Carolina – Toronto 6:1 (kon.) | Buffalo – Florida 1:2 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Dallas 1:0 (kon.)
Tampa – Washington 3:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:4 (kon.) | Calgary – St. Louis 0:5 (kon.)
Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | San Jose – Detroit 4:1 (kon.) | Los Angeles – Boston 4:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Dallas Stars
Pátek 10.01.2014, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Nejprve se Jágr hnal za volným kotoučem, avšakl do prázdné brány se mu nepovedlo zakončit, hosté jej dobruslili a následně způsobili před Schneiderem velký závar. Vše skončilo pouze posunutou bránou.
     
    59:35
    Vzápětí však domácí zakázané uvolnění. Buly tak bude následovat před Schneiderem. Lindy Ruff, tedy kouč Dallasu, si bere oddechový čas. Brankář hostí patrně zůstaně na hráčské lavici, Stars vsadí vše na jednu kartu.
     
    59:28
    Až nyní míří Lehtonen na střídačku!
     
    57:23
    Bernier uháněl společně s Giontou do přečíslení dvou na jednoho, přičemž první jmenovaný se celou situaci rozhodl řešit individuálně. Prudkou ranou však mezi tyče nezamířil. Setrvání v útočném pásmu však Devils stačí.
     
    51:50
    V útočném pásmu hosté dlouho operovali. Devils nakonec pod tlakem vyhazují přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude před Schneiderem. Domácí lodivod vycítil důležitost okamžiku a bere si oddechový čas. Co svým svěřencům naordinuje?
     
    51:02
    Obrovská příležitost nekončí brankou. Jágr svým typickým způsobem nalezl před brankou stojícího Travise Zajace, který ale z voleje nedokázal vynikajícím způsobem se přemistivšího Lehtonena překonat. Brnakář Dallasu je dnes pro svůj tým skutečně základním stavebním kamenem.
     
    36:20
    Tak to byly skutečně horké chvíle v domácím brankovišti! Golikoski poslal směrem ke Schneiderovi lehké nahození, které však natropilo velké potíže, neboť gólman Ďáblů nedržel kotouč ve své moci. Nikdo z hostí ale nedokázal touš posunout za brankovou čáru.
     
    34:56
    Přesilová hra pro hosty. Jamie Benn utržil od Stephena Gionty (NJD) krosček, za což je domácí forvard vyloučen. Ve tváři hostujícího kapitána se objevila krev, a tak bude početní výhoda trvat rovné čtyři minuty.
     
    30:36
    Jordie Benn (DAL) putuje podruhé v utkání na trestnou lavici, protentokráte za zdržování hry. Devils si tak zahrají znovu přesilovou hru. To vše až po komerční přestávce, která přinese oběma celkům odpočinek.
     
    30:33
    Jordie Benn rozehrál nepřesně, a to přesně na hůl Rydera, který se ocitl zcela sám před hostujícím brankářem. Lehtonena se pokusil překvapit především rychlostí svého zakončení, které ovšem poněkud postrádalo přesnout. Finský mág předvedl ukázkový rozklek a dělovku zilkvidoval.
     
    28:17
    Devils právě vstřelili branku!
    Jiné vyústění neskutečného tlaku Ďáblů již nebylo možné. Zajac zavezl puk za bránu, objel ji a poslal přesný bekhendový pas MICHAELU RYDEROVI. Nejlepší střelec Devils poté nezaváhal a milimetrově umístěnou ranou k pravé tyči rozsvítil červené světlo. Asistence: Travis Zajac, Ryane Clowe.
     
    25:41
    Jaromír Jágr tečoval tesně před hostující brankářem dělovku od modré čáry. Puk se svezl po zádech brnakáře Dallasu a nadále se povaloval před brankovou čárou. Jako první se však k němu dostal naštěstí pro Stars obránce v bílém dresu, který jej odpálil do bezpečí. Brankových příležitostí je skutečně požehnaně, branek však nikoliv.
     
    23:06
    Po prozíravé přihrávce Židlického uháněl zcela sám na Lehtonena Mike Sislo. Útočník New Jersey se snažil trefit skulinu mezi rukou a levým betonem hostujícího brankáře, což se mu ale nepodařilo.
     
    18:27
    Hru v početní výhodě okusí také domácí. Za nebezpečno uhru vysokou holí je potrestán Jordie Benn (DAL). Jak Devils naloží s touto příležitostí?
     
    17:53
    Jaromír Jágr nabil šikovnou zadovkou Zajacovi, který táhlou střelou trefuje břevno hostující branky. Puk se posléze odrazil do ochranné sítě. Vhazování se tak bude opakovat.
     
    11:13
    Neskutečné zásahy nyní předvedl Cory Schneider! Unikající Tyler Seguin se ocitl zcela sám před domácím brankářem, kterého se pokusil překonat ranou mezi betony. Domácí strážce svatyně však zlikvidoval první střelu a následně také dvě dorážky. Hostující snajpr jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    05:22
    Ve vlastním oslabení však unikl defenzivě Dallasu Henrique, který má v posledních utkáních velice dobrou formu. Agilní útočník se natlačil před obránce hostí a bekhendem se pokusil vyzrát na Lehtonena. Finský muž v masce však tuto ránu levým ramenem vytěsnil.
     
    05:01
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Za hákování je potrestán Bryce Salvador (NJD). Devils se tak budou muset bránit.
     
    04:13
    Po delším sevření hostí si na přihrávku sjel Marek Židlický. Ofenzivně laděný zadák však z pravé strany hrací plochy minul zcela odkrytou branku Dallasu. Ďáblové mají v úvodu duelu velkou převahu.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 29. Ryder (Zajac, Clowe)


    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Volčenkov, Salvador, Židlický, Merril – Jágr, Zajac, Zubrus – Ryder, Henrique, Clowe – Bernier, Gionta, Carter – Gelinas, Sislo, Boucher
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Connauton, Jordie Benn, Daley – Peverley, Seguin, Jamie Benn – Ničuškin, Eakin, Cole – Chiasson, Fiddler, Whitney – Garbutt, Horcoff, Roussel

    Rozhodčí: St. Pierre, Joannette – Kovachik, Driscoll

    Diváci: 14 252
    bahis siteleri