Montreal – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | Detroit – Winnipeg 4:5 (0:1 po s.n.) | NY Islanders – Columbus 6:3 (kon.)
Nashville – New Jersey 3:1 (kon.) | Minnesota – Carolina 6:3 (kon.) | Arizona – NY Rangers 1:5 (kon.)
Colorado – Dallas 4:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:2 (kon.) | Los Angeles – Washington 3:1 (kon.)
Chicago – Pittsburgh 2:1 (3:2 po s.n.) | Florida – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Washington Capitals
Neděle 15.02.2015, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Hokejisté Washingtonu by se letos na jaře rádi zase podívali do play-off, minulý rok se jim takový počin nepovedl. Zatím mají slibně nakročeno, nacházejí se přesně na rozmezí týmů patřících do nejlepší osmičky. Dohromady sesbírali Capitals osmašedesát bodů do tabulky Východní konference, teď ale nečeká na mančaft kolem kanonýra Alexe Ovečkina snadný úkol. Bíločervení se totiž vydali na třízápasový trip do Kalifornie, který začali v SAP Center, tedy na ledě San Jose Sharks. Žraloky porazli po prodloužení, teď je čeká právě poslední vítěz Stanley Cupu Los Angeles Kings. Washington vyhrál tři z předchozích čtyř případů, takže mužstvo z hlavního města USA má důvod k sebedůvěře.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Obhájce Stanley Cupu už si tak trošku zvykl, že nebude do play-off pravděpodobně postupovat z předních příček tabulky Západní konference. V letech 2012 a 2014, v rámci nichž Kings triumfovali a získali stříbrný grál, vždycky pronikli do vyřazovacích bojů ze spodnějších příček. Letos se ale zdá, že budou mít v Hollywoodu pořádně starosti s průnikem do prodloužené sezóny. Zatím se totiž Los Angeles nacházejí až na mezi nejhorší pěticí na západě, přestože přednější příčky mají Králové na dosah ruky. Duel s Washingtonem pro ně bude důležitý, mají příležitost navázat na předchozí domácí úspěch s Calgary Flames, Los Angeles překonalo Plameny 5:3.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Je to poměrně nedávno, co se Capitals a Kings utkali, pokud započteme fakt, že oba týmy hrají v jiné konferenci. Na začátku února Los Angeles zavítalo do hlavního města, Washington Capitals zvítězili jasně 4:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (16 + 15)
     
    Vítejte u dnešního utkání zámořské hokejové soutěže. Podruhé v sezóně se potkají mančafty z opačných konferencí, konkrétně Los Angeles Kings a Washington Capitals. Půjde také o druhé únorové vzájemné setkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, McBain, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford

    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Hillen – Ovečkin, Backstrom, Johansson – Brouwer, Kuzněcov, Chimera – Ward, Fehr, Laich – Beagle, Latta, Burakovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jako první dnešní buly vyhráli hosté z Washingtonu, ale na okamžitý útok to nestačilo. Domácí obracejí hru.
     
    00:38
    Marián Gáborík se řítil do úvodní příležitosti, ale Holtby ani pořádně nemusel vytahovat žádný zákrok. Už musí na druhé strany hrací plochy dávat pozor také Jonathan Quick.
     
    01:20
    Rychlík Tyler Toffoli se najednoz zjevil před klecí Capitals, tam dorážel kus černé gumy po ledě. Ale skóre i po jeho možnosti zůstává bezbrankové.
     
    01:49
    Hned zase rychle na druhou stranu, tam vyzkoušel pozornost domácího ochránce svatyně Kuzněcov. Zatím se hraje hodně útočně.
     
    02:15
    A už první přerušení hry, Jonathan Quick raději po delší herní pasaží přidržel kotouč pod lapačkou a zařizuje vhazování u své branky.
     
    02:50
    Hosté podrželi soupeře na nějaký moment kolem jeho klece, ale na další střelu to nestačilo. Alespoň si zařídili buly v pásmu, Los Angeles posílá na zakázané uvolnění.
     
    03:23
    Jonathan Quick si povyjel z branky a rozehrál velice jistě na útočníky dopředu. O několik okamžiků později si Holtby připisuje první zákrok lapačkou.
     
    03:56
    Braden Holtby opět v akci, tentokráte musela zasahovat proti letícímu kotouči jeho vyrážečka. A je na co koukat, jedna šance za druhou, i když nejsou veliké.
     
    04:36
    Znovu trojice domácích forvardů v příležitosti, ale obrana Washingtonu se na poslední chvíli dokázala vrátit do svých pozic.
     
    05:10
    Toffoliho střela kousek za mezikružím, Braden Holtby byl nucen vytáhnout nový zákrok vyrážečkou. To už ale řeší trable i Jonathan Quick.
     
    05:58
    Už mohlo být skóre otevřené. Ránu domácího obránce od modré čáry ještě tečoval na brankovišti Williams, ale jen těsně nedopravil puk do sítě. Vhazovat se bude u Holtbyho.
     
    06:13
    Bude se také poprvé v zápase vylučovat. Přesilovku si zahrají Los Angeles Kings, dvěma minutami za za hákování byl rozhodčím potrestán Mike Green (WSH). Komplikace pro Capitals.
     
    06:33
    Marián Gáborík zápolil po vyhraném buly o puk za brankou, ale hosté jej okamžitě vyhodili. Kings se hned snaží vrátit do pásma.
     
    06:59
    Hned nové vyhození přes všechny čáry, zatím nemají Capitals s bráněním oslabení, jejich sok se nemůže dostat do soustavnějšího tlaku.
     
    07:45
    Už se sice dostali muži ve tmavé barvě trikotů až za Holtbyho klece, ale opět podobný scénář. Brzké vyhození a hned je po šanci Králů.
     
    08:08
    Do konce Greenova vyloučení zbývá jen několik vteřin, Los Angeles tuhle přesilovku nevyužije. Naopak hosté s jejím bráněním moc starostí neměli.
     
    08:49
    Washington již v plném počtu, Braden Holtby s klidem na srdci kryje lehké nahození z dálky a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    09:16
    Muzzin pro sebe viděl dostatek prostoru ke střele z dálky, ale ta byla ještě před Holtbym dvakrát tečována. Každopádně se má gólman Capitals co ohánět.
     
    09:59
    Teď už musejí domácí hokejisté s toušem za svou branku, kde je pro ně relativně bezpečno. A šanci si může pro změnu vytvořit Washington.
     
    10:17
    Vyhození na zakázané uvolnění, po technické chybě buly v obranné třetině Los Angeles Kings.
     
    10:42
    Hra přerušena ve středním pásmu, mužstvo z hlavního města USA se dostalo do postavení mimo hru. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    10:59
    Přihrávka domácího útočníka do místa před bránu, ale tam nikdo nestál na dorážku. Jinak by ale celá akce mohla vypadat poměrně nadějně pro Kings.
     
    11:26
    Buly u své branky vyhrál Washington, ale brzy o puk přišel a jen tak tak, že se dostal kotouč až do středního pásma. Zatím pokračují domácí beze střely.
     
    11:55
    Fehr na nic nečekal a z pozice na pravém kruhu okamžitě střílel do připravené náruče Jonathana Quicka. Právě před ním proběhne nové padání puku na led.
     
    12:25
    Marián Gáborík ukazuje, jakou má chuť jít v každém zápase do zakončení. Nyní byl ale slovenský šikula zastaven důraznými obránci Washingtonu.
     
    12:47
    První početní výhodu si vyzkoušejí také hosté. Na dvě minuty za hákování je vyloučem obránce Los Angeles Drew Doughty (LAK). Buly u Jonathana Quicka.
     
    13:13
    Washington už posílá puk do mantinelu a snaží se dostat do střelecké příležitosti, ale zatím Quick musel zasahovat pouze jednoduše lapačkou.
     
    13:36
    Už si na své klasické pozici za pravým kruhem počínal střelecky také snajpr Alex Ovečkin. Jeho první pecka ale končí hodně mimo zařízení.
     
    14:13
    Znovu Ovečkin, ale pro změnu v roli nahrávače. Jemu spoluhráči ovšem v rozhodující chvíli utekl puk z hokejky a Kaliforňané poprvé vyhazují přes všechny čáry.
     
    14:49
    Regehrova dobrá práce v oslabení dokonce znamenala šanci Kings ve vlastním oslabení. Braden Holtby byl nucen vytáhnout zákrok ramenem.
     
    15:13
    Už se hraje v plném počtu na obou stranách, ani Capitals tedy první přesilovku nevyužili. Naopak se znovu do pásma podívali domácí.
     
    15:53
    Kolem klece Washington Capitals opět rušeno. Hned dvě dorážky po střele z dálky od Justina Williamse. Jenže skóre na kostce se ani nadále měnit nebude.
     
    16:05
    Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, hned po jejím skončení buly ve střední třetině.
     
    16:25
    Anže Kopitar posílal v útočném pásmu na Mariána Gáboríka, slovenský forvard si s pukem nepočínal vůbec špatně. Ale na střeleckou možnost to nestačilo.
     
    17:03
    Orpikův zdařilý obranný zákrok, přesto Los Angeles zůstává v blízkosti soupeřova brankáře. Nolanovu následnu pecku Holtby jen lehce tečoval.
     
    17:45
    Hosté dostali možnost dostřídat pětici, hned ale na druhé straně únik Clifforda s Carterem. Druhý zmiňovaný ale dostal puk před branku až příliš pozdě na přesnou střelu.
     
    18:36
    Kuzněcov toužil překvapit Jonathana Quicka střelou z dálky, ale domácí strážce svatyně na puk moc dobře viděl, takže neměl žádné starosti.
     
    19:09
    Už běží poslední minuta zahajovací dvacetiminutovky, Braden Holtby ještě musel jednou do rozkleku, aby zastavil letící kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Na branky v zápase mezi Los Angeles a Washingtonem zatím čekáme. Šancí je sice na obou stranách dostatek, ale góly nepadají. Budeme tedy muset čekat minimálně do prostředního dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 14

    Washington Capitals: 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    První buly ve druhé části ovládli domácíí, hned se také Drew Doughty hnal do zakončení a zařídil práci pro Bradena Holtbyho.
     
    20:24
    Alex Ovečkin sice následně převzal puk na modré útočné čáře, ale ocitl se v postavení mimo hru. Další buly ve střední třetině.
     
    21:03
    Domácí obránce se málem dostal do slibného zakončení, ale jeho ránu stačil zblokovat jeden z bránících hráčů Capitals. Washington otáčí hru.
     
    21:40
    Tyler Toffoli v dobré možnosti, jak se dostat do zakončení. Ale i jeho pokus zablokován benky. Vhazovat se teď bude u Bradena Holtbyho.
     
    22:19
    Už také hosté v útočné třetině, ale ke střele se nemohou vůbec propracovat. Tento začátek třetiny není tolik aktivní, pokud budeme porovnávat s první částí hry.
     
    22:58
    Niskanenova střela z dálky sice tečována, ale mimo dosah tří červených tyčí. Následně hra přerušena, pozor bude muset dávat Jonathan Quick.
     
    23:18
    Shore měl složitou situaci pro nahrávku, tak alespoň nahodil puk o zadní mantinel. A Kings se alespoň na chvíli ocitli v možnosti před Holtbym.
     
    24:05
    Drew Doughty poměrně dlouho váhal s rozehrávkou, ale nakonec našel vepředu najíždějícího spoluhráče. Na druhé straně se Fehr moc daleko nedostal.
     
    24:40
    Alznerovo nahození Quick řešit nemusel, dokonce si domácí brankář s klidem vyhej za branku a tam neposednou pryž rozehrál.
     
    25:13
    Tyler Toffoli opět na ledě a jeho soupeři mají pořádné starosti. Autor hattricku z minulého zápasu teď ale moc střelecky neuspěl.
     
    25:59
    McNabb pohotvě vyhodil puk do střední třetiny, tam ale nikdo nečekal na jeho vymyšlenou akci. Capitals ale na modré čáře nepřesní.
     
    26:28
    Blížíme se pomalu k polovině základní hrací doby a tempo mírně opadlo, ve druhé periodě zatím nesledujeme příliš střeleckých možností ani na jedné straně barikády.
     
    26:50
    Shore a Nolan si nadvakrát poslali puk po mantinelu, pak o něj ale vinou vlastní nepřenosti přišli. Záhy Králové zpátky v pásmu, teď už ale méně nebezpeční.
     
    27:38
    Mužstvo z Východní konference potřebovalo dostřídat, takže jen odevzdalo pryž na hokejky Los Angeles a zajistilo klid pro svého gólmana Holtbyho.
     
    28:16
    McBain už netušil, co dál provádět s pukem, tak prostě nabral puk na hokejku a vstřelil. Ale potřeboval, aby jeho ránu někdo tečoval, což se nestalo.
     
    28:48
    Časté střelecké pokusy Los Angeles Kings, ale ani jedna střela teď nemířila na branku. I to je důvod, proč zatím sledujeme bezbrankové skóre na obou stranách výsledkové tabule.
     
    28:53
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, kolem branky Capitals také zůstávají.
     
    29:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přeci jen jsme se dočkali první branky ještě před polovinou základní hrací doby. Domácímu celku stačilo vyhrát vhazování, udržet se v útočné třetině na puku a předvádět trochu důrazu před brankou. Brankář Braden Holtby se sice vrhl po poskakujícím kotouči na brankovišti, jenže to už dorážel pryž za jeho záda připravený DWIGHT KING. Rozhodně se nejednalo o nějakou z pohledných branek, ale Los Angeles teď určitě taková trefa stačí, Capitals mají hned důvod dohánět. Asistence: Tyler Toffoli, Jeff Carter.
    KING - 1:0
     
    29:58
    Komerční přestávka, hned po jejím skončení pokračujeme vhazováním.
     
    30:15
    Dvojice forvardů v černém dresu unikala chvilku v přečíslení, ale Washington stačil jejich počet zavčas dorovnat. Na druhé straně po delší době práce pro Quicka.
     
    30:49
    Souboj o puk u mantinelu ovládli domácí, přesto se ještě nedokázali vymanit z tlaku v obranné třetině. I když Capitals nejdou do střel.
     
    31:02
    Další buly proběhne ve středním pásmu, ale až po reklamní přestávce.
     
    31:36
    Drew Doughty si chtěl dát na rozehrávce u modré čáry záležet, ale místo toho jej malém překvapil Backstrom, který se vrhl po puku a tvrdě vystřelil z dálky.
     
    31:50
    Toffoli a King už dnes jednu gólovou akci předvedli. Teď si dělali zálusk na další, ale střela druhého zmiňovaného zaletěla přesně do Holtbyho náruče.
     
    32:08
    Parádní individuální akce Kuzněcova, ten se protlačil do střely navzdory tomu, že proti němu stáli tři muži v černém trikotu. Quick si musel připsat zásah.
     
    32:42
    Ovečkinova střela sice následně přišla z levé strany, ale byla hodně nedůrazná a navíc tečovaná, takže domácí gólman teď jen sledoval dráhu letící pryže.
     
    33:13
    A další Kingova střela, tentokráte z místa v mezikruží. Holtby se proti němu musel blýsknout zákrokem betony. Ten byl tentokráte úspěšný.
     
    34:02
    Cliffordovo nahození přes dvě čáry ještě tečováno, kotouč znovu blíže brance Washington Capitals. Ale teď jako by domácí úplně zapomněli vystřelit.
     
    34:46
    Na druhé straně kluziště klestil cestu pro Capitals Ward, avšak byl sám proti dvěma mužům z Los Angeles. Následuje ještě jedna menší pauza.
     
    35:06
    Trojice hokejistů v trikotu Washingtonu se snažila obtáhnout kolem svatyně Jonathana Quicka zakončit, ale to se hostům vůbec nepovedlo.
     
    35:50
    Tečovaná střela před Quickem a už má zase maskovaný muž Králů po starostech. I když teď nevidíme příliš možností ani na druhé straně hrací plochy.
     
    36:28
    Vylučuje se a přesilovku si podruhé v zápase zahraje Los Angeles. Na dvě minuty posílá rozhodčí do boxu trestoměřičů hráče jménem Mike Green (WSH), provinil se držením protihráče.
     
    36:53
    Orpik hodně tvrdě dohrál Tylera Toffoliho u mantinelu, mladý útočník Los Angeles Kings se nakonec zvedá sám. Ale tohle byl pěkně tvrdý náraz, i když v rámci pravidel.
     
    37:13
    Už domácí kombinovali během přesilovky v útočném pásmu, ale kotouč jim na modré čáře vypíchl jeden z bránících hokejistů.
     
    37:45
    Jonathan Quick má i během přesilové hry svého týmu zákrok navrch, střelou z dálky jej překvapil Ward. Ale to už zase Kings zpátky v pásmu.
     
    38:21
    Přesilovka domácích se blíží ke svému konci, ani teď asi gól v početní výhodě neuvidíme. Ještě ale Králové tlačí na Holtbyho klec.
     
    39:01
    Teď už opravdu Washington Capitals v plném počtu, během poslední minuty druhé třetiny se bude vhazovat v obrané třetině Los Angeles.
     
    39:13
    Ještě jeden domácí pokus o zakončení po přechodu do střední třetiny, ale další góly už asi v prostředním dějství neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatím jediný gól nabídl duel mezi Králi a Capitals. Úvodní branku zápasu vstřelil Dwight King, Washington se bude na jeho počin snažit odpovědět v závěrečné dvacetiminutovce.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Los Angeles Kings: 12

    Washington Capitals: 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Lepší začátek třetí třetiny si Kaliforňané snad ani představovat nemohli. Sotva rozhodčí vhodil puk na ledovou plochu, vrhli se muži v černých trikotech dopředu. A hned se mohou radovat, Marián Gáborík poslal puk naprosto přesně do mezikruží před branku Bradena Holtbyho, aby tam kus černé gumy přebral TREVOR LEWIS. Ten si parádně stáhl gólmana Washington Capitals kličkou do bekhendu a dostal Kings do vedení o dvě branky. Asistence: Marián Gáborík, Anže Kopitar.
    LEWIS - 2:0
     
    40:42
    Navíc další nepříjemnost pro tým okolo Alexe Ovečkina. Dvě minuty za vysokou hůl dostává od hlavního rozhodčího zápasu Brooks Laich (WSH).
     
    41:29
    Backstrom ale ve vlastním oslabení zahrozil Quickovi a domácí museli faulovat. Počet hráčů na ledě se srovná.
     
    41:34
    Drew Doughty (LAK) dnes podruhé odjíždí na trestnou lavici, tentokráte dostává jednoznačný trest za hákování.
     
    42:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Aktivnější sice nejdříve při hře ve čtyřech byli domácí hokejisté, ale následná protiakce končí gólem. ALEXANDER OVEČKIN obdržel puk na své oblíbené levé křídlo, tam si kotouč zpracoval na hokejce a pořádně tvrdě vystřelil. Kus černé gumy se zastavil až v síti brankáře Jonathana Quicka. Rozdíl už je znovu pouze o gól a hra ochuzena o jednoho muže na každé straně barikády pokračuje. Asistence: Jevegenij Kuzněcov.
    OVEČKIN - 2:1
     
    43:15
    Už ale započala zkrácená přesilová hra Washingtonu. A byl to znovu Ovečkin, kdo se dostal do střelecké příležitosti.
     
    44:02
    Jonathan Quick hodně rychle vyjel za branku, aby mohl rozehrát. To už jeho tým hraje v plném počtu a může zase myslel na hru směrem do útoku.
     
    44:32
    Toffoli se prodral až před Holtbyho a chtěl zakončovat, na druhé straně ale trable pro Quicka. Jen tak tak domácí ochrnce svatyně poskakující pryž zneškodnil.
     
    45:14
    Capitals jsou daleko aktivnější než v předcházejících dvou třetinách, gól do sítě soupeře jim očividně pomohl. Ale také musejí dávat pozor na zadní řady.
     
    45:57
    Braden Holtby si vyzkoušel, jaké to je zahrát si s pukem. Pak se mu málem podařilo poslat dlouhou přihrávku na útočníky dopředu.
     
    46:02
    První komerční přestávka ve třetí části, hned po jejím skončení pokračujeme.
     
    46:30
    Drew Doughty si dával dobrý pozor, aby nepřišel o puk za svou brankou. To se mu povedlo a hledal nahrávkou vepředu Gáboríka. Nakonec neúspěšně.
     
    47:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže Washingtonu rozdíl ve skóre o jednu branku moc dlouho nevydržel. Docela překvapivě a rychel se Kings dostali do třetí gólové akce, před brankou Bradena Holtbyho zůstal ve správnou chvíli čekat JARRET STOLL, útočník Los Angeles správně zasáhl puk a nasměroval jej přímo do sítě Capitals. První polovina zápasu se nesla ve znamení čekání na branky, ale třetí třetina přináší dostatek zábavy pro diváky na tribunách. Králové mohou hrát zase klidněji. Asistence: Dustin Brown, Justin Williams.
    STOLL - 3:1
     
    48:32
    Dvojice útočníků v bílém dresu se dostala až do zakončení, ale Jonathan Quick zavčas strčil svůj pravý beton k tyčce na stejné straně.
     
    48:54
    Domácí ochránce svatyně má navíc puk v lapačce. Pak se před ním strhla ještě menší rozmíška.
     
    49:18
    Stoll už znovu na ledě a teď čeká, až zbytek jeho formace dostřídá. Muzzinovo nahození potom ale končí zakázaným uvolněním.
     
    49:53
    A další šance Los Angeles, po levé straně ujíždějící Dustin Brown však trefil pouze zadní mantinel, když po střele zápěstím minul branku.
     
    50:28
    Králové vědí, že na rozdíl od jejich soupeře nikam spěchat nemusejí. V klidu odhodili puk od branky a těší se na menší komerční přestávku.
     
    50:50
    Chyba v rozehrávce teď málem domácí stála problémy. Ale vše řeší brankář Jonathan Quick, který ve třetí periodě celkem s klidem uklízí puky mimo dosah branky.
     
    51:13
    Anže Kopitar se málem dostal na zakončení, když obránci Capitals sjel puk z hokejky. Ale bek Washingtonu nakonec svou chybu stihl napravit.
     
    51:44
    Kopitar opět za klecí Bradena Holtbyho, ale teď už má hodně dlouhé střídání, takže by potřeboval načerpat síly na lavičce.
     
    52:29
    Hned tři napadající muži Los Angeles v útočném pásmu, do střelecké příležitosti se Kings ale tolik netlačí.
     
    52:59
    Až později měl gólman Washingtonu problémy, musel do rozkleku, aby zachytil původní střelu od modré čáry i následnou dorážku.
     
    53:24
    Mike Green a jeho střele, Jonathan Quick raději přidržel puk v lapačce. Už za několik okamžiků ale bude padat puk na led po jeho levé ruce.
     
    53:52
    Laich už se chystal ke střele z pravé strany, ale na zádech měl pověšené dva bránící hráče Los Angeles. Washingtonu ubývá rychle čas a Capitals to dobře vědí.
     
    54:26
    Anže Kopitar vyřešil situaci ve středním pásmu nejlépe, jak ji vyřešit mohl. Nahodil co nejdále od své branky a nechal poslat na led čerstvé síly.
     
    55:03
    Alex Ovečkin se nenápadně pohyboval kolem branky, pak dostal puk na hokejku. Ovšem na střelu už bylo pozdě, obránci se k němu stačili stáhnout.
     
    56:12
    Střela obránce Los Angeles tečována daleko mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    56:35
    Muzzinova střela z dálky, spíše se ale jednalo o nahození, které měl někdo převzít. Nestalo se tak, puk si berou na hokejky Capitals a zkoušejí založit akci.
     
    57:06
    Branka Washington Capitals už je prázdná, hosté riskují bez brankáře a chtějí ještě něco s výsledkem udělat.
     
    57:20
    Los Angeles vyhazuje na zakázané uvolnění, napoprvé se domácí družině odkrytou svatyni soupeře trefit nepodařilo. Uvidíme, jak si Kings povedou při vyhazování puku dále.
     
    57:46
    Už třetí vyhození během několika vteřin, ani jeden z puků ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi. A tak je kolem Jonathana Quicka pořádně rušno. První pořádnou střelu vyslal Mike Green.
     
    58:28
    Další kotouč letěl směrem na odkrytou klec Washington Capitals, ale hostující obránci se zavčas stáhli a stačili puk odklidit z dosahu nebezpečí. Následně se netrefil ani Carter.
     
    58:58
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a Alex Ovečkin okamžitě pálil. Druhou branku zápasu ale nepřidává, hodně minul branku a Quick ani zasahovat nemusel.
     
    59:24
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, domácí Kings se po delší době osvobodili a nakonec vyhazují alespoň do středního pásma. Navíc Capitals vyhodili na zakázané uvolnění, takže Braden Holtby musí zpátky mezi tři tyče.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Více už se toho nestane. Dlouho napínavou bitvu ovládli domácí Los Angeles Kings, tři góly stačili Kaliforňanům k zisku všech bodů ze zápasu. V první polovině zápasu moc gólů v Los Angeles nepadlo, ale potom přeci jen nějaké branky přišly a fanoušci se bavili. Jediný střelecký úspěch Washingtonu zaznamenal střelec Ovečkin, jinak dnes mužstvo z Východní konference moc spokojeností zářit nemůže. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou únorovou neděli.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 1, čas na ledě 18:21, 0 střel)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Quick (LAK) (28 zásahů)
    2. Trevor Lewis (LAK) (1 + 0)
    3. Robyn Regehr (LAK) (0 + 0) (06:43:51)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 30. King (Toffoli, Carter), 41. Lewis (Gáborík, Kopitar), 48. Stoll (Brown, Williams) – 43. Ovečkin (Kuzněcov)


    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, McBain, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford
    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Oleksy – Ovečkin, Backstrom, Johansson – Brouwer, Kuzněcov, Chimera – Ward, Fehr, Laich – Beagle, Wilson, Volpatti

    Rozhodčí: Pochmara, St. Laurent – Cameron, Cvik

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri