Boston – Tampa 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – Dallas 3:5 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Detroit – Columbus 1:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:2 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Colorado – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Los Angeles 0:4 (kon.)
Arizona – Chicago 1:2 (kon.) | San Jose – Nashville 2:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:5 (1:3, 0:0, 2:2)
Dallas Stars
Pátek 13.03.2015, 00:05 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Michal Jordán (CAR) 0+1, čas na ledě: 18:29, 0 střel
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+1, čas na ledě: 15:12, 2 střely

    Aleš Hemský (DAL) 0+0, čas na ledě: 13:12, 1 střela (02:44:12)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Victor Rask (CAR) 1+2
    2. Alex Goligoski (DAL) 1+1
    3. Brett Bellemore (CAR) 1+1
     
    Strhující utkání je u konce. Prakticky až do 52. minuty bylo na ledové ploše pouze mužstvo Dallasu, které si vypracovali tříbrankový náskok. Poté se však začaly dít věc, Carolina zabrala a dvěma přesnými zásahy se dostala do těsné blízkosti. Návrat ale nedokonala, neboť Stars zpečetili své vítězství v poměru 5:3 gólem do prázdné branky. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 18:31
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Dallas drží kotouč v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky. O vítězi utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto.
    Patrick EAVES - 3:5
     
    58:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec svůj fenomenální návrat do konce nedotáhli. PATRICK EAVES zachytil kotouč, který posléze poslal přes celou délku hřiště do odkryté branky. Bez asistence.
     
    58:40
    Skinnerovu dělovka Lehtonen opět vytěsnil, načež hosté poslali puk na zakázané uvolnění. Domácí momentálně hrají jako z partesu. Přinese tento výkon vyrovnání?
     
    58:10
    Patrick Eaves zachytil puk ve středním pásmu, odkud ale branku bekhendem netrefil. Hrát tak může opět Carolina.
     
    57:45
    Chudobin zůstává na střídačce, domácí hrají v šesti!
     
    57:45
    Mírný oddech pro oba celky. Po zakázaném uvolněné Dallasu se bude vhazovat po Lehtonenově levé ruce. Lodivod Caroliny si bere oddechový čas. Co svým svěřencům naordinuje?
     
    57:15
    Eric Staal dorážel zcela sám před Lehtonenem, který ale odolal. Diváci bouří a ženou své miláčky za vyrovnáním. Carolina neskutečným způsobem ožila.
     
    56:40
    Dallas stále drží ten nejtěsnější možný náskok. Sjomin se tlačil k levé tyči, kde ale operovala defenziva texaského celku.
     
    56:09
    Stalo se tak velmi záhy. Skinner vjel podél levého mantinelu do útočného pásma, kde se pokusil ostře vypálit. Lehtonen jeho dělovku ale obratně vytěsnil.
     
    55:42
    Carolina stále napadá, ovšem zatím se jí nedaří dostat ke střele. Je však téměř jisté, že Dallas čekají horké chvilky.
    Andrej NESTRAŠIL - 3:4
     
    54:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    To je drama! BRETT BELLEMORE vypálil od modré čáry, načež se touš se štěstím propracoval až za Lehtonenova záda. Asistence: Victor Rask.
     
    54:42
    Další komerční přestávka. Do konce zápasu již příliš mnoho času nezbývá. Podaří se domácímu celku ještě zdramatizovat utkání? Terryho zásah k tomu položil ideální základ.
    Chris TERRY - 2:4
     
    53:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí přece jenom ještě vykřesali naději. Rask nahodil puk na branku, před níž operoval také Andrej Nestrašil. CHRIS TERRY poté dobruslil a pohotovou dorážkou rozvlnil síť za Lehtonenem. Asistence: Andrej Nestrašil, Victor Rask.
     
    52:26
    Po delší době se domácí dostali kupředu, kde ale žádné vážnější nebezpečí soupeři nepřivodili. Dallas nadále směl směřuje za bodovým ziskem.
    Cody EAKIN - 1:4
     
    51:38
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté zcela zaslouženě navyšují své vedení. CODY EAKIN si počíhal na nahození od modré čáry, které následně chytrou tečí usměrnil za Chudobinova záda. Asistence: Alex Goligoski, Jamie Benn.
     
    51:10
    Další pokus měl na svědomí Jamie Benn, ovšem ani on na rozchytaného Chudobina nevyzrál. Carolina se nedokázala osvobodit.
     
    50:38
    Dallas kombinuje v útočném pásmu, nakonec se do zajímavé pozice dostal McKenzie. Z těsné blízkosti však pozorného Chudobina nepřekonal.
     
    49:25
    Hemský se málem proháčkoval do zakončení, které na poslední chvíli zblokoval domácí zadák. Carolina se poté opět pouze zbavila puku.
     
    48:33
    Jokipakka nahodil od modré čáry touš do závaru před branku, kde se ale naneštěstí pro Stars nejlépe zorientovali domácí hokejisté, kteří puk vyvezli do bezpečí.
     
    47:54
    Po delší době si Lehtonen sáhl na kotouč. Lehká rána od pravého mantinelu jej nepřekvapila, načež hostující strážce přerušil hru.
     
    47:16
    Carolina nadále marně dobývá území Dallasu, který má v dnešním duelu jednoznačnou převahu. Patrný je tento fakt na střeleckých pokusech, kterého pro hosty vyznívají v poměru 28 ku 11.
     
    46:15
    Kotouč se ocitl mimo hrací plochu. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat ve středním pásmu. Utkání se zatím nadále vyvíjí jednoznačně ve prospěch Stars.
     
    45:34
    Znovu jsou hosté v útočném pásmu. Oleksiakova dělovka od modré čáry ale branku netrefila, načež domácí znovu poslali puk daleko od své svatyně. Dallas stále hraje velice chytře.
     
    44:48
    Seguin získal puk u mantinelu, odkud se chtěl vymotat. Obrana Caroliny si však vědoma kvalit hostujícího forvarda zasáhla včas a posunula puk do středního pásma.
     
    44:07
    Dallas velmi aktině napadá. Nic nenasvědčuje tomu, že by mělo v utkání dojít k obratu skóre. Hokej je však nevyzpytatelný, proto se nechme překvapit.
     
    43:11
    Opět letí puk až k Lehtonenovi. Toto oslabení domácí družina přečká bez úhony. Stále však na svého soka ztrácí dva přesné zásahy.
     
    42:37
    Až nyní se Dallas dostal ke střeleckému pokusu. Spezzova rána z poměrně velkého úhlu ale sebejistému Chudobinovi příliš starostí nepřidělala.
     
    41:58
    Ani hosté se ale nehrají v početní výhodě příliš dobře, Carolina již dvakrát vyhodila. Domácí velmi dobře střeží obrannou modrou čáru.
     
    41:19
    Bude se vylučovat. Rasmus Rissanen (CAR) dostává dvě minuty za podražení. Dallas si tak zahraje první přesilovou hru.
     
    40:32
    Lehtonen musel eliminovat nepříliš ostrou ránu od pravého mantinelu. Poradil si však na výbornou a poté přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi druhá třetina, která branku nepřinesla. Dallas si však stále udržoval výraznou převahu, která ale ztroskotávala především na vynikajícím Chudobinovi. Domácí brankář tak stále drží svůj tým nad vodovou. Jaké bude mít duel rozuzlení? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 11:24
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Zakázané uvolnění v podání Dallasu. Vhazovat se bude po Lehtonenově levé ruce. To vše v samotném závěru druhé třetiny.
     
    38:40
    Texaská družina je stále v útočném pásmu, Carolině se v dnešním duelu vůbec nic nedaří.
     
    37:51
    Goligoski zkusil své štěstí z poměrně velkého úhlu, s čímž ale neuspěl, a tak se Carolina alespoň na malou chvíli osvobodila.
     
    37:03
    Lindhölm dostal pas od Skinnera, načež se řítil zcela sám na Lehtonena. Brankář Dallasu se ale nenechal ošálit a bez větších obtíží pokus mířící k pravé tyči zlikvidoval.
     
    36:36
    Lindhölm byl chycen v ofsajdové pasti, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu. To vše ale až po další komerční přestávce. Dallas zatím stále utkání vládne pevnou rukou.
     
    35:38
    Dallas nyní zvýšil svou aktivitu, což dělá Carolině značné potíže. Uvidíme, co přinese závěr druhého dějství.
     
    34:40
    Hemský zkusil svou střelu zápěstím, ovšem Chudobin je nadále bezchybný. Nebýt svého muže v masce, potýkali by se domácí s velkými problémy.
     
    33:48
    Dallas se kupředu nikterak aktivně nežene, hraje skutečně to, co momentálně potřebuje. Carolina se zatím nemůže dostat přes skálopevnou defenzivu Stars.
     
    33:04
    Přesilová hra domácího celku je u konce. Nutno podotknout, že byla ze strany Hurricanes skutečně žalostná.
     
    32:21
    Velice dlouho Dallas šetřil v útočném pásmu čas. Carolina zatím v právě probíhající přesilové hře nevypálila na bránu. Uvidíme, kterak tomu bude nadále.
     
    31:50
    Stále se Carolině prakticky vůbec nic nedaří, Stars se brání v naprostém poklidu. Nyní navíc zavezl kotouč kupředu Jamie Benn.
     
    31:04
    Bude se znovu vylučovat, Hurricanes budou mít další slibnou možnost ke snížení stavu. Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Shawn Horcoff (DAL).
     
    30:26
    Opět měl domácí brankář práci, nyní se činil Aleš Hemský. Vynikající muž v masce stále drží akcie svého mužstva nad vodou. A to i proti Spezzovi, po jehož pokusu následuje komerční přestávka.
     
    29:18
    Nyní se v obrovské možnost ocitl Tyler Seguin. Levý Chudobinův beton byl však proti další brance. Dallas je ale znovu velmi aktivní.
     
    28:28
    Sjomin nahodil do útočného pásma kotouč, který chtěl záhy dobruslit. To se mu však nepodařilo, proto mohl hrát opět Dallas. Jamie Benn obkroužil branku a zakončil z úhlu. Trefil však pouze Chudobinovo rameno.
     
    27:41
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, Carolina se zatím neúspěšně snaží projít střední pásmo. Po ofsajdu Dallasu následuje komerční přestávka.
     
    26:40
    Chudobin musel zasahovat proti pokusu Jamieho Benna, avšak nyní si poradil. Dallas je přesto nadále velmi aktivním mužstvem.
     
    25:43
    Alexandr Sjomin mohl Carolinu přiblížt, avšak zcela sám před Lehtonenem neuspěl. Hostující brankář jeho balfák eliminoval pomocí pravého betonu. Vynikající zákrok.
     
    25:15
    Znovu je puk na hráčské lavici, tentokráte u Dallasu. Buly tak bude vhozeno ve středním pásmu. Ve druhé části zatím sledujeme podstatně opatrnější hru.
     
    24:13
    Dallas je v plném počtu, domácí si prakticky žádnou větší možnost ke skórování nevytořili. Uvidíme, jak se bude duel vyvíjet nadále.
     
    23:35
    Až nyní se domácí dostali ke střele, ovšem Skinnerova rána nebyl nikterak nebezpečná. Na druhé straně musel poté přerušit hru Chudobon, což je voda na mlýn Stars.
     
    22:45
    Carolině se zatím vůbec nedaří, Dallas vyhazuje přes všechny čáry. Družina v červeném tak bude muset zahájit své snažení takříkajíc od píky.
     
    22:13
    Bude se vylučovat. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Jordie Benn (DAL). Jak domácí hokejisté s touto možností naloží?
     
    21:34
    Kotouč končí mimo hrací plochu, konkrétně na domácí střídačce. Znovu se tak bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    20:53
    Eakin zkoušel tečovat nahození od modré čáry, které ale domácí brankář velmi dobře viděl, proto mohl zasáhnout.
     
    20:31
    Domácí se do svého soupeře pustili s vervou, ovšem poté si nerozuměli a poslali puk na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Chudobina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně aktivní podívanou. Do vedení šli zásluhou Raska domácí, ovšem poté se hosté zvedli a třemi přesnými zásahy zvrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Postupně se prosadili McKenzie, Goligoski a Demers. Jak se bude duel nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 4:14
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Jamie Benn byl chycen v ofsajdovém postavení, vhazovat se tak bude ve středním pásmu. První třetina se již zřejmě dohraje v poklidu.
     
    19:26
    Dallas stále operuje v blízkosti domácí branky, závěr třetiny je jednoznačně v režii klubu v bílých dresech.
     
    18:58
    Fiddlerovu ránu od pravého mantinelu Chudobin taktéž bez větších problémů lapil do své rukavice. Texaská ekipa tak znovu bude mít výhodu buly v útočném pásmu.
     
    18:33
    Další rána od modré čáry, kterou musel Chudobin eliminovat. Tentokráte si však Demers na domácího muže v masce nepřišel. Hra je přerušena.
     
    18:22
    Tyler Seguin zachytil mizerné vyhození v podání domácích, načež se Dallas usadil v útočném pásmu. Zde však spíše naháněl touš po rozích. Nakonec puk končí mimo hrací plochu.
     
    17:32
    Carolina se snaží projít přes střední pásmo, které si však Dallas zatím poměrně v poklidu kontroluje. Až nyní se Canes usadili v nebezpečné zóně.
    Jason DEMERS - 1:3
     
    16:25
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují své vedení. JASON DEMERS dostal kotouč na modrou čáru, odkud přesně vymetl pravý horní růžek Chudobinovy svatyně. Nutno však podotknout, že měl domácí brankář značně zhoršený výhled. Bez asistence.
     
    16:09
    Dallas vyhodil kotouč mimo hrací plochu, vhazovat se tak bude bude po Lehtonenově levici. To vše ale až poté, co si Anton Chudobin zaváže svůj pravý beton.
     
    16:05
    Utkání bude pokračovat po další reklamní pauze. Dočkáme se do přestávky ještě přesného zásahu? Odpověď přinesou následující minuty.
     
    15:31
    Carolina vysunula své napadání, což činí Dallasu potíže. Tentokráte hosté znovu přišli o kotouč, který následně poslal na branku Dwyer. Lehtonen ale opět zasáhl.
     
    14:49
    První zakázané uvolnění utkání, a to v podání Dallasu. Vhazovat se tak bude po levé ruce Lehtonena. Hosté se tudíž budou muset mít výrazně na pozoru.
     
    14:09
    Ofenzivu Canes zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, kde ani jedné z družin žádné vážnější nebezpečí nehrozí.
     
    13:19
    Momentálně se bojuje převážně ve středním pásmu, kde ani jedné z družin žádné vážnější nebezpečí nehrozí. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    12:21
    Horcoff hledal Ritchieho, před nímž kotouč uschoval pečlivý Chudobin. Opět se tak bude vhazovat před brankářem Caroliny.
     
    11:23
    Bude se vylučovat, a to na obou stranách. Za podražení putuje na lavici hanby Alex Goligoski (DAL), přičemž je ale současně potrestán také Eric Staal (CAR).
     
    11:23
    Utkání bude pokračovat po komerční přestávce. Zatím sledujeme vynikající podívanou plnou hokejových momentů. Jak se bude klání nadále vyvíjet?
    Alex GOLIGOSKI - 1:2
     
    10:38
    Dallas právě vstřelil branku!
    Utkání nabírá strhující obrátky. Cody Eakin se u pravého mantinelu výtečně zorientoval, načež poslal puk na ALEXE GOLIGOSKIHO. Obránce hostí poté s pomocí odrazu od břevna vsítil svou padesátou trefu v nejslavnější hokejové soutěži na světě. Asistence: Cody Eakin, Patrick Eaves.
     
    10:16
    Horcoff našel zpoza brány velice dobře postaveného Ritchieho, jehož švih ale mezi tři tyče nezamířil. Stále celek v bílém zůstává v útočném pásmu.
     
    09:32
    Demersovo nahození musel Chudobin zneškodnit pomocí pravého betonu, což se mu povedlo ideálně. Dallas však nadále zůstává v nebezpečné zóně.
     
    08:31
    Carolina se znovu dere dopředu, ovšem tentokráte domácí celou situaci překombinovali. Družina z Texasu se tak poměrně v poklidu osvobodila.
    Curtis MCKENZIE - 1:1
     
    07:37
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec poměrně se štěstím vyrovnávají. CURTIS MCKENZIE dostal z pravé strany přihrávku od Shawna Horcoffa, načež se ideálně zorientoval a obratně dopravil puk za Chudobinova záda. Asistence: Shawn Horcoff, Brett Ritchie.
     
    06:20
    Hemský si několikrát narazil se Spezzou, jehož švih od pravého mantinelu vůbec netrefil branku. Hrát tak může opět Carolina, která se ihned vydává kupředu.
     
    05:36
    Chudobin musel znovu zasahovat, tentokráte však neměl s lehkým pokusem žádnou větší práci. Vhazování tak proběhne po jeho pravé ruce.
     
    05:09
    Horcoff se tlačil do zajímavé příležitosti, ovšem nakonec se mu puk svezl po holi a skončil u pozorného Chudobina. Ten následně přerušil hru.
    Victor RASK - 1:0
     
    04:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec poměrně zaslouženě ujímají vedení. VICTOR RASK ovládl vhazování, načež se vydal do předbrankového prostoru, kde doklepl za brankovou čáru nahození od modré čáry. Dallas tak bude muset opět zabrat. Asistence: Brett Bellemore, Michal Jordán.
     
    03:50
    V ofenzivě nyní operuje opět Carolina, kterou zastavuje až zblokovaná rána v podání Faulka. Kus gumové pryže poslal vysoko nad Demers, a tak bude muset být ve střehu znovu Lehtonen.
     
    02:49
    Ritchie se po zajímavém odrazu ocitl sám před Chudobinem, který ale jeho pokus z otočky eliminoval. Hostující forvard byl šancí zřejmě sám mírně zaskočen.
     
    02:15
    Fiddler zamýšlel zavézt puk do útočného pásma po pravé straně, ale byl zastaven. Následná protiofenziva měla jepičí život, neboť byla Carolina chycena v ofsajdu. Buly ve středním pásmu.
     
    01:58
    Domácí o sobě dali důkladně vědět, Lehtonen nakonec musel přerušit hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    01:25
    Zatím se hraje stále bez přerušení, oba celky se spíše oťukávají. Nakonec se pokusil zakončit z levé strany Andrej Nestrašil, leč Lehtonen si počínal bez chybičky.
     
    00:31
    Dallas velice aktivně napadá, což činí Carolině poměrně velké potíže. Zatím se však družina v červených dresech brání bez větších problémů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Chudobin (Ward) – Faulk, Hainsey, Murphy, Rissanen, Bellemore, Jordán – Sjomin, J. Staal, E. Staal – Lindhölm, Nash, Skinner – Nestrašil, Rask, Terry – Dwyer, McClement, Gerbe

    Dallas Stars: Lehtonen (Enroth) – Demers, Goligoski, Nemeth, Jordie Benn, Jokipakka, Oleksiak – Eaves, Seguin, Jamie Benn – Hemský, Spezza, Roussel – Ritchie, Horcoff, McKenzie – Sceviour, Fiddler, Garbutt

    Rozhodčí: Lemelin, McCauley – Murchinson, Nowak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa

    Michal Jordán (CAR)
    Andrej Nestrašil (CAR)

    Aleš Hemský (DAL)
     
    Pohled do statistik

    Carolina již prakticky ztratila naději na postup do vyřazovacích bojů, neboť se nachází na předposlední příčce tabulky Východní konference. Na svém kontě má pouhých 58 bodů. V posledním ligovém duelu neuspěla proti Columbusu, kterému podlehla 3:4 po samostatných nájezdech.

    Dallas taktéž nemá zrovna růžovou pozici, okupuje dvanácté místo Západní konference. To vše se ziskem 70 bodů. Na osmý Winnipeg pak ztrácí bodů 8. V předchozím klání zdolal texaský celek Philadelphii těsně 2:1.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nejslavnější hokejová soutěž na světě má na programu své další pokračování. V jeho rámci změří síly celky Carolina Hurricanes a Dallas Stars. Úvodní buly bude ve středovém kruhu PNC Areny, tedy domovském stánku Hurikánů, vhozeno v 00:05 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 5. Rask (Bellemore, Jordán), 54. Terry (Nestrašil, Rask), 55. Nestrašil – 8. McKenzie (Horcoff, Ritchie), 11. Goligoski (Eakin, Eaves), 17. Demers, 52. Eakin (Goligoski, Benn), 59. Eaves


    Carolina Hurricanes: Chudobin (Ward) – Faulk, Hainsey, Murphy, Rissanen, Bellemore, Jordán – Sjomin, J. Staal, E. Staal – Lindhölm, Nash, Skinner – Nestrašil, Rask, Terry – Dwyer, McClement, Gerbe
    Dallas Stars: Lehtonen (Enroth) – Demers, Goligoski, Nemeth, Jordie Benn, Jokipakka, Oleksiak – Eaves, Seguin, Jamie Benn – Hemský, Spezza, Roussel – Ritchie, Horcoff, McKenzie – Sceviour, Fiddler, Eakin

    Rozhodčí: Lemelin, McCauley – Murchinson, Nowak
    bahis siteleri