno jako úmyslné. Buly proběhne v kruhu po pravé ruce gólmana Marka.
     
    16:40
    Hodně nepřehledná strkanice se teď vytvořila před brodským brankovištěm a gólman Marek si určitě pořádně oddychl, že přetlačovanou nakonec vyhráli jeho obránci a nikdo z hostů nemohl zakončovat z příznivé palebné pozice.
     
    17:20
    Dominik Kubišta rozkmital ve středním pásmu své rychlé nohy a najel si do útočného pásma, kde byl ale o puk rychle připraven. Hrát mohou domácí.
     
    17:48
    Hodně aktivní byl teď u soupeřovy branky Jiří Benák, ale gólman Groh dokázal včas utěsnit prostor u bližší tyčky a brzy přerušil hru. Buly po jeho levici.
     
    18:30
    Východočeši vybojovali postavení v útočném pásmu, kde se snaží proniknout do palebné pozice. Zatím bez úspěchu, domácí si zatím počínají vzadu hodně zodpovědně.
     
    19:16
    Rebelové měli hodně slibnou příležitost! Viktor Michalička v přečíslení 2 na 1 vzal zodpovědnost na sebe a z kruhu vypálil těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    19:53
    Domácí odrazili soupeřův útok a vyčkávají na první sirénu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Rebelové v ní byli úspěšnější, když se dostali do vedení zásluhou Jiřího Vlacha. Musíme dodat, že zaslouženě, domácí byli o něco aktivnější. Před 2. třetinou, jež začne asi v 10:43, platí v Kotlině stav 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté byli úspěšnější na úvodním vhazování a zavážejí kotouč do obranného pásma, kde chtějí získat dostatek času a prostoru pro klidnou rozehrávku.
     
    20:32
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu se stává Patrik Hrabaň (HBR), jenž dostal dvouminutový trest za podražení.
     
    20:55
    Havlíčkův Brod získal kotouč a osvobodil se vyhozením.
     
    21:05
    Pardubice už jsou zpět v přesilovkovém postavení a vyměňují si v Markově blízkosti puk.
     
    21:14
    Nyní se provinili hosté útočným faulem, poměr sil na ledě se vyrovná. Dominik Kubišta (PCE) dostal 2 minuty za podražení.
     
    21:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotlina se raduje podruhé, mladí Rebelové navyšují svůj náskok! A byla to velká hokejová paráda, když DAVID MICHÁLEK vybojoval kotouč, najel si s ním do prostoru kruhu, kde využil toho, že mu obránce nedokázal vypíchnout puk, najel si až před brankáře, kterého si položil kličkou na led a po ledě skóroval! Asistence: Tomáš Lachman.
     
    22:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle už budou mít Východočeši asi hodně těžké, domácí je srážejí do kolen dalším zásahem! Vojtěch Veverka našel svým pasem hůl LUKÁŠE BERANA, který z předbrankového prostoru chladnokrevně propálil Dominika Groha! Asistence: Vojtěch Veverka.
     
    23:10
    Důležitý zákrok si teď připsal gólman Marek, když si poradil s projektilem z hodně nebezpečného prostoru před brankovištěm, kde se vytvořila nepřehledná mlýnice.
     
    23:40
    Michal Machač zkusil štěstí z levého úhlu na levé straně, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal puk vysoko nad horní Markovu tyčku.
     
    24:15
    Na Rebelech je hodně vidět, že hrají ve velké pohodě. V zádech mají tříbrankový náskok, častěji drží puk na svých holích a Pardubice se vpřed dostávají málo.
     
    25:05
    Pardubice se hodně trápí s rozehrávkou, protože je velmi aktivně napadají havlíčkobrodští útočníci. Nyní si hosté pomohli dlouhým nahozením do útočného pásma, jež není icingem.
     
    25:55
    Znovu musel podržet své spoluhráče brankář Groh. Jiří Vlach, který otevřel gólový účet zápasu, mohl zaznamenat druhý přesný zásah, ale z mezikruží trefil jen brankářovy betony.
     
    26:21
    Josef Pilný (HBR) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    26:40
    Havlíčkův Brod po buly okamžitě vyhazuje.
     
    26:46
    Dominik Bureš nabral rychlost a vypálil z prostoru mezi kruhy. Gólman Marek je ale zatím bezchybný, i tuto střelu dokázal zlikvidovat. Potom přerušil hru.
     
    26:55
    Samuel Rudy v prostoru levého kruhu nic složitého nevymýšlel a rychle napálil kotouč směrem na brodskou bránu. Brankář Marek znovu schoval puk v náruči.
     
    27:25
    Dlouhá kombinace hostů končí havlíčkobrodským vyhozením.
     
    27:40
    Perníkáři už jsou zpět v přesilovkovém postavení.
     
    27:52
    Ne, Pardubicím dnes v Kotlině opravdu není přáno. Když už se jim podaří překonat důsledný obranný blok soupeře, stojí vždy včas na správném místě gólman Marek.
     
    28:20
    Michal Žouželka obdržel kotouč při útočné kombinaci na svou hůl a od modré čáry vypálil. Brankář Marek jeho ránu vykopl betonem. Hosté zůstávají u puku a na dostřel brodské brány.
     
    28:43
    Havlíčkův Brod se dokázal ubránit i v dalším oslabení. Nyní už je na ledě sice v kompletním složení, ale stále se musí bránit, protože hosté jsou hodně aktivní.
     
    29:17
    Pardubice teď diktují tempo hry a neustále se snaží zaměstnávat brankáře Marka. Havlíčkův Brod se hodně zatáhl a snaží se vycházet z pevné defenzivy.
     
    29:46
    Střeleckou bídu Pardubic teď podtrhl kapitán Samuel Rudy, který vyslal z levého kruhu překrásný projektil, který mířil k tyčce. Gólman Marek ale vymrštil do vzduchu svou lapačku a kotouč v ní schoval!
     
    30:15
    Jiří Vlach poslal z úhlu prudké nahození do předbrankového prostoru, kam si najel Viktor Michalička, le rychlý kotouč nedokázal zasáhnout. Hrát mohou hosté.
     
    30:40
    Rychlý protiútok Východočechů vyústil v přečíslení 2 na 1, ale Dominik Cach adresoval mezi kruhy na svého spoluhráče hodně těžkou přihrávku.
     
    31:22
    Bojovalo se především o střed pole, který nakonec získali domácí, jenže při přechodu do útočného pásma se dopustili úmyslného postavení mimo hru.
     
    31:36
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté se vracejí zpět do hry o body, prolomili střelecké trápení a snížili na dvoubrankový rozdíl! Roman Bor posunul kotouč na MICHALA MACHAČE, který si udělal prostor tím, že si vybruslil od mantinelu k modré čáře a přesně mířenou střelou procedil kus černé gumy za záda Davida Marka, který měl zřejmě i trochu zakrytý výhled! Asistence: Roman Bor.
     
    32:00
    Hokejisté z města perníku jsou rázem jako pokropeni živou vodou, počínající požár musel znovu hasit až gólman Marek. Ondřej Hlaváček vyslal z mezikruží střelu nad beton brodské opory mezi tyčemi, ale ta si pomohla lapačkou.
     
    32:30
    Dlouhé nahození Pardubic končí zakázaným uvolněním.
     
    33:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Smutná chvíle pro hosty, opět musejí dotahovat tříbrankové manko! Hokejový osud k nim byl hodně krutý, protože když už vycítili šanci, tak se v nepřehledné skrumáži před brankou protlačil k puku VIKTOR MICHALIČKA, jehož bekhendový pokus po ledě pomalu doklouzal mezi Grohovými betony za brankovou čáru! Asistence: David Michálek.
     
    33:27
    Pardubice odrazily soupeřův útok a vydaly se rychlým krokem kupředu. Akci zakončil z levého kruhu Dominik Bureš, ale svou ranou k bližší tyčce si vylámal zuby na Markově náruči.
     
    33:50
    Viktor Michalička má velkou chuť do hry, tentokrát prokázal i velké sebevědomí, když se odvážně vrhl mezi přesilu dvou protihráčů, O puk byl ale v prostoru kruhu rychle připraven.
     
    34:25
    Domácí bojují o kotouč v útočném pásmu. Do dlouhého a urputného souboje o puk se zapojil v rohu pardubického pásma už hodně hráčů, ale výsledek stále neznáme.
     
    34:40
    Nakonec byl nerozhodný. Hru přerušil hvizd sudího, který nařídil vhazování ve středním pásmu, blíže modré čáře hostů.
     
    35:18
    Oba týmy se teď pokusily o postupné útoky, ale ty kvůli nepřesným přihrávkám nevyšly. Pardubice mají kotouč v obranném pásmu a mohou to zkusit na druhý pokus.
     
    35:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A máme tu "bůra", kterého završili Rebelové! Po Michalu Němcovi se dostal ke kotouči v útočném pásmu VIKTOR MICHALIČKA, který vykouzlil hokejovou parádu, když se zbavil dotírajícího beka tím, že předvedl bleskurychlou otočku kolem vlastní osy, po níž se ocitl sám před gólmanem Grohem, a pohotovou ranou pod horní tyčku rozjásal svůj tým! Asistence: Michal Němec.
     
    36:50
    Pardubice ale neházejí své hokejky do žita a sympaticky pokračují v útočném snažení i za hodně nepříznivého stavu. Rebelové se musejí v těchto chvílích bránit.
     
    37:30
    Píská se ofsajd hostů.
     
    37:48
    Havlíčkovu Brodu se nedaří teď na delší časový úsek dostat puk pod kontrolu, hrát tak mohou směrem kupředu hosté z města perníku a koňských závodů.
     
    38:00
    Má slova teď Rebelové potvrdili, vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    38:20
    Domácí bojovali dlouho o kotouč v rohu útočného pásma, ale z tohoto souboje vyšli jako poražení. Hosté ale ve středu pole puk ztratili a znovu musejí myslet na svá zadní vrátka.
     
    39:08
    Lukáš beran pálil při rychlém protiútoku z prostoru mezi kruhy, ale jeho rána byla ještě přizvednuta protihráčem. Puk skončil daleko od Grohovy svatyně.
     
    39:26
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Máme tu branku do šatny, kterou mají na svědomí Pardubice! Kotouč putoval po ose Michal Machač – Dominik Kubišta – DOMINIK BUREŠ, přičemž posledně jmenovaný zakončil svůj samostatný únik střelou podél brankáře Marka! Asistence: Dominik Kubišta, Michal Machač.
     
    39:35
    Brodský muž mezi tyčemi musel znovu zasahovat, když za záda jeho obránců pronikl do dalšího úniku Roman Bor. Se střelou doprostřed brány si ale strážce svatyně rebelů poradil!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část rozhodně nenudila, protože nabídla bohaté gólové hody. K vidění bylo celkem šest branek, přičemž o čtyři z nich se postarali domácí, kteří před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 11:34, vedou nad Pardubicemi 5:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Střelecky velmi aktivní Samuel Rudy nabral rychlost na levém křídle, sjel si blíže k brance a vyslal ze své hole štiplavou ránu, jíž u přední tyčky vyrazil gólman Marek.
     
    41:11
    Matěj Blümel dlouhé nahození o kousek nestihl, proto se tak píská zakázané uvolnění Pardubic. Vhazovat se bude po Vlkově pravici.
     
    41:35
    Kotouč po souboji ve středním pásmu opustil hrací plochu a skončil na střídačce. vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:46
    David Syrovec se opřel do puku v prostoru kruhu, ale jeho rána byla hodně nepřesná. Brankář Marek v poklidu sledoval, jak míří do rohu pásma.
     
    42:28
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Rebelům se vymstila pasivita z úvodu závěrečného dějství, hosté snižují na dvoubrankový rozdíl! Dominik Kubišta vypálil z bezprostřední blízkosti a gólman Marek vyrazil puk betonem, ale na následnou dorážku DAVIDA SYROVCE už neměl šanci! Asistence: Dominik Kubišta, Daniel Králíček.
     
    43:00
    Samuel Rudy měl na holi další slibnou šanci. Od modré čáry tvrdě vypálil, ale brankář Marek měl dobrý výhled a kotouč ukryl v nastavené náruči, po čemž přerušil hru.
     
    43:36
    Hosté jsou mnohem aktivnější, Rebelové by měli se svým pasivním herním projevem něco udělat, nebo může být hodně zle. Pardubice to už několikrát ukázaly.
     
    44:00
    Mladým Rebelům se podařilo přesunout hru do útočného pásma, ale zde nenašli recept na zkonsolidovanou obranu soupeře. Kupředu míří hosté, ale i domácí jsou vzadu zformováni.
     
    44:37
    Rozhodčí se teď dlouho radili, ale nakonec přeci jen posílají hosty do oslabení za hru v příliš mnoho hráčích na ledě. Dvouminutový trest odpyká Michal Machač (PCE). Pro Rebely je to v současném herním útlumu vítaná pomoc.
     
    44:57
    Domácí drží svého východočeského soupeře v pevném objetí.
     
    45:05
    Až teď se hosté dostali ke kotouči a dokázali vyhodit.
     
    45:26
    Rebelové se museli vracet znovu zpět ke své brance, jíž stráží David Marek.
     
    45:47
    Hostům se teď daří rozmělňovat útočnou snahu svého soupeře častými vyhozeními.
     
    46:05
    Domácí zpět v útočném pásmu.
     
    46:20
    Další ztráta kotouče, po níž se Pardubice znovu rychlým nahozením osvobozují.
     
    46:43
    Východočeši udrželi kotouč na svých holích a počkali na konec svého dvouminutového trestu. Nyní už jsou kompletní, oslabení zvládli velmi dobře.
     
    47:15
    Samuel Rudy se jako správný kapitán snaží strhnout svůj tým k cestě za vyrovnáním. Jeho další nepříjemnou ránu z prostoru kruhu vyrazil gólman Marek betony.
     
    47:31
    Dominik Kubišta (PCE) – 2 minuty – hákování.
     
    47:49
    Gólman Vlk si připsal další úspěšný zákrok, když ve své náruči podržel kotouč, který na něj přiletěl z prostoru levého kruhu. Poté přerušil hru.
     
    48:25
    Hosté pravidelně kouskují tlak soupeře vyhozeními.
     
    48:38
    Domácí jsou stále v útočném pásmu.
     
    48:47
    A znovu letí kotouč rychle kolem mantinelu až k brankáři Markovi. Domácí se musejí znovu vracet.
     
    49:22
    Pardubice opět vyhodily.
     
    49:49
    Daniel Králíček nebezpečně vystřelil z mezikruží a gólman Marek zasahoval lapačkou, z níž mu kotouč na chvilku vypadl. Jako sup na svou kořist čekal na dorážku blízko číhající Dominik Kubišta, ale neúspěšně, Strážce brodské svatyně rychle puk přikryl.
     
    50:25
    Michal Machač střílel z bezprostřední blízkosti, ale těsně minul z mírného úhlu na pravé straně vzdálenější tyčku!
     
    50:43
    Pardubice jedou trestné střílení!
     
    50:43
    Roman Bor se rychle rozjel a zkusil kličku, ale brankář Marek jeho úmysl přečetl a prostor u tyčky utěsnil proti jeho střele betonem! Spoluhráči mu teď děkují.
     
    50:50
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Radost Rebelům z přečkané těžké chvíle dlouho nevydržela, perníkáři se dostávají na dostřel! Po Michalu Žouželkovi se dostal ke kotouči DANIEL KRÁLÍČEK a dokázal zblízka propálit gólmana Marka! Asistence: Michal Žouželka.
     
    50:50
    Havlíčkobrodský trenérský tandem Milan Chalupa – Milan Kraučuk reaguje oddechovým časem.
     
    51:00
    Rebelové se neuvěřitelně trápí. Kotouč jim často odskakuje od holí a nedaří se jim ani jednoduché přihrávky. No, ještě to bude hodně zajímavé.
     
    51:49
    Až teď se gólman Vlk dostal po delší odmlce do akce. Ránu z prostoru mezi kruhy vyrazil betony a potom kotouč přikryl pod rukavicí, čímž přerušil hru.
     
    52:25
    Teď se pro změnu začínají trápit hosté. Dlouhé a nepřesné nahození končí jen odpískaným zakázaným uvolněním.
     
    52:51
    Rebelové dlouho drželi kotouč v rohu útočného pásma, kde byli v neustálé péči hráčů Pardubic. Nakonec o puk přišli, ale hosté se trápí s rozehrávkou.
     
    53:19
    V Kotlině sledujeme stejný obrázek. Kotouč se zdržuje především v rozích ledového kolbiště, kde u něj hráči bojují. To vyhovuje více Rebelům, kteří mají jednogólový náskok.
     
    53:45
    Martin Petrus teď prokázal hokejovou chytrost i dobré bruslařské schopnosti, když si z rohu pásma nabruslil až k bráně a z velkého úhlu zkusil procedit puk k přední tyčce. Neúspěšně.
     
    54:17
    Tentýž hráč se nehodlá smířit se střeleckým neúspěchem a vypálil znovu z prostoru kruhu. Gólman Marek byl na místě a puk skončil někde v jeho výstroji, v níž se ho teď snaží s rozhodčími najít. Nápadně to připomíná situaci z extraligy dospělých, kde se něco podobného přihodilo Jiřímu Trvajovi.
     
    55:01
    Dominik Kubišta si připsal dva střelecké projektily od modré čáry. nejdříve trefil jen clonícího hráče před sebou, při druhém pokusu vyrazil puk David Marek do ochranné sítě.
     
    55:14
    Dominik Bureš vypálil z mírného úhlu na levé straně, kde měl dostatek času a prostoru k zakončení, ale trefil hruď gólmana Marka, který potom puk rychle zalehl.
     
    55:44
    Domácí se stále musí bránit a zuby nehty drží chatrný náskok. Do konce ještě zbývá docela dost času, jsem hodně zvědavý, jestli se jim podaří nápor vydržet.
     
    56:27
    Fantastický David Marek! Nejdříve velkým rozklekem znesnadnil zakončení unikajícímu Dominiku Cachovi, který střílel z několika kroků těsně vedle, a vzápětí vyrazil dělovku Dominika Bureše, jenž pálil úplně sám z bezprostřední blízkosti!
     
    56:44
    Obrana Rebelů v čele s gólmanem Markem si může alespoň na chvíli odpočinout, rozhodčí vhodí po přerušení puk zpět do hry ve středním pásmu.
     
    57:12
    Havlíčkův Brod teď drží puk daleko od své brány a znesnadňuje hostům rozehrávku.
     
    57:36
    Pardubice už tu znovu byly se svým útočným kolotočem, ale v útočném pásmu si pomohly přihrávkou rukou, za což jsou vykázány do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    57:44
    Dominik Cach se postaral o další svižný projektil. Z kruhu mířil k přední tyčce, u níž nečekal na puk nikdo jiný než gólman Marek, který opět podržel svůj tým. Hosté si berou oddechový čas.
     
    57:44
    Hosté hrají power-play!
     
    58:00
    Pardubice mají obrovský tlak.
     
    58:19
    David Michálek upadl ve středním pásmu a trefit prázdnou bránu zkusil Viktor Michalička, ale neúspěšně.
     
    58:40
    Hraje se ve středním pásmu.
     
    58:52
    Puk je stále hodně daleko od gólmana Marka.
     
    59:04
    Východočeši už jsou v útočném pásmu.
     
    59:17
    David Michálek puk vyhazuje alespoň do útočného pásma.
     
    59:30
    Brankář Marek opět podržel Rebely v těžké chvíli, když utěsnil prostor u přední tyčky, kde podržel puk ve své náruči. Buly po jeho pravici. Sledujeme neskutečné drama.
     
    59:40
    Lukáš Beran osvobodil Rebely po tom, co hosté hodně hrozili.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod se nakonec přeci jen raduje, ale trenérům Chalupovi a Kraučukovi jistě přibyla nejedna vráska na čele. Jejich svěřenci vedli už 5:1, ale Pardubice nesložily zbraně a snížily na nejtěsnější rozdíl. Potom sahaly po vyrovnání, ale domácí především díky brankáři Markovi těsný náskok udržel až do sirény. To je ode mě pro dnešek vše, program v kotlině ale ještě nekončí. Už od 13:00 se představí v akci juniorka, jež vyzve Písek. Utkání pro vás bude na onlajnech komentovat kolega Luboš Vácha. Já vám děkuji za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. (12:13:43)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 13. Vlach (Hrabaň), 22. Michálek (Lachman), 23. Beran (Veverka), 33. Michalička (Michálek), 36. Michalička (Němec) – 32. Machač (Bor), 40. Bureš (Kubišta, Machač), 43. Syrovec (Kubišta, Králíček), 51. Králíček (Žouželka)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Rubner, Benák, M. Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Vlach, Beran, Michalička, Přibyl, Michálek (C), Chymo, Jílek, Kadleček, Donda, Holenda.
    HC Dynamo Pardubice: Groh (od 41. Vlk) – Rudy (C), Boček, Leder, Žouželka – Cach, Polák, Machač, Petrus, Syrovec, Králíček, Blümel, Kubišta, Bor, Hlaváček, Bureš.

    Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý
    bahis siteleri