Nitra – Piešťany 3:1 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (po pr.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:1 (kon.)
Skalica – Zvolen 2:8 (kon.) | Poprad – Žilina 6:2 (kon.)
konec
HK Poprad
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 02.11.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej časti hry ešte Poprad zvýšil svoje vedenie, keď v 49. minúte skóroval Arne Kroták počas nariadeného trestného strieľania.
    Poprad teda zvíťazil nad Žilinou 6:2 a dobre sa naladil pred reprezentačnou prestávkou.

    S týmto konštatovaním sa s vami od klávesnice lúčim a prajem príjemný zvyšok večera a aj úspešný vstup do nového pracovného týždňa. (19:08:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Puk majú v moci Žilinčania v obrannom pásme, no nič už s výsledkom neurobia.
     
    59:23
    Fanúšikovia sa teraz mierne búria, no verdikt čiarového rozhodcu, ktorý odpískal ofsajd bol oprávnený. Bartečko vnikol do útočného pásma viditeľne skôr než Tomáš Sýkora.
     
    58:52
    Jan Dresler dokázal puk pretlačiť do stredného pásma, no napokon tam dobre pomohol Bartečkovi Suchý, ktorý puk získal. Aj tak z toho bolo ale žilinské postavenie mimo hry.
     
    58:34
    Do záverečného klaksónu si ešte Poprad zahrá presilovú hru. Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Patrik Schroner.
     
    58:09
    Teraz sa mal brankár Kostúr mať poriadne na pozore! Z pravej strany totižto nebezpečne strieľal Kubiš, jeho strelu z tesnej blízkosti dorážal Ondrej Rusnák, no len do Kostúrovho betónu!
     
    57:38
    Po nahodení puku od Štefana Fabiana uvidíme vhadzovanie po pravej ruke gólmana Cibuľu, keďže brankár Žiliny puk prikryl do svojej moci a nedal Nagyovi šancu na dorážku.
     
    57:19
    Takáč posunul puk na pravý kruh Paločkovi, ktorý ešte v medzikruží hľadal Mareka Nagya, no napokon už k nemu puk nedoputoval.
     
    56:30
    Tomáš Sýkora preveril brankára Cibuľu strelou z pravého kruhu, no napokon dokázal náhradný žilinský gólman strelu bezpečne vyraziť za svoj chrbát.
     
    55:50
    Hvila strieľal švihom od modrej čiary, no jeho strelu dokázal Kanko zblokovať smerom do rohu klziska. Následne sa už Žilinčania oslobodili, keďže puk dostali von z obrannného pásma.
     
    55:16
    Popradský obranca Gáborčík podržal puk za brankárom Kostúrom a s prehľadom v hre počkal, kým jeho spoluhráči prestriedajú.
     
    54:19
    Jakub Kubiš vystrelil z medzikružia, no jeho strela nebola príliš presná, keďže smerovala výrazne vedľa pravej žrde.
     
    53:41
    Peter Gápa sa natlačil do tesnej blízkosti Cibuľu, no ten dokázal popradskému útočníkovi puk vypichnúť a nepustil tak ďalší puk do svojej siete.
     
    53:25
    Drevenák posúval z rohu klziska do medzikružia Valáškovi, no jeho strelu zblokovali popradskí hráči mimo brány.
     
    52:57
    Šikovný Matej Valášek prešiel rýchlo cez stredné pásmo, dostal sa na hornú časť ľavého kruhu, odkiaľ vyskúšal pozornosť popradského gólmana, no ten s istotou zachytil puk do svojej výstroje.
     
    52:23
    Žiline sa už príliš nedarí dostať do zakončenia. Poprad bráni naozaj pozorne a hostia to skúšajú nastrelením puku do útočného pásma, čo však neprináša to pravé orechové.
     
    51:08
    Tomáš Sýkora smeroval sebavedomo do útočného pásma, no musel mu tam vletieť skôr jeden z jeho spoluhráčov, keďže čiarový rozhodca odpískal ofsajd.
     
    50:44
    Dresler stratil puk na pravom kruhu, získal ho Radoslav Suchý, ktorý ho len padáčikom poslal von z obranného pásma.
     
    49:59
    Martin Krčula vypálil od modrej čiary, no jeho projektil bol zblokovaný do rohu klziska. Potom ešte hostia chvíľu pobudli v útočnom pásme, no nezakončili.
     
    49:30
    Hlavný rozhodca Štefik teraz odpískal prihrávku rukou. Bez debaty, keďže Hvila jasne rukou trafil puk a posunul ho Gápovi, ktorý už ďalej nemohol hrať.
     
    49:00
    V bráne Žiliny nasleduje zmena, Križana strieda Igor Cibuľa!
     
    49:00
    Poprad dal gól!
    Popradský kapitán ARNE KROTÁK si dokázal krásne položiť gólmana Križana, potiahol si puk na bekhend a prekonal nemohúceho žilinského brankára!
     
    49:00
    Za seknutie na Arneho Krotáka, ktorý smeroval sám na bránu, nariadi hlavný rozhodca trestné strieľanie pre Krotáka!
     
    48:49
    Ján Šimko získal puk v strednom pásme, chvíľu mu trvalo kým sa rozbehne a následne mu Kroták odobral puk.
     
    47:58
    Ľuboš Bartečko zamieril s pukom sebaisto do útočného pásma. Tam sa ho snažil ponúknuť Sýkorovi, no napokon ho získali pozorní Žilinčania.
     
    46:58
    Hlavný rozhodca teraz mierne prekážal v pohybe Jaroslavovi Kasíkovi, ktorý v obrannom pásme počas rozohrávky stratil puk, no následne to však neznamenalo stratu na vedení.
     
    46:39
    Hra sa v týchto chvíľach presúva pred gólmana Karola Križana, keďže jeho spoluhráči odstrelil puk za príčiny zakázaného uvoľnenia.
     
    45:55
    Kroták posunul z rohu klziska na modrú čiaru Paločkovi, ktorý následne nastreľoval na bránu, pred ktorou bol ešte Takáč, no jemu sa nepodarilo tečovať puk do žilinskej brány. Predovšetkým Križan úspešne zasiahol betónmi.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1277 divákov.
     
    45:09
    Jan Dresler teraz tvrdo vypálil od modrej čiary, nastrelil do korčule Ľuboša Bartečka, ktorý odchádza za pomoci spoluhráčov s bolestným výrazom v tvári na striedačku.
     
    44:32
    Kanko si spoločne s Novotným párkrát vymenil puk v útočnom pásme, následne však už Petr Kanko v medzikruží neprekabátil Makovského, ktorý dokázal puk odstreliť mimo nebezpečenstva.
     
    44:04
    Po pravej strane sa až pred brankára Križana dostal Peter Gápa, zakončoval tým, že si ho potiahol na forhend, no mieril napokon iba do tela žilinského gólmana. Zároveň bola aj brána posunutá.
     
    43:50
    Žilinský obranca Krčula sa v obrannom pásme mierne zahrával s Paločkom, ale napokon mu šikovný popradský útočník nevzal puk.
     
    42:49
    Milan Bednár iba nahodil puk zo stredného pásma do útočného. Tam ho zachytil Kostúr a Popradčania sa môžu usilovať o novú akciu.
     
    42:15
    Pozornosť popradského brankára vyskúšal Ondrej Rusnák, ktorý sa natlačil do tesnej blízkosti, no gólman Popradu dokázal bez problémov zastaviť puk vo svojej výstroji.
     
    42:04
    Dávid Gaborčík bol jedným zo žilinských hráčov zasiahnutý do tváre. Dokázal sa však postaviť bez problémov a po vlastných odišiel na striedačku.
     
    41:46
    V krátkom časovom slede sme videli hneď dve popradské strely, keď z pravého kruhu vyskúšal Križana Fabian, Križan vyrážal pred seba, jeho spoluhráči získali puk, ale na dolnej časti ľavého kruhu vybojoval puk Hvila, ktorý len ponúkol žilinskému gólmanovi ďalší úspešný zákrok do štatistík.
     
    41:24
    Samuel Takáč sa dokázal trochu vyhrať s obrancami Žiliny, následne sa prebojoval do zakončenia pred Križana, no mieril iba do jeho výstroje.
     
    40:34
    Žilina dokázala prežiť štvorminútové oslabenie, Drábek sa vrátil v týchto chvíľach na ľadovú plochu.
     
    40:10
    Žilinský obranca Dresler nahodil puk do útočného pásma, no Kostúr zastavil kus čiernej gumy za bránou a prenechal ho Suchému.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa popradským hokejistom podarilo zvýšiť svoje vedenie. Pričinil sa o to najmä Matúš Paločko, ktorý v tomto zápase strelil už hetrik. V druhej tretine sa presadil v 22. a 36. minúte. V 35. minúte za Žilinu skóroval Haluza a ešte predtým v 32. minúte si strelecký účet obohatil Makovský.
    Tretia tretina sa začína približne o 18:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:43
    Takáč neprihral Paločkovi presnú prihrávku do stredného pásma, následne hostia vyhodili puk a ešte zakladať akciu sa narýchlo pokúsi Kroták.
     
    39:26
    Popradský kapitán Arne Kroták teraz zahral v strednom pásme vysokou hokejkou. Hlavný rozhodca si to všimol a hru poslal pred gólmana Kostúra.
     
    39:12
    Domáci hokejisti podľa môjho názoru využívajú túto presilovú hru skôr na vydýchanie sa, pretože akcia, ktorá teraz skončila bola zapríčinená zlým pohybom, ktorý vyústil v postavenie mimo hry.
     
    38:25
    V týchto chvíľach sa v obrannom pásme Žiliny hral skôr bejzbol než hokej, Kasík sa snažil ešte nohou prikopnúť puk Krotákovi, no napokon sa podarilo Žilinčanom vyhodiť puk von z obranného pásma.
     
    37:28
    Popradským hokejistom zatiaľ príliš dobre nevychádza presilová hra. Teraz sa sami dopustili zakázaného uvoľnenia a hra sa teda presúva pred Kostúra.
     
    37:01
    Poprad mal problém usadiť sa v útočnom pásme, Suchý ešte dokázal puk posunúť späť do rohu, no tam ho Sýkora nezískal. Zmocnil sa ho len Martin Krčula, ktorý ho poslal von cez všetky čiary.
     
    36:31
    Popradčania majú následne k dispozícii presilovú hru. Jakub Drábek odchádza na dve plus dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    36:00
    Poprad dal gól!
    Ukážková akcia domácich hráčov znamená ďalší puk v Križanovej siet! Pri mantineli na ľavej strane získal puk Fabian, ktorý ho posunul pred bránkovisko Takáčovi, ten ešte skvelo cítil, že za sebou má nejakého hráča. Tým bol práve MATÚŠ PALOČKO, ktorý si úplne voľný prevzal puk a prekonal gólmana Križana strelou pomedzi betóny!
    Asistencie: Štefan Fabian a Samuel Takáč.
     
    35:42
    Bartečko si pri ľavom kruhu vymenil puk s Makovským, ten pokračoval ku dolnej časti tohto kruhu, na opačnej strane hľadal spoluhráčov, no nepodarilo sa mu nikomu presne prihrať.
     
    34:56
    Žilina dala gól!
    Žilinčania znižujú stav tohto stretnutia! V rohu klziska šikovne vybojoval puk Kristek, ktorý následne prešiel až do medzikružia a nakrátko prihrával PETROVI HALUZOVI, ktorý pálil z prvej a s istotou prekonal brankára Kostúra!
    Asistencie: Jaroslav Kristek a Martin Procházka.
     
    34:14
    Popradčania získali puk v útočnom pásme. Takáč sa o to pričinil najviac, mal na ľavej strane Krotáka a na pravej Paločka, rozhodol sa pre prihrávku na Paločka, no napokon prd ním stál ešte Hudec, ktorý prihrávku zachytil.
     
    33:18
    Bartečko hľadal prihrávkou spoza brány pri ľavej žrdi Tomáša Sýkoru, no ten nedokázal trafiť puk, inak by to bol asi piaty puk, ktorý by skončil v žilinskej bráne.
     
    32:46
    Žilinskí hokejisti získali puk v obrannom pásme, následne už súper odišiel prestiredať. Krčula s pukom došiel za Križanovu bránu a počkal kým aj jeho spoluhráči prestriedajú.
     
    32:00
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú štvrtý gól v tomto zápase a znamená to pre nich troj-gólové vedenie! Samuel Takáč našiel peknou prihrávkou z pravého kruhu na opačnom kruhu JAKUBA MAKOVSKÉHO, ktorý pálil príklepom a svojou tvrdou strelou popod Križanovu vyrážačku nedal šancu gólmanovi Žiliny!
    Asistencie: Samuel Takáč a Matúš Paločko.
     
    31:26
    Mário Kurali ešte chvíľu ponaháňal protihráčov v útočnom pásme a potom aj on odišiel striedať. Žilinčania urobili to isté a na ľad posielajú čerstvé sily.
     
    30:51
    Možnosť na skórovanie mal spred tesnej blízkosti Križana Ľuboš Bartečko, no napokon puk poslal len ponad bránu. Žilinčania následne už získali puk a rozohrali.
     
    29:57
    Obranca Milan Bednár zachytil popradskú rozohrávku, no na druhýkrát sa už podarilo Gáborčíkovi prihrávať. Dal puk Gápovi do stredného pásma, ktorý ho ešte v útočnej tretine v medzikruží prenechal Paukovčekovi. Tento útočník strieľal, no Križan bezpečne použil svoju hokejku na vyrazenie puku.
     
    29:27
    Strelou z pravého kruhu sa prezentoval Jakub Kubiš, no brankár Kostúr bol na svojom mieste a bezpečne zachytil puk do svojej lapačky.
     
    28:59
    Druhý popradský útok si puk presúval v útočnom pásme po rohoch klziska, Paločko sa potom šikovne dostal spoza brány do medzikružia, no nevyužil voľný priestor na strelu a prihrával na obrancu.
     
    28:23
    Paločko spoločne s Fabianom zahájili diskusiu s čiarovým rozhodcom, ktorý po odrazenom puku mimo ihriska chcel vhadzovať v obrannom pásme Popradu, no napokon si čiarový arbiter priznal chybu a buly sa bude konať v strednom pásme.
     
    28:06
    Ľuboš Bartečko našiel z rohu klziska krásnou prihrávkou pred bránu Filipa Mlynčára, ktorý sa oprel do strely a z prvej zakončoval zápästím, no napokon puk skončil niekde kdesi pod Križanovymi betónmi!
     
    27:27
    Lukáš Hvila zamanévroval dvakrát s pukom, najprv na obrannej a potom aj na útočnej modrej čiare. Dokázal si však vypracovať príležitosť na zakončenie, keď strieľal z ľavého kruhu, ale žilinský hráč zblokoval jeho pokus.
     
    26:51
    Petr Kanko nabral rýchlosť po pravom krídle, dostal sa s pukom ku hornému vrcholu pravého kruhu. Odtiaľ strieľal švihom, no strelu mierne zblokoval a spomalil popradský obranca Makovský. Kostúr pre istotu prikryl puk pod svoju lapačku.
     
    26:06
    Drevenák posunul z hornej časti pravého kruhu puk do medzikružia, kde si ho pýtal Dávid Bajaník. Obranca druhej formácie napokon preveril Kostúra, ten vyrážal betónmi pred seba. K dorážke prišiel znovu Bajaník, no mieril iba do výstroje pozorného popradského brankára, ktorý už potom puk prikryl pod svoju lapačku.
     
    25:38
    Popradská brána bola znovu posunutá, teraz sa do medzikružia pretláčal Matej Valášek, následne Kostúr dokázal jeho strelu chytiť, ale popri tom nedopatrením posunul aj svoju svätyňu.
     
    25:31
    Štepán Novotný sa natlačil cez stred ihriska až do medzikružia. Odtiaľ následne zakončoval, no jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť. Bude sa vhadzovať pre Kostúrom.
     
    24:53
    Na opačnej strane sa Žilinčania tlačili do zakončenia, no ich snaha bola až príliš veľká, Novotný smeroval priamo na bránu, no napokon ju aj za pomoci popradského obrancu Kuraliho posunul a hra teda bola prerušená.
     
    24:44
    Po vhadzovaní v útočnom pásme získali puk domáci, od modrej strieľal Dávid Gáborčík, no mieril iba do výstroje pripraveného Križana.
     
    24:27
    Paločko sa pretlačil poza bránu až do rohu klziska, tam mu prišiel na pomoc aj Takáč, no napokon z celého súboja bol najúspešnejší obranca Martin Krčula, ktorý získal puk a zakladal útočnú akciu.
     
    23:44
    Krčula našiel prihrávkou od modrej čiary medzi kruhmi Juraja Ďurkecha, no ten mieril iba do pripravených betónov popradského gólmana Kostúra.
     
    23:16
    Radoslav Suchý nahadzoval puk od modrej čiary, no svojím pokusom vyslať spoluhráčov na teč sa mu podarilo nastreliť iba priestor v okolí rohu klziska. Ku tečovaniu sa teda útočníci Popradu nedostali.
     
    22:51
    Máriovi Kuralimu sa síce podarilo vybojovať puk v obrannom pásme, no následne ho iba odstrelil až ku Križanovi, čo znamená zakázané uvoľnenie.
     
    22:30
    Na opačnej strane zas preveril pozornosť gólmana Kostúra Milan Drevenák, ktorý strieľal od modrej čiary, no brankár Popradu bezpečne zastavil puk vo svojej lapačke a nedal šancu na dorážku.
     
    21:59
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do dvoj-gólového vedenia v tomto zápase! MATÚŠ PALOČKO zastavil rozohrávku hostí medzi kruhmi, namieril si to následne sám na Križana a krásne trafil priestor pod hornou žŕdkou!
    Bez asistencie.
     
    21:52
    Druhý popradský útok bol až do tejto chvíle v útočnom pásme, keď sa podarilo Takáčovi odobrať puk žilinským hokejistom.
     
    21:18
    Do tesnej blízkosti Karola Križana sa prepracoval Samuel Takáč, ktorý zakončoval z dolnej časti ľavého kruhu, no gólman hostí bezchybne vyrazil betónom do rohu klziska.
     
    21:07
    Hosťujúci hráči teraz nepredviedli úspešnú rozohrávku. Ich akcia skončila vyhodením puku až ku Kostúrovi. Znamená to teda zakázané uvoľnenie.
     
    20:41
    Zatiaľ sa do ohrozenia brány nikto nepokúšal ísť. Žilina získala puk, ale drží ho s istotou v obrannom pásme. Popradčania využili túto chvíľu na prestriedanie.
     
    20:09
    Na vhadozovaní bol úspešný center prvého popradského útoku Peter Boltun, ktorý ho ale vyhral až ku Kostúrovi, takže domáci budú musieť začínať prvú akciu od vlastnej brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme nevideli dramatický hokej. Obe mužstvá hrali pozorne a opatrne. Ako prví sa presadili domáci, keď počas 11. minúty skóroval Paločko, no hneď po chvíli vyrovnal Stanislav Hudec. Poprad sa vrátil do vedenia opäť, keď v priebehu 17. minúty skóroval Suchý.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Na obrannej modrej čiare Popradu zostal ležať Matúš Paločko, hlavný rozhodca bol nútený hru prerušiť. Útočník domáceho mužstva však po chvíli vstal z ľadu a odišiel na striedačku po vlastných.
     
    19:23
    Stanislav Hudec vypálil od modrej čiary, no mieril iba do pripravenej Kostúrovej hokejky, ktorá puk odrazila do rohu klziska.
     
    18:56
    Dávid Bajaník poslal od modrej čiary strelu na bránu, ktorá však bola mierne tečovaná a smerovala vedľa svätyne popradského gólmana. Ten puk však pre istotou prikryl a bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    18:35
    Bartečko získal puk v strednom pásme, no cez Bobčeka sa mu nepodarilo presadiť sa, a tak len poslal puk do obrannného pásma Žiliny.
     
    18:12
    Drevenák posunul z pravého kruhu do medzikružia Štepánovi Novotnému, ktorý však švihom mieril len na pleksisklo a Kostúr teda nemusel zasahovať.
     
    17:38
    Popradčania boli úspešní na vhadzovaní, následne Fabian zameril poza bránu na obrannú modrú čiaru, odkiaľ vyslal nepresnú prihrávku na opačnú stranu, čo znamená ďalší icing.
     
    17:27
    Po zakázanom uvoľnení Popradu sa hra vracia pred gólmana Matúša Kostúra. Žilinčania teda môžu mať výhodu útočného pásma.
     
    17:09
    Žilinčania mohli urýchlene vyrovnať aj po druhýkrát v tomto zápase, keď sa po ľavom krídle pretlačil Martin Procházka, ktorý sa dostal do blafáku na forhend, no gólman Kostúr skvelo zastavil puk na svojej výstroji!
     
    16:27
    Poprad dal gól!
    Poprad využíva presilovú hru a získava vedenie v tomto zápase opäť! Lukáš Hvila sa zmocnil puku na dolnej časti ľavého kruhu, posunul ho na os ihriska na modrej čiare RADOSLAVOVI SUCHÉMU, ktorý vypálil a nedal Križanovi žiadnu šancu svojou tvrdou delovkou!
    Asistencie: Lukáš Hvila a Ľuboš Bartečko.
     
    15:55
    Žilinčania vyhrali buly, Dresler získal puk a z rohu klziska ho bezpečne odstrelil cez všetky čiary. Poprad bude začínať akciu odznovu.
     
    15:48
    Prvú presilovú hru v tomto zápase si zahrajú domáci hokejisti. Ján Šimko odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    15:25
    Štepán Novotný dostal do medzikružia krásnu prihrávku z ľavej strany, následne zakončoval na osamoteného Kostúra, no ten dobre zapracoval svojimi betónmi a puk vyrazil na pleksisklo!
     
    15:08
    Samuel Takáč sa snažil na obrannej modrej čiare zastaviť telom Jaroslava Kristeka, ten sa mu ukážkovo vyhol a pokračoval ďalej do zakončenia.
     
    14:22
    Spoza brány našiel Arne Kroták perfektnou prihrávkou do medzikružia Matúša Paločka, ktorému však strela príliš nevyšla, keďže ju poslal mimo brány.
     
    14:07
    Príliš presvedčivo sa im to však nepodarilo, v strednom pásme získali puk popradskí obrancovia, Štefan Fabian následne zamieril po pravej strane na modrú čiaru, odkiaľ Križanovi ponúkol puk. Žilinský gólman ho bez ťažkostí zachytil pod svoju lapačku.
     
    13:38
    Žilinskí hokejisti získali puk do svojej moci, Dresler si ho párkrát vymenil s Bobčekom v obrannom pásme. Hostia teda budú môcť rozohrávať novú akciu.
     
    12:52
    Hvila sa dostal k puku na ľavom kruhu, zmenil smer pohybu do medzikružia, následne sa nažil prihrávať Marekovi Nagyovi, ale pozorná hosťujúca defenzíva bola proti, keďže puk bez problémov získala na svoje hokejky.
     
    12:13
    Po pár sekundách sa podarilo Žilinčanom dostať do útočného pásma, postaral sa o to Haluza, ktorý prenikol až na dolnú časť ľavého kruhu, odtiaľ hľadal pred bránkoviskom Novotného. Ten zakončoval na dvakrát, prvú strelu Kostúr vyrazil pred seba a následnú nerazantnú dorážku dokázal popradský gólman bez pochýb prikryť pod svoju lapačku.
     
    11:49
    Paločko nedokázal získať puk v rohu klziska, vzal mu ho z moci Štepán Novotný, ktorý okamžite otočil smer hry, no nedostal sa ďaleko.
     
    11:10
    Žilina dala gól!
    Hneď je tu však blesková odpoveď od žilinských hokejistov! STANISLAV HUDEC prešiel s pukom stredné pásmo, následne sa po ľavom krídle dostal na hornú časť ľavého kruhu, odkiaľ vyslal peknú strelu do pravého vinklu, na ktorú nemal gólman Kostúr žiaden nárok!
    Asistencie: Jaroslav Kristek a Patrik Schroner.
     
    10:44
    Popradčania sa však následne museli mať na pozore, prvý útok hostí si dokázal vypracovať zakončenie, Jaroslav Kristek strieľal z tesnej blízkosti Kostúra, no popradský gólman s istotou zasiahol.
     
    10:18
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Zo stredného pásma potiahol puk s absolútnym pokojom Arne Kroták, dostal sa s ním cez medzikružie na ľavý kruh, odkiaľ presne prihrával ku opačnej žrdi, kde stál MATÚŠ PALOČKO, ktorý bekhendom zakončil do žilinskej brány!
    Asistencia: Arne Kroták.
     
    09:48
    Elitná popradská formácia ešte následne podržala pár sekúnd puk v útočnom pásme, ale už si nedokázala vypracovať streleckú možnosť. Následne sa hostia oslobodili a oba celky prestriedali.
     
    09:23
    Mário Kurali vypálil príklepom od modrej čiary, pred bránkoviskom sa podarilo puk tečovať Petrovi Boltunovi, no len mimo brány.
     
    08:51
    Následne dostal Dávid Gáborčík dobrú prihrávku na hornú časť ľavého kruhu, no z prvej mieril tesne vedľa Križanovej svätyne.
     
    08:27
    Marekovi Nagyovi sa nepodarilo puk zachytiť za bránou, hostia ho poslali na modrú čiaru, kde bol ešte Gáborčík, no ani ten ho nezachytil.
     
    08:07
    Do zakončenia sa dostal Lukáš Paukovček, ktorý sa s pukom pretlačil na hornú časť ľavého kruhu, vystrelil spoza obrancu, no jeho projektil dokázal gólman Karol Križan bezpečne zachytiť vo svojej výstroji.
     
    07:18
    Prvá žilinská formácia sa vydala do útoku, dokázala dostať puk do útočného pásma, no príliš dlho sa tam nezdržala. Domáci sa oslobodili a oba tímy odišli následne prestriedať.
     
    06:36
    Hneď na to vyrazili do útoku domáci, Bartečko potiahol puk po ľavej strane a v medzikruží hľadal prihrávkou Sýkoru, no popradskému krídelníkovi sa nepodarilo puk zachytiť a pripraviť si ho na zakončenie.
     
    06:17
    Veľkú gólovú príležitosť mali na hokejke aj žilinskí hokejisti, keď sa Dávid Bajaník dostal s pukom na pravý kruh, odkiaľ však trafil len hornú žŕdku a od nej sa puk odrazil na ochrannú sieť!
     
    05:30
    Stále šikovný Arne Kroták získal puk pri ľavom kruhu po zlej žilinskej rozohrávke, zamieril na dolnú časť tohto kruhu a hľadal v medzikruží Samuela Takáča, ktorý aj dokázal vystreliť, no strela bola zblokovaná!
     
    04:58
    Príliš sa im to však nepodarilo, Poprad získal puk v strednom pásme, otočil hru smerom na Križana, ale s pukom došiel iba po útočnú modrú čiaru, keďže sa dopustil ofsajdu.
     
    04:39
    Bartečko posúval z ľavého mantinelu pred útočnou modrou čiarou na Sýkoru, ten zamieril do medzikružia, ale následne mu puk uchmati pozorní žilinskí obrancovia. Hostia teda môžu zaútočiť.
     
    04:15
    Jaroslav Kristek získal puk v rohu klziska, následne sa ho snažil posúvať pred bránkovisko, no nepodarilo sa mu to. Potom zachytil nepresnú Kasíkovu rozohrávku Martin Krčula, pripravil si puk na modrej čiare, ale mieril iba do pripraveného Kostúra.
     
    03:45
    Samuel Takáč si pripravil puk na zakončenie na pravom krídle, keď strieľal z hornej časti pravého kruhu, no strelou mieril vedľa protiľahlej žrde. Následne sa Žilinčania previnili icingom.
     
    03:17
    Jakub Kubiš získal puk po nepresnej rozohrávke Takáča v útočnom pásme, posunul ho na Dreslera, ktorý pokojne rozohral akciu Žiliny.
     
    02:38
    Jakub Drábek bol s pukom v útočnom pásme, následne pri mantineli však účinne zapracovala popradská defenzíva, ktorá získala puk a poslala ho von z obrannej tretiny.
     
    01:52
    Mohol sa oň postarať Lukáš Paukovček, ktorý sa presúval po pravom krídle, následne posúval poza žilinskú bránu, ale tam už nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    01:11
    Druhému popradskému útoku sa nepodarilo byť úspešným na vhadzovaní. Žilinčania získali puk a okamžite s ním zamierili do útočnej tretiny, no tam nedokázali zakončovať. Stále čakáme na prvý zákrok jedného z dvojice gólmanov.
     
    00:41
    Tomáš Sýkora dokázal s pukom vykorčuľovať z obranného pásma, následne prešiel poza bránu a prenechával Bartečkovi, no puk stihli zachytiť hostia. Tí sa následne dopustili zakázaného uvoľnenia a bude sa vhadzovať pred gólmanom Križanom.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia zvíťazili žilinskí hokejisti, ktorí sa okamžitým nahodením puku do útočného pásma snažia ohroziť bránu Popradu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už postupne vychádzajú na ľadovú plochu. Popradskí hokejisti nastúpia v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku. Hostia zo Žiliny sa predstavia v žltých dresoch a koučovať ich bude tréner Peter Mikula.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Makovský – Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, M. Nagy – Gápa, Mlynčár

    MsHK DOXXbet Žilina: Križan (Cibuľa) – Bobček, Dresler – S. Hudec, Bajaník – Ďurkech, Krčula – Bednár, A. Lipovský – Procházka ("A"), Kristek ("C"), Schroner – Haluza, Novotný, Šimko – Valášek, Drábek, Drevenák ("A") – Kubiš, Rusnák, Kanko

    Rozhodca: Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Martin Jobbágy.
     
    Vítam pri obrazovkách všetkých priaznivcov Tipsport extraligy! Dnes uvidíme pod Tatrami zápas okrúhleho 20. Kola, v ktorom domáci HK Poprad privíta na svojom ľade MsHK DOXXbet Žilina. Stretnutie sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti zatiaľ predvádzajú chválitebné výkony. Tak sa dajú ohodnotiť ich doterajšie výkony, ktoré zaradili podtatranský celok na druhú priečku. Kamzíci majú na konte zatiaľ 42 bodov, pretože dokázali 15-krát zvíťaziť (12 ráz v riadnom hracom čase). Dokopy odohrali 21 zápasov, v ktorých strelili 72 gólov a zároveň 42 inkasovali. Poprad sa spoločne s treťou Nitrou môže pýšiť najväčším počtom strelených gólov, pretože hokejisti spod Zobora ich majú na konte rovnaký počet.
    V posledných piatich zápasoch Popradčania zvíťazili dvakrát v riadnom hracom čase a raz po samostatných nájazdoch. Ostatné dva zápasy prehrali. Zdolali ich práve dvaja minuloroční finalisti. Ešte minulý piatok, 24. októbra, ich porazili Košice 1:2 a v poslednom zápase našej najvyššej hokejovej súťaže podľahli „kamzíci“ Nitre 3:4. Špeciálnym bol tento zápas pre Arneho Krotáka, ktorému sa podarilo skórovať, a tak svoju métu gólov natiahol už na číslo 470.

    MsHK DOXXbet Žilina
    Hokejistom spod Dubňa zatiaľ sezóna nevychádza podľa predstáv. Nachádzajú skoro na samotnom dne tabuľky, keďže pod nimi je ešte Skalica a slovenská reprezentácia do 20 rokov. Žilinu na túto priečku zosunulo to, že dokázala vyhrať len šesť zápasov v riadnom hracom čase, jeden raz po nájazdoch a jedenkrát taktiež po trestných strieľaniach, ale prehrať. Ak si všetky tieto výsledky spočítame dokopy, dostaneme počet bodov 21. Rovnako má aj ôsmy Martin, no ten má o niečo lepšie skóre. Žilinskí hokejisti zatiaľ strelili 52 gólov a ďalších 69 skončilo v ich sieti.
    V posledných piatich odohraných zápasoch zaznamenali hostia lepšie výsledky, ba sa môžu porovnávať v týchto stretnutiach aj s Popradom. Získali počas nich rovnaký počet bodov ako Popradčania. Naposledy v piatok však vrámci duelu tímov z konca tabuľky nepredviedli oslnivý výkon proti Skalici, ktorej doma podľahli 3:5. Predtým si ešte splnili povinnosť, keď na štadióne v Ružinove zdolali slovenskú „dvadsiatku“ výsledkom 1:3.

    Najproduktívnejší hráči
    Poprad: Lukáš Hvila (13+8) a Tomáš Sýkora (9+12), obaja teda 21 bodov
    Žilina: Martin Procházka (6+11) a Jaroslav Kristek (5+12), obaja teda po 17 bodov

    V dnešnom zápase sú stávkové kancelárie viac naklonené Popradu. Na víťazstvo domácich určili kurz, ktorý sa pohybuje okolo 1.35. Výhra hostí je označená kurzom výrazne vyšším, pohybujúcim sa okolo 6.0. Ak si myslíte, že zápas sa v riadnom hracom čase nerozhodne, je pre vás pripravený kurz okolo hodnoty 4.9.

    Ako sa bude postupne zápas vyvíjať, kto sa v ňom zapíše do streleckej listiny a mnoho viac, sa dozviete, ak budete od sedemnástej hodiny sledovať náš on-line prenos na Onlajny.eu. Želám vám teda príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Paločko (Kroták), 17. Suchý (Hvila, Bartečko), 22. Paločko, 32. Makovský (Takáč, Paločko), 36. Paločko (Takáč, Fabian), 49. Kroták (TS) – 12. S. Hudec (Kristek, Schroner), 35. Haluza (Kristek, Procházka)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Makovský – Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, M. Nagy – Gápa, Mlynčár
    MsHK Žilina: Križan (49. Cibuľa) – Bobček, Dresler – S. Hudec, Bajaník – Ďurkech, Krčula – Bednár, A. Lipovský – Procházka ("A"), Kristek ("C"), Schroner – Haluza, Novotný, Šimko – Valášek, Drábek, Drevenák ("A") – Kubiš, Rusnák, Kanko

    Rozhodčí: Miroslav Štefik – Andrej Bogdaň, Martin Jobbágy

    Diváci: 1277
    bahis siteleri