Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Nitra – Poprad 3:2 (po pr.) | Martin – Zvolen 3:2 (kon.)
Banská Bystrica – Skalica 6:3 (kon.) | Trenčín – Piešťany 1:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 10.01.2014, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Martin privíta v piatkovom stretnutí Zvolen, ktorý bol síce od začiatku sezóny v nie dobrej forme, teda nie vo forme hodnej majstra Slovenska, no postupne sa Zvolenčania odrazili od veľmi nízkych priečok a aktuálne okupujú síce neuspokojivé, no predsa len lepšie šieste miesto ako predtým predposledné pozície.

    MHC malo lepší rozbeh aj solídny november, no predsa len však nastal nepochopiteľný útlm, zlý december, ešte horšie sviatky a ideálne pripravenú pozíciu na doťuknutie pozície play off obrátili nepriaznivé výsledky a hlavné zlé výkony túto možnosť na ruby. Podľa dostupných zdrojov má však do Martina namierené kanadský útočník MCGregor, ktorý mal solídne štatistiky v Dánsku. Prestup však nie je spečatený a zdecimovanému kádru by teoreticky mohol pomôcť tento hráč koncom budúceho týždňa, všetko je však otvorené. Výstrahu dostali desiati hráči a takmer o tretiny sa znížili mzdy všetkym hráčom, čo je poriadny prievan v martinskej šatni. Posledné dva zápasy síce ešte nepriniesli body po tom, čo martinský manažér, Martin Kalnický, zdvihol prst a nakoniec v Martine aj dal ultimátum.

    Predsa len sa však v zajtrajšom stretnutí proti HKM Zvolen očakávajú už body a bez ohľadu na silu a skúsenosť hosťujúceho tímu, je už aj divák nervózny a pýta si výhru. Martinu sa proti Zvolenu celkom darí v tejto sezóne – proti úradujúcemu majstrovi dokázali Turčania vyhrať úvodné dva duely, posledne dva vyhral už Zvolen avšak aj v tých zápasoch to bol veľmi vyrovnaný zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Smrek, Matejka – Novotný, Ďatelinka – Rusina, Tupý – Brcko, Perniš – Markovič, Galamboš, Važan – Themár, Fujerík, Klíma – Rožník, Kolena, Cíger – Šugár, Dírer, Pokrivčák

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Obšut – Hraško, Pospíšil – Mucha, Ťavoda – Pichnarčík, Ďaloga – Chovan, Brabenec, Zuzin Peter – Zuzin Lubor, Podkonický, Škvaridlo – Baláž, Bortňák, Mančák – Čanky, Jurík, Puliš

    Rozhodca: Romasko Evgeny, Baluška Vladimír – Korba Martin, Orolin Michal, Beniač Dalibor.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Prvý strelecký pokus, aj keď mimo, zo strany Zvolena od Lubora Pokoviča, Čech si len odsledoval strelu, ktorá skončila na ochrannej sieti.
     
    01:11
    Strela od Andreja Themára, Šimko prerušil hru a zabránil tak vlne martinských hokejistov, ktorí už dobiehali k jeho bránke.
     
    02:31
    Martin usadený v útočnom pásme, jeho prvá formácia v zložení Markovič – Galamboš – Važan predviedla skvelý pohyb a akceleráciu, Šimko však všetko v pohode vyriešil bez problémov.
     
    03:19
    Prvé tri minúty sa hrali zväčša v obrannom pásme Zvolena, aj teraz sa v ňom vhadzuje. Gólové šance zatiaľ nevidíme.
     
    04:01
    Andrej Podkonický vyslal prvú vážnejšiu strelu v zápase – Čech bol v pozore, zatiaľ sa pomerne často prerušuje.
     
    04:50
    Strela od Petra Hraška, zblokovaná na ochrannú sieť. Zvolen teraz tlačí Martin, no na tlak to nevyzerá.
     
    05:41
    Martin dal gól!
    Dobrá práca tretej martinskej formácie spôsobila moment, že puk sa dostal na útočnej modrej k napádajúcemu hráčovi MHC z obrany, IVANOVI ĎATELINKOVI, ktorý to zúžitkoval a mierne napriahol a prekonal Šimku, ktorý mal zakrytý výhľad. Asistencie: Jakub Cíger, Milan Kolena.
     
    06:18
    Vynikajúce útočné snaženie od Lukáša Klímu, to napokon zavŕšil jednak aj sám a aj za pomoci Themára, ktorý bekhendom neprekonal do mierne odkrytej bránky Zvolena. Gól domácich výrazne povzbudil.
     
    07:30
    Pokus z hokejky Dalibora Bortňáka, ten si skvele našiel priestor a vystrelil, potom už vyriešili mierne problémy vo vlastnom pásme martinskí obrancovia.
     
    08:16
    Pekná akcia MHC. Markovič zrýchlil a potom zmenil smer jazdy, zasekol a prihral voľnému Ďatelinkovi, ktorý poslal polostrelu na teč, kten tečoval Galamboš, no brankár Zvolena predviedol rýchly a pohotový zákrok, a tak nepadol druhý gól do jeho svätyne.
     
    09:29
    Cíger vypálil úplne mimo, na druhej strane sa podobne predviedol Mančák, ten však mieril dobre, no zblokoval jeho strelu dobre brániaci martinský hráč.
     
    10:22
    Dobre hrajúci Ďatelinka teraz vyviedol puk až do útočného pásma, v ktorom vyslal šikovnú strelu ťahom.
     
    11:19
    Markovič nabil Galambošovi a ten vystrelil solídne, ešte lepšia bola však vyrážačka Mareka Šimku, ktorý potvrdil predpoklady, ktoré hovoria že je to výborne reagujúci brankár.
     
    12:22
    Obšut sa skúšal ohroziť Čecha, pred ním však niekto sklepol puk a ešte že nešiel rýchlejšie, inak by ho musel brankár Čech vyťahovať zo svojej siete.
     
    13:40
    Vidíme krátke obdobie, kedy sa hrá v strednom pásme. Domáci zakladajú útok – domáci hrajú zatiaľ na tri útočné formácie.
     
    14:58
    Martin dal gól!
    Už už sa zdalo, že to Jakub Cíger neustojí, no predsa len zabojoval, odrazil sa od zvolenských obrancov a dostal sa do prečíslenia 2:1 s JURAJOM ROŽNÍKOM, ktorý zúžitkoval nielen dobrú prácu Cígera, ale aj skvelú prihrávku. Asistencia: Jakub Cíger
     
    15:25
    Ivan Ďatelinka 2. min. hákovanie – domáci sa bránia.
     
    16:12
    Dobré prenesenie hry od Galamboša pre Markoviča, ktorý na červenej modrej nabral rýchlosť a už prechádzal cez zvolenskú obranu, napokon Ján Mucha zatiahol ručnú brzdu 2. min. držanie.
     
    17:41
    Brabenec mal dobrú šancu v hre 4:4, no na Čecha zatiaľ nevyrástol.
     
    17:34
    Ďatelinka ihned po vrátení z trestnej lavice išiel do úniku, tam sa snažil pretlačiť k Šimkovi, aj sa snažil doraziť, no pritom sekol brankár hostí. 2. min. seknutie. Viacero sporných zákrokov potom na martinských hráčov, preto vzrušenie na martinskej lavičke – a aj v hľadisku.
     
    18:09
    Ťavoda Ján 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou. Napokon sa Martinčania dočkali.
     
    18:26
    Zvolen dal gól!
    Nádherná individuálna akcia KAMILA BRABENCA, ktorý dostal rýchlu a dobrú prihrávku na útočnú modrú od Obšuta, tú zúžitkoval efektne. Kanadskí komentátori by to vystihli názvom "Spin-o-rama", teda obtočením sa okolo hráča smerom ku brankárovi, nasledoval už len blafák a Čech reagoval trošku neskôr. Asistencia: Jaroslav Obšut.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:37
    Važan sa ihneď po buly dostal ku puku a vystrelil na zvolenskú bránku – Šimko v pohode chytil.
     
    21:00
    Pokovič nebezpečne vystrelil na čechovu bránku, ten musel vystrčiť svoje rameno.
     
    22:14
    Martin dal gól!
    Fujerík predviedol skvelý pohyb na modrej čiare, keď si v nízkej rýchlosti do protipohybu obhodil pomedzi nohy obrancu Zvolena a potom krížom nahral na Themára, ten vystrelil a poriadne natiahol Mareka Šimku, ktorý už potom nestačil na dorážajúceho LUKÁŠA KLÍMU, ktorý v pohode dorazil do prázdnej bránky. Asistencie: Dominik Fujerík, Andrej Themár.
     
    23:41
    Podkonického formácia teraz podkúrila tej prvej martinskej a domáci sa mali čo obracať. Napokon sa zo všetkého dostali a zakladajú útok.
     
    24:21
    Ďatelinkova tvrdá strela spoza modrej čiary nenarobila veľké problémy gólmanovi hostí, no predsa len sa Šimko musel mať na pozore, predsa len strieľal najtvrdšie strieľajúci hráč MHC.
     
    25:05
    Martin Ďaloga sa snažil dostať až ku Čechovi ku dorážke, no tam boli dobre zoradení dvaja martinskí obrancovia, ktorí ho zrazili presne smerom k ľadu.
     
    26:30
    Galamboš unikal na stredovej červenej čiare, tam mu ale pomedzi korčuľe puk ušiel a z prípadnej šance nebolo nič.
     
    27:15
    Radovan Puliš mal ideálnu šancu znížiť a streliť kontaktný gól – v priestore medzi kruhmi ale nenašiel pohodu na koncovku a netrafil ani priestor medzi tromi žŕdkami brankára Čecha.
     
    27:43
    Hostia budú hrať v početnej nevýhode – príliš veľa hráčov na ľade. 2. min. si odsedí Ťavoda Ján.
     
    28:15
    Výborná práca prvej martinskej formácie. Markovič posunul Galambošovi, ten na dvakrát nezasunul za už prekonatého Šimka, ktorý bol dezorientovaný a nevedel kde má puk.
     
    29:14
    Andrej Novotný vrátil puk Markovičovi, ktorý mu ho najprv nahral, no ten už danú prihrávku nezúžitkoval na priame ohrozenie bránky, zblkovaná strela na ochrannú sieť.
     
    29:45
    Hostia v plnom počte.
     
    30:22
    Milan Kolena sa nepreštrikoval až ku Šimkovi, aj keď sa o to pokúšal. Zvolenského brankára napokon neprekonal ani Smrek tvrdou strelou.
     
    30:44
    Nádherné snaženie martinskej formácie číslo tri. Tí opäť vyviedli Šimka z bránkoviska, ktorý mierne zaváhal a pri vykorčuľovaní stratil puk. Domáci napriek veľkému snaženiu netrafili odkrytú bránku. Vylúčenie hostí – Michal Chovan hasil 2. min. hákovanie.
     
    31:39
    V oslabení ušiel Podkonickým no Čecha neprekvapil nečakanou strelou z rohu.
     
    32:44
    Hostia v plnom počte.
     
    33:28
    Teraz pre zmenu presilová hra pre Zvolen – Milan Kolena prehnal svoju aktivitu 2. min. hákovanie.
     
    34:05
    Smrek 2. min. zbytočný faul skúseného hára v obrannom pásme, keď dohrával atak pri mantineli.
     
    34:33
    Zvolen útočí. Má pásmo a bombarduje bránku MHC. Zatiaľ bez úspechu.
     
    34:59
    Strela Zuzina, potom však odpálili Martinčania puk do bezpečia. Dôležitý okamih tohto stretnutia.
     
    35:19
    Zvolen dal gól!
    Dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov napokon hráči úradujúceho majstra využili. Martinčania sa nestihli presunúť a ANDREJ PODKONICKÝ doklepol za Čecha po peknej prihrávke od dobre hrajúceho Kamila Brabenca. Asistencia: Kamil Brabenec, Jaroslav Obšut.
     
    35:19
    Pokračuje presilová hra hostí 5:4 v trvaní 46 sekúnd, kedy bude tŕpnuť na trestnej lavici ešte obranca Peter Smrek.
     
    35:41
    Strelecký pokus Jaroslava Obšuta. Avšak do priestoru, ktorý mal pod kontrolou svojim pohľadom domáci Čech, a tak to nebolo veľké nebezpečenstvo.
     
    36:05
    Domáci v plnom počte.
     
    36:48
    Themár a Fujerík spoločne skvele napádali a točili sa za bránkou Zvolena, Themár aj vystrelil, no Šimko bol výborne pritlačený k žŕdke a tak gólu nebolo nič.
     
    37:49
    Obrovský tlak Podkonického formácie – tí tlačili unavenú tretiu päťku s ešte ďalším hendikepom, Juraj Rožník po jednej kolízii kríval, no napokon sa domáci ubránili. Zvolen je však v laufe a ďaleko nebezpečnejší ako Martin.
     
    38:42
    Martinská prvá pätorka sa moce v pásme hostí, no bez väčšieho výsledku. Hostia chcú udrieť ešte v tejto dvadsaťminútovke.
     
    39:49
    V poslednej minúte druhej časti sa už nič neudialo a domáci Martin sa ubránil veľkému tlaku Zvolena v závere tretiny. Domáci si to však sami čiastočne skomplikovali v druhej polovici tretiny, kedy sa zbytočne nechali vylúčiť Kolena a Smrek.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    Martinčania zakladajú útok a snažia sa prekonať stredovú líniu pozornej obrany hostí.
     
    41:30
    Hosťujúci hráč to prehnal s dôrazom a v obrannej tretine zložil Ďatelinku na ľad agresívne a nebezpečne – lakťom – 5. min. + dkz za faul lakťom. Nepríjemný hokejový moment pre Ďatelinku.
     
    41:54
    Važan dostal ideálnu prihrávku k rohu Šimkovej bránky, bol tam sám, vyskúšal blafák do bekhendu, no nepochodil.
     
    42:33
    Výborná výmena puku medzi Smrekom – Galambošom – Markovičom, na jeden dotyk. Martinčan a posledný menovaný Markovič však nenašiel medzeru medzi betónami Mareka Šimku.
     
    42:59
    Martin už nemá na ľade svoju najlepšiu úvodnú formáciu, avšak môže ho tešiť aspoň fakt že získali púť minút, kým môžu smelo útočiť a nebrániť tak iba strednú červenú čiaru. Výrazne im k tomu pomohol Škvaridlo hrubým zákrokom na martinského beka., ktorý je už teraz na ľade.
     
    44:25
    Martinu už zostáva iba niečo menej ako 90 sekúnd. Opäť tam majú Kolenu s Fujeríkom. domáci dlho nevystrelili.
     
    45:33
    Themár vracal Kolenovi a neskôr aj Novotnému, ktorý sa snažil spútne nájsť Thenára, no k nemu sa už prihrávka nedostala, inak by zrejme mal možnosť streliť gól z výhodnej pozície.
     
    46:29
    Výborná práca v oslabení od Puliša. Získal skúsene sekundy a takmer ohrozil Čecha.
     
    46:33
    Hostia v plnom počte.
     
    47:29
    Dve minúty pre Andreja Themára za nedovolené bránenie v hre. Martin sa bude brániť a ideálna šanca pre Zvolen na vyrovnanie.
     
    47:49
    Zvolen to tam dobre roztáča, no napokon Martin vyhodil puk do bezpečia.
     
    28:33
    Falošný obranca Zvolena – Michal Chovan sa dostal k strele, clonil tam Brabenec pred Čechom, no martinský brankár futbalovo hlavičkou poslal puk hore nad svoju bránku.
     
    48:43
    Skvelá obranná hra Jara Markoviča, ten sa do Obšutovej strely hodil, našťastie ho však puk netrafil do nechráneného miesta.
     
    49:00
    Michal Chovan predviedol ku koncu početnej výhody svoj typický skvelý pohyb okorenený dobrou technikou, obkorčuľoval martinskú bránku, nahadzoval to pred Čecha, no Zvolenčanom ušiel puk a z gólovej šance nebolo nič.
     
    49:30
    Domáci v plnom počte.
     
    49:47
    Nervozita pribúda. Ďatelinka si pri mantineloch nič s nikým nedaruje a Podkonickému to neprišlo normálne, a tak sa snažil dôrazne snažil dohrať soobný súboj, čo si Martinčan nenechal a v zárodku potýčky si ich podali čiaroví rozhodcovia a tak dostlai iba po 2. min. za údery.
     
    50:38
    V hre 4:4 boli sú zatiaľ aktívnejší Zvolenčania, Martin Ďaloga si zbehol do útočného pásma a snažil sa bekhendom prelstiť Čecha, no nepodarilo sa mu to.
     
    51:14
    Brabenec nebezpečne pálil. Zvolenčania veľa strieľajú a gólman Jakub Čech sa rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok práce. Kritické chvíle pre martinskú obranu.
     
    51:47
    Obidve mužstvá s piatimi hráčmi.
     
    52:42
    Hráči už naozaj korčuľujú z posledného, nakoľko od začiatku zápasu vidia diváci na martinskom štadióne snaživý duel dvoch mužstiev, ktoré súrne potrebujú bodovať.
     
    53:15
    Vidíme aj dôrazný hokej s množstvom krátkych no silných osobných súbojov o puk. Domáci budú prežívať ešte krušné chvíle. Teraz sa však šesť minút pred koncom stretnutia bude vhadzovať pred Šimkom.
     
    54:09
    Markovič nahadzoval šikovne z veľkého uhla, puk prešiel nebezpečne cez bránkovisku, kde stál brankár dnu a oranca pred, našťastie sa však neodrazil od žiadneho Zvolenčana a nanešťastie pre Martin skončil puk v rohu klziska.
     
    54:45
    Mančák Filip kúsok za modrou čiarou pekne krátkym príklepom natiahol rameno Jakuba Čecha, ten svoj tím drží v týchto momentach nad vodou.
     
    55:25
    Smrek zlomil pri strele hokejku, nič nebolo ani z prečíslenia Galamboša a Važana, prvému menovanému puk ušiel, inak mohlo byť prakticky rozhodnuté.
     
    56:30
    Posledných 200 sekúnd pre Zvolen, domáci presto nemajú nič isté, bránia sa však s prehľadom zatiaľ. Zvolenčania sa však nevzdávajú a predvádzajú kvalitný výkon.
     
    57:01
    Teraz na krátky moment zaútočil aj Mountfield – zásluhou Matejku, jeho strela bola sklepnutá do rohu.
     
    58:48
    Hostia majú už len niečo vyše minúty. Perfektný obranný zákrok Ďatelinku. Martin ma puk vo svojej moci.
     
    59:15
    Brabenec mohol vyrovnať. Obrovská šanca tohto jedného z najlepších hráčov extraligy. Úplne voľný pred Čechom bekhendom nezasunul za čecha.
     
    59:49
    Podkonický štyri metre od Čecha dostal rýchlu prihrávku a Čech sa opäť vyznamenal. Jednoznačne prvá hviezda zápasu. Zrejme je rozhodnuté. Štyri sekundy.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:10:57)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 6. Ďatelinka (Cíger, Kolena), 15. Rožník (Cíger), 23. Klíma (Fujerík, Themár) – 19. Brabenec, 36. Podkonický (Brabenec, Obšut)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Smrek, Matejka – Novotný, Ďatelinka – Rusina, Tupý – Brcko, Perniš – Markovič, Galamboš, Važan – Themár, Fujerík, Klíma – Rožník, Kolena, Cíger – Šugár, Dírer, Pokrivčák
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Obšut – Hraško, Pospíšil – Mucha, Ťavoda – Pichnarčík, Ďaloga – Chovan, Brabenec, Zuzin Peter – Zuzin Lubor, Podkonický, Škvaridlo – Baláž, Bortňák, Mančák – Čanky, Jurík, Puliš

    Rozhodčí: Romasko Evgeny, Baluška Vladimír – Korba Martin, Orolin Michal, Beniač Dalibor

    Diváci: 1300
    bahis siteleri