Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Nitra – Poprad 3:2 (po pr.) | Martin – Zvolen 3:2 (kon.)
Banská Bystrica – Skalica 6:3 (kon.) | Trenčín – Piešťany 1:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 10.01.2014, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:10:57)
     
    59:49
    Podkonický štyri metre od Čecha dostal rýchlu prihrávku a Čech sa opäť vyznamenal. Jednoznačne prvá hviezda zápasu. Zrejme je rozhodnuté. Štyri sekundy.
     
    59:15
    Brabenec mohol vyrovnať. Obrovská šanca tohto jedného z najlepších hráčov extraligy. Úplne voľný pred Čechom bekhendom nezasunul za čecha.
     
    58:48
    Hostia majú už len niečo vyše minúty. Perfektný obranný zákrok Ďatelinku. Martin ma puk vo svojej moci.
     
    57:01
    Teraz na krátky moment zaútočil aj Mountfield – zásluhou Matejku, jeho strela bola sklepnutá do rohu.
     
    56:30
    Posledných 200 sekúnd pre Zvolen, domáci presto nemajú nič isté, bránia sa však s prehľadom zatiaľ. Zvolenčania sa však nevzdávajú a predvádzajú kvalitný výkon.
     
    55:25
    Smrek zlomil pri strele hokejku, nič nebolo ani z prečíslenia Galamboša a Važana, prvému menovanému puk ušiel, inak mohlo byť prakticky rozhodnuté.
     
    54:45
    Mančák Filip kúsok za modrou čiarou pekne krátkym príklepom natiahol rameno Jakuba Čecha, ten svoj tím drží v týchto momentach nad vodou.
     
    54:09
    Markovič nahadzoval šikovne z veľkého uhla, puk prešiel nebezpečne cez bránkovisku, kde stál brankár dnu a oranca pred, našťastie sa však neodrazil od žiadneho Zvolenčana a nanešťastie pre Martin skončil puk v rohu klziska.
     
    53:15
    Vidíme aj dôrazný hokej s množstvom krátkych no silných osobných súbojov o puk. Domáci budú prežívať ešte krušné chvíle. Teraz sa však šesť minút pred koncom stretnutia bude vhadzovať pred Šimkom.
     
    52:42
    Hráči už naozaj korčuľujú z posledného, nakoľko od začiatku zápasu vidia diváci na martinskom štadióne snaživý duel dvoch mužstiev, ktoré súrne potrebujú bodovať.
     
    51:47
    Obidve mužstvá s piatimi hráčmi.
     
    51:14
    Brabenec nebezpečne pálil. Zvolenčania veľa strieľajú a gólman Jakub Čech sa rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok práce. Kritické chvíle pre martinskú obranu.
     
    50:38
    V hre 4:4 boli sú zatiaľ aktívnejší Zvolenčania, Martin Ďaloga si zbehol do útočného pásma a snažil sa bekhendom prelstiť Čecha, no nepodarilo sa mu to.
     
    49:47
    Nervozita pribúda. Ďatelinka si pri mantineloch nič s nikým nedaruje a Podkonickému to neprišlo normálne, a tak sa snažil dôrazne snažil dohrať soobný súboj, čo si Martinčan nenechal a v zárodku potýčky si ich podali čiaroví rozhodcovia a tak dostlai iba po 2. min. za údery.
     
    49:30
    Domáci v plnom počte.
     
    49:00
    Michal Chovan predviedol ku koncu početnej výhody svoj typický skvelý pohyb okorenený dobrou technikou, obkorčuľoval martinskú bránku, nahadzoval to pred Čecha, no Zvolenčanom ušiel puk a z gólovej šance nebolo nič.
     
    48:43
    Skvelá obranná hra Jara Markoviča, ten sa do Obšutovej strely hodil, našťastie ho však puk netrafil do nechráneného miesta.
     
    28:33
    Falošný obranca Zvolena – Michal Chovan sa dostal k strele, clonil tam Brabenec pred Čechom, no martinský brankár futbalovo hlavičkou poslal puk hore nad svoju bránku.
     
    47:49
    Zvolen to tam dobre roztáča, no napokon Martin vyhodil puk do bezpečia.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 6. Ďatelinka (Cíger, Kolena), 15. Rožník (Cíger), 23. Klíma (Fujerík, Themár) – 19. Brabenec, 36. Podkonický (Brabenec, Obšut)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Smrek, Matejka – Novotný, Ďatelinka – Rusina, Tupý – Brcko, Perniš – Markovič, Galamboš, Važan – Themár, Fujerík, Klíma – Rožník, Kolena, Cíger – Šugár, Dírer, Pokrivčák
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Obšut – Hraško, Pospíšil – Mucha, Ťavoda – Pichnarčík, Ďaloga – Chovan, Brabenec, Zuzin Peter – Zuzin Lubor, Podkonický, Škvaridlo – Baláž, Bortňák, Mančák – Čanky, Jurík, Puliš

    Rozhodčí: Romasko Evgeny, Baluška Vladimír – Korba Martin, Orolin Michal, Beniač Dalibor

    Diváci: 1300
    bahis siteleri