Eindhoven – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 1:1 (kon.)
Heracles – Nijmegen 3:0 (kon.)
konec
SC Cambuur Leeuwarden
0:2 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 16.08.2015, 14:30 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Dirk KUIJT - 0:2
     
    90+3
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil hostující kapitán DIRK KUIJT, který penaltu bezpečně proměnil a definitivně rozhoduje o vítězství Feyenoordu!
    90+2.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nařizuje penaltu pro Feyenoord! Z pravé strany poslal do vápna centr Kerence Kongolo, na který si naskočil domácí Peersman a dle názoru rozhodčího zahrál rukou! Opakované záběy však toto rozhodnutí nepotvrdily!
     
    85
    Domácí Ogbeche dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu, neboť ve vzudšném souboji zasáhl loktem do obličeje hostujícího Lexu Immerse.
    80. Obránce Feyenoordu na poslední chvíli míč z brankové čáry vykopl!
     
    80
    Domácí tým zahrával standardní situaci, které se ujal kapitán Overgoor. Jeho centr letěl do vápna, kde se míč odrazil a po nevýrazném vyběhnutí brankáře Vermeera mířil do branky! Na poslední chvíli však obránce Karsdorp míč vykopl! Opakované záběry však nepotvrdily, zda-li se o branku skutečně jednalo!
     
    79
    Stoper van Beek poslal hodně nepřesnou přihrávku na levou stranu, kde míč sebral obránce Heering. Za záchrannou brzdu zatáhl Dirk Kuijt a bude z toho standardní situace!
    77. Michiel KRAMER - 0:1
     
    77
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord se konečně dočkal a zcela zaslouženě jde do vedení! Na pravou stranu dostal výbornou přihrávku Basaçikoglu, který poslal do vápna zajímavý centr. Ve vápně si míč našel hlavu MICHAELA KRAMERA, který nedal brankáři Nienhuisovi šanci!
     
    70
    I hostující kouč Giovanni van Bronckhorst provádí druhé střídání. Ze hřiště odchází nizozemský středopolař Toornstra, který nepředvedl ideální výkon. Na jeho pozici nastupuje Lex Immers!
     
    68
    Český útočník Dominik Mašek se dnes na hřiště bohužel nepodívá! Hostující kouč Henk de Jong totiž provádí poslední změnu v tomto zápase! Ze hřiště odchází Rosheuvel, kterého nahrazuje Barto.
     
    63
    Teď však měl Feyenoord kopat pokutový kop! Ve vápně se dostal ke střele z otočky Basaçikoglu, který trefil ruku bránícího Peersmana. Rozhodčí však situaci přímo neviděl a pokutový kop neodpískal!
     
    62
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Colin Kazim-Richards, přichází Michiel Kramer.
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Vytautas Andriuškevičius, přichází Furdjel Narsingh.
     
    61
    Další povedená akce Feyenoordu! Na hranici vápna se dokázal dostat ke střele Basaçikoglu, který si však vylámal zuby na brankáři Nienhuisovi!
    59. Kazim-Richards v stoprocentní šanci neuspěl
     
    59
    V obrovské šanci se před malou chvílí ocitl Kazim-Richards! Turecký útočník se pohyboval na hranici ofsajdu, nicméně Torrnstra mu hlavičkou přiťukl míč do úniku. Kazim-Richards však poslal míč těsně mimo!
     
    57
    Na pravé straně předvedl krásnou individuální akci Roshuevel, který se vyhnul Kazimu-Richardsovi a následně El Ahmadimu. Až Jan-Aire van der Heijden jeho postup zastavil nedovoleným zákrokem! Nizozemský stoper si vysloužil žlutou kartu!
    54. Střela Basaçikoglu mířila těsně mimo
     
    54
    Na druhé straně zahrozil také Cambuur! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru van de Streek, který neváhal a vyslal zajímavou střelu. Střela domácího hráče mířila těsně nad břevno!
     
    53
    Na druhé straně ve středu hřiště fauloval van de Streek, který nabídl míč El Ahmadimu. Hostující záložník našel za obranou Basicikoglua, který byl tísněn Peersmanem, i tak vypálil. Turecký útočník však mířil těsně vedle!
     
    46
    Domácí kouč Henk de Jong poprvé v tomto zápase střídá! Ze hřiště odchází aktivní Marlon Pereira, na jehož místo nastupuje Kai Heerings. Hodně zajímavé rozhodnutí nizozemského kouče.
    28. Nebezpečná situace ve vápně Cambuuru
     
    28
    Feyenoord měl k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, kterou rozehrál Marko Vejinović. Jeho centr našel ve vápně Basacikoglua, který prodloužil míč na Kazima-Richardse. Turecký útočník však míč těsně nezasáhl!
     
    25
    Nepřesně rozehrál stoper van der Heijden, který poslal míč přímo na nohu Andriuškevičiuse. Litevský obránce poslal do vápna zajímavý centr, který přizvedl El Ahmadi. Brankář Vermeer šel následně do souboje s Ogbechem, po kterém hostující gólman zůstal ležet na trávníku!
    13. Nepovedená rozehrávka brankáře Neinhuise
     
    13
    Domácí kapitán Overgoor vracel míč vzduchem ke svému brankáři. Nienhuis si však dovolil rozehrávku zprvní, která se mu příliš nepovedla. Naštěstí pro domácí se míč odrazil na hlavu Pereiry!

    Jan Havlovic

    Branky: 77. Kramer, 90+3. Kuijt (pen.)

    Karty:   85. Ogbeche (CMU) – 57. van der Heijden (FEY), 79. Kuijt (FEY)


    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Pereira (46. Heerings), Mac-Intosch, Peersman, Andriuškevičius (62. F. Narsingh) – van de Streek, Overgoor (C), E. Bakker – Houtkoop, Ogbeche, M. Rosheuvel (68. Barto).
    Náhradníci: Zeinstra – Heerings, F. Narsingh, Barto, Mašek, Berisha, Steblecki.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, van der Heijden, Kongolo – Toornstra (70. Immers), Vejinović, El Ahmadi – Kuijt (C), Kazim-Richards (62. Kramer), Basaçikoglu.
    Náhradníci: Hahn – Immers, Manu, Nelom, Vilhena, Kramer, Botteghin.

    Rozhodčí: Van Boekel – Goossens, van Dongen (vš. HOL)
    bahis siteleri