Podbrezová – Senica 2:1 (kon.) | Košice – Myjava 2:0 (kon.) | Ružomberok – B. Bystrica 1:1 (kon.)
Trnava – Žilina 1:0 (kon.)
konec
MFK Košice
2:0 (2:0)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 14.03.2015, 14:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Duel je na konci. Košičania v ňom mali jasne navrch a napokon vyhrali pohodlne 2:0. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok dňa. (16:17:24)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V nadstavenom čase vidíme aktivitu hostí, ale tým sa v útoku vôbec nedarí a v podstate sa už iba čaká na koniec zápasu.
     
    90
    Myjavčania napokon pri šestnástke vybojovali štandardku. Tú rozohrali nakrátko, ale zakončenie po nej neprišlo. Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby a domáci tím sa musel presunúť na obrannú polovicu. Hostia to v samom závere ešte obetavo skúšajú a radi by sa postarali aspoň o čestný gól, ale zatiaľ sa im vôbec nedarí.
     
    89
    Košičania majú zápas plne pod kontrolou a stále sa držia na útočnej polovici. Hostia sú bezradní, z Košíc dnes body neodvezú.
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Ján Novák, prichádza Boris Gáll.
     
    87
    Po faule domáceho tímu vybojovali hostia priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov spred bránky. Myjavčanom ale odkop nevyšiel, pretože lopta skončila priamo v rukaviciach Stijakoviča.
     
    86
    Hostia už nemajú čo stratiť a pokúšajú sa dostať do zakončenia. S rozohrávkou im pomáhal aj Solnička, ktorý sa vysunul do svojej šestnástky a sleduje, čo jeho spoluhráči v útoku vymyslia.
     
    85
    Na opačnej strane sme ale z ničoho nič videli skvelú šancu hostí! V podstate iba nakopnutá lopta nebezpečne poskakovala pred Sijakovičoma jeden z Myjavčanov sa dokonca aj natlačil do zakončenia, no košický gólman a jeho obrana s poradili.
     
    84
    Košičania ešte ostali v útoku. Priamo spred bránky sa domáci tím snažil zakončovať, no hostia loptu zrazili na rohový kop, ktorý následne úspešný nebol.
     
    83
    Košičania si so súperom robia čo chcú. Domáci tím teraz poslal dlhú prihrávku na pravú stranu, za ktorou špritnoval Korijkov, no napokon proti nemu riskantne, ale obetavo vybehol Solnička a loptu mu odkopol.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 1520 divákov.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Nermin Haskič, prichádza František Pavúk.
     
    81
    V útoku to veľmi dobre urobil domáci Pačinda. Košický hráč oklamal obrancu, ktorého si v šestnástke zasekol a prudko pálil, no jeho strelu po zemi chytil pozorný Solnička do rukavíc.
     
    80
    Po rohovom kope síce hostia loptu zrazili, no iba za hranicu šestnástky, odkiaľ následne prišla prudká strela jedného z Košičanov. Aj tá sa ale ešte pri lete poodrážala a Solnička napokon so zákrokom problém nemal.
     
    79
    Košičania sa stále držia pri lopte a vybojovali ďalší rohový kop. Domáci tím je aj naďalej aktívny a súperovi nedáva takmer žiaden priestor na kontaktný gól.
     
    78
    V útoku to však teraz nevyšlo ani domácemu tímu a hra sa na moment upokojila. DO konca riadnej hracej doby ostáva ešte približne 12 minút.
     
    77
    Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, ale do ďalšieho zakončenia sa nedostali. Naopak, loptu si prevzali Košičania a Spartak sa musí stiahnuť do defenzívy.
     
    76
    Obrovská šanca na kontaktný gól hostí! Na kopačke ju mal zrejme Pekár, ktorý zakončoval z ľavej strany, ale domáci tím v poslednej chvíli zakročil a loptu zrazil na roh.
     
    75
    Hosťujúci futbalisti sa po dlhej dobe konečne presunuli na útočnú polovicu. Tam to centrom z ľavej strany skúsil Pekár, ale Košičania jeho pokus zrazili a do zakončenia nikoho nepustili.
     
    74
    Košičania v útoku vybojovali faul, po ktorom loptu zahrávali z viac ako 20 metrov. Chopil sa toho Šinglár, no jeho pokus o center skončil iba na pozornej obrane Spartaka.
     
    73
    Hosťujúci tréner už využil všetky striedania, ale jeho zverencom sa stále nedarí dostať spod obrovského tlaku domáceho tímu. Diváci sledujú v podstate iba hru na Solničkovu bránku.
     
    72
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Švec, prichádza Michal Peňaška.
     
    71
    Ďalšia obrovská šanca Košíc. Tentokrát musel gólman Solnička úplne opustiť svoju bránku a rozohrávať pred domácimi futbalistami, ktorí sa pohodlne usadili v útoku a robili si tam čo chceli.
     
    70
    Po rohovom kope sme opäť videli nebezpečnú situáciu pred Solničkovou bránkou. Hosťujúci gólman ale teraz po centri z ľavej strany nezasahoval, pretože Košičania svoju prudkú strelu sami jeden od druhého zrazili iba mimo bránky.
     
    69
    Ďalšia obrovská príležitosť domácich Košíc! Východniari sa k lopte dostali vo vlastnej šestnástke a z jej pravej strany priišla okamžite prihrávka na opačnú polovicu, odkiaľ ale prudkú strelu smerujúcu do siete hostia v poslednej chvíli bravúrne zrazili na rohový kop.
     
    68
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici a zápas majú plne pod kontrolou. Prítomní diváci sledujú v ostatných minútach iba hru na jednu bránku.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Štefan Pekár (Spartak Myjava).
     
    67
    Odkop od rohovej zástavky ale domácim futbalistom nevyšiel. Loptu rozohrali po zemi k bližšej žrdi, s čím si Myjavčania poradili.
     
    66
    Košičania svoju obrovskú aktivitu na útočnej polovici pretavili do zisku rohového kopu.
     
    65
    Opäť obrovská šanca Košíc, ktoré sú jasne na koni! Postaral as o ňu zrejme Huk, no lopta z pravej strany šestnástky skončila iba na bočnej sieti Solničkovej svätyne.
     
    64
    Košičania sa opäť ocitli v obrovskej príležitosti! Domáci tím najskôr loptu napálil iba do súperovho obrancu a spoza šestnástky následne Košičania prestrelili.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Milan Dimun, prichádza Ľubomír Korijkov.
     
    62
    Košičania opäť zahodili obrovskú príležitosť. Na ľavej strane dostal kolmicu Dordevič, no jeho strela bola zrazená a vo vápne nik nedokázal presne vystreliť. Myjava sa bráni veľmi dobre.
     
    61
    Hosťom to však v útoku ani teraz nevyšlo a po rozohrávke brankára Stijakoviča sa na ofenzívnu polovicu nahrnuli domáci. Ani tí však úspešní neboli, pretože ich zastavil ofsajd.
     
    60
    Hodina hry je už za nami a Košičania stále vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. Myjavčanom sa ale snaha stále uprieť nedá a čoraz viac sa dostávajú do zakončení, no bez úspechu.
     
    59
    Košičania ale napokon svoju obrovskú príležitosť nedokázali zúžitkovať. Po strele z približne 17 metrov letela prudká lopta iba tesne vedľa bránky a Solnička zasahovať nemusel.
     
    58
    Domáci tím sa rýchlo presunul do útoku a vybojoval si faul tesne za hranicou šestnástky! Domáci tím bude zahrávať veľmi nebezpečnú štandardku.
     
    57
    Po rohovom kope ale žiadne nebezpečenstvo neprišlo. Myjava síce loptu rozohrala pred Stijakoviča, no tam si na ňu vyskočili iba Košičania a zakončenie napokon neprišlo.
     
    56
    Myjavčania sa presunuli do útoku a vybojovali tam rohový kop. Hostia majú konečne zaujímavejšiu šancu na svoj prvý gól v zápase.
     
    55
    V Košiciach sledujeme zatiaľ atraktívne stretnutie, v ktorom majú herne navrch Košičania. Musíme ale uznať, že v druhej polovici duelu sú aktívnejší hostia, no ich strelecké pokusy im nevychádzajú.
     
    54
    Domáci tím napokon využil otvorenú defenzívu hostí a dostal sa do protiútoku! Ten potiahol Haskič a na konci akcie kolmicou našiel Nováka, no ten osamotený pred bránkou mieril iba vedľa.
     
    53
    Po predchádzajúcej situácii získali Myjavčania rohový kop. Po rozohrávke od zástavky sa loptu vo vápne pokúsilo zasiahnuť hneď niekoľko hráčov, ale napokon boli úspešnejší Košičania, ktorí ju odvrátili.
     
    52
    Myjavskí hráči sa presunuli do útoku a dostali sa do perfektnej príležitosti! V bránkovisku bol pri lopte osamotený zrejme Častulín, ale v rýchlosti loptu napálil iba do Stijakoviča.
     
    51
    Na trávniku sa v tejto chvíli nič nemení. Hosťujúci futbalisti predvádzajú veľkú snahu, no bez úspešného zakončenia. Videli sme center od ľavej žrde, no našiel iba domáci obranu.
     
    50
    Hostí najskôr pri pokuse o obsadenie útočnej polovice zastavil útočný faul a následne dlhý odkop vpredu nezachytil Kuzma. Košičania sa dobre bránia.
     
    49
    Hra sa presunula do stredu trávnika. Tam sa síce snažia domáci aj hosťujúci hráči, no nevidíme žiadnu zaujímavú situáciu a lopta sa iba presúva z kopačky na kopačku.
     
    48
    Hosťom sa snaha uprieť nedá, ale dnes to budú mať v Košiciach už iba veľmi náročné. Myjavčania sa síce presunuli do útoku, no nedokázali tam presne vystreliť.
     
    47
    Po úvodnej rozohrávke domáceho tímu sa do útoku dostali hostia. Myjavčania to skúšali aj pred šestnástkou, ale tam bol Daniel odzbrojený.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili hostia s dvomi zmenami. Z ihriska odišli Luboš Kolár a Denis Duga, ich miesta nahradia Radoslav Ciprys a Frederik Bílovský.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Spokojnejší sú s ním jednoznačne domáci futbalisti, ktorí si vypracovali množstvo streleckých pozícií, pričom dve z nich aj pretavili do gólu. Hostia sa síce pokúsili o odpoveď, ale zatiaľ sa im Stijakoviča výraznejšie ohroziť nepodarilo.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hosťujúci futbalisti sa presunuli na útočnú polovicu a pokúšajú sa ešte niečo vymyslieť. Myjavčanom už neostáva veľa času, pretože náhradný rozhodca sa podľa všetkého nadstavovať nechystá.
     
    44
    Po rohovom kope smerovala lopta na vzdialenejšiu žrď, ale prihrávka bola iba veľmi vysoká. Solnička zasahovať nemusel a bude rozohrávať od svojej bránky.
     
    43
    Domáci tím opäť zahodil obrovskú príležitosť. Aktívnejší Košičania teraz vysunuli Haskiča, ktorý ostal v šestnástke pred Solničkom úplne osamotený. Rozhodol sa pre prudkú strelu, ktorú myjavský gólman zrazil na roh.
     
    42
    Na trávniku sa stále nič nemení. Snaha sa síce hosťom uprieť nedá, ale k streleckým pokusom zatiaľ nevedie. Na koni sú domáci futbalisti.
     
    41
    Domáci tím sa ale bráni bez akýchkoľvek problémov a loptu do svojej šestnástky vôbec nepúšťa. Snaha sa Myjavčanom uprieť nedá, no zastavil ich iba vlastný útočný faul.
     
    40
    Pred nami je posledná päťminútovka tohto polčasu a fanúšikovia sa rozhodne nemajú na čo sťažovať. Hostia sa už presunuli na útočnú polovicu, odkiaľ sa pokúsia dostať loptu za Stijakoviča, čím by zvýšili svoje šance na bodový zisk.
     
    39
    Loptu od rohovej zástavky rozohral Pekár a poslal ju priamo do šestnástky pred Stijakoviča. Odtiaľ síce chceli hostia páliť, ale zakončujúci hráč sa v neľahkej pozícii nešťastne pošmykol a skončil na zemi. To otvorilo Košičanom priestor na rýchly brejk v trojici, no Myjavčania sa skvele vrátili a strelu nepripustili.
     
    38
    Myjavčania napokon na útočnej polovici výrazne zapracovali a loptu tam dokázali udržať. Po svojej aktivite dokonca vybojovali rohový kop-
     
    37
    Košičania podržali loptu na svojej útočnej polovici a vyslúžili si potlesk od divákov. Následne sa ale do útoku chceli dostať aj hostia, no Danielovi lopta pri postrannej čiare nešťastne ušla.
     
    36
    Hostia chceli podniknúť rýchly protiútok a strelecky ohroziť Solničku, ale nevyšlo im to a dopustili sa iba útočného faulu, po ktorom loptu stratili.
     
    35
    Hostia majú v defenzíve stále veľké problémy. Tentokrát sa k strele opäť dostal Novák, ale bol tiesnený, takže po zemi to napálil iba do stredu bránky, kam sa dobbre postavil Solnička a ten loptu pohodlne chytil.
     
    34
    Po rohovom kope letela lopta na hranicu šestnástky, kde bol trestuhodne úplne osamotený Novák. Košický útočník ihneď zakončoval aj bez prípravy, no iba tesne minul priestor bránky.
     
    33
    Košičania sa predsa len presunuli do útoku, ale hosťujúca obrana im úspešné zakončenie nedovolila. Myjavčania zrazili loptu na rohový kop pre východniarov.
     
    32
    Hostia z vlastnej polovice rozohrali a dostali sa do útoku. Tam ale zakončenie neprišlo, pretože sa dopustili iba útočného faulu.
     
    31
    Domáci tím sa chcel takisto dostať do útoku, ale nevyšlo mu to. Postaral sa o to Častulín, ktorý skvelým obranným zákrokom zastavil loptu smerujúcu na Pačindu.
     
    30
    Hostia sa v strede ihriska skonsolidovali a súpera už do útoku nepúšťajú. Myjavčania zápas ešte vzdávať nemôžu, pred nami je hodina hry, ktorá môže priebežný výsledok zásadne zmeniť.
     
    29
    Hosťom sa táto situácia rozhodne nepáči a radi by ju rýchlo zmenili. V útoku sa na pravej strane chcel k strele dostať Duga, ale loptu napokon pri súboji s obrancom stratil.
     
    28
    Košice dali gól!

    Domáci tím zvyšuje svoje vedenie! Košičania sa opäť presunuli do útoku, kde síce ešte hostia v šestnástke prvú strelu zrazili, ale nanešťastie pre nich iba na kopačku MILANA DIMUNA, ktorý do odkrytej siete prudko zakončil.
     
    27
    Hostia to skúšali od pravej postrannej čiary, ale ich pokusy úspešné neboli. Domáci tím si priestor pred Stijakovičom ustrážil a loptu do nebezpečného priestoru nepustil.
     
    26
    Hostia sa stále snažia a pokúšajú sa udržať na útočnej polovici. To sa im aj darí, ale zatiaľ v ich podaní vidíme iba sériu prihrávok, ktoré k strele nevedú. Myjavčania sú však stále aktívni a ostávajú v útoku.
     
    25
    Ofsajd sme teraz videli aj na opačnej strane. Tam za vysoko vykopnutou loptou šprintoval Novák, no hosťujúca defenzíva ho vystavila pasti, do ktorej sa chytil.
     
    24
    Loptu po faule rozohral Pekár a Myjava sa dostala do veľmi zaujímavej pozície! Priamo pred bránkou zakončoval úplne osamotený hosťujúci hráč, ale bol v ofsajde, takže jeho snaha bola zbytočná.
     
    23
    Myjavčanom síce protiútok nevyšiel. ale na útočnú polovicu sa aj napriek tomu dostali. Hostia vybojovali po faule štandardku tesne spoza stredovej čiary.
     
    22
    Domáci tím zahrával roh k bližšej žrdi, ale úmysel mu nevyšiel. Veľmi pozorná myjavská defenzíva teraz loptu správne odkopla a pokúsi sa dostať aj do prečíslenia na opačnej strane.
     
    21
    Obrovská šanca Košičanov! Domáci tím to opäť urobil dobre a z pravej strany sa z ničoho nič vyrútil Novák. Ten smeroval na Solničku úplne sám, ale hosťujúci brankár v poslednej chvíli vynikajúco zakročil a loptu zrazil na rohový kop.
     
    20
    Hra sa rýchlo presúva zo strany na stranu a diváci sa určite nemôžu sťažovať. Do útoku sa teraz dostali Košičania, ktorí to skúsili aj strelou spoza šestnástky, ale tá bola veľmi dobre zrazená.
     
    19
    Hostia sa takisto presunuli do útoku. S loptou to tam skúšal Daniel, ktorý chcel nájsť niektorého zo svojich spoluhráčov, ale napokon mu to nevyšlo, pretože zasiahla košická defenzíva.
     
    18
    Košičania sa opäť presunuli do útoku a opäť z toho bola gólová situácia. Vo vápne sa s loptou na kopačke ocitol Novák a vystrelil, pričom Solnička na jeho pokus už nestihol zareagovať. Našťastie pre Myjavu ale letela lopta pár centimetrov od pravej žrde-
     
    17
    Do útoku sa presunuli aj hosťujúci futbalisti. Po dlhej dobe dostal loptu do Vápna Pekár, ktorý tam hľadal Kuzmu, ale jeho center bol príliš vysoký a nik z Myjavčanov napokon nestihol zareagovať.
     
    15
    Košičania sa napokon dostali do veľmi nebezpečnej pozície, ktorá sa pokojne mohla skončiť gólom! Hostia v šestnástke nedostatočne pokryli priestor, k lopte sa na pravej strane pri žrdi dostal Dordevič, ale zbytočne zaváhal a keď sa rozhodol oblúčikom zakončiť, Solnička bol už pripravený a jeho pokus zmaril.
     
    14
    Košičania si tesne za stredovou čiarou na svojej polovici opäť prevzali loptu a presunuli sa do útoku. Tam skončil na zemi Haskič a domáci tím bude mať k dispozícii štandardku.
     
    13
    Hosťujúci futbalisti sa síce snažia, ale smerom dopredu im to dnes vôbec nevychádza. Myjavčania loptu dostanú iba cez stredový kruh a ďalej ich košická obrana zatiaľ nepustí.
     
    12
    Teraz sme videli priam neuveriteľnú situáciu. Košičania sa v trojici rútili na Solničku, ktorý ale situáciu vyriešil viac než bravúrne. Po Pačindovej prihrávke priamo do vápna sa Haskič a Novák nevedeli zhodnúť, kto do odkrytej siete zakončí, a tak Nováka Solnička vytlačil až do pozície, odkiaľ nedokázal zakončiť.
     
    11
    Východniari vo vlastnej šestnástke získali loptu a vysokým odkopom ju poslali až na opačnú polovicu. Tam ale žiadne nebezpečenstvo neprišlo a Solnička môže s pokojom rozohrávať.
     
    10
    Hosťujúci Myjavčania sa rýchlo presunuli na opačnú polovicu. Tam sa síce natlačili do šestnástky, ale boli dobre odzbrojení a zakončenie ani neprišlo.
     
    9
    Košice dali gól!

    Košičania sa usadili na útočnej polovici a ujímajú sa vedenia! Po dobrej prihrávke Pačindu sa k lopte vo vnútri šestnástky dostal TOMÁŠ HUK, spracoval si ju a nekompromisne vystrelil. Brankár Solnička nestihol na tento pokus zareagovať.
     
    7
    Vzápätí sme videli rýchly protiútok domácich futbalistov. Ten potiahol Pačinda a z ľavej strany aj centroval pred bránku, kde mal Solnička čo robiť, aby loptu v páde pred dobiedzajúcimi Košičanmi vytlačil.
     
    6
    Hostia sa napokon dostali aj do zakončenia a Stijakovič si musel prvýkrát siahnuť na loptu! Stalo sa tak po tom, čo z ľavej strany zakončoval zrejme Duga, no jeho prudkú loptu domáci gólman vyboxoval.
     
    5
    Hosťujúci Myjavčania sú stále aktívnejší a držia sa na útočnej polovici. Hostia by radi aj zakončili, ale domáci tím ich zatiaľ zo streleckých pozícií vytláča.
     
    4
    Hostia loptu rozohrali až pred bránku košického Stijakoviča, ale ten napokon zasahovať nemusel. Prihrávka do bránkoviska bola príliš vysoká a nik na ňu nestihol zareagovať.
     
    3
    Hostia s prehľadom rozohrali loptu na svoju útočnú akciu a takmer sa dostali aj do zakončenia. Z pravej strany to tam centrom skúšal Daniel, ale našiel iba hráča súpera. Košičania loptu zrazili na autové vhadzovanie.
     
    2
    Domáci tím loptu pred svojho brankára ani nepustil a Košičania sa presunuli do útoku. Tam sa po ľavej strane tlačil do zakončenia Dordevič, ale loptu pred čiarou neudržal a dostal ju iba do autovej pozície.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom hosťujúcich hráčov. Myjavčania sa ihneď presunuli na útočnú polovicu, ale domáci tím im tam loptu zrazil iba za postrannú čiaru a autové vhadzovanie bude zahrávať Častulín.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Hráči oboch celkov sú už na trávniku a zápas sa o malý moment začne. Domáci futbalisti nastúpia v žlto-modrých dresoch, hostia v čierno-bielej kombinácii.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -3
    Na košickom štadióne je aj skupinka myjavských priaznivcov. Približne 20 fanúšikov Spartaku meralo viac ako 380 km dlhú cestu, aby tu podporili svoj klub a už o sebe dávajú vedieť hlasnými pokrikmi.
     
    -30
    V Košiciach je dnes poriadne nepríjemné počasie a teplomer aktuálne ukazuje iba 6°C. Hráči oboch celkov sú ešte na trávniku a rozcvičujú sa. Čaká ich náročné stretnutie, pretože obe strany by si radi napravili chuť po prehrách z minulého kola.
     
    -43
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Huk, Dimun – Pačinda, Šinglár, Kavka, Djordjevič – Novák, Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Diaby, Pavúk, Korijkov, Gáll, Tóth, Hirjak.

    Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček, Pekár, Kuzma – Kolár, Častulín, Duga, Marček – Daniel, Švec.
    Náhradníci: Urminský – Jastráb, Kastelovič, Ciprys, Bílovský, Peňaška, Janco.

    Rozhodca: Prešinský – Sluk, Poláček.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. V metropole východu nás dnes v rámci 22. kola čaká súboj medzi Košicami a Myjavou, ktorého začiatok je naplánovaný na 14.30. Z duelu vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu s videami gólových situácií určite neunikne nič podstatné.

    MFK Košice sa po dvoch odohraných zápasoch v Brezne a Senici vráti domov, do Košíc. Pre MFK to bude vôbec prvé domáce stretnutie v jarnej časti aktuálneho ročníka Fortuna ligy. Po remíze s Podbrezovou (1:1) a prehre so Senicou (1:3) by zverenci trénera Mareka Fabuľu radi uchmatli konečne 3 body. Košičanom patrí so ziskom 23 bodov za 6 výhier, 5 remíz a 10 prehier priebežná 8. priečka, pričom na siedmu Dunajskú Stredu strácajú dva body. Naopak, pred deviatou Podbrezovou a desiatym Ružomberkom majú domáci jednobodový náskok. Žlto-modrí by rozhodne radi vylepšili aj nepriaznivé skóre 26:35.

    Spartak Myjava je na tom o čosi lepšie. Kopaničiarom patrí so ziskom 29 bodov 6. miesto, ktoré si vybojovali za 9 víťazstiev, 2 remízy a 10 prehier. Aj Myjava má ale nepriaznivé skóre, 24:29. Spartak odchádza do metropoly východu s cieľom ukončiť sériu prehier, veď v jarnej časti ešte nebodoval. Po výsledkoch 1:5 a 1:2 podľahol Trnave a Ružomberku. Pre hostí ide o druhé stretnutie na trávniku súpera po zimnej prestávke.

    Vzájomné zápasy:
    V aktuálnom ročníku Fortuna Ligy odohrali oba tímy jeden vzájomný zápas. V tom ťahala za kratší koniec Myjava, ktorá po dvoch góloch Nermina Haskiča podľahla Košiciam v domácom prostredí 0:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 9. Huk, 28. Dimun

    Karty:   67. Pekár (MYJ)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Huk, Dimun (63. Korijkov) – Pačinda, Šinglár, Kavka, Djordjevič – Novák (88. Gáll), Haskič (82. Pavúk).
    Náhradníci: Ružinský – Diaby, Pavúk, Korijkov, Gáll, Tóth, Hirjak.

    TJ Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček, Pekár, Kuzma – Kolár (46. Ciprys), Častulín, Duga (46. Bílovský), Marček – Daniel, Švec (72. Peňaška).
    Náhradníci: Urminský – Jastráb, Kastelovič, Ciprys, Bílovský, Peňaška, Janco.

    Rozhodčí: Prešinský – Sluk, Poláček

    Diváci: 1520
    bahis siteleri