Eindhoven – Arnhem 2:0 (kon.) | Breda – Zwolle 3:1 (kon.) | Groningen – Ajax 2:0 (kon.)
Twente – Feyenoord 0:0 (kon.)
konec
FC Groningen
2:0 (0:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 31.08.2014, 14:30 • Euroborg, Groningen • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90
    Za bouřlivého potlesku opouští hrací plochu zkušený Nick van der Velden, místo kterého přichází mladíček Arjen Hagenauw.
    Michael De LEEUW - 2:0
     
    87
    Groningen právě vstřelil branku!
    A je podle všeho rozhodnuto! Obdobně jako při prvním gólu, také v tomto případě obrana Ajaxu zaspala, když nechala neobsazeného MICHAELA DE LEEUWA, jenž hlavou uklidnil Cheryho centr přesně k tyči – 2:0.
     
    81
    Hned dvojnásobná změna na straně Ajaxu: odstupují Thulani Serero a Niklas Moisander, na plac přicházejí Mike van der Hoorn a Lerin Duarte.
    Padt vyrazil Kishnovu střelu na roh
     
    81
    No vida, z ničeho nic mohlo být srovnáno, ale Padt předvedl reflexivní zákrok a Kishnovu ránu z přímého kopu vyrazil na roh.
     
    73
    Brzy po první změně Ajaxu střídají také domácí. Ze hřiště odstupuje útočník Danny Hoesen, zahraje si Michael de Leeuw.
     
    71
    Hostující trenér Frank de Boer sáhl k prvnímu střídání: ze hřiště stáhl dnes nevýrazného Lasseho Schöneho, kterého nahradil mladíček Ricardo Kishna.
    Chery mířil přímo do náruče Cillessena
     
    54
    Už to mohlo být o dvě branky, ovšem Tjarron Chery po přihrávce Antonii mířil jen do míst, kde stál připravený brankář Cillessen, jenž ukryl balon ve svém náručí.
    Eric BOTTEGHIN - 1:0
     
    48
    Groningen právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! Obrana Ajaxu si nyní nepohlídala ERICA BOTTEGHINA, který si naběhl na ostrou přihrávku Cheryho a bez problémů doklepl míč do brány – 1:0.
     
    45
    Hoesen vyslal před bránu Cillessena ostrý centr, na který si nabíhal Van der Velden. Hosté měli velké štěstí, jelikož ostřílený útočník nedosáhl na míč skutečně jen o pár centimetrů.
     
    41
    Šance na obou stranách hřiště. Nejprve totálně vyhořel hostující Anwar El Ghazi, jenž přibližně z patnácti metrů netrefil prázdnou bránu, krátce na to pak vyprášil rukavice Cillessena tvrdou střelou z úhlu Van der Velden.
     
    40
    Lasse Schöne střílel přímo, ovšem trefil pouze hráče stojícího ve zdi. Mnohem nebezpečněji vypadala následná rána Viergevera, jež proskotačila kousek vedle tyče.
     
    36
    Nicolai Boilesen stáhl k zemi unikajícího Antoniu a zcela po zásluze vyfasoval první žlutou kartu v zápase. Groningen má navíc výhodu přímého kopu.
     
    15
    El Ghazi napřáhl zpoza šestnáctky a nepříjemnou přízemní střelou donutila Sergia Padta k dalšímu zákroku. Také v tomto případě stál domácí gólman na správném místě.
     
    13
    Tak teď měli domácí velké štěstí. Stoper Eric Botteghin totiž tečoval centr ze strany tak nešťastně, že jej usměrnil přesně na vlastní bránu. Padt měl co dělat, aby míč vyrazil do strany.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 48. Botteghin, 87. De Leeuw

    Karty:   36. Boilesen (AJA)


    FC Groningen: (4-3-3) Padt – Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff – Lindgren, Chery, Kieftenbeld – Van der Velden (90. Hagenauw), Hoesen (73. De Leeuw), Antonia.
    Náhradníci: Van der Vlag – De Leeuw, Islamović, Hagenauw, Saban, Hateboer, Baas.

    Ajax Amsterdam: (4-3-3) Cillessen – Van Rhijn, Veltman, Moisander (81. Van der Hoorn), Boilesen – Klaassen, Viergever, Serero (81. Duarte) – El Ghazi, Sigthórsson, Schöne (71. Kishna).
    Náhradníci: Vermeer – Van der Hoorn, Duarte, Kishna, Andersen, Milik, Ligeon.

    Rozhodčí: Nijhuis – Van de Ven, Schaap.
    bahis siteleri