Sabres Vídeň – Poprad 7:0 (kon.) | SKIF – Karviná - ženy 3:0 (kon.)
konec
SKIF Nižnij Novgorod
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
S.K. Karviná - ženy
Pátek 05.12.2014, 16:00 • Nižnij Novgorod • Liga mistryň
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné páteční odpoledne, před námi je druhé utkání semifinálové skupiny E hokejové Ligy mistryň IIHF a první zápas českého zástupce z Karviné. Nedá se nazvat jinak než jako křest ohněm, protože hostitelky z Nižného Novgorodu jsou jedním z absolutních favoritů na prvenství v celé evropské soutěži!
     
    Karviná: Úkol splněn, teď může přijít bonus

    Úřadující dvojnásobný časký šampion dělá na evropské scéně postupné kroky. Loni si Ligu mistryň zahrál poprvé, letos základní skupinu hostil na své půdě a podařilo se mu postoupit. Jiný cíl ani mít nemohl.

    Česká děvčata (slovenská reprezentantka Nikola Gápová promine) si postup zajistila dvěma výhrami nad papírovými outsidery, anglickým Bracknellem (6:1) a polskou Osvětimí (5:2). Vrchol skupiny nabídl očekávanou bitvu mezi Karvinou a Vídní, která však dopadla úplně jinak, než jsme si představovali. Po úvodní aktivitě domácích hokejistek převzal rakouský protivník taktovku, prokázal mnohem větší kvalitu v zakončení a zvítězil vysoko 7:1.
     
    Nižnij Novgorod: Protáhne ruskou dominanci?

    Domácí výběr byl do semifinále nalosován přímo, vzhledem k jeho síle by účast v základní skupině prakticky neměla žádný smysl. SKIF loni po tříleté odmlce ovládl ruskou soutěž na úkor Tornada Moskva. Právě tenhle úhlavní konkurent všechny tři účasti v Lize mistryň přetavil v celkové vítězství, Novgorod má tedy na co navazovat!

    Zatím se mu v domácí soutěži znovu daří velmi dobře. V polovině vévodí tabulce s úctyhodným náskokem deseti bodů právě na Tornado, na druhou stranu má odehráno o dva zápasy víc. Letos našel jen dva přemožitele, Čeljabinsk a také Krasnojarsk, v němž působí trojice českých hokejistek.
     
    Kdo vyrazí do boje? Známá jména...

    Soupiska SKIFu rozhodně vzbuzuje velký respekt. V modrém půlkruhu se domácí můžou spolehnout na finskou reprezentantku Meeri Räisänenovou, velké zkušenosti už nabírá i juniorka Valeria Tarakanovová.

    Finská osa pokračuje i v poli, na ledě nebudou chybět obránkyně Mira Jalosuová a Karoliina Rantamäkiová, nesmírně zkušená útočnice, která brala olympijský bronz už před šestnácti lety v Naganu!

    V sestavě domácích figurují i ruské reprezentantky Alexandra Kapustinová či Olga Sosinová, prostor dostávají i zástupkyně mladé generace Anna Timofejevová nebo Alsu Rachimovová.

    ...ale to i na druhé straně

    Sehrát s tímhle týmem rovnocennou partii bude pro Karvinou opravdu hodně tvrdým oříškem. Ale proč se bát? Když už jsme si představili domácí gólmanky, přejděme k těm na druhé straně – dvojici Barbora DvořákováKateřina Bečevová doplnila pro semifinále juniorka Blanka Škodová. Na soupisku trenéři napsali Dvořákovou a Škodovou.

    Kromě Bečevové má s sebou český zástupce ještě čtyři další posily z pražské Slavie. V obraně to jsou Dominika Lásková a Tereza Brotánková, zkušenosti v reprezentačním A-mužstvu už získává také karvinská Anna Zíková. Na letošním mistrovství v Přerově nechyběla Klára Hudečková.

    Výčet hráček z národního týmu pokračuje i v útoku, kde budou připraveny slávistky Aneta Lédlová s Kateřinou Bukolskou. Ze startu Terezy Vanišové bohužel vlivem nemoci sešlo. Těšíme se i na výkony další talentované hokejistky ročníku 96 Venduly Přibylové, Katky Kaplanové a ostatních děvčat z Karviné. Nemají tady absolutně co ztratit, můžou se jenom předvést.
     
    Štoudek: Budou to kvalitní zápasy, každý má šanci

    „Určitě neskládáme zbraně,“ řekl trenér Karviné Josef Štoudek před čtvrtečním odletem v rozhovoru pro web hokej.cz. „Rusky si nás nalosovaly na první zápas možná proto, že viděly náš výsledek 1:7 s Vídní, který byl pro nás ale krutý,“ připomněl říjnové dění na domácí půdě.

    Na finálový turnaj zamíří vítězové tří skupin druhého kola a také nejlepší tým z druhých míst. SKIF je ve skupině E vrchním favoritem, na paty mu bude chtít šlapat právě Vídeň. Karviná společně se slovenským Popradem budou chtít překvapit a překazit nepříznivé papírové předpoklady.

    „Budou to kvalitní zápasy, které holkám určitě hodně dají. Je to strašně rychlý turnaj, rozhodne momentální štěstí. Každý má šanci postoupit,“ doplnil Štoudek. Pravda je, že už dnešní zápas nastaví poměrně jasné zrcadlo nejen týmu Karviné, ale i celému našemu ženskému hokeji. Tak snad o víkendu dostaneme v Nižném Novgorodu co nejlepší vysvědčení!
     
    Úvodní sestavy:

    SKIF Nižnij Novgorod: Räisänenová (Tarakanovová) – Pečnikovová, Kapustinová "C", Jalosuová, Smirnovová, Teplyginová, Bodrikovová – Rantamäkiová, Silinová, Sosinová – Faljachovová, Naděždinová, Lichačevová – Širjajevová, Timofejevová, Semenecová – Bělovová, Rachimovová. Trenér: Oleg Namestnikov.

    S.K. Karviná – ženy: Dvořáková (Škodová) – Kovářová, Zíková, Výtisková, Brotánková, Hudečková, Walicová – Gápová, Kaplanová, Přibylová – Lásková, Bukolská, Lédlová – Solničková, Kytková "C", Sadilková. Trenér: Josef Štoudek.

    Rozhodčí: Bordeleauová (CAN), Hertrichová (GER) – Mogilnikovová, Šestakovová (obě KAZ).
     
    Organizátoři už pustili z tunelu na plochu oba týmy, jako první Karvinou a po ní následoval domácí SKIF.
     
    Ještě než zápas vypukne, je pro diváky připraven krátký zahajovací ceremoniál. Aréna je velmi slušně zaplněná.
     
    Úvodní slovo domácí generality máme úspěšně za sebou, teď už se kapitánky zdraví s rozhodčími a všechno se schyluje ke startu samotného zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    České hokejistky se jako první ujaly kotouče, ale napadající Rusky je o něj rychle připravily.
     
    00:59
    A znovu ta samá situace. Karviná měla puk na hokejkách, ale nedokázala ho dopravit do bezpečí.
     
    01:37
    Teď už to bylo o hodně lepší a "slávistický" útok sevřel SKIF v jeho pásmu. Nejdřív pálila Lédlová, která pak ještě čekala na pas od Láskové, ale Rusky nebezpečí zažehnaly.
     
    02:08
    Karviné ovšem kotouč z útočného pásma utekl a jedna z domácích se hnala po levé straně. Dvořáková si připisuje první jistý zákrok.
     
    02:52
    Ani karvinské hokejistky se v žádném případě nebojí napadat, gólmanka Räisänenová také musela dávat velký pozor.
     
    03:16
    Karoliina Rantamäkiová hledala zpoza branky svou spoluhráčku, ta naštěstí kotouč nedokázala trefit.
     
    03:16
    Hra je přerušena poté, co zůstala u mantinelu ležet Dominika Lásková. Vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    03:24
    Výborná práce Katky Solničkové! Pláchla po levém hrazení a Maria Pečnikovová (SKIF) ji zastavila nedovoleným bráněním, Karviná má první přesilovku.
     
    04:02
    Úvod ji ovšem nevyšel, domácí výběr se velmi rychle osvobodil.
     
    04:22
    Přesilová hra trvala necelou minutu a už je bohužel minulostí. Na trestnou lavici putuje Katka Kaplanová (KAR) za hákování, budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    05:16
    Tohle střídání patřilo Vendule Přibylové, která zakončovala karvinský tandem a moc jí nechybělo k dorážce! Pak zkoušela ještě jednou vykroužit do střelecké pozice, ale to už jí Rusky kotouč odebraly.
     
    05:54
    SKIF už hraje přesilovku a mohl jít do vedení, naštěstí jedna z hráček netrefila kotouč před prázdnou brankou.
     
    06:28
    S návratem vyloučené hráčky měly domácí hokejistky ještě další obrovskou šanci, při střele Sosinové nás zachránila tyčka!
     
    06:34
    Právě Olga Sosinová (SKIF) ale byla při dorážení příliš aktivní a vykoledovala si dvě minuty za sekání. Karviná jde na přesilovku.
     
    07:29
    Chyba v rozehrávce domácích nabízí Karviné šanci, rozestavuje si přesilovkový vzorec.
     
    07:52
    Situace zpřed krátké chvíle se bohužel opakuje, SKIF se znovu dostal ke kotouči a na trestnou míří česká hráčka. Konkrétně Vendula Přibylová (KAR) za držení.
     
    08:43
    Aneta Lédlová to provedla parádně. Spoluhráčka pro ni u mantinelu vybojovala puk a naše hokejistka si pak vybruslila až do střelecké pozice. Kotouč byl zblokován mimo kluziště.
     
    09:06
    Na druhé straně se do gólovky protahovala opět Olga Sosinová. Neuspěla, ale byla lehce faulována.
     
    09:12
    Renáta Kytková (KAR) – 2 minuty za hákování. Karvinou čeká asi 40 sekund oslabení tři na pět.
     
    09:45
    Ale Bára Dvořáková drží čísté konto! První střelu vytěsnila, v nepřehledné situaci si kotouč našla i po dorážce ze dvou metrů.
     
    09:56
    Projektil Jalosuové zamířil jen do zadního plexiskla, Přibylová je zpátky na ledě. Ale musíme se bránit dál.
     
    10:27
    Skvěle, teď už Přibylová odvezla kotouč do bezpečí a Karviná může vystřídat.
     
    10:54
    Další práci v oslabení odvedla Nikola Gápová, která ušetřila řadu cenných vteřinek.
     
    11:16
    Karvinské hokejistky jsou kompletní, horkou chvilku přestály. V závěru oslabení moc nechybělo, aby si kotouč srazily do vlastní klece, ale celou situaci zvládly.
     
    12:20
    Vynikající forčeking pomohl Karviné vybudovat územní tlak, ale střela od modré nevedla k úspěšnému cíli. Räisänenová měla odkrytý výhled.
     
    12:50
    Prudké nahození Solničkové zařídilo přerušení hry, Räisänenová musela podržet kotouč na hrudi. Pokud hraje náš tým v pěti, předvádí výborný výkon a domácímu favoritovi je víc než vyrovnaným soupeřem!
     
    13:38
    Na druhé straně bylo ruské nahození zblokované vysoko do vzduchu, naštěstí z toho žádné nebezpečí před Dvořákovou nebylo.
     
    13:59
    SKIF se vzápětí provinil zakázaným uvolněním.
     
    14:22
    Chvíli po buly čekala před brankovištěm na přihrávku z rohu Aneta Lédlová. Moc nechybělo, aby kotouč tečovala do ruské sítě!
     
    15:07
    Domácí hokejistky se zatím zmůžou spíš jen na dlouhé kotouče, které Karviná sbírá. No a Sára Sadilková teď z protiútoku zase vylekala Räisänenovou.
     
    16:04
    Tentokrát zvládly Rusky své nahození dojet a byla z toho hodně horká situace před Dvořákovou. Spoluhráčky jí pomohly zblokovat šanci Bělovové vysoko nad!
     
    16:48
    Ani v pásmu SKIFu ale není pořádek. Kotouč se motal před brankovištěm, kde se nebezpečně natahovala jedna z karvinských hráček.
     
    17:08
    V závěru třetiny nápor domácích sílí, rádi by převzali nad utkáním kontrolu.
     
    17:46
    Další rychlý přejezd do pásma zakončovala z pravého kruhu Maria Pečnikovová. Střela pravděpodobně nemířila mezi tři tyče, ale Dvořáková ji schovala do lapačky.
     
    18:15
    Několik vteřin se bojovalo o kotouč v rohu karvinské třetiny. Češky potom poslaly kotouč do útoku a teď ho dokázaly znovu vybojovat.
     
    18:51
    Jako tank se tlačila do zakončení Kateřina Solničková, v náročném souboji jedna na jednu ale neuspěla a její protivnice si situaci pohlídala.
     
    19:34
    Rusky znovu odpovídají přečíslením, ale naštěstí nepředvedly v českém pásmu kombinaci, která by mohla vést ke gólu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Výborný začátek! Karviná se svého soupeře nezalekla, v první třetině sehrála s domácím týmem vyrovnanou partii. Do útoku se oba soupeři dostávali stejnou měrou, i na Rusky platí aktivní napadání.

    SKIF je ale před brankovištěm o poznání nebezpečnější, dokáže na malém prostoru vytvořit velký tlak. Bára Dvořáková však zatím chytá na jedničku, obrana jí taky vydatně pomáhá.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    SKIF – 14
    Karviná – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Sosinová se hned hnala za volným kotoučem, ale parádní rybička Karolíny Kovářové zachránila situaci.
     
    20:58
    Karvinské hokejistky pak zabojovaly o puk pobléž útočné modré čáry, tu ale přejela Aneta Lédlová moc rychle a píská se ofsajd.
     
    21:26
    Právě k Lédlové se nyní dostal kotouč po rychlé akci z levé strany, ale byla příliš tísněná, než aby dokázala zakončit.
     
    22:05
    Na druhé straně hledala domácí hokejistka rovněž někoho před brankou, ale puk projel obranným pásmem až na české hokejky.
     
    22:43
    Kateřina Solničková často ráda prokazuje, že to umí vzít na sebe. Teď tvrdě vypálila přes obránkyni z levého kruhu.
     
    23:29
    Zatím se dění ve druhé třetině odehrává až na jednu výjimku bez přerušení, domácímu týmu se aktuálně nedaří cokoli vymyslet.
     
    24:22
    SKIF právě vstřelil branku!
    Po čtyřech minutách druhé třetiny se bohužel domácí hokejistky ujímají vedení. Stačil k tomu krátký nápor, kdy od modré čáry tvrdě vypálila Pečnikovová a Dvořáková výtečně zasáhla. Před ní ale čekala nehlídaná JEKATĚRINA LICHAČEVOVÁ, která dostala kotouč na bekhend a okamžitě zakončila do prázdného koutu naší svatyně – 1:0. Asistence: Maria Pečnikovová, Olga Sosinová.
    LICHAČEVOVÁ - 1:0
     
    25:16
    Navíc následuje oslabení. Klára Hudečková (KAR) se ohnala po soupeřce, které se její hokejka zaklínila mezi nohama, a je z toho menší trest za podražení.
     
    25:58
    Karviná se dokázala osvobodit, zatím zvládá hru proti přesile výtečně.
     
    26:15
    Teď už to zavánělo druhým gólem, ale skóre se nemění! Nejblíž byla dorážející Rantamäkiová, jenže Dvořáková nepustila kotouč za svá záda a pak jí na brankovišti pomohly spoluhráčky.
     
    26:52
    Bára Dvořáková teď měla dobrý výhled proti obloučku od modré čáry a hru uklidňje přerušením. Domácí publikum si hlasitě žádá "Šajbu, šajbu!"
     
    27:21
    Karviná hraje v plném počtu, v závěru přesilovky nedosáhla na zpětnou přihrávku Pečnikovová.
     
    27:45
    Bohužel ale hra pět na pět nevydržela dlouho a rozhodčí si vybírají další hříšnici z našeho výběru. Karolína Kovářová (KAR) je vyloučena za nedovolené bránění, nápor SKIFu bude pokračovat.
     
    28:10
    Teď si ovšem domácí hokejistky v rozehrávce absolutně nerozuměly a je jím odpískáno zakázané uvolnění.
     
    28:27
    Tahle početní výhoda se zatím Novgorodu vůbec nedaří, teď přišel opět ten samý prohřešek.
     
    29:16
    Katka Kaplanová v oslabení vykroužila zpoza brány, ale Räisänenová zůstala přikována ke své tyčce! Dorážku pak její obrana zblokovala.
     
    29:34
    Až v samotném závěru přesilovky je nebezpečno v českém území. Střelu z mezikruží musela Dvořáková nejspíš vyškrábnout, aby skončila v ochranné síti!
     
    29:56
    Situace se bohužel znovu opakuje, Karviná se bude muset bránit v dalším oslabení. Dominika Lásková (KAR) odchází pykat za držení.
     
    30:40
    Ale ta obětavost před brankou je neskutečná, naše děvčata odvádějí obrovský kus práce. Teď dostala kotouč do bezpečí.
     
    31:19
    Po buly v neutrální zóně se hra opět vrací do obranného pásma Karviné.
     
    31:33
    Dvořáková prokázala svůj přehled, nejdřív si pohlídala spodní kouty při výjezdu jedné z protivnic a pak dokázala zbloudilý kotouč jako první přikrýt.
     
    31:48
    SKIFu nevyšel pokus o přečíslení, jeho snahu zastavuje ofsajd.
     
    32:08
    Karviná znovu hraje v plném počtu, pak ale přišla hodně nepříjemná situace před boxem časoměřičů. Dominika Lásková se střetla se soupeřkou, dost možná to byl z ruské strany faul, ale to už je jedno. Lásková inkasovala úder do kolene a na střídačku jí musí pomoci spoluhráčky. Bohužel to s ní nevypadá vůbec dobře, to odhaduji už z jejího výrazu v obličeji.
     
    32:21
    To je obrovská škoda, české hokejistky mohly přispěchat s gólovou reakcí! Vendula Přibylová se jako lasička obtočila kolem domácí obránkyně a pak zakončila, kotouč vyjel nějakých deset centimetrů od druhé tyčky!
     
    33:13
    Teď už je tady zase aktivita ruského týmu, Dvořáková musí předvést několik zákroků v rychlém sledu. Dneska je pro náš tým velkou jistotou.
     
    33:41
    Obrana SKIFu se otevírá, teď za její záda pronikala Katka Bukolská! Soupeřka ale na poslední chvíli odpálila puk do bezpečí.
     
    34:24
    Ale to samé platí i na druhé straně. Dvořáková parádně zneškodnila ruské přečíslení, když se přesunula ke druhé tyčce, potom vyřešila i nepřehlednou situaci v brankovišti.
     
    35:20
    Karviná má obrovskou práci s velkým pohybem domácího týmu, ze kterého plynou další příležitosti. Bára Dvořáková teď před odkrytým koutem rychle vykopla pravý beton.
     
    36:29
    Je ale moc dobře, že se český mistr nechce nechat zahanbit! Aneta Lédlová vybojovala puk na modré čáře, udělala několik temp a vylekala Räisänenovou střelou na druhou tyč. Finské reprezentantce kotouč vypadl, ovšem stačila ho přikrýt.
     
    36:46
    Pro tuhle chvíli nejdůležitější zpráva, Dominika Lásková je zpátky na ledě. Aby ne! Tahle dračice, která umí hrát v obraně stejně dobře jako v útoku, má hodně tuhý kořínek.
     
    37:49
    Znovu třikrát bravo na adresu Barbory Dvořákové! Tváří v tvář vychytala nejnebezpečnější Rusku Sosinovou, za svá záda nepustila ani další šance domácích.
     
    38:07
    Další nepříjemný okamžik pro českou stranu. Kateřina Solničková dojížděla puk, ale pravděpodobně bez přičinění soupeřky klopýtla a narazila na mantinel. Po chvíli však odjela na střídačku a zdá se, že to rozdýchá.
     
    39:01
    Českému týmu je odpískáno zakázané uvolnění, které se Dominice Láskové poprávu nelíbí. Jako by sudí zapomněly na hybridní icing. Svůj verdikt ale zpátky nechtějí vzít.
     
    39:24
    Rusky se tlačí do naší branky, jak to jenom jde. V posledních desítkách sekund nám přispěla i mizerná muška SKIFu, nyní je domácím odpískáno postavení v brankovišti.
     
    39:52
    Jedna z českých hokejistek chtěla ještě odpovědět z rychlého přejezdu, břevno ale přestřelila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zápas se divákům musí líbit, má obrovský spád a tempo. Na druhou stranu, skóre se jim asi moc nelíbí – SKIF měl ve druhé třetině spoustu gólových příležitostí, jenže Barbora Dvořáková zatím chytá na jedničku podtrženou a drží stav na nejtěsnějším rozdílu!

    Její spoluhráčky v poli na to navíc slyší, také často nebezpečně pronikají ruskou obranou. V jedné nebo ve dvou toho ale příliš nezmůžou, tady se pochopitelně projeví i fyzická vyspělost dnešních soupeřů. Ještě nás ale čeká dvacet minut a třeba u nich nemusí zůstat!

    Třetí třetina začne přibližně v 17:38.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    SKIF – 22 (36)
    Karviná – 3 (12)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Pozor na zadní vrátka! Před Dvořákovou se zjevila Rantamäkiová, naštěstí nestihla zakončit důrazněji.
     
    41:20
    Aneta Lédlová vyjížděla zpoza branky a museli jsme dávat pozor, aby se kotouč neodrazil tam, kam nemá.
     
    41:31
    Vendula Přibylová se prohnala mezi několika soupeřkami, které ji zastavily nedovoleně a jdeme na přesilovku. Maria Bodrikovová (SKIF) – 2 minuty za hákování.
     
    42:02
    Ve vlastním oslabení se dopředu vydala Rantamäkiová, pak ještě hledala spoluhráčku. Ta byla ale v moc velkém úhlu a branku už netrefila.
     
    42:47
    Tahle přesilovka se českému týmu bohužel zatím nedaří, ale ještě nějaký čas zbývá.
     
    43:11
    Ouuu!! Naše holky to udělaly parádně, Lédlová zakončovala bekhendem mezi betony Räisänenové, pak ještě dorážela Solničková. Málo chybělo k vyrovnání, to by Rusky koukaly!
     
    43:38
    SKIF hraje v plném počtu. Potřebujeme ještě další takovou šanci, a taky ji využít! Teď už můžeme zase očekávat horko před naší svatyní.
     
    44:29
    Ale třetí formace nedává domácím spát, teď předvedla velmi dobré střídání.
     
    45:03
    Vhazuje se po levé ruce Barbory Dvořákové, která musela čalit pouze střele z úrovně brankové čáry.
     
    45:25
    Dvě Rusky si to hnaly k našemu brankovišti. Střela mířila na druhý růžek, ale naštěstí ho minula!
     
    45:25
    No a je tady druhá šance skórovat z přesilovky! Maria Naděždinová (SKIF) odchází pykat za hákování.
     
    45:35
    Hra je ale přerušena, před vlastní střídačkou zůstala ležet Olga Sosinová, kterou u mantinelu tvrdě dohrála Dominika Lásková. Ruská hokejistka je hodně otřesená. Teď už je naštěstí na střídačce.
     
    45:35
    Teď už se může pokračovat, Karviná v pěti proti čtyřem.
     
    46:08
    Domácí hokejistky se osvobozují a ještě Rantamäkiové málo chybělo ke gólovému ohrožení české klece.
     
    46:41
    Rozehrávka je teď z naší strany hodně váhavá a čas plyne rychle.
     
    47:03
    Nakonec jsme ve vlastním oslabení nabídli velkou šanci Lichačevové, tu ale Dvořáková parádně vychytala!
     
    47:42
    SKIF hraje v plném počtu, tentokrát se českému šampionovi početní výhoda nepovedla.
     
    48:11
    Až po jejím skončení přišlo vynikající střídání! Přibylová si najela do mezikruží, ale druhý růžek potom těsně minula. V následném přečíslení české hráčka těsně nedosáhla na kotouč.
     
    49:09
    Hra se vrátila do obranného pásma Karviné, která má velkou práci se soupeřkami.
     
    49:32
    Puk je v moci Barbory Dvořákové. Padesát minut je skoro za námi a se špičkovým evropským týmem stále držíme nejtěsnější ztrátu! Chtělo by to urvat nějaký bod, protože takhle blízko už příště nemusíme být.
     
    50:37
    Aktuálně sledujeme poměrně vyrovnanou partii. Naše obránkyně se nenechala opít rohlíkem a stahovačku unikající soupeřce zneškodnila.
     
    50:56
    Vzápětí ovšem u mantinelu přibrousila Aneta Lédlová (KAR), což znamená, že tentokrát dostává přesilovou hru domácí SKIF.
     
    51:22
    No to jsou věci! Ve vlastním oslabení zůstala za domácí obranou Nikola Gápová, jenže vracející se Sosinová ji bohužel v poslední možné chvíli dobruslila a puk odpálila z hokejky.
     
    51:22
    Gápová pak tvrdě narazila do branky a hra musela být přerušena.
     
    52:04
    SKIF právě vstřelil branku!
    Tak bohužel, favorizovaný soupeř nás trestá za nevyužité přesilovky a ve vlastní výhodě se ujímá dvoubrankového vedení. Sosinová nahrála napříč pásmem Pečnikovové, která z první poslala puk k brankovišti KAROLIINĚ RANTAMÄKIOVÉ. Ta si ho rychle přehodila na bekhend a zakončila do prázdné brány – 2:0. Asistence: Maria Pečnikovová, Olga Sosinová.
    RANTAMÄKIOVÁ - 2:0
     
    52:04
    Trenér Karviné Josef Štoudek si vybírá oddechový čas.
     
    52:34
    Domácí vyhrály útočné buly a hned mohly skórovat potřetí. Bára Dvořáková ale famózně schovala kotouč do lapačky!
     
    53:10
    Naše děvčata samozřejmě neskládají zbraně. Teď přišla tvrdá rána od modré, kterou dokázala jedna z hokejistek tečovat, jenže bohužel mimo domácí klec.
     
    53:45
    Po zakázaném uvolnění Karviné se kotouč vykutálel za českou sestavu přímo k Dvořákové, která zařídila další buly.
     
    54:22
    Naděje pořád žije! Katka Solničková na sebe opět natáhla nedovolený zákrok a teď už je nutně potřeba, abychom využili přesilovku. Za hru tělem pyká Maria Bodrikovová (SKIF).
     
    54:58
    Ve vlastní přesilovce ale musí kouzlit Dvořáková! Teď se natáhla jak široká, tak dlouhá přes celé brankoviště, aby zastavila velkou šanci.
     
    55:38
    Když se Karviná dostala dopředu, přišla "jen" tvrdá rána od modré, kterou zastavila první clonící soupeřka. SKIF se potom osvobodil.
     
    55:55
    Teď už kotouč na Räisänenovou prošel a vhazuje se po její pravé ruce.
     
    56:06
    Dlouhé ruské vyhození končí u Dvořákové, ještě stihneme rozehrát jednu akci.
     
    56:33
    Timofejevová mohla definitivně rozhodnout, jenže jasnou šanci tváří v tvář Dvořákové nedokázala proměnit.
     
    57:08
    Nižnij Novgorod hraje v plném počtu a všechno nasvědčuje tomu, že si vítězství už pohlídá.
     
    57:23
    SKIF právě vstřelil branku!
    Navíc je tady třetí úder domácích, který bohužel přichází naprosto zaslouženě. Už závěr oslabení sehrály Rusky s přehledem a jejich aktivita pokračovala až do další krásné kombinace na jeden dotek. Bodrikovová našla zpoza brány ANNU TIMOFEJEVOVOU, která poslala kotouč mezi betony Dvořákové – 3:0. Asistence: Maria Bodrikovová, Maria Bělovová.
    TIMOFEJEVOVÁ - 3:0
     
    58:42
    Klidnou pasáž přeťala další kombinační akce tří ruských hokejistek proti české obranné dvojici. Zakončující hráčka ale neměla u druhé tyčky čas a klid.
     
    59:32
    O puk se bojuje v českém pásmu, naše hokejistky dokázaly zblokovat tvrdou ránu od modré.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Nevyšlo to, ale nemáme se vůbec za co stydět. Dvojnásobné české šampionky předvedly proti favorizovanému SKIFu neskutečně srdnatý výkon na hranici vlastních možností. Naprosto jednoznačně musíme vypíchnout výkon brankářky Barbory Dvořákové, která chytala fantasticky.

    Přestože domácí byli výrazně lepším týmem, naše hokejistky klidně mohly urvat senzační body – ve třetí třetině před druhou brankou domácích sahaly po vyrovnání především díky dvěma přesilovkám. Bohužel to ale nevyšlo.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    SKIF – 14 (50)
    Karviná – 7 (19)
     
    Hokejovou arénou v Nižném Novgorodu dozněla ruská hymna. Pro tuhle chvíli je to ode mě vše, ale program Ligy mistryň pokračuje hned zítra ráno. V 10 hodin středoevropského času se Karviná střetne s dalším velmi silným protivníkem, rakouskou Vídní. Třetí bitva ji čeká v neděli proti Popradu.

    Krásný zbytek pátečního večera! (18:17:05)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 25. Lichačevová (Pečnikovová, Sosinová), 53. Rantamäkiová (Pečnikovová, Sosinová), 58. Timofejevová (Bodrikovová, Bělovová)


    SKIF Nižnij Novgorod: Räisänenová (Tarakanovová) – Pečnikovová, Kapustinová "C", Jalosuová, Smirnovová, Teplyginová, Bodrikovová – Rantamäkiová, Silinová, Sosinová – Faljachovová, Naděždinová, Lichačevová – Širjajevová, Timofejevová, Semenecová – Bělovová, Rachimovová. Trenér: Oleg Namestnikov.
    S.K. Karviná - ženy: Dvořáková (Škodová) – Kovářová, Zíková, Výtisková, Brotánková, Hudečková – Gápová, Kaplanová, Přibylová – Lásková, Bukolská, Lédlová – Solničková, Kytková "C", Sadilková – Walicová. Trenér: Josef Štoudek.

    Rozhodčí: Bordeleauová (CAN), Hertrichová (GER) – Mogilnikovová, Šestakovová (obě KAZ).
    bahis siteleri