Podbrezová – Senica 2:1 (kon.) | Košice – Myjava 2:0 (kon.) | Ružomberok – B. Bystrica 1:1 (kon.)
Trnava – Žilina 1:0 (kon.)
konec
MFK Košice
2:0 (2:0)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 14.03.2015, 14:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Ján Novák, prichádza Boris Gáll.
     
    85
    Na opačnej strane sme ale z ničoho nič videli skvelú šancu hostí! V podstate iba nakopnutá lopta nebezpečne poskakovala pred Sijakovičoma jeden z Myjavčanov sa dokonca aj natlačil do zakončenia, no košický gólman a jeho obrana s poradili.
     
    83
    Košičania si so súperom robia čo chcú. Domáci tím teraz poslal dlhú prihrávku na pravú stranu, za ktorou špritnoval Korijkov, no napokon proti nemu riskantne, ale obetavo vybehol Solnička a loptu mu odkopol.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Nermin Haskič, prichádza František Pavúk.
     
    81
    V útoku to veľmi dobre urobil domáci Pačinda. Košický hráč oklamal obrancu, ktorého si v šestnástke zasekol a prudko pálil, no jeho strelu po zemi chytil pozorný Solnička do rukavíc.
     
    76
    Obrovská šanca na kontaktný gól hostí! Na kopačke ju mal zrejme Pekár, ktorý zakončoval z ľavej strany, ale domáci tím v poslednej chvíli zakročil a loptu zrazil na roh.
     
    72
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Švec, prichádza Michal Peňaška.
     
    71
    Ďalšia obrovská šanca Košíc. Tentokrát musel gólman Solnička úplne opustiť svoju bránku a rozohrávať pred domácimi futbalistami, ktorí sa pohodlne usadili v útoku a robili si tam čo chceli.
     
    70
    Po rohovom kope sme opäť videli nebezpečnú situáciu pred Solničkovou bránkou. Hosťujúci gólman ale teraz po centri z ľavej strany nezasahoval, pretože Košičania svoju prudkú strelu sami jeden od druhého zrazili iba mimo bránky.
     
    69
    Ďalšia obrovská príležitosť domácich Košíc! Východniari sa k lopte dostali vo vlastnej šestnástke a z jej pravej strany priišla okamžite prihrávka na opačnú polovicu, odkiaľ ale prudkú strelu smerujúcu do siete hostia v poslednej chvíli bravúrne zrazili na rohový kop.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Štefan Pekár (Spartak Myjava).
     
    65
    Opäť obrovská šanca Košíc, ktoré sú jasne na koni! Postaral as o ňu zrejme Huk, no lopta z pravej strany šestnástky skončila iba na bočnej sieti Solničkovej svätyne.
     
    64
    Košičania sa opäť ocitli v obrovskej príležitosti! Domáci tím najskôr loptu napálil iba do súperovho obrancu a spoza šestnástky následne Košičania prestrelili.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Milan Dimun, prichádza Ľubomír Korijkov.
     
    62
    Košičania opäť zahodili obrovskú príležitosť. Na ľavej strane dostal kolmicu Dordevič, no jeho strela bola zrazená a vo vápne nik nedokázal presne vystreliť. Myjava sa bráni veľmi dobre.
     
    59
    Košičania ale napokon svoju obrovskú príležitosť nedokázali zúžitkovať. Po strele z približne 17 metrov letela prudká lopta iba tesne vedľa bránky a Solnička zasahovať nemusel.
     
    54
    Domáci tím napokon využil otvorenú defenzívu hostí a dostal sa do protiútoku! Ten potiahol Haskič a na konci akcie kolmicou našiel Nováka, no ten osamotený pred bránkou mieril iba vedľa.
     
    52
    Myjavskí hráči sa presunuli do útoku a dostali sa do perfektnej príležitosti! V bránkovisku bol pri lopte osamotený zrejme Častulín, ale v rýchlosti loptu napálil iba do Stijakoviča.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili hostia s dvomi zmenami. Z ihriska odišli Luboš Kolár a Denis Duga, ich miesta nahradia Radoslav Ciprys a Frederik Bílovský.
     
    43
    Domáci tím opäť zahodil obrovskú príležitosť. Aktívnejší Košičania teraz vysunuli Haskiča, ktorý ostal v šestnástke pred Solničkom úplne osamotený. Rozhodol sa pre prudkú strelu, ktorú myjavský gólman zrazil na roh.
     
    39
    Loptu od rohovej zástavky rozohral Pekár a poslal ju priamo do šestnástky pred Stijakoviča. Odtiaľ síce chceli hostia páliť, ale zakončujúci hráč sa v neľahkej pozícii nešťastne pošmykol a skončil na zemi. To otvorilo Košičanom priestor na rýchly brejk v trojici, no Myjavčania sa skvele vrátili a strelu nepripustili.
     
    35
    Hostia majú v defenzíve stále veľké problémy. Tentokrát sa k strele opäť dostal Novák, ale bol tiesnený, takže po zemi to napálil iba do stredu bránky, kam sa dobbre postavil Solnička a ten loptu pohodlne chytil.
     
    34
    Po rohovom kope letela lopta na hranicu šestnástky, kde bol trestuhodne úplne osamotený Novák. Košický útočník ihneď zakončoval aj bez prípravy, no iba tesne minul priestor bránky.
     
    28
    Košice dali gól!

    Domáci tím zvyšuje svoje vedenie! Košičania sa opäť presunuli do útoku, kde síce ešte hostia v šestnástke prvú strelu zrazili, ale nanešťastie pre nich iba na kopačku MILANA DIMUNA, ktorý do odkrytej siete prudko zakončil.
     
    21
    Obrovská šanca Košičanov! Domáci tím to opäť urobil dobre a z pravej strany sa z ničoho nič vyrútil Novák. Ten smeroval na Solničku úplne sám, ale hosťujúci brankár v poslednej chvíli vynikajúco zakročil a loptu zrazil na rohový kop.
     
    18
    Košičania sa opäť presunuli do útoku a opäť z toho bola gólová situácia. Vo vápne sa s loptou na kopačke ocitol Novák a vystrelil, pričom Solnička na jeho pokus už nestihol zareagovať. Našťastie pre Myjavu ale letela lopta pár centimetrov od pravej žrde-
     
    15
    Košičania sa napokon dostali do veľmi nebezpečnej pozície, ktorá sa pokojne mohla skončiť gólom! Hostia v šestnástke nedostatočne pokryli priestor, k lopte sa na pravej strane pri žrdi dostal Dordevič, ale zbytočne zaváhal a keď sa rozhodol oblúčikom zakončiť, Solnička bol už pripravený a jeho pokus zmaril.
     
    12
    Teraz sme videli priam neuveriteľnú situáciu. Košičania sa v trojici rútili na Solničku, ktorý ale situáciu vyriešil viac než bravúrne. Po Pačindovej prihrávke priamo do vápna sa Haskič a Novák nevedeli zhodnúť, kto do odkrytej siete zakončí, a tak Nováka Solnička vytlačil až do pozície, odkiaľ nedokázal zakončiť.
     
    9
    Košice dali gól!

    Košičania sa usadili na útočnej polovici a ujímajú sa vedenia! Po dobrej prihrávke Pačindu sa k lopte vo vnútri šestnástky dostal TOMÁŠ HUK, spracoval si ju a nekompromisne vystrelil. Brankár Solnička nestihol na tento pokus zareagovať.
     
    7
    Vzápätí sme videli rýchly protiútok domácich futbalistov. Ten potiahol Pačinda a z ľavej strany aj centroval pred bránku, kde mal Solnička čo robiť, aby loptu v páde pred dobiedzajúcimi Košičanmi vytlačil.
     
    6
    Hostia sa napokon dostali aj do zakončenia a Stijakovič si musel prvýkrát siahnuť na loptu! Stalo sa tak po tom, čo z ľavej strany zakončoval zrejme Duga, no jeho prudkú loptu domáci gólman vyboxoval.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 9. Huk, 28. Dimun

    Karty:   67. Pekár (MYJ)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Huk, Dimun (63. Korijkov) – Pačinda, Šinglár, Kavka, Djordjevič – Novák (88. Gáll), Haskič (82. Pavúk).
    Náhradníci: Ružinský – Diaby, Pavúk, Korijkov, Gáll, Tóth, Hirjak.

    TJ Spartak Myjava: Solnička – Jánošík, Černáček, Pekár, Kuzma – Kolár (46. Ciprys), Častulín, Duga (46. Bílovský), Marček – Daniel, Švec (72. Peňaška).
    Náhradníci: Urminský – Jastráb, Kastelovič, Ciprys, Bílovský, Peňaška, Janco.

    Rozhodčí: Prešinský – Sluk, Poláček

    Diváci: 1520
    bahis siteleri