Carolina – Toronto 6:1 (kon.) | Buffalo – Florida 1:2 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Dallas 1:0 (kon.)
Tampa – Washington 3:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:4 (kon.) | Calgary – St. Louis 0:5 (kon.)
Arizona – Minnesota 1:4 (kon.) | San Jose – Detroit 4:1 (kon.) | Los Angeles – Boston 4:2 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
Washington Capitals
Pátek 10.01.2014, 01:30 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Není na co čekat, Lindback míří ven z brány a domácí to zkusí v šesti.
     
    59:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se padesát vteřin před třetí sirénou vrací do vedení! Na modré čáře se k puku dostal ERIC FEHR, který ho okamžitě poslal směr domácí brána. Lindback na černý kus gumy moc dobře neviděl a ta mu nakonec skončila u pravé tyčky v brance. Druhá branka pro hostujícího hráče v dnešním zápase. Asistence: Mike Green, Dmitrij Orlov.
     
    58:55
    Ovečkin našel na levém křídle dobře najetého Fejra, který ovšem u pravé tyčky nepřetlačil beton domácího brankáře!
     
    54:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je srovnáno, branky se nakonec přeci jenom dočkal český mladíček ONDŘEJ PALÁT! Ten šikovně tečoval střelu Carla od modré čáry za záda bezmocného Grubauera. Branku ještě musel posvětit videorozhodčí, jestli Palát nezasáhl puk náhodou vysokou holí. Ta ale platí. Asistence: Matt Carle, Martin St Louis.
     
    51:18
    Na levém kruhu pro vhazování napřáhl Ovečkin, jeho střela se zastavila až o pravou tyčku domácí brány!
     
    45:01
    Z pravého křídla se před domácího brankáře natlačil hostující Volpatti, sám proti Lindbackovi ale neuspěl. Velké momenty obou brankářů na obou stranách.
     
    42:59
    Palát měl na holi znovu vyrovnávací branku, ve vlastním oslabení si ale vylámal zuby na skvělém Grubauerovi, který se neuvěřitelně dokázal přemístit z jedné strany na druhou.
     
    41:39
    Další přesilovka je tady, třetí početní výhodu si zahrají hosté. Vyloučen je domácí Carle za hrubost, čeká nás třetí přesilovková trefa Capitals v dnešním zápase?
     
    35:53
    Po dobrém individuálním průniku Grabovskiho zívala na Ovečkina na levém křídle volná polovina domácí brány, hostující sniper však nedokázal trefit puk přesně! Ten mu v rozhodující chvíli sklouzl z hole.
     
    33:26
    Je tomu tak, branka neplatí. Sudí jako jeden kontakt bruslí s pukem označil za úmyslné kopnutí! Český mladík tak svoji olympijskou nominaci gólem neoslavil.
     
    33:26
    Domácí dosáhli branky, sudí si však musí jít zatelefonovat. Palát si totiž pomohl k brance oběma bruslemi. Puk se nejprve odrazil od jedné brusle do druhé, následně pak do brány. Tahle branka nejspíš platit nebude.
     
    27:38
    Backstrom se na druhém křídle hnal sám na Lindbacka. Puk mu ale poskakoval a tak ho nedokázal hostující útočník trefit ideálně a naložit s ním tak, jak by si přál.
     
    26:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Aktivita domácího celku je odměněna kontaktní brankou! B.J. CROMBEEN vystřelil z pravého křídla z herní situace dva na dva a trefil se přesně mezi rukou a tělem hostujícího brankáře. Domácí tak stahují náskok svého soupeře, pokud hosté nechtějí, aby Tampa vyrovnala, musí rozhodně přidat. Asistence: Victor Hedman, Tom Pyatt.
     
    24:54
    Purcell se ihned po buly zjevil sám před hostujícím brankářem, puk mu však poslal jen do povystrčeného betonu. Důležitý zákrok hostujícího Grubauera.
     
    20:36
    Přesilovku z kraje druhé třetiny si zahrají i domácí. Za hákování je vyloučen Backstrom.
     
    19:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i druhou přesilovou hru a osm vteřin před koncem první třetiny navyšují své vedení na rozdíl již dvou branek! Backstrom na pravém kruhu naznačil střelu, místo toho přihrál u tyče dobře postavenému MARCUSU JOHANSSONOVI, který rychle zasunul puk do domácí brány. Asistence: Nicklas Backstrom, John Carlson.
     
    18:50
    Domácí Filppula je vyloučen za hákování, druhá přesilovka pro Capitals. Tu první hosté využili.
     
    14:01
    Vzápětí se sám na Lindbacka řítil kanonýr Ovečkin, pod tlakem vracejícího se obránce ani on neměl dostatek klidu na koncovku!
     
    13:48
    Grabovski dostal přesný pas od svého spoluhráče za záda domácí obrany, sám tváří v tvář proti Lindbackovi ale neuspěl.
     
    13:15
    Johansson se po chybě domácí obrany zjevil sám s pukem před domácím brankářem, bekhendem ale nezamířil přesně!
     
    10:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté ale početní výhodu v jejím závěru využívají a dostávají se do vedení! Mezi kruhy se k rychlé střele po ledě dostal Mike Green, jeho pokus tečoval šikovnou tečí mezi betony domácího brankáře Lindbacka MICHAIL GRABOVSKI. Hosté tak obrací stav duelu již v polovině první třetiny. Asistence: Joel Ward, Mike Green.
     
    08:49
    Prní přesilová hra je zde, zahrají si ji hosté. Vyloučen je Thompson (TBL) za podražení.
     
    07:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Z přečíslení tří proti dvěma dostal ERIC FEHR přihrávku na levý kruh pro vhazování, odkud zamířil přesně ke vzdálenější tyči domácí brány. Lindback se natahoval po puku marně. Asistence: Alexandr Ovečkin, Karl Alzner.
     
    04:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se ještě v úvodních pěti minutách dostávají do vedení! Puku na obranné modré čáře se díky dobrému forčekinku zmocnil TYLER JOHNSON, nabral patřičnou rychlost, čímž unikl všem hostujícím hráčům. Svůj samostatný nájezd pak zakončil nejlépe, jak mohl, rychlou střelou do pravého horního rohu nedal brankáři Grubauerovi šanci. Asistence: Ondřej Palát.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 5. Johnson (Palát), 27. Crombeen (Hedman, Pyatt), 55. Palát (Carle, St Louis) – 8. Fehr (Ovečkin, Alzner), 11. Grabovski (Ward, Green), 20. Johansson (Backstrom, Carlson), 60. Fehr (Green, Orlov)


    Tampa Bay Lightning: Lindback – Carle, Gudas, Hedman, Salo, Brewer, Barberio – Palát, Johnson, St. Louis – Killorn, Filppula, Purcell – Kučerov, Thompson, Pyatt – Malone, Crombeen, Cote.
    Washington Capitals: Grubauer – Alzner, Carlson, Orlov, Green, Erskine, Carrick– Fehr, Grabovski, Ovečkin – Laich, Backstrom, Brouwer – Chimera, Johansson, Ward – Volpatti, Beagle, Wilson.

    Rozhodčí: Jackson, L'Ecuyer – Brisebois, Pancich
    bahis siteleri