Jablonec – Příbram 2:0 (kon.) | Slovácko – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 2:0 (kon.)
Sparta – Teplice 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (0:0)
FK Teplice
Sobota 21.03.2015, 20:15 • Generali Arena • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    A protože to pro Vachouška byla už druhá žlutá karta, je hostující středopolař vyloučen.
     
    90+3
    Ještě před rozehráním rohového kopu rozhodčí Kovařík ukázal žluté karty Matulovi s Vachouškem. .
    Bořek DOČKAL - 1:0
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku!
    BOŘEK DOČKAL poslal brankáře Grigara k opačné tyči než míč a bouřlivě rozjásal ochozy Generali Areny! Až třináctou střelou na bránu domácí dokázali skórovat!
     
    89
    Štěpán Vachoušek zároveň vidí žlutou kartu.
    Lafatův pád v pokutovém území
     
    88
    Penalta pro Spartu! Po Costově centru se v pokutovém území ocitl na zemi Lafata a sudí Kovařík ukazuje na penaltový bod!
     
    87
    Po povedeném signálu prudce pálil Potočný a jeho projektil proletěl jen těsně nad domácí brankou!
     
    75
    Pomůže jim k tomu Jakub Řezníček, kterému přepouští místo na hřišti Lukáš Mareček a to je signál k ještě výraznějšímu ofenzivnímu pojetí v podání domácího týmu.
     
    73
    Dočkal po standardní situaci Sparty vybídl do zakončení Kováče, jeho hlavička ale prosvištěla jen těsně nad brankou zkoprnělého Grigara.
     
    72
    Dočkal se probil teplickou polovinou jako nůž máslem, ve finální fázi svého snažení ale vystřelit nedokázal. O pár sekund později Kadlec našel v pokutovém území Lafatu, jehož zakončení ve skluzu skvělým zákrokem zneškodnil Grigar.
     
    69
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Brabec, přichází Radoslav Kováč.
     
    67
    Potočný využil velkého množství prostoru nabídnutého sparťanskou defenzivou, obhodil vyběhnuvšího brankáře Štěcha, ale protože jeho pokusu chyběla veškerá razance, Brabec míč doběhl ještě několik metrů před brankovou čárou.
    Kvůli "zapomenutému" teplickému hráči zcela vlevo Lafata těsně v postavení mimo hru nebyl (kliknutím lze animaci zastavit)
     
    65
    Sparťané poprvé dopravili míč do teplické branky, když Kadlecovu ránu tečoval za Grigarova záda Lafata, ovšem rozhodčí branku kvůli ofsajdu neuznávají. Letenské publikum proti výroku sudích pochopitelně bouří.
     
    60
    Další obrovská příležitost domácích! Kadlecova technická rána z hranice pokutového území se odrazila od břevna branky bezmocného Grigara, toho poté k hostujícímu štěstí trefil dorážející Konaté!
     
    59
    První zaváhání Grigara a to hned výrazné! Teplický brankář zaváhal při vyběhnutí, Lafata se prosmýkl kolem něj, z úhlu ale nedokázal nasměrovat míč do opuštěné svatyně!
     
    50
    Hosté podruhé střídají, dnes velmi nevýrazného Litsingiho nahrazuje Benjamin Balász.
     
    48
    Na Marečkův načechraný centr si u vzdálenější tyče naskočil Lafata a Grigarovi vypomohl Matula, jenž v souboji kapitánů hlavičku toho domácího dokázal srazit mimo branku!
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí, přichází Tiémoko Konaté.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází David Jablonský, přichází Tomáš Vondrášek.
     
    38
    Hosté nadále pokračují ve velmi důrazném pojetí hry a po dalším ostrém zákroku na Marečka sice sudí Kovařík nejdříve ponechal Spartě výhodu, při pozdějším přerušení hry ale již uděluje žlutou kartu Krobovi, sparťanskému odchovanci na levé straně obrany Teplic.
     
    37
    Litsingi u středové čáry nedovoleně atakoval Matějovského a stává se prvním žlutě napomenutým fotbalistou tohoto ligového šlágru.
     
    22
    Po rychlé souhře Dočkala s Kadlecem měl branku na kopačce Lafata, brankář Grigar už bez jakékoliv možnosti zasáhnout tlačil míč očima mimo branku a nakonec úspěšně! Balón prosvištěl vedle tyče jeho branky o pár decimetrů.
     
    15
    Opět v akci Grigar! To když se Vácha zpoza pokutového území opřel do míče a s jeho povedenou ránou k tyči měl teplický brankář plné ruce práce, aby ji dokázal vytěsnit z prostoru ohraničeného třemi tyčemi.
     
    12
    A další veliká příležitost Sparty! Nejdříve se kolem Lüftnera probil k zakončení Costa, jeho ránu Grigar pouze vyrazil k Brabcovi, před nímž zívala téměř odkrytá teplická branka, Brabec ji ale přestřelil.
     
    11
    A právě Vůch posléze vyrobil obrovskou hrubku před vlastním pokutovým územím, když jeho pas do vlastního pokutového území vystihl Kadlec a jeho nebezpečnou ránu bez přípravy Grigar vytěsnil vedle své branky!
     
    9
    Hosté neúspěšně kombinovali na útočné polovině, jednu z jejich přihrávek vystihl Kadlec a ten byl také v závěru rychlého kontru Letenských, když zblízka zakončoval pas Dočkala z pravého křídla, na Grigara ale sparťanský host z Frankfurtu nevyzrál.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 89. Dočkal (pen.)

    Karty:   37. Litsingi (TEP), 38. Krob (TEP), 89. Vachoušek (TEP), 90+3. Vachoušek (TEP), 90+3. Matula (TEP)   90+3. Vachoušek (TEP)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 11:5.
    AC Sparta Praha: Štěch – Mareček (75. Řezníček), Brabec (69. Kováč), Mario Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Matějovský – Kadlec, Lafata (C), Krejčí (46. Konaté).
    Náhradníci: Miller – Shala, Konaté, Schranz, Řezníček, Podaný, Kováč.

    FK Teplice: Grigar – Matula (C), Lüftner, D. Jablonský (46. Vondrášek), Krob – Vůch, Ljevakovič, Vachoušek, Hora – Litsingi (50. Balázs) – Potočný.
    Náhradníci: Slavík – Chukwuma, Táborský, Kapolongo, Vondrášek, Nivaldo, Balázs.

    Rozhodčí: Kovařík – Kordula, Hájek

    Diváci: 8 502
    bahis siteleri