Liberec – Třinec 3:1 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 2:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 2:1 (kon.)
Litvínov – Sparta 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 2:1 (3:2 po s.n.)
K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Středa 30.12.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Leoš Čermák od modré přestřelil a puk vyletěl z pásma!
     
    59:19
    Teď už ano, Kometa to zkouší bez Čiliaka v šesti!
     
    57:56
    Adam Svoboda chyboval v rozehrávce a nabídl puk Němcovi, který našel Hrušku. Jeho nedůraznou střelu ale vracející se gólman vypíchl hokejkou!
    Rastislav DEJ - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je to přesně jak jsem říkal, nerozhodné skóre do sirény nevydrží, protože Hradec si počkal a teď se dočkal! Druhé formaci stačilo osm sekund po buly. Jaroslav Bednář nahrál od zadního hrazení RASTISLAVU DEJOVI, který se do puku opřel z první a prostřelil Čiliaka! Dej je dneska hradeckým hrdinou, ale Kometa má ještě čas najít odpověď – 2:1! Asistence: Jaroslav Bednář.
     
    56:05
    Skvěle! Dnešní utkání sleduje 6890 diváků, což znamená jediné – je vyprodáno!
     
    54:18
    Zpoza brány dostal kotouč do hokejky Richard Stehlík a parádně se do něj opřel. Adam Svoboda zasahuje!
     
    51:14
    Hradec je kompletní a z brejku mohl znovu jít do vedení! Kukumberg už měl střílet, jeho nahrávku ale Čiliak vypíchl hokejkou, a potom parádně chytil střelu Jaroslava Bednáře!
     
    50:45
    Hruškovu přihrávku na Vojtěcha Němce skvěle zblokoval ležící Bohumil Jank! Možná domácím zachránil body.
     
    48:55
    Jiří Vašíček (HKM) je vyloučen za nedovolené bránění. To je pro hosty obrovská možnost, jak zápas otočit!
     
    47:44
    Jako vidlemi teď svým tělem obrátil Brian Ihnačák Martina Dočekala! Hostům se to nelíbilo, zákrok přišel až po odehrání kotouče. Těžko říct.
    40:34 Jan HRUŠKA - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    40:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je to tady, hned po startu třetí části nabídl Hradec Kometě vyrovnání! Kudrna nejdřív zbytečně zavezl puk do svého pásma, kde o něj přišel, potom se za brankou nedohodli Knotek s Jankem. Využil toho Hynek Zohorna, který posunul puk JANU HRUŠKOVI, jenž obkroužil tyčku a parádním bekhendem zakončil přesně do bližšího růžku – 1:1! Asistence: Hynek Zohorna.
     
    39:58
    Kometa by si vyrovnání snad i zasloužila, teď zůstal před Svobodou nehlídaný Adam Raška. Měl to na dlouhou hůl, i proto se mu dorážka nepovedla.
     
    39:32
    Sledujeme skvělý hokej, jen ty góly chybí! Byl to tuším Vilém Burian, kdo ujel po levém křídle, a tvrdě vypálil. Svoboda mu zmenšil úhel a puk zadržel pod sebou, i když se hodně ohlížel.
     
    38:41
    Brian Ihnačák neměl rychlost, a tak hosté jeho sólo dobruslili. Přenechal ještě Červenému, proti němuž zasahuje Čiliak.
     
    37:40
    No už to zase mohlo být na světě! Volný Hynek Zohorna dostal před branku přihrávku z rohu, ale Adam Svoboda ho nadvakrát výborně vychytal!
     
    34:58
    Nádherná přihrávka našla za hradeckou obranou volného Jana Hrušku, který uháněl na Svobodu sám. Svoji kličku do forhendu ale přetáhl a z nulového úhlu už gól dát nemohl.
     
    29:11
    Diskuse byly hodně dlouhé, Hradec bude hrát přesilovku. Ondřej Kopta je vyloučen za krosček, Jan Hruška za sekání a navíc Hynek Zohorna odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    29:11
    Ondřej Kopta dohrál Jana Hrušku, kterému se to vůbec nelíbilo. Z ledu udělil Koptovi důraznou sekerku a ještě se po něm sápal, ale rozhodčí na poslední chvíli zasáhli!
     
    27:48
    Hradečtí zblokovali soupeři dvě střely a Červený se vydal dopředu po levé straně. Hledal hokejku Ihnačáka před prázdnou klecí, ale přihrávka byla moc prudká.
     
    26:38
    Ne, bude se pokračovat za stavu 1:0.
     
    26:38
    Tak ne, ještě se jde kontrolovat video! Rozhodčí vehementně rozpažoval, ale teď si to rozmyslel.
     
    26:38
    Před hradeckou branku se z úhlu natlačil Vlastimil Dostálek a chvíli potom hosté dostali puk za čáru. Na Svobodu ale doráželi hodně drsně, rozhodčí už přerušil hru a radost Komety je nejspíš zbytečná.
     
    24:45
    Hradecký nápor ale dál pokračoval. Nejdřív se zpomalený kotouč vykutálel těsně vedle prázdné branky hostů, potom střílel Stanislav Dietz a Čiliak musel vytáhnout puk do ochranné sítě!
     
    24:03
    Bednářova žabka našla Pilaře, který hledal před volnou brankou Červeného. Ten ovšem prudký kotouč nestihl tečovat.
     
    23:26
    Na druhé straně přišla další hradecká chyba, kterou vystihl Dostálek. Přenechal puk Adamu Raškovi, ale jeho střelu skvěle vytáhl Adam Svoboda pravým betonem!
     
    18:25
    Kometa se do hry dostává jen po hradeckých námazech, jako teď. Hosté byli před Svobodou ve třech a hodně to zavánělo, ale Čermáka v zakončení zablokoval Martin Pláněk. Možná i nedovoleně, ale nepíská se.
     
    16:49
    Téměř po 17 minutách poprvé zasahuje Adam Svoboda, a bylo to hned dost nebezpečné. Peter Trška se dostal k puku v zadní pozici, ještě popojel dopředu, ale Svoboda měl proti jeho střele čistý výhled.
     
    15:47
    Je tady druhá možnost pro Kometu, která se zatím nedostala do hry. Adam Svoboda se protahuje na ledě, neboť Jaroslav Kudrna (HKM) podrazil soupeře.
     
    13:27
    Hradeckému gólmanovi Adamu Svobodovi stále svítí v kolonce zákroků nula. To není pro hosty vůbec lichotivé vysvědčení.
     
    11:47
    Kukumberg vyzval z rohu Jiřího Šimánka, ten na Marka Čiliaka nevyzrál.
     
    10:25
    Nápor má vyústění v podobě první přesilovky domácích. Jakub Koreis (KOM) si odpyká menší trest za hákování.
     
    10:22
    Nahození Červeného tečoval Brian Ihnačák, který jen těsně minul druhý brněnský růžek! Fanoušci už málem slavili.
     
    07:05
    Karel Pilař (HKM) bojoval o puk s Vojtěchem Němcem, ten skončil na ledě. Rozhodčí, který byl od souboje kousek, nechal hru plynout, ale ten na červené čáře odpískal hradeckému obránci hákování. Hosté mohou odpovědět z první přesilovky.
    06:29 Rastislav DEJ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    06:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, tak tohle byla nádherná střela! Hradec Králové využívá aktivnější vstup do zápasu a v sedmé minutě se zaslouženě ujímá vedení. Martin Pláněk vyslal po levé straně dopředu RASTISLAVA DEJE, který se trochu natlačil před brněnského obránce a pak vyslal střelu. Přestože byl stále v poměrně těžkém úhlu, trefil ji s milimetrovou přesností do druhého růžku a Čiliakova lapačka máchla do prázdna – 1:0! Asistence: Martin Pláněk, René Vydarený.
     
    06:08
    Bohumil Jank narýsoval mezi beky ideální přihrávku Tomáši Knotkovi, toho ale v sólu tváří v tvář vychytal Marek Čiliak!
     
    04:44
    Na druhé straně bekhendem minul Jan Káňa a dopředu prchnul Kopta. Brněnský bek jeho střelu podle všeho ztečoval a Čiliak si hodně oddechl, že to bylo mimo bližší růžek.
     
    Ještě před začátkem utkání hradecký klub oceňuje Jaroslava Bednáře. Ten 26. prosince v Liberci odehrál své 600. utkání v nejvyšší české soutěži. Od generálního manažera Aleše Kmoníčka a prezidenta klubu Miroslava Schöna obdržel dárkový koš a samozřejmě také symbolický dres.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Dej (Pláněk, Vydarený), 57. Dej (Bednář) – 41. Hruška (H. Zohorna)


    Mountfield HK: Svoboda (Kacetl) – Pláněk, Vydarený "C", K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Jank – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Köhler, Švagrovský, Kopta. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kuboš, Kaberle, Trška, Malec, Štindl, Stehlík – Vondráček, Hruška, Ostřížek – Dostálek, Němec, Káňa – Dočekal, Čermák "C", Raška – H. Zohorna, Koreis, Burian. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Horák, Hejduk – Flegl, Polonyi.

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    bahis siteleri