Havlíčkův Brod – Krkonoše 1:2 (kon.) | Most – Ústí n/L 2:11 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
HC Krkonoše
Neděle 04.01.2015, 11:00 • ZS Kotlina (Kapacita: 4000) • Regionální liga mladšího dorostu
Partner:
     
    Příjemné nedělní dopoledne! Mládežnický kolotoč neztrácí na obrátkách a já jsem upřímně rád, že vás můžu přivítat u sledování dalšího zápasu. Na zimním stadionu v Kotlině se dnes v rámci 24. kola ELIOD ligy mladšího dorostu odehraje utkání HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Krkonoše. Utkání začíná v 11:00.
     
    Havlíčkův Brod je v probíhající sezoně na prvoligovém poli zatím naprosto suverénní. Dosud našel jen dva přemožitele, a to venku Liberec B (1:4) a doma České Budějovice B (3:4sn). Svěřenci trenérského tandemu Milan Kraučuk – Aleš Kraučuk se vyhřívají na úplném čele tabulky skupiny Střed, odkud se dívají na svého nejbližšího pronásledovatele zpod Ještědu z pětibodového odstupu a navíc mají k dispozici zápas k dobru. Předešlé čtyři duely naprosto ovládli a inkasovali během nich pouhé tři góly.
     
    Krkonoše si vedou rovněž velmi dobře, v tabulce jim patří skvělá pátá příčka, jež jim zajišťuje účast v elitní šestce, která si to rozdá o postup do extraligy. Na šesté béčko Českých Budějovic mají k dobru jediný bodík a na sedmý Jindřichův Hradec bodů 6. Z posledních tří kol pokaždé vyhrály, naposledy doma pokořily Pardubice B 8:4.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    Krkonoše – Havlíčkův Brod 2:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Arbelovský (Folvarský) – Lachman, Adam, Rubner, Zvěřina, Marek, Horák – Petržílek, Holenda, Piskač, Pejchal, Cachnín, Teplý, Pokorný, Přibyl, Tecl, Kulhánek, Kohout.

    HC Krkonoše: Dvořák – Tříska, Krsek, Jirman, Cerman, Jos. Šimkovič, Řehák, Kynčl, Šlaicher, Jan Šimkovič, Poul, Mistr, Krištof, Březák, Vaňát, Ryšavým Valášek.

    Rozhodčí: Jaroslav Žák – Jakub Capouch, Jiří Kopic.
     
    Hráči už se pomalu chystají na úvodní vhazování, zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování a hned se chtěli protlačit do útočného pásma. To se jim nepovedlo a museli rychle zpět, ale vše vyřešil urostlý bek Tomáš Lachman.
     
    00:35
    Havlíčkův Brod na chviličku přenesl hru do útočného pásma, ale zde se mu nepodařilo přejít přes pečlivou obranu soupeře a nezakončil.
     
    01:00
    Oba týmy podnikly už několik útočných výpadů, ale defenzivy jsou zatím pozorné a hned v úvodní minutě nedělají žádné chyby.
     
    01:10
    Hosté sice získali puk, ale vyhodili ho jen na icing.
     
    01:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je raketový start mladých Rebelů, kteří jdou do bleskového vedení! Radim Pejchal nabil na levé křídlo MICHALU TEPLÉMU, který nabral rychlost a zápěstím předvedl parádní ránu, jíž z mírného úhlu na levé straně poslal odrazem o tyčku za Dvořákova záda! Asistence: Radim Pejchal.
     
    02:09
    Krkonoše se snažily rychle odpovědět, jenže opět jejich snaha ztroskotala na pečlivé havlíčkobrodské obraně. Teď už se ženou vpřed Rebelové.
     
    02:34
    Nakonec se však k zakončení tlačili marně, protože hosté je vytlačili až za modrou čáru po dlouhém souboji u mantinelu, do kterého se zapojilo hodně hráčů.
     
    03:06
    Horalové už jsou zabydleni v útočném pásmu a obléhají gólmana Arbelovského.
     
    03:18
    Tomáš Lachman (HBR) musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když podrazil před brankovištěm Daniela Vaňáta, který už se chystal střílet.
     
    03:37
    Krkonoše okamžitě rozjely přesilovkovou kombinaci.
     
    03:57
    Krkonoše právě vstřelily branku!
    A radovat se mohou i Krkonoše, které přesilovku rychle využily a srovnaly se svým soupeřem z Vysočiny krok! Tomáš Mistr předložil povedený pas před bránu volnému TOMÁŠOVI ŠLAICHEROVI, který z mírného úhlu na pravé straně svižnou střelou prostřelil brankáře Arbelovského! Asistence: Tomáš Mistr.
     
    04:15
    Hraje se zatím celkem ve svižném tempu, oba soupeři se střídají v útočné aktivitě a tlačí se vehementně do zakončení.
     
    04:46
    Havlíčkův Brod se zabydlel v útočném pásmu a ostřeluje gólmana Dvořáka, ale jeho sprška střel je zatím hodně nepřesná.
     
    05:07
    Děj hry se už přesunul ke středovému kruhu, kde sledujeme souboj o puk.
     
    05:26
    Hosté už se usadili na dostřel brankáře Arbelovského a snaží se vyšachovat havlíčkobrodskou obranu.
     
    05:51
    A nakonec z toho bylo nebezpečí! Před brankou se procpal ve skrumáži k puku Jakub Jirman, ale o kousek minul pravou Arbelovského tyč!
     
    06:10
    Teď už na zimním stadionu v Kotlině přihlížíme ofenzivnímu snažení Rebelů, jimž však zatím chybí častější a hlavně přesnější střelba.
     
    06:30
    Krkonoše jsou stále zatlačeny hluboko do své obranné ulity, brankář Dvořák ale zatím nemusel zasahovat.
     
    06:47
    Až teď se podařilo horalům vyvézt kotouč daleko od svého brankáře a vyměňují si kotouč u brodské brány.
     
    07:00
    Kotouč nakonec opustil hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu blíže modré čáře domácích.
     
    07:17
    Richard Cachnín se nemazal s pukem a z mezikruží vystřelil, brankář Dvořák byl však dobře postavený a zasáhl betony. Domácí se k dorážkám neprotlačili.
     
    07:39
    Tak to byla šance jako hrom! Havlíčkobrodská obrana trestuhodně propadla a do samostatného úniku se dostal Matěj Poul, který střílel zblízka, ale minul levou Arbelovského tyč!
     
    07:59
    Nyní už tahají za delší konec pomyslného provazu mladí Rebelové, Krkonoše se soustředí hlavně na pečlivou obranu a trpělivě vyčkávají na protiútoky.
     
    08:12
    Domácí si vynutili značný tlak a vůbec soupeři nepůjčují kotouč. Do zakončení se však dostávají horko těžko.
     
    08:42
    Hosté nakonec ukořistili u své brány puk a rychle ho odpálili přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    09:07
    hra má velmi plynulý spád, rozhodčí musí přerušovat jen minimálně. Moc šancí teď ale nevidíme.
     
    09:24
    Krkonoše se probily do útočného pásma, ale byla to jen labutí píseň. Kotouč už se přesunul zpět na havlíčkobrodské hole.
     
    09:58
    Domácí si hledají cestu do útočného pásma, ale hosté velmi dobře střeží svou modrou čáru a nikoho za ni zatím nepouštějí.
     
    10:10
    Teď už se ženou kupředu středním pásmem mladíci z hor.
     
    10:24
    Tomáš Mistr se protáhl po pravém křídle a zkusil to z kruhu. Brankář Arbelovský měl však dobře pokrytou tyčku a kotouč skončil v jeho lapačce.
     
    10:30
    Dominik Březák (KRK) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    10:45
    Mladí Rebelové uspěli na důležitém vhazování a nahrávají si v postavení velkého pětiúhelníku.
     
    11:00
    Nakonec je však soupeř připravil o puk a okamžitě vyhodil.
     
    11:17
    Krkonoše právě vstřelily branku!
    Havlíčkobrodská obrana je zatím děravá jako ementál a toho rychlonozí útočníci Krkonoš s chutí využívají! Kotouč ukořistil ve středním pásmu DANIEL VAŇÁT, prohnal se kolem brodských beků a z mírného úhlu na pravé straně při přečíslení 2 na 1 procedil puk přes Arbelovského betony! Bez asistence.
     
    11:40
    Rebelové už jsou v útočném pásmu a kombinují.
     
    12:00
    Rebelové sice ztratili kotouč, ale hostům se ho nepodařilo vyhodit ven z pásma.
     
    12:15
    Brodská kombinace je hodně dlouhá, zoufale chybí střelba. Krkonoše se zatím brání v naprosté pohodě, brankář Dvořák ještě nemusel zasahovat.
     
    12:30
    Havlíčkův Brod nakonec na konci přesilovky ještě vystřelil, ale sražená rána od modré čáry doplachtila jen do ochranné sítě.
     
    12:49
    Hraje se 5 na 5, Krkonoše neježe ubránily oslabení, ale dokonce se při něm dostaly do vedení. Nyní rozehrávají od své brány, Rebelové napadají.
     
    12:59
    Horalové po zisku kotouče nechali alespoň na chvilku vydechnout svou defenzivu a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    13:15
    Kotouč už se zdržuje v havlíčkobrodském pásmu, hráči obou týmů o něj usilovně bojují v blízkosti hrazení.
     
    13:37
    Havlíčkobrodští mladíci teď diktují tempo hry, jenže s hodně důraznou a pečlivou obranou soupeře si zatím takřka vůbec neví rady.
     
    13:59
    Parta z Kotliny opět nepřešla do blízkosti gólmana Dvořáka, puk už drží hosté a sami míří vpřed.
     
    14:23
    Východočeši drží útočné pásmo, ale přes brodské beky se jim nedaří přejít do příznivější střelecké pozice.
     
    14:46
    Vojtěch Holenda nezachytil prudkou nahrávku, po níž by zřejmě ujel do úniku, ale alespoň přebruslil obránce a bekhendem z úhlu prověřil pozornost gólmana Dvořáka.
     
    15:07
    Krkonoše už uzmuly soupeři kotouč a pokoušejí se probít přes zahuštěné střední pásmo.
     
    15:22
    Jaroslav Řehák nabral rychlost a podél pravého mantinelu si najel až do střelecké pozice. Z mírného úhlu na straně trefil jen náruč gólmana Arbelovského.
     
    15:40
    Michal Teplý ujel do přečíslení 2 na 1 a nahrál před branku, ale zde nedokázal jeho spoluhráč dostrkat kotouč za záda pozorného brankáře Dvořáka!
     
    16:02
    Jakub Jirman se pokoušel vytočit zpoza brány a zasunout puk k tyčce, tam ale místo nebylo, protože zde byl přitisknutý gólman Arbelovský.
     
    16:46
    Rebelové ztratili kotouč po nepřesné nahrávce a opět musí rychle zpět, je z toho protiútok.
     
    17:00
    Tomáš Šlaicher vystřelil z ostrého úhlu, ale trefil jen rukavici Jakuba Adama, od níž se kotouč odrazil až do ochranné sítě.
     
    17:12
    Na druhé straně kluziště se dostal do akce i brankář Dvořák, který si poradil s nepříliš povedenou střelou z levého kruhu.
     
    17:32
    Mladí Rebelové se v hojném počtu natlačili před brankoviště, ale nikdo z nich nedokázal za rozhozenou krkonošskou obranou poslat puk na bránu! Hosté vyhodili na icing.
     
    17:44
    Chviličku po vhazování to zkusil zblízka Václav Piskač, ale poslal kotouč přesně do betonů zatím skvěle chytajícího gólmana Dvořáka.
     
    18:06
    S blížící se sirénou tlak Rebelů nabírá na intenzitě, obrana hostů je hodně přetížena a neví, kam dřív skočit.
     
    18:40
    Krkonoše posunuly hru do středního pásma, jenže už se znovu musí bránit.
     
    18:55
    Michal Teplý si kličkou položil gólmana Dvořáka na led a z úhlu zkoušel přehodit jeho beton, jenže to se mu nepovedlo, maskovaná opora horalů opět čarovala!
     
    19:08
    Hosté se ještě vydali kupředu, ale přes brodskou obranu se neprotlačili do blízkosti gólmana Arbelovského.
     
    19:32
    Tomáš Šlaicher získal kotouč v útočném pásmu a z otočky nahazoval před brankoviště, jenže tam bylo z pohledu hostů pusto prázdno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Havlíčkův Brod začal v úvodní dvacetiminutovce skvěle a už ve druhé minutě šel do vedení zásluhou Michala Teplého. Hosté však srovnali při přesilovce krok zásluhou Tomáše Šlaichera a potom šli při vlastním oslabení dokonce do vedení po trefě Daniela Vaňáta. Prostřední část začne přibližně v 11:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Hosté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a nahodili do útočného pásma. U kotouče však byli dříve havlíčkobrodští obránci.
     
    20:24
    Havlíčkův Brod se probil do útočného území, ale zde ztratil po souboji v rohu pásma kotouč a hostům se povedlo vyhodit.
     
    20:52
    Krkonoše zastavily havlíčkobrodský útok na okraji kruhů svého pásma a podél pravého mantinelu kvaltují k brankáři Arbelovskému.
     
    21:04
    Hra je přerušena a bude se vhazovat ve středním pásmu kvůli přihrávce rukou.
     
    21:24
    Hosté zavezli kotouč za brodskou bránu a snažili se před ni přihrát, ale v cestě jim stál gólman Arbelovský, který kus černé gumy zalehl u své pravé tyčky.
     
    21:38
    Michal Teplý kombinuje se svými spoluhráči v útočném pásmu.
     
    21:51
    Havlíčkobrodští mladíci se však dopustili další nepřesnosti ještě dříve, než stihli ohrozit gólmana Dvořáka a musí se vracet do svého pásma.
     
    22:10
    Kotouč už se dostal do rohu pásma Krkonoš, kde o něj hráči obou týmů usilovně bojují.
     
    22:39
    Jiří Přibyl měl problémy zkrotit na svou hůl poskakující kotouč, ale nakonec stihl z mezikruží vystřelit. Minul o půlmetr pravou Dvořákovu tyč.
     
    22:59
    Domácí i nadále drží postavení v útočném pásmu, Krkonoše ale brání opravdu hodně zodpovědně a Rebely pouštějí jen minimálně do koncovky.
     
    23:16
    Horalové se nakonec vydali kupředu a chvilku podrželi kotouč u brodské brány, ale byli nakonec odzbrojeni protihráči. Zakončit se jim nepovedlo.
     
    23:50
    Oba týmy si teď spíše přehazují mezi sebou puk, žádnou slibnější příležitost, jež by stála za zmínku nyní nevidíme.
     
    24:06
    Defenziva Rebelů se dostala do problémů. Z pravého kruhu vypálil Daniel Vaňát, brankář Arbelovský zlikvidoval jeho projektil betony a hosté se tlačili k dorážkám.
     
    24:34
    Jan Petržílek to zkusil z otočky v těžké pozici, ale místo u první tyčky nenašel. Vzápětí to zkusil i bruslí, ale kotouč skončil ve výstroji brankáře Dvořáka.
     
    25:04
    Vyrovnání měl na holi Václav Piskač, který se ocitl úplně sám mezi kruhy, ale jeho prudká rána zápěstím přeletěla horní tyčku!
     
    25:14
    Vojtěch Holenda se ujal puku na pravé straně a vystřelil, ale jeho projektil skončil u přední tyčky v moci gólmana Dvořáka.
     
    25:22
    Jakub Cerman (KRK) – 2 minuty – podražení.
     
    25:47
    Hosté opět mohli ujet do slibného protiútoku, ale celou akci na útočné modré čáře zabrzdili nepřesnou nahrávkou.
     
    25:57
    Rebelové získali puk a už obléhají gólmana Dvořáka, když si vyměňují kotouč mezi sebou krátkými nahrávkami.
     
    26:06
    Hosté se opět prezentují hodně disciplinovanou a účinnou obranou, podařilo se jim posunout kotouč do blízkosti středového kruhu.
     
    26:19
    Havlíčkův Brod nepřešel do útočného pásma povoleným způsobem, dopustil se postavení mimo hru.
     
    26:39
    Hosté hrají zatím v oslabení přesně to, co potřebují. Pravidelně posouvají vybojované puky buď do středního, nebo útočného pásma.
     
    26:58
    Ani teď se soubor z Kotliny nedokázal na delší dobu usadit v útočném pásmu a musí se vracet pro vyhozený kotouč ke své bráně.
     
    27:22
    Hosté už jsou v plném počtu, oslabení sehráli na jedničku s hvězdičkou. V závěru dokonce málem skórovali, kotouč hodně nebezpečně poskakoval před Arbelovského brankovištěm.
     
    27:48
    Havlíčkobrodští hokejisté teď drží svého soupeře pod tlakem, opět však chybí větší střelecká aktivita.
     
    28:05
    Hraje se už ve středním pásmu, oba týmy se zde střídají u kotouče, přejít s ním do útočného pásma se jim teď nedaří.
     
    28:20
    Aktivní Daniel Vaňát se protáhl po pravém křídle až do střelecké pozice v pravém kruhu a zápěstím vypálil. Brankář Arbelovský schoval puk do náruče.
     
    28:26
    Ne, Rebelové dnes prostě nehrají ve své obvyklé pohodě. Většinou si vytvářejí spoustu šancí, dnes se jim to proti dobře organizované krkonošské obraně nedaří.
     
    28:44
    Horalové vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, vhazování proběhne po pravé ruce gólmana Dvořáka.
     
    28:52
    A stejná situace se opakuje.
     
    29:14
    Spousta nepřesností se lepí mladým rebelům na hole, jako kdyby byla trochu už znát určitá křeč, že se jim moc nedaří. Václav Piskač pokazil snadnou nahrávku na okraji pravého kruhu.
     
    29:36
    Krkonoše už přesunuly děj hry do útočného území, kde se snaží něco vymyslet na obranu svého soka z Kotliny.
     
    29:58
    Výborně brankář Arbelovský! Krkonošští útočníci teď na něj doráželi jako vosy z bezprostřední blízkosti, když ho jeho obrana nechala na chvíli na holičkách, ale maskovaná opora Rebelů si i v leže poradila!
     
    30:09
    Další nepovedený útok domácí družiny. Havlíčkův Brod ztratil puk, kombinace se mu opět nepovedla.
     
    30:28
    Rebelům zoufale schází větší střelecká aktivita. Když už teď se jim povedlo vystřelit od modré čáry, kotouč o notný kus minul Dvořákovu svatyni.
     
    30:55
    Brankář Arbelovský se nenechal nachytat na švestkách a dalekonosné nahození schoval ve své náruči až do přerušení hry.
     
    31:25
    To byla tutovka! Radim Pejchal z rohu pásma naservíroval kotouč do předbrankového prostoru na volného Richarda Cachnína, jenž zblízka jen vyprášil Dvořákovy betony!
     
    31:45
    Hosté přešli do útočného pásma a z okraje kruhů to zkusil Jaroslav Řehák. Gólman Arbelovský úspěšně zasáhl, ale vzrušení bylo zbytečné. Úmyslný ofsajd.
     
    31:58
    Domácí jsou teď určitě aktivnější. Častěji drží kotouč na svých holích, jenže při přechodu do ofenzivní fáze se v dnešním zápasu hodně trápí.
     
    32:08
    O kotouč hráči bojují v blízkosti hrazení havlíčkobrodské pásma.
     
    32:22
    Po hodně ostrém zákroku zůstal ležet za brodskou bránou jeden z hráčů Krkonoš a Tomáš Lachman (HBR) dostává po právu 2 minuty za napadení.
     
    32:28
    Havlíčkův Brod ihned po vhazování získal kotouč a odpálil ho přes celou délku kluziště až do Dvořákovy blízkosti.
     
    32:50
    Krkonoše už se protlačily do přesilovkového vzorce a kombinují.
     
    33:07
    Domácím se daří držet soupeře alespoň v blízkosti mantinelů, odkud brankáři Arbelovskému nehrozí bezprostřední nebezpečí.
     
    33:37
    Vojtěch Holenda odvedl skvělou práci, když po zisku kotouče vyvezl kus černé gumy až za krkonošskou bránu a rozhodně při oslabení nikam nespěchá.
     
    34:00
    Horalové už znovu okupují útočné území.
     
    34:27
    Obrovská škoda pro Rebely! Hosté ztratili ve středním pásmu puk a do přečíslení 2 na 1 se hnali Jan Petržílek s Vojtěchem Holendou. Prvně jmenovaný nechal kličkou projet obránce a našel před bránou svého parťáka, ale ten si vylámal zuby na Dvořákových betonech!
     
    34:55
    Už se hraje 5 na 5, domácí rovněž odehráli své oslabení velmi dobře, když dokonce hodně nebezpečně zahrozili. teď už znovu hledají účinný recept na soupeřovu defenzivu, jež je zatím pevná jako skála.
     
    35:17
    Jakub Jirman (KRK) – 2 minuty – podražení.
     
    35:28
    Tomáš Lachman napřáhl na modré čáře, ale jeho ránu okamžitě zblokoval Daniel Vaňát. Kotouč doplachtil až do ochranné sítě za brankářem Dvořákem.
     
    35:38
    Krkonoše po vhazování ukořistily kotouč a rychle se osvobodily.
     
    35:50
    Hezkou individuální akci předvedl Vojtěch Holenda, ale klička na posledního protihráče už mu nevyšla. Rebelové musí vyklidit útočné pásmo, aby se nedostali do ofsajdu.
     
    36:15
    Kdepak, ani teď se Rebelům proti oslabenému soupeři z hor nedaří. Ve středním pásmu se dopustili přihrávky rukou.
     
    36:38
    Teď už si přihrávají u brankáře Dvořáka.
     
    36:52
    Tohle nemělo šanci na úspěch. Vysokou nahrávku si ztlumil na led David Cerman a podél mantinelu okamžitě vyhodil.
     
    37:17
    Domácí ještě drží útočné pásmo, ale vyloučený hráč už se vrací zpět do hry.
     
    37:50
    Viktor Horák neudržel pro svůj tým pásmo, když mu kotouč přeskočil na útočné modré čáře hokejku.
     
    38:12
    Hosté se sice soustředí hlavně na pečlivou obranu, ale zároveň neopomíjejí podniknout útočný výpad. Brankář Arbelovský si poradil s ranou z levého kruhu.
     
    38:40
    Rebelové nakonec neudrželi útočné pásmo a při dalším bleskovém brejku z toho byla střelecká příležitost pro Krkonoše. Matěj Poul z pravého kruhu minul bekhendem vzdálenější tyčku.
     
    39:00
    Východočeši se ještě drží v útočném pásmu, Rebelové určitě nebudou chtít inkasovat, protože dvoubrankové manko by už pro ně bylo hodně složité.
     
    39:26
    Domácí stále nemohou posunout hru pryč ze svého pásma.
     
    39:42
    Teď měli hosté i pořádný kus štěstí! Michal Teplý to zápěstím zkoušel z mírného úhlu na pravé straně, ale protihráč kotouč zblokoval., Brankář Dvořák následně přikryl kotouč pod svou rukavicí.
     
    39:49
    Domácí bojují se soupeřem o puk v rohu pásma.
     
    39:57
    Krkonoše se vydaly do dalšího brejku, ale k zakončení už se přes brodské hráče neprosadily.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla vyrovnaný hokej. I když měli Rebelové více ze hry, zatím se jim vůbec nedaří vyzrát na hodně kvalitní defenzivu Krkonoš. Hosté tak před třetí periodou, jež začne přibližně ve 12:31, stále vedou nad papírovým favoritem 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Jakub Rubner se ujal po vhazování kotouče a hned se snažil nahodit podél mantinelu kotouč dopředu, ale kus černé gumy opustil hrací plochu.
     
    40:25
    Richard Cachnín na levém křídle rozkmital své rychlé nohy a zavezl do útočného pásma.
     
    40:53
    Drobný útočník si z kruhu úplně sám vybruslil až do předbrankového prostoru a bekhendem vyprášil Dvořákovy betony. Hosté podnikli rychlý kontr, při němž z úhlu na pravé straně prověřil beton brankáře Arbelovského Daniel Vaňát, kterého je plný led.
     
    41:10
    Havlíčkův Brod drží útočné pásmo.
     
    41:16
    Brankář Dvořák si připsal další úspěšný zákrok, když ztlumil ve své výstroji střelu ze strany a počkal až do chvíle, než se přeruší hra.
     
    41:41
    Kotouč už se zdržuje v neutrální zóně, kde o něj oba týmy svádějí urputné souboje.
     
    42:07
    Teď už znovu svírají svého soupeře v pevném sevření mladí Rebelové, kteří se hodně tlačí do brány. Zatím to ale k úspěchu v podobě vyrovnání nevede.
     
    42:28
    Hosté se stále nemohou probít ke kotouči a musí rychle přistupovat k brodským střelcům, kteří jsou od začátku třetí periody aktivní.
     
    42:53
    Václav Piskač tečoval mezi kruhy nahození od modré čáry a mířil dobře k tyčce, ale brankář Dvořák znovu ukázal, v jaké chytá pohodě.
     
    43:01
    Až nyní hosté dokázali vyhnat Rebely z blízkosti své brány, ale kotouč opět mají domácí.
     
    43:27
    Richard Cachnín si vybruslil na okraj kruhů a zkusil to dalekonosnou ranou, jež letěla nad horní tyč a brankář Dvořák ji jen kontroloval pohledem.
     
    43:50
    Domácí už opět okupují útočné pásmo, obrana hostů je i nadále pevná.
     
    44:09
    Kotouč se zdržuje v blízkosti mantinelů a to hostům úplně stačí, protože odtud nehrozí brankáři Dvořákovi větší nebezpečí.
     
    44:29
    Až teď horalové ukořistili puk napevno do své moci a mohou už v klidu rozehrát ze zákrytu svého gólmana Dvořáka.
     
    44:55
    Přechod do ofenzivy jim rozhodně nevyšel podle plánů, vhazovat se bude opět u gólmana Dvořáka kvůli úmyslnému ofsajdu.
     
    45:10
    Krkonoše se usadily v útočném pásmu, zatím to však k zakončení nevedlo.
     
    45:42
    Rebelové opět vyvinuli slušný tlak na gólmana Dvořáka, jenže ten stále ne a ne pustit za svá záda puk, který by brodským barvám přinesl vyrovnání.
     
    46:00
    Kotouč se stále potuluje v pásmu hostů.
     
    46:26
    Teď už jsou zatlačeni do defenzivy mladí Rebelové. Hosté nikam nespěchají, drží kotouč u gólmana Arbelovského.
     
    46:53
    Dlouho to trvalo Rebelům, než vyhnali svého soupeře do neutrální zóny. Teď už mají kotouč ve své moci a operují s ním v útočném pásmu.
     
    47:11
    Tlak Havlíčkova Brodu nabírá na intenzitě. Vytížená obrana Krkonoš po zisku kotouče zvolila jen jednoduché vyhození na icing.
     
    47:33
    Tomáš Kohout to zkusil z uctivé vzdálenosti. Jeho nahozená z okraje pravého kruhu mělo však jen propagační charakter, Dvořákova lapačka si doslova pochutnala.
     
    48:00
    Václav Piskač se mocně opřel do puku mezi kruhy, ale naneštěstí pro brodské barvy napálil kotouč přesně doprostřed brány, kde byl brankář Dvořák.
     
    48:17
    Krkonoše se dokázaly vymanit z pevného objetí a přesunuly hru do útočného pásma.
     
    48:40
    Domácím čas utěšeně ubíhá.
     
    49:03
    Krkonoše opět předvedly to, co jim vyhovuje. Dovezly puk až do blízkosti gólmana Arbelovského, kde se snaží kotouč co nejdéle podržet.
     
    49:34
    A další úspěšný zákrok brankáře Dvořáka. I když Rebelové mají na své straně střeleckou převahu, většinou se jedná o projektily ze stran.
     
    49:59
    Tomáš Kohout předvedl hezkou individuální akci. Rozkmital své rychlé nohy, přejel modrou čáru, objel elegantní kličkou protihráče a z mezikruží zápěstím vystřelil, ale jeho rána, jíž ještě padající obránce trochu tečoval, neměla dobré parametry.
     
    50:14
    Hosté vyčkávají na každou příležitost k zakončení, teď to mezi kruhy potvrdil Matěj Poul, jehož projektil si našel cestu do Arbelovského lapačky.
     
    50:37
    Kdepak, Rebelům není nakloněna ani paní Štěstěna. Po ráně z mezikruží zacinkala za Dvořákovými zády tyčka!
     
    50:58
    Horalové odpálili puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    51:13
    David Ryšavý se rozjel na levém křídle, projel až do kruhu a z úhlu vypálil. Brankář Arbelovský se nenechal u bližší tyčky překvapit.
     
    51:35
    Brankář Arbelovský opět zamezil jisté pohromě! Jako nůž máslem opět prošel brodskou obranou Tomáš Mistr a z mírného úhlu na pravé straně nastřelil Arbelovského bok, od kterého kotouč těsně minul vzdálenější tyč!
     
    52:05
    Rebelové si musí dávat dobrý pozor i na zadní vrátka, Krkonoše totiž vyčkávají na každou šanci k rychlému brejku a že je opravdu umí využít, to už ukázaly.
     
    52:34
    Hezkou nahrávku se pokoušel na útočné modré čáře zkrotit rozjetý Jan Petržílek, ale kotouč nezachytil a kus černé gumy dříve dojel pod lapačku brankáře Dvořáka.
     
    53:07
    To je neuvěřitelné! Vojtěch Holenda si udělal z protihráčů slalomové tyčky a před gólmanem Dvořákem zkusil bekhendový blafák, ale minul!
     
    53:37
    Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku.
     
    54:05
    Horalové už získali puk a teď s ním operují na dostřel Dominika Arbelovského, ale do zakončení se ne a ne probít.
     
    54:30
    Havlíčkův Brod po delší době získal puk a vyvezl ho do bezpečí.
     
    54:44
    Vhazovat se bude u brankáře Dvořáka, který přikryl před dojíždějícími havlíčkobrodskými útočníky kotouč pod svou lapačkou.
     
    54:50
    Brodská obrana se musí otevírat víc a víc a pochopitelně v ní vznikají okénka. Dalším se protáhl do samostatného úniku Matěj Poul, ale jeho blafák do bekhendu fantasticky vyrazil brankář Arbelovský.
     
    55:33
    Domácí se dostali pod tlak a po několika dobrých střelách soupeře, které však minuly svůj cíl, vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    55:43
    David Ryšavý nahodil kotouč před brankoviště, ale tam nenašel nikoho ze svých spoluhráčů., Hrát tak mohou Rebelové, jimž čas na vyrovnání ubíhá velkou rychlostí.
     
    56:07
    Začíná už z toho být křeč. Rebelové byli netrpěliví při přechodu do útočného území a píská se jejich postavení mimo hru.
     
    56:40
    Krkonoše se dostaly s pukem do rohu útočného pásma, ale tam jejich cesta skončila.
     
    56:47
    Rebelové by potřebovali svého soupeře dostat pod tlak, jenže to se jim vůbec nedaří. Obrana Krkonoš pracuje spolehlivě a hosté navíc brání aktivně, drží puk i vepředu.
     
    57:20
    Kdepak, dneska to bude mít Havlíčkův Brod opravdu těžké. Vyrovnání by pro něj bylo vysvobozením. Krkonoše se prezentují velmi dobrým výkonem na hranici svých možností.
     
    57:46
    Ale pozor, tohle je šance pro havlíčkobrodské barvy. Filip Krsek (KRK) se provinil zdržováním hry, domácí si hned berou oddechový čas.
     
    57:46
    A pozor, Rebelové to zkoušejí hned bez brankáře!
     
    57:52
    Ofsajd Havlíčkova Brodu, buly ve středním pásmu.
     
    58:05
    Michal Teplý nahodil puk do útočného pásma.
     
    58:36
    Hosté vyhodili kotouč od své modré čáry a ten jen o kousek minul levou havlíčkobrodskou tyčku! Rozehrává následně Tomáš Lachman.
     
    58:44
    Po dalším přerušení hry si berou oddechový čas Krkonoše. Z přesilovky Rebelů zbývá minuta a 2 sekundy.
     
    58:44
    Brankář Arbelovský se alespoň na vhazování vrací do své brány.
     
    58:49
    Další vhazování ve středním pásmu, Jakub Adam nahrál svému spoluhráči rukou.
     
    58:55
    Brankář Arbelovský už byl na půl cesty na střídačku, jenže musí se vrátit zpět, protože je z toho zakázané uvolnění Rebelů.
     
    58:58
    Ihned po vhazování hosté vypálili, brankář Arbelovský zasáhl vyrážečkou.
     
    59:20
    Protihráč opět vypíchl Rebelům, kteří kombinovali na modré čáře, puk.
     
    59:40
    Rebelové drží pásmo.
     
    59:50
    Hosté jsou kompletní, tohle už vypadá s Rebely hodně špatně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Obrovská radost na straně Krkonoš, které totálně překvapili papírového favorita z Havlíčkova Brodu. Sluší se dodat, že Krkonoše se radují zaslouženě, hráli dnes opravdu velmi dobře, obětavě, nechali na ledě úplně všechno. Rebelové nepodali špatný výkon, ale proti poctivé obraně horalů se jim prostě nepodařilo prosadit. Ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek neděle. (13:04:49)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Teplý (Pejchal) – 4. Šlaicher (Mistr), 12. Vaňát


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Arbelovský (Folvarský) – Lachman, Adam, Rubner, Zvěřina, Marek, Horák – Petržílek, Holenda, Piskač, Pejchal, Cachnín, Teplý, Pokorný, Přibyl, Tecl, Kulhánek, Kohout.
    HC Krkonoše: Dvořák – Tříska, Krsek, Jirman, Cerman, Jos. Šimkovič, Řehák, Kynčl, Šlaicher, Jan Šimkovič, Poul, Mistr, Krištof, Březák, Vaňát, Ryšavý, Valášek.

    Rozhodčí: Jaroslav Žák – Jakub Capouch, Jiří Kopic
    bahis siteleri