Arsenal – Liverpool 4:1 (kon.) | Everton – Southampton 1:0 (kon.) | Leicester – West Ham 2:1 (kon.)
Manchester Utd. – Aston Villa 3:1 (kon.) | Swansea – Hull City 3:1 (kon.) | West Brom – Queens Park 1:4 (kon.)
Chelsea – Stoke 2:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (3:0)
Liverpool FC
Sobota 04.04.2015, 13:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Domácí se díky dnešnímu triumfu vyšvihli na druhou pozici, ovšem Manchester City disponuje pondělní dohrávkou na hřišti Crystal Palace k dobru. Naopak Liverpool ztratil další důležitý zápas v boji o Ligu mistrů, k níž by rudým už pomohl asi jedině zázrak, neboť ztrácí pět bodů na Manchester United, další dva body na jejich městské rivaly City a to ještě oba manchesterské týmy mají svůj zápas v tomto kole před sebou. (15:58:39)
     
    Arsenal vítězí nad Liverpoolem 4:1, když o svém triumfu rozhodl třemi brankami v závěrečných deseti minutách prvního poločasu! Postupně se trefili Bellerín, Özil, Sánchez a Giroud, mezi něž vložil svoji penaltovou trefu na druhé straně hřiště Henderson.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté už by se nejraději viděli co nejdříve v kabině, nicméně ještě jeden hřebík do jejich nadějí na Ligu mistrů mohl zatlouci Welbeck, ten ale z úhlu minul vzdálenější tyč liverpoolské svatyně.
    Olivier GIROUD - 4:1
     
    90+1
    Arsenal právě vstřelil branku!
    V úvodní minutě ze čtyř avizovaných nastavených domácí publikum slaví počtvrté! Alexis Sánchez posunul míč naprosto osamocenému OLIVIERU GIROUDOVI, ten napřáhl z hranice pokutového území a parádní ranou trefil horní roh Mignoletovy branky!
     
    90
    A další šance Arsenalu! Kombinaci Welbecka a Monreala zakončil Cazorla pouze ranou do tyče.
     
    88
    Po souhře Sáncheze s Welbeckem si domácí proti oslabenému soupeři vypracovali další příležitost k zakončení, druhý jmenovaný se ale prosadit nedokázal.
     
    86
    Brankář Mignolet pocuchal nervy liverpoolským příznivcům, když si pár metrů před vlastní brankou troufl na kličku proti atakujícímu Giroudovi, svoji úlohu ale zvládl na jedničku a dokázal se francouzského útočníka zbavit.
     
    84
    Emre Can u postranní čáry ostrým skluzem naprosto nesmyslně sestřelil Welbecka a byť nadále zůstává jediným karetním hříšníkem zápasu, tak žlutou vidí už po druhé a okamžitě také červenou!
     
    82
    Jakkoliv se zdálo, že by se Liverpool po své první trefě mohl nadechnout k výraznému náporu, tak zatím se domácím daří držet hru pod kontrolou a naopak to jsou oni, kdo po většinou hraje s míčem na svých kopačkách.
     
    80
    Giroud v důrazném souboji vybojoval míč na útočné polovině, posunul jej Welbeckovi do volného prostoru, letní posila Arsenalu z konkurenčního Manchesteru United si ale nedokázala poradit s brankářem Mignoletem!
     
    78
    Dnešní liverpoolský kapitán Henderson se na levém křídle probil k centru, ten ale nasměroval přímo do brankáře Ospiny a ten nadvakrát divoký míč zkrotil.
    Jordan HENDERSON - 3:1
     
    76
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Brankář Ospina si na ránu JORDANA HENDERSONA sáhl, vytěsnit ji mimo branku ale nedokázal a míč zaplul k tyči jeho svatyně!
     
    76
    Penalta pro Liverpool! Sterlinga v pokutovém území podrazil Bellerin a sudí Taylor ukázal na penaltový bod!
     
    75
    Henderson se zpoza pokutového území opřel do rány z voleje, ovšem opět chybělo několik metrů k ohrožení domácí branky.
     
    73
    Tomáš Rosický do dnešního duelu nezasáhne, neboť v rámci posledního střídání Gunners Mesut Özil za hlasitého aplausu fanoušků přepouští místo na hřišti Danny Welbeckovi.
     
    72
    Sterling vybojoval rohový kop, ten hosté rozehráli po zemi a následnou souhru zakončil velmi nepřesnou ránou z dálky Emre Can.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 37. Bellerín (Ramsey), 40. Özil, 45. A. Sánchez (Ramsey), 90+1. Giroud (A. Sánchez) – 76. Henderson (pen.)

    Karty:   49. Can (LIV)   84. Can (LIV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 5:11.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny (50. Paulista), Monreal – Coquelin, Ramsey (61. Flamini) – A. Sánchez, Özil (73. Welbeck), Cazorla – Giroud.
    Náhradníci: Macey – Gibbs, Paulista, Flamini, Rosický, Walcott, Welbeck.

    Liverpool FC: Mignolet – Can, K. Touré, Sakho – Henderson (C), Lucas Leiva, Allen, A. Moreno – Marković (46. Sturridge), Sterling, Coutinho.
    Náhradníci: Jones – Johnson, Lovren, Sturridge, Manquillo, Borini, Brannagan.

    Rozhodčí: Taylor – Cann, Perry
    thejrc.org