Montreal – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | Detroit – Winnipeg 4:5 (0:1 po s.n.) | NY Islanders – Columbus 6:3 (kon.)
Nashville – New Jersey 3:1 (kon.) | Minnesota – Carolina 6:3 (kon.) | Arizona – NY Rangers 1:5 (kon.)
Colorado – Dallas 4:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:2 (kon.) | Los Angeles – Washington 3:1 (kon.)
Chicago – Pittsburgh 2:1 (3:2 po s.n.) | Florida – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
Los Angeles Kings
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Washington Capitals
Neděle 15.02.2015, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Quick (LAK) (28 zásahů)
    2. Trevor Lewis (LAK) (1 + 0)
    3. Robyn Regehr (LAK) (0 + 0) (06:43:51)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 1, čas na ledě 18:21, 0 střel)
     
    Více už se toho nestane. Dlouho napínavou bitvu ovládli domácí Los Angeles Kings, tři góly stačili Kaliforňanům k zisku všech bodů ze zápasu. V první polovině zápasu moc gólů v Los Angeles nepadlo, ale potom přeci jen nějaké branky přišly a fanoušci se bavili. Jediný střelecký úspěch Washingtonu zaznamenal střelec Ovečkin, jinak dnes mužstvo z Východní konference moc spokojeností zářit nemůže. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou únorovou neděli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, domácí Kings se po delší době osvobodili a nakonec vyhazují alespoň do středního pásma. Navíc Capitals vyhodili na zakázané uvolnění, takže Braden Holtby musí zpátky mezi tři tyče.
     
    58:58
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a Alex Ovečkin okamžitě pálil. Druhou branku zápasu ale nepřidává, hodně minul branku a Quick ani zasahovat nemusel.
     
    58:28
    Další kotouč letěl směrem na odkrytou klec Washington Capitals, ale hostující obránci se zavčas stáhli a stačili puk odklidit z dosahu nebezpečí. Následně se netrefil ani Carter.
     
    57:46
    Už třetí vyhození během několika vteřin, ani jeden z puků ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi. A tak je kolem Jonathana Quicka pořádně rušno. První pořádnou střelu vyslal Mike Green.
     
    57:20
    Los Angeles vyhazuje na zakázané uvolnění, napoprvé se domácí družině odkrytou svatyni soupeře trefit nepodařilo. Uvidíme, jak si Kings povedou při vyhazování puku dále.
     
    57:06
    Branka Washington Capitals už je prázdná, hosté riskují bez brankáře a chtějí ještě něco s výsledkem udělat.
     
    56:35
    Muzzinova střela z dálky, spíše se ale jednalo o nahození, které měl někdo převzít. Nestalo se tak, puk si berou na hokejky Capitals a zkoušejí založit akci.
     
    56:12
    Střela obránce Los Angeles tečována daleko mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    55:03
    Alex Ovečkin se nenápadně pohyboval kolem branky, pak dostal puk na hokejku. Ovšem na střelu už bylo pozdě, obránci se k němu stačili stáhnout.
     
    54:26
    Anže Kopitar vyřešil situaci ve středním pásmu nejlépe, jak ji vyřešit mohl. Nahodil co nejdále od své branky a nechal poslat na led čerstvé síly.
     
    53:52
    Laich už se chystal ke střele z pravé strany, ale na zádech měl pověšené dva bránící hráče Los Angeles. Washingtonu ubývá rychle čas a Capitals to dobře vědí.
     
    53:24
    Mike Green a jeho střele, Jonathan Quick raději přidržel puk v lapačce. Už za několik okamžiků ale bude padat puk na led po jeho levé ruce.
     
    52:59
    Až později měl gólman Washingtonu problémy, musel do rozkleku, aby zachytil původní střelu od modré čáry i následnou dorážku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 30. King (Toffoli, Carter), 41. Lewis (Gáborík, Kopitar), 48. Stoll (Brown, Williams) – 43. Ovečkin (Kuzněcov)


    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, McBain, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford
    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Oleksy – Ovečkin, Backstrom, Johansson – Brouwer, Kuzněcov, Chimera – Ward, Fehr, Laich – Beagle, Wilson, Volpatti

    Rozhodčí: Pochmara, St. Laurent – Cameron, Cvik

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri