Eindhoven – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 1:1 (kon.)
Heracles – Nijmegen 3:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
2:0 (1:0)
FC Groningen
Neděle 16.08.2015, 12:30 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FC GRONINGEN
    Groningen neměl v loňském roce špatnou sezónu. Umístil se na osmé příčce a o čtyři body mu unikl postup do pohárové Evropy. Gronningen si však vše vynahradil vítězstvím ve finále nizozemského poháru, kterým se také kvalifikoval do nizozemského superpoháru. V něm se střetl s PSV a po výsledku 0:3 se radoval Einhoven. Ani vstup do nového ročníku Eredivisie Groningenu nevyšel. Na domácím hřišti remízoval s Twente 1:1! Dnes však čeká svěřence Erwina van de Looie velmi těžké utkání!
     
    PSV EINDHOVEN
    PSV se stalo v loňské sezóně mistrem nizozemské ligy. Na druhý Ajax mělo PSV náskok sedmnácti bodů! Toto umístění Eindhovenu zaručuje start v základní skupině Ligy mistrů! Sezónu začalo PSV výborně. V rámci nizozemského superpoháru porazilo právě Groningen 3:0 a mohlo slavit zisk první trofeje. Start v Eredivisie však tak slavný nebyl! Na hřišti Den Haagu vedl Eindhoven ještě v nastavení 2:1, následně se však trefil gólman Hansen, který stanovit konečný výsledek 2:2. Svěřenci Phillipa Cocu tak dnes mají, co napravovat!
     
    Příjemné nedělní odpoledne! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu celkem čtyři zápasy druhého kola! My se společně zaměříme na utkání loňského mistra, PSV Eindhoven, proti FC Groningen. Úvodní výkop je naplánován v 12:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet – Pröpper, Guardado, Maher – L. Narsingh, L. de Jong (C), Lestienne.
    Náhradníci: Pasveer – Vloet, De Wijs, S. Poulsen, Locadia, Pereiro, Hendrix.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet – Tibbling, Hiariej, Rusnák – Antonia, de Leeuw (C), Linssen.
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, J. Drost, Larsen, van Nieff, Mahi.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. HOL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Danny Makkelie právě zahájil dnešní utkání! Výhodu úvodního výkopu měli fotbalisté domácího celku, který tak mohou poprvé ohrozit branku Sergia Padta.
     
    2
    Eindhoven dlouho kombinoval na útočné polovině, následně se však prezentoval chybnou rozehrávkou Adnrés Guardado a u míče je Groningen, který míří do protiútoku.
     
    3
    PSV je zatím v úvodu utkání daleko lepší v kombinaci. Na útočné polovině však tým Phillipa Cocu brzdí zbytečné chyby v rozehrávce. Momentálně je u míče Groningen.
     
    4
    Lorenzo Burnet dostal na levé straně dostatek prostoru a poslal míč do vápna. Před Jeroenem Zoetem dobře zasáhl Jeffrey Bruma, který míč odvrátil na rohový kop!
     
    4
    Prvního rohového kopu tohoto zápasu se ujal Albert Rusnák. Centr slovenského reprezentanta se snášel na malé vápno, kam si naskočil Reijnen. Jeho hlavičce však chyběla přenost a vcelku jednoduchý zákrok předvedl Sergio Padt!
     
    5
    Ve středu pole se prezentoval zbytečnou ztrátou Tom Hiariejej, který nabídl míč Adamu Maherovi. Nizozemský středopolař chytře přenesl hru na pravou stranu, kde kombinuje Arias s Narsinghem.
     
    6
    Eindhoven zatím nenašel žádnou uličku v obraně Groningen, a tak se raději stáhl na vlastní polovinu. Postupný útok začíná u stopera Jefrey Brumy!
     
    7
    PSV právě vstřelilo branku!
    Úřadující mistr nizozemské ligy se již po sedmi minutách dostává do vedení! Belgický útočník Maxime Lestienne našel skvělou přihrávkou za obranou naběhnutého LUCIANA NARSINGHA, který udělal kličku brankáři Padtovi a i s trochou štěstí dokázal dostat míč do opuštěné branky!
    7. Luciano NARSINGH - 1:0
     
    9
    Hodně odvážnou kličku zvolil hostující gólman Sergio Padt, kterého velmi dobře napadal André Guardado. Nizozemský gólman však nakonec situaci zvládl, ikdyž měl namále.
     
    10
    Opět jsme viděli v akci André Gurdada, který skvělým centrem našel na hranici vápna naběhnutého Luuka de Jonga. Hlavička nizozemského kanonýra však nebyla dostatečně razantní a Sergio Padt předvedl další jednoduchý zákrok!
     
    11
    Eindhoven zatím kontroluje hru a svého soupeře prakticky nepouští k míči. Domácí kouč Phillipe Cocu musí být zatím s výkonem svých svěřenců naprosto spokojen!
     
    12
    Joshua Brenet se odvážil na vlastní polovině k odvážnému průniku mezi dvěma hráči, což se nakonec povedlo a PSV šlo do rychlého protiútoku. André Guardado posunul míč na Luciana Narsingha, který svedl těžký souboj s hostujícím Burnetem, po kterém spadl. Penalta se však pískat nebude!
     
    14
    Po delší době se k postupnému útoku dostává také Groningen, který rozehrává z vlastní poloviny. Stoper Etiënne Reijnen poslal dlouhý centr na pravou stranu, kde svedl těžký souboj o míč Linssen s Ariasem. Výsledkem je autové vhazování pro hosty!
     
    15
    Hostující celek však velmi rychle míč ztratil a PSV přešlo na útočnou polovinu. Ve středu hřiště se dostal k míči Adam Maher, který vyslal nenápadnou střelu přes obránce. Sergio Padt reagoval později, nicméně míč proskákal těsně mimo!
    15. Nenápadná střela Mahrera
     
    16
    Groningen se dokázal velmi chytře dostat kombinací na levou stranu, kde kombinovala dvojice Rusnák Antonia. Druhý jmenovaný se pokoušel odcentrovat, avšak stoper Kappelhof jeho pokus zablokoval.
     
    18
    Joshua Brenet dostal svou zpáteční přihrávkou pod tlak mexického záložníka André Guardada. Domácího hráč vysvobodil nedovolený zákrok Alberta Rusnáka.
     
    19
    Sergio Padt dostal míč po nepřesné rozehrávce Luuka de Jonga a rozehrával z první. Jeho nepřesný výkop však zamířil do zámezí. Snahu o získání míče projevil Bryan Linssen, nicméně Brenet situaci pohlídal!
     
    20
    Santiago Elias si na pravé straně krásně narazil s Lucianem Narsinghem a mohl postupoval do vápna. Jeho postup však zastavil nedovoleným zárkokem Bryna Linssen, který dostává první žlutou kartu v tomto zápase!
     
    21
    Rozehrávky zajímavé standardní situace PSV se ujal Adam Mahrer, jehož přízemní centr směřoval na hranici malého vápna. Velmi obětavě však míč odhlavičkoval Tom Hiariejej. Míč směřoval do autu, nicméně Jarchinio Antonia zabojoval a stihl jej odkopnout!
    21. Obětavý Jarchinio Antonia si málem ublížil
     
    22
    Do vápna Groningenu naběhl na levé straně Luciano Narsingh, který si udělal prostor před Johanem Kappelhofem a posílal míč před branku! Jeho centr dle názoru domácích hráčů zasáhl do ruky stopera Etiënna Reijnena, to však opakované závěry nepotvrdily!
     
    24
    Po dalším nedovoleném zákroku hostujícího celku zahrávalo PSV zajímavou standardní situaci. Rozehrávky se ujal Maxime Lestienne, jehož tvrdá rána trefil pouze zeď! Míč se však odrazil zpět na kopačky hráčů Eindhovenu, kteří pokračují v kombinaci.
     
    25
    Parádní akci předvedl na levé straně opět Joshua Brenet, který přesprintoval Linssena a založil tak útočnou akci PSV. Následně se Lestienne snažil vysunout Luuka de Jonga, avšak přihrávka přesná nebyla.
     
    26
    Maxime Lestienne je zatím opravdu velmi aktivní a je opravdu na obou stranách! Tentokrát se zapojil do útočné akce na pravé straně, kde spolu s Santiagem Arisem vybojoval rohový kop!
     
    27
    Druhý rohový kop domácího celku si vzal na starost právě Maxime Lestienne, jehož centr se nebezpečně snášel před branku Sergia Padta! Michael de Leeuw podskočil míč, což mohlo mít pro obranu Groningenu fatální důsledky! Naštěstí pro hosty míč doskákal do zámezí!
    27. Nebezpečná situace ve vápně Groningenu
     
    29
    Švédský účastník ME U21 v Praze, Simon Tibbling, se pokoušel dlouhým centrem najít na pravé straně Johana Hateboera. Situaci kontroloval Joshua Brenet a navíc byl míč hodně přetažený!
     
    30
    Luciano Narsingh dostal zajímavou přihrávku za obranu od Lestienneho a pohotově se pokoušel míč poslat před branku. Jeho přízemní centr zablokoval stoper Lorenzo Burnet a PSV bude vhazovat!
     
    31
    Další zajímavou individuální akci předvedl na pravé straně Santigo Arias z Kolumbie! Jeho útočná akce vedla k zisku dalšího rohového kopu domácího celku!
     
    32
    Třetá rohový kop domácího celku rozehrál Maxime Lestienne, nicméně se mu rozehrávka příliš nepovedla a míč odvrátila obrana Groningenu. Za vápnem se k míči dostal André Gurdado, kterého velmi ostře dohrál Bryna Linssen.
     
    33
    Zajímavou standardní situaci rozehrál sám André Guardado, jehož centr měl ideální výšku a rychlost. Směřoval na malé vápno, kde však míč vyboxoval Sergio Padt!
     
    34
    Další nedovolený zákrok předvedl hostující Bryna Linssen, který poslal k zemi Lestienneho. Belgický útočník velmi rychle rozehrál a pokoušel se za obranou najít Luuka de Jonga. Přihrávka však byla hodně nepřesná a nizozemský kanonýr němel šanci míč stihnout!
     
    35
    Mladý slovenský reprezentant Albert Rusnák dostal hodně prostoru na útočné polovině a pokusil se o střelu. Jeho projektil byl však hodně nepřesný a Jeroen Zoet byl opět bez práce!
     
    36
    Groningen se po delší době dostal ke kombinaci na vlastní polovině. Hráči Endhovenu lehce polevili v napadání a Reijnen tak má při práci s míčem opravdu hodně prostoru. Zatím se však Groningen nedokázal dostat na dostřel branky Sergia Padta.
     
    37
    Levý obránce Lorenzo Burnet započal útočnou akci Groningenu. Následně poslal přihrávku do středu hřiště na Michaela de Leeuwa, jehož ránu ze střední vzdálenosti zablokoval právě Burnet. Nizozemský obránce se dostal následně ke střele, tu však zablokoval stoper Isimat-Mirin.
     
    38
    Groningen teď zažívá povedené období zápasu! Na delší dobu se dokázal usadit na soupeřově polovině. Aktivní Johan Hateboer dostal na pravou stranu ideální pas od de Leeuwa a poslal do vápna centr. K hlavičce se málem dostal Bryna Linssen a následně na míč těsně nedosáhl Jarchinio Antonia!
     
    40
    Hodně zajímavý střelecký pokus vyslal ze středového kruhu Davy Pröpper, kterému míč elegantně sklepl Luciano Narsingh. Střela bývalého záložníka Vitesse Arnhem však mířila nad branku Sergia Padta!
     
    41
    Hostující celek opět kombinoval na vlastní polovině. Stoper Etiënne Reijnen našel dlouhým pasem před vápnem Alberta Rusnák, který ještě vylepšil pozici pro Lorenza Burneta. Střela nizozemského obránce však byla zablokována na rohový kop!
     
    42
    Následný rohový kop rozehrál právě slovenský záložník Albert Rusnák, jehož centr však nebyl příliš povedený a obrana Eindhovenu dokázala centr odvrátit!
     
    43
    Velmi pěknou individuální akci předvedl Andréé Guardado, který se nejdříve vyhnul skluzu de Leeuwa, nicméně poté ho ve skluzu sestřelil Johan Kappelhof! Hostující stoper dostává za svůj zákrok žlutou kartu!
    43. Hodně tvrdý zákrok Kappelhofa
     
    44
    Následnou standardní situaci rozehrál Santiago Arias, jehož centr však našel pouze rukavic brankáře Sergia Padta. Groningen velmi rychle přešel na útočnou polovinu, kde se prezentoval "faulem" Jeffrey Bruma. Michael de Leeuw však svůj pád výborně zahrál!
    44. Nafilmovaný pád Michaela de Leewua
     
    45
    Za následnou strkanici dostavají žlutou kartu domácí záložník André Guardado a také Albert Rusnák! Toto rozhodnutí se zejména domácím fanouškům vůbec nelíbí!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl na Philips Stadion hodně zajímavou podívanou! Hned v sedmé minuty se domácí fanoušci mohli radovat, neboť Luciano Narsingh dostal skvělou přihrávku od Lestienneho a poslal PSV do vedení! O osm minut později vyslal nenápadnou střelu Adam Mahrer, který mířil těsně mimo! Ve 27. minutě zahrával rohový Maxime Lestienne a jeho centr se nebezpečně snášel na malé vápno, obrana Groningenu však situaci zvládla. V závěru tekly nervy zejména André Guardadovi, který byl hodně ostře sestřelen Kappelhofem. Zákrok se dal posoudit i červenou kartou!

    Druhý poločas začne na Philips Stadion přibližně v 13:32!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas byl právě zahájen! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Groningenu, kteří zahajují svůj postupný útok z vlastní poloviny.
     
    47
    Jeffrey Bruma se octil na vlastní polovině pod tlakem napadajícího Jarchinia Antonia. Bývalý stoper Hamburgu SV situaci velmi dobře zvládl a PSV může zamířit vpřed.
     
    48
    To může Groningen mrzet! Albert Rusnák dostal skvělou přihrávku za obranu, nicméně slovenský záložník nevystřelil, nýbrž poslal do vápna přízemní centr, který měl směřovat na de Leeuwa. Míč však doputoval pouze k Isimat-Mirinovi. Na druhé straně podnikl rychlý protiútok PSV, který táhl Narsingh. Střelec zatím jediné branky stihl poslat míč do vápna na de Jonga, který spadl po souboji s Reijnenem. Penalta se však pískat nebude!
     
    49
    Následný rohový kop si vzal na starost Adam Mahrer, jehož centr však žádné nebezpečí pro branku Groningenu neznamenal. Hostující celke momentálně kombinuje na vlastní polovině a pokouší se dostat na dostřel branky Jeroena Zoeta.
     
    51
    Domácí obrana teď vemi riskovala v obranné části, když stoper Isimat-Mirin posílal přihrávku k brankáři Zoetovi. Velmi rychle se k němu dostal napadající Rusnák, nicméně Zoet ve spolupráci s Jeffreym Brumou situaci zvládl!
     
    52
    Domácí hráči dnes s důrazem opravdu nešetří! Na pravé straně mohl jít do zajímavého úniku Santiago Arise, toho však poslal ostrým skluzem k zemi Lorenzo Burnet, který dostává zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    53
    Luciano Narsingh operoval s míčem na pravé straně a pokoušel se odcentrovat. Střelec první branky nakonec poslal míč do vápna, avšak bránící Reijnen dokázal míč odkopnout do bezpečí.
     
    54
    Na útočné polovině dokázal Maxime Lestienne skvěl uvolnit Davyho Pröppera, který neváhal a z dobrých 25 metrů vyslal zajímavou střelu. Sergio Padt však jeho skákavou střelu dokázal lapit!
    54. Střela Davyho Pröppera
     
    55
    André Guardado se dostal k míči po skvělé práci Santiaga Ariase. Mexický záložník se pokoušel najít za obranou Luuka de Jonga, kterému však pár desítek centimetrů ke zpracování míče chybělo!
     
    57
    Mexičan André Guardado zatím hraje ve druhém poločasu naprosto skvěle! Jeho další centr našel za obranou Luciana Narsingha, kterému však příliš nesedlo zpracování a s míčem se dostal příliš blízko brankáři Padtovi, který dokázal míč vyrazit mimo!
     
    58
    Hostující Simon Tibling si zahrával při rozehrávce, když si to s míčem zamířil mezi dvojici protihráčů. Švédský záložník však situaci zkušeně zvládl a vyváží míč na útočnou polovinu.
     
    59
    Švédský záložník však ve středovém kruhu míč ztratil a Guardado se pokoušel najít na pravé straně naběhnutého Ariase. Míč však ve skluzu zablokoval Hateboer a ve středu pole si jej zpracoval Luciano Narsingh. Střela nizozemského reprezentanta skončila těsně nad!
    59. Nebezpečná rána Luciana Narsingha
     
    61
    Před vápnem Groningenu operoval s míčem Maxime Lestienne, který spadl na zem po kontaktu s Lorenzo Burnetem. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, hlavní rozhodčí však tak neučinil.
     
    62
    Narsingh velmi chytře posílal míč na Davyho Pröppera, který si jej výborně pokryl a mohl postupovat osamocený po levé straně. Na poslední chvíli ho však poslal k zemi Simon Tibbling, který dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    63
    Následnou standardní situaci rozehrál Maxime Lestienne, jehož centr se snášel na malé vápno. V tomto prostoru kraloval Lorenzo Burnet, který míč odhlavičkoval. Adam Maher se za vápnem opřel do míče, nicméně Sergio Padt předvedl pěkný zákrok!
     
    64
    André Guardado a jeho další parádní přihrávka! Mexický záložník krásnou křížnou přihrávkou našel za obranou Luciana Narsingha, který si však nacházel v těsném ofsajdu, což postřehl pozorný pomezní rozhodčí.
     
    66
    André Guardado výborně zabojoval ve středu hřiště o míč a Adam Mahrer dokázal dostat míč na levou stranu, kde se nacházel Lestienne. Centr belgického záložníka našel ve vápně zcela volného Narsingha, kterému však nevyšlo zakončení!
    66. Narsinghovi nevyšlo zakončení
     
    67
    Groningen po delší době uklidňuje hru na vlastní polovině a postupnou kombinací se pokouší najít nějakou skulinku v obraně PSV. Groningen ztrácí pouze jednu branku a pokud by se mu podařilo vyrovnat, měl by to Eindhoven těžké!
     
    69
    Groningen předvedl na útočné polovině velmi sympatickou kombinaci. Na levé straně se však práce s míčem nepovedla Lorenzo Burnetovi, který míč nabídl Ariaosvi. Kolumbijský obránce míč odkopl.
     
    70
    Hostující kouč Erwin van de Loois poprvé v tomto zápase střídá! Ze hřiště odchází slovenský záložník Albert Rusnák, kterého nahrazuje Mamoun Mahi. Groningen má ještě dvacet minut na vyrovnání!
     
    71
    Na levé straně operoval s míčem aktivní Maxime Lestienne, kterému se podařilo odcentrovat přes Burneta. Centr belgického záložníka hledal Luuka de Jonga. Těsně před nizozemským kanonýrem však míč odhlavičkoval Kappelhof.
     
    72
    Pravý obránce Hans Hatteboer se dokázal uvolnit na pravé straně a posílal chytrou přihrávku do vápna na Simona Tibblinga. Švédský záložník však ani ve skluzu na míč nedosáhl a pro Jeroena Zoeta to byla lehká práce!
     
    73
    V posledních minutách má jednoznačně více ze hry hostující Groningen, který je aktivnější. Domácí PSV naopak hraje hodně pasivně a koleduje si!
     
    75
    Eindhoven měl k dispozici zajímavou standardní situaci, kterou však Lestienne rozehrál na krátko s Narsinghem a PSV kombinuje na útočné polovině.
     
    76
    Aktivní Maxime Lestienne se dokázal uvolnit na pravé straně a nadýchaným centrem našel ve vápně Luciana Narsingha, který se však do zakončení nedostal!
     
    76
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí Eindhoven se necelých patnáct minut před koncem dostává do dvoubrankového vedení! Ve středu hřiště se dostal k míči Adam Maher, který směřoval míč do vápna na Luuka de Jonga. Od Reijnena se míč odrazil na nohu LUCIANA NARSINGHA, jehož rána zamířila přesně k tyči! Sergio Padt byl bez šance!
    76. Luciano NARSINGH - 2:0
     
    78
    Michael de Leeuw operoval s míčem na hranici vápna a pokoušel se přihrát Linssenovi. Nizozemský útočník se však nechal velmi lehce obrat o míč Brenetem a PSV míří vpřed.
     
    79
    Groningen je i po obdržené druhé brance je velmi aktivní a pokouší se snížit! Z levé strany dokázal odcentrovat Simon Tibbling, jehož centr našel na hranici vápna Antonia. Nizozemský útočník podklouzl a dožadoval se penalty, hlavní rozhodčí ji však neodpískal.
     
    81
    Domácí kouč Phillip Cocu provádí necelých deset minut před koncem základní hrací doby první střídání! Ze hřiště odchází domácí hrdina Luciano Narsingh, kterého nahrazuje Gastón Pereiro!
     
    82
    Beglický záložník Maxime Lestienne dokázal na hranici vápna skvěle zakombinovat s Davy Pröpperem a dostal se ke střele. Výborný zákrok však předvedl Sergio Padt. Domácí tým bude zahrávat další rohový kop!
    82. Šance Maxime Lestienneho
     
    83
    Rozehrávky rohového kopu se ujal právě Maxime Lestienne, jehož centr však neznamenal pro branku Sergia Padta žádné nebezpečí. U míče je momentálně Eindhoven.
     
    83
    Hostující celek provádí své druhé střídání v tomto zápase! Švédský záložník Simon Tibbling neodvedl špatný výkon, je to však právě on, kdo odchází ze hřiště. Na jeho místo nastupuje Larsen.
     
    85
    Na druhé straně zahrozil také Groningen! Z levé strany dokázal poslat do vápna zajímavý centr Lorenzo Burnet, který našel ve vápně hlavu Michaela de Leeuwa. Hostující kanonýr však nepřekonal výborného Jeroena Zoeta!
    85. Proti hlavičce de Leeuwa výborně zasáhl Zoet!
     
    86
    Eindhoven uklidňuje hru na vlastní polovině a pokouší se dohrát utkání v klidu! V posledních minutách je Groningen velmi aktivní a chce zápas ještě zdramatizovat.
     
    88
    Střídající Jesper Drost dosal na levé straně hodně prostoru a poslal do vápna PSV zajímavý centr. Obrana Eindhovenu však zapracovala na jedničku a centr odvrátila.
     
    89
    Po chybné přihrávce Hiarieje šlo PSV do rychlého protiútoku, který táhl André Guardado. Mexický útočník našel svou přihrávkou ve vápně Pereira, který se však do zakončení přes stopera Kappelhofa nedostal.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby! Utkání se již pouze dohrává, neboť o vítězi je již rozhodnuto!
     
    90+1
    Stoper Etiënne Reijnen poslal krásný centr na levou stranu, kam si naběhl střídající Mamoun Mahi. Výborně se s ním však vrátil Brennet, který míč odkopl na tribunu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! PSV Eindhoven potvrdil roli favorita a porazil FC Groningen 2:0!

    První poločas nabídl na Philips Stadion hodně zajímavou podívanou! Hned v sedmé minuty se domácí fanoušci mohli radovat, neboť Luciano Narsingh dostal skvělou přihrávku od Lestienneho a poslal PSV do vedení! O osm minut později vyslal nenápadnou střelu Adam Mahrer, který mířil těsně mimo! Ve 27. minutě zahrával rohový Maxime Lestienne a jeho centr se nebezpečně snášel na malé vápno, obrana Groningenu však situaci zvládla. V závěru tekly nervy zejména André Guardadovi, který byl hodně ostře sestřelen Kappelhofem. Zákrok se dal posoudit i červenou kartou!

    Ve druhém poločase mohl vstřelit svou druhou branku Narsingh, jenže jeho technická střela mířila těsně nad! Následně měl velkou příležitost opět Narsingh, avšak domácímu střelci nesedlo zakončení! V 76. minutě už se však Luciano Narsingh prosadil, když poslal míč na vzdálenější tyč a nedal Padtovi šanci!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:21:30)

    Jan Havlovic

    Branky: 7. L. Narsingh, 76. L. Narsingh

    Karty:   45. Guardado (PSV) – 20. Linssen (GRO), 43. Kappelhof (GRO), 45. Rusnák (GRO), 52. Burnet (GRO), 62. Tibbling (GRO)


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet – Pröpper, Guardado, Maher – L. Narsingh (81. Pereiro), L. de Jong (C), Lestienne.
    Náhradníci: Pasveer – Vloet, De Wijs, S. Poulsen, Locadia, Pereiro, Hendrix.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet – Tibbling (83. Larsen), Hiariej, Rusnák (70. Mahi) – Antonia, de Leeuw (C), Linssen.
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, J. Drost, Larsen, van Nieff, Mahi.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. HOL)
    bahis siteleri