NY Rangers – Chicago 3:5 (kon.) | Colorado – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Minnesota 3:5 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 18.02.2016, 02:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dalším kole pokračuje kolotoč hokejové NHL. Od dvou hodin se proti sobě postaví v Denveru domácí hokejisté s kanadským velkoklubem z Montrealu. Utkání to bude určitě zajímavé. Sledujte náš textový přenos.
     
    Colorado Avalanche
    Avs zažívá celkem povedenou sezónu, ale pro účast v play-off toho budou muset svěřenci Patricka Roye udělat ještě hodně. Aktuálně se denverský celek nachází na poslední postupové pozici do vyřazovacích bojů. Na devátou Arizonu mají sice čtyřbodový náskok, ale Coyotes mají hned o tři zápasy méně. Naposledy Avalanche nestačili na Buffalo v poměru 1:4.
     
    Montreal Canadiens
    Canadiens jsou už daleko pod čárou a s největší pravděpodobností se bude play-off konat bez účasti tohoto celku. Nejúspěšnější celek kanadsko-americké soutěže má na svém kontě osmapadesát bodů a na poslední postupové místečko jim chybí už šest bodů. Pittsburgh má navíc o dva zápasy méně. Naposledy svěřenci kouče Therriena dostali výprask v Arizoně, kde prohráli 2:6.
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    15.11.2015, Bell Centre, Montreal
    Montreal Canadiens 1:6 Colorado Avalanche
    29. Gallagher (Plekanec, Pacioretty) – 4. Grigorenko (Duchene), 19. MacKinnon, 19. MacKinnon (Grigorenko, Duchene), 33. Comeau, 52. Duchane (MacKinnon, Barrie), 55. Mitchell (Martinsen, McLeod)

    Montreal Canadiens: Condon (41. Tokarski) – Markov "A" , P.K. Subban "A" , Beaulieu, Petry, Gilbert, Pateryn – Pacioretty , Plekanec, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Smith-Pelly, Mitchell, Flynn

    Colorado Avalanche: Berra (Pickard) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Gormley, Guenin – Grigorenko, MacKinnon, Duchene – Comeau, Soderberg, Iginla – McLeod, Mitchell, Martinsen – Everberg, Street, Skille
    Nathan MacKinnon si nedávno připsal 200. zápas v NHL. Prosadí se dnes střelecky?

    Congrats to @mackinnon29 on playing his 200th NHL game tonight! #MadeOfHockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey (@ccmhockey),

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) – 57 zápasů, 42 bodů (12+30)
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 55 zápasů, 19 bodů (9+10)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla "A", Duchene, Grigorenko – Comeau, Söderberg, Landeskog "C" – Skille, MacKinnon, Tanguay – Martinsen, J. Mitchell, McLeod "A".

    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Subban, Markov "A", Gilbert, Beaulie, Pateryn, Jemelin – Gallagher "A", Plekanec, Galchenyuk – Andrighetto, Eller, Pacioretty – Weise, De La Rose, Byron – Smith-Pelly, T. Mitchell, Lessio.

    Rozhodčí: Kozari, Lee – Sharrers, Heyer.
     
    Z původně avizované dvojice českých hráčů v dresu Montrealu nakonec dnes uvidíme pouze jediného. Tomáš Plekanec se představí tradičně na centru první formace, druhý český útočník Tomáš Fleichmann je dnes pouze mezi nehrajícími náhradníky.
     
    Jak již bývá při zápasech National Hockey League zvykem, čas začátku utkání se o něco málo posune, přibližně o deset minut.
     
    Pepsi Center v Denveru nyní zní tóny hymny Spojených států amerických, které předcházela národní píseň Kanady.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly sice patřilo hostům, domácí se ale i tak dostali do pásma a hned tlačí na defenzivu Canadiens.
     
    00:30
    Hned v první minutě se do dobré pozice na levém kruhu pro vhazování dostal Barrie, jeho backhand ale stihli hosté přizvednout a kotouč končí v ochranné síti za brankou.
     
    00:52
    První zákrok si nyní připisuje i domácí gólman Varlamov, který taktéž do ochranné sítě vyrazil střelu jednoho z hostujících hráčů.
     
    01:17
    Beauchemin nahodil puk od modré čáry na Scrivense, ten ale lehkou střelu neudržel a poté měl co dělat, aby si poradil s dorážkou Skillea před brankou.
     
    01:44
    Hosté kontrují dalším střeleckým pokusem, ale Varlamov znovu jistě vyráží. Montreal se ještě poté pokusil zavézt puk do pásma, jeho hráče ale zastavuje offside.
     
    02:37
    Gilbert byl na konci útočného rozestavení hostů v pásmu domácích, jeho pokus od modré čáry ale k Varlamovovi nedoletěl, neboť dobře zapracovala defenziva Avs.
     
    03:09
    John Mitchell nepříjemně dotíral na Varlamova před jeho brankovištěm, domácí gólman ale i přesto dokázal puk poskakující před jeho svatyní odpálit holí do bezpečí.
     
    03:53
    Pacioretty se poněkud nenápadně prodral z pravé strany kolem domácí obrany a backhandem se pokusil zblízka zakončit, Varlamov si ale poradil jak s první střelou tohoto hráče, tak i s následnou dorážkou.
     
    04:35
    Domácí reagují na zvýšenou aktivitu hostí nejlépe jak mohou a sami také útoční, Landeskog sice pálil tvrdě z levé strany, branku soupeře ale minul.
     
    05:00
    Scrivens nyní bez cizího zavinění upadl před vlastní brankou a měl veliké štěstí, že domácí nedokázali trefit jeho odkrytou klec.
     
    05:23
    Hosté se ubránili tlaku domácích a následně se dostali do dobré šance, kdy ve třech proti jedinému domácímu obránci ujížděli vstříc Varlamovovi. Řešení celé situace na sebe vzal Gallagher, jeho střelu z levého kruhu ale domácí gólman parádně chytil do lapačky!
     
    06:38
    Domácí krásně kombinovali v pásmu a Barrie už hledal před brankou volného spoluhráče, na poslední chvíli se ale do akce Colorada vložil Eller a skvělým obranným zákrokem zastavil kotouč.
    07:40 Andrej MARKOV - 0:1
     
    07:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení, když jejich další přečíslení již končí úvodní brankou tohoto utkání! Tomáš Plekanec táhl útok Habs po levé straně, dobře počkal na ze druhé vlny najíždějícího ANDREJE MARKOVA na středu hřiště a perfektní zadovkou mu poslal puk přímo proti holi, ruský obránce již následně tvrdou ranou propálil domácího gólmana! Asistence: Tomáš Plekanec, Brendan Gallagher.
     
    08:55
    Domácí hokejisté reagují na inkasovaný gól zvýšenou aktivitou, udržet se v pásmu soupeře se jim ale v tuto chvíli nedaří.
     
    09:05
    A mohlo být s domácími hráči nyní ještě o něco hůře! Gallagher táhl akci hostí po pravé straně, perfektně se zbavil obránce přejetím na střed hřiště a střelu švihem mířil za Varlamovova záda, jenže domácí gólman opět zaúřadoval a kotouč znovu kočí v jeho rukavici!
     
    10:09
    I domácí se dokáží dostat do šance, ale se zakončením to zatím drhne. Přečíslení čtyř proti třem zakončoval Skille přihrávkou z levé strany na střed, hosté si však málem jeho střílený pokus sami srazili do vlastní branky!
     
    10:42
    První přesilová hra dnešního zápasu čeká na domácí Colorado. P. K. Subban (MTL) vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    10:56
    A rychle mohla být přesilová hra využita, to by však Matt Duchene z pravého kruhu nesměl trefit pouze tyč Scrivensovy svatyně!
     
    11:42
    Domácí hráči dlouho kombinovali v pásmu soupeře, jenže ke střele se ne a ne dostat. Po nepřesné přihrávce se navíc hosté dostali ke kotouči a dokázali jej dostat alespoň do střední zóny.
     
    12:29
    Coloradu se v přesilovce nedaří a hosté znovu vyhazují puk, tentokrát až k Varlamovovi.
     
    12:45
    Dva dobré zákroky si zapisuje na své konto Scrivens, obě střely domácích, jak MacKinnona tak vzápětí Beauchemina, ale dokázal vyrazit svými betony.
     
    12:45
    Hosté v plném počtu.
     
    13:20
    Přesilovou hru si nyní vyzkouší i hosté, John Mitchell (COL) potrestám dvěma minutami za krosček.
     
    13:36
    Pacioretty chtěl zkusit své štěstí střelou z pravého kruhu, tam však dobře zasáhl jeden z domácích beků a puk srazil mimo.
     
    14:04
    Hosté pálí i nadále, jejich pokus od modré čáry ale trefil pouze hrazení za brankou Colorada a domácí se již poté dostávají ke kotouči, který rychle odpalují až ke Scrivensovi.
     
    14:45
    Plekanec od modré čáry dobře našel na pravém kruhu Galchenyuka, který chtěl střílet z první do odkryté branky, rána mu ale nesedla a puk mu utekl.
     
    15:13
    Varlamov nyní podržel svůj celek, když si poradil se střelami Galchenyuka a Plekance z bezprostřední blízkosti své branky!
     
    15:20
    Domácí v plném počtu.
     
    15:45
    Pateryn se pokoušel trefit domácí branku střelou od modré čáry, jenže hráči Colorada znovu prokazují, proč mají v celé lize nejvíce zblokovaných střel.
     
    16:43
    Také domácí se po delší době dostali před branku soupeře, tečována rána obránce Johnsona od modré čáry ale mizí až mezi diváky na tribuně. Hra je přerušena a pokračovat bude po skončení reklamní přestávky vhazováním před Scrivensem.
     
    17:09
    Hosté dobře napadali domácí rozehrávku, zaváhání ale dokázali obránci Colorada vyřešit ještě dříve, než se Habs dostali před branku Varlamova.
     
    17:49
    Důrazný forčeking hostů dělá domácím potíže a těm trvá dlouho než vůbec vyvezou kotouč ze třetiny. Není se tak co divit, že Scrivens nyní nemá příliš mnoho práce.
     
    18:44
    Ne, tak ani teď se domácí nedostal i přes útočnou modrou čáru a musí se znovu vracet do vlastního pásma. Hosté hrají výborně pozičně a hráče Colorada vůbec nepouští do šancí.
     
    19:00
    Jedna minuta chybí do konce první třetiny, hosté stále drží těsný náskok získaný brankou obránce Markova z osmé minuty zápasu.
     
    19:50
    Hodně nepřesností je nyní k viděni na obou stranách hřiště, hosté si však přeci jen vedou o něco lépe, domácí se vůbec nemohou dostat do tempa.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní třetina utkání, která může hodně napovědět o šancích obou týmů na postup do Play off a lépe se v ní vedlo hostujícím hráčům. Ti byli po většinu první periody lepším týmem, domácí hokejisty vůbec nepustili do tempa a navíc se jim povedlo zásluhou přesné trefy Andreje Markova z osmé minuty skórovat. Po dvaceti minutách tak Montreal vede v Denveru nad místními Avs 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 03:02.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 6 – 11
    Vyloučení: 1 – 1
    Hity: 3 – 7
    Vhazování: 6 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Trochu nešťastně zahráli hosté puk na zakázané uvolnění hned v úvodu druhé části. De La Rose nazdařbůh odpálil kotouč ze středního pásma, vhazzovat se bude před Scrivensem
     
    20:35
    Buly patřilo domácím a netrvalo dlouho a Scrivens musel vytáhnout pohotový zákrok pravým betonem proti střele MacKinnona z pravého kruhu.
     
    21:03
    Söderberg se pokusil z rohu hřiště protáhnout až před hostujícího brankáře, byl však bráněn hodně natěsno a tak se mu již nepovedlo zakončit dle jeho představ.
     
    21:20
    Zachytá si i Varlamov na opačném konci kluziště, který raději přikryl odražený puk před svou brankou.
     
    21:55
    Trochu nečekaná rána nyní letěla na domácí branku od modré čáry, kde bojoval o puk Gallagher, Vaarlamov musel vytáhnout pohotový zákrok betonem, ale povedlo se a puk končí mimo jeho klec.
     
    22:41
    Andrew Bodnarchuk (COL) míří na trestnou lavici za krosček, který byl jen výsledkem dlouho trvající tlaku hostů.
     
    22:45
    Na buly úspěšnější domácí, kteří okamžitě posílají puk daleko od své branky.
     
    23:06
    Comeau se znovu dostal ke kotouči před vlastní brankou a prudkou ranou jej odpaluje až před Scrivense.
     
    23:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují při vlastním oslabení a srovnávají stav tohoto duelu! Avs ubránili tlak hostů před vlastní brankou a vyrazili do rychlého brejku ve třech lidech. Landeskog zatáhl puk do pásma po levé straně hřiště, počkal na ERICA JOHNSONA přijíždějícího ze druhé vlny a domácí obránce poté přesně umístěnou střelou nad pravý Scrivensův beton poslal puk za záda hostujícího gólmana! Asistence: Gabriel Landeskog, Francois Beauchemin.
    23:31 E. JOHNSON - 1:1
     
    24:20
    Coloradu se daří v tomto oslabení a znovu se dostalo do soupeřova pásma, kde vybojovalo vhazování.
     
    24:41
    Zvuk ze známé hry Mario v Pepsi Center tradičně značí konec domácího vyloučení a nejinak je tomu i v této chvíli, domácí jsou v plném počtu a navíc se jim v oslabení podařilo vyrovnat stav zápasu.
     
    25:22
    Jemelin se dvakrát po sobě dostal k zakončení ale ani jednou neletěl puk na domácí klec. Nejprve ránu od modré čáry hráči Colorada zblokovali, následný pokus z levého kruhu letí mimo klec Varlamova.
     
    26:05
    MacKinnon měl před sebou trochu více prostoru a tak se pokusil zpoza modré čáry překvapit Scrivense štiplavou střelou. Puk skončil na hrudi hostujícího brankáře, který ho nedokázal udržet.
     
    26:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zaváhání domácí brankáře Semjona Varlamova končí druhý pukem v jeho síti! Ruský gólman se jal rozehrát za vlastní branku, tam jej však dobře napadal Andrighetto, po jehož zásahu se puk dostal do rohu na Paciorettyho, který z první poslal puk před branku na zcela volného LARSE ELLERA a ten již neměl nejmenší problém uklidit jej do odkryté domácí svatyně! Asistence: Max Pacioretty, Sven Andrighetto.
    26:38 Lars ELLER - 1:2
     
    26:55
    Comeau se snaží hned z první akce domácích po inkasované brance zakončit, nedokáže ale trefit cíl a puk posílá mimo hostující svatyni.
     
    27:35
    Domácí nyní působí poněkud nervózním dojmem a nepřidal tomu ani pád Bigrase za vlastní brankou při pokusu o rozehrávku. Naštěstí pro něj a celý tým Colorado se soupeři ke kotouči včas nedostali.
     
    28:08
    Lucas Lessio (MTL) vyloučen na dvě minuty za podražení, domácí mohou srovnat stav zápasu v přesilové hře.
     
    28:17
    Iginla se pokoušel zakončit z pravého kruhu, k jeho smůle ale při střele zlomil hůl a hosté se tak snadno dostali ke kotouči, který posílají daleko mimo nebezpečí.
     
    28:55
    Tyson Barrie to zkoušel poloprudkou střelou od modré čáry, Scrivens toho mnoho neviděl, i tak ale dokázal kotouč vyrazit.
     
    29:21
    Hosté znovu u kotouče, jenž rychle posílají přes všechny čáry až za Scrivensovu klec.
     
    30:08
    Hosté v plném počtu.
     
    30:38
    Smith-Pelly byl jako první u nahozeného kotouče v roh útočného pásma a tak na nic nečekal a z ostrého úhlu vypálil, Varlamov vytáhl kotouč mířící pod břevno svým levým ramenem.
     
    30:55
    Mohlo být znovu vyrovnáno, jenže Scrivens byl zásadně proti! Bigras krásným pasem přes celé kluziště našel najetého Johna Mitchella, který ač byl velice natěsno bráněn ještě dokázal zakončit, hostující brankář ale dokázal puk výtečným zákrokem vytěsnit mimo tři tyče své branky!
     
    31:05
    Domácí ještě pokračovali v pásmu, po dalším zákroku Scrivense, jenž vyrazil backhandovou střelu Comeaua se ale skóre znovu nemění.
     
    31:46
    Holden zavezl puk z vlastního obranného pásma až za útočnou modrou, tam však neměl podporu svých spoluhráčů a navíc puk po nepřesném pokusu o přihrávku ztratil.
     
    32:22
    Hosté se nikam neženou. Získaný náskok je k tomu ani nikterak nenutí, Canadiens navíc dobře brání střední pásmo.
     
    32:43
    Comeau nahodil puk do pásma od modré čáry, Scrivens ho srazil do rohu kluziště, kde jsou u něj jako první domácí hráči.
     
    33:10
    Domácím se ale v pásmu nepodařilo dlouho udržet a naopak mohli zaútočit hosté, v situaci dva na dva se ale do výraznější šance nedostali.
     
    33:51
    Červené světlo svítí za hostující brankou, jenže gól si domácí na své konto nepřipíší! Johnson pálil tvrdě od modré čáry, Scrivens sice dokázal puk vyrazit jen vedle sebe, jenže při svém zákroku byl na hranici brankoviště faulován!
     
    33:51
    Jarome Iginla (COL) putuje na trestnou lavici na dvě minuty za předchozí faul na brankáře Scrivense, kterým bylo nedovolené bránění.
     
    34:10
    Domácím se zatím hra v oslabení daří a drží kotouč daleko od své branky.
     
    34:24
    Další snahu hostů o zavezení kotouče za modrou čáru zastavuje hvizd pomezního sudího – offside.
     
    34:54
    Gallagher už se napřahoval ke střele z mezikruží, kam směřovala přihrávka Tomáše Plekance z levé strany, naštěstí pro domácí ale hostující střelec zaváhal a domácí mohou získaný kotouč rychle vyhodit.
     
    35:33
    Přeci jen se hosté dostanou ke střele v této přesilové hře. Galchenyuk ale trefuje pouze domácího brankáře Varlamova.
     
    35:51
    Domácí v plném počtu.
     
    36:09
    Colorado je již kompletní a hned se hnalo vstříc útočnému pásmu, jenže za jeho hranice se tentokrát nepodívá, i tady totiž vládne čárový sudí a píská postavení mimo hru.
     
    36:28
    Dvakrát to zkusili hokejisté před oběma brankami středem hřiště a pokaždé se museli brankáři činit. Nejprve vyrazil Scrivens střelu Ducheneho z mezikruží betony, z následného brejku se dostal do šance Markov, ale i Varlamov si připisuje na své konto úspěšný zásah.
     
    36:37
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Lars Eller – 2 min., držení protihráče).
     
    36:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí rychle využívají početní výhodu a podruhé v dnešním zápase srovnávají krok se svým soupeřem! Barrie poslal puk od modré čáry do prostoru levého kruhu, kde prudce napřáhl JAROME IGINLA a tvrdou ranou pod rukavici Scrivense poslal puk do sítě! Výbornou práci odvedl před Scrivensem stínující Landeskog, i tak se ale možná bude hostující gólman za svůj neúspěšný zákrok trochu červenat. Asistence: Tyson Barrie, Matt Duchene.
    36:46 Jarome IGINLA - 2:2
     
    37:21
    Hosté se snaží vzít si ztracené vedení rychle zpět, jestli ale budou pálit jako obránce Markov, radovat se určitě nebudou. Střela ruského beka od modré notně minula domácí klec.
     
    38:02
    Varlamov si nyní připisuje důležitý zákrok proti Galchenyukovi, který na něj vypálil z levého kruhu. Domácí gólman dokázal jeho střelu zastavit a bylo důležité, že puk udržel na své výstroji.
     
    38:11
    Hosté přidali na aktivitě po inkasované brance, i oni totiž nutně potřebují body. Jejich další snahu o přechod do útočeného pásma je ale zastaven kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    38:56
    Další zásah míří na konto domácího brankáře, jenž si tentokrát poradil s technickou střelou Svena Andrighettiho.
     
    39:00
    Po vyhraném buly před brankou Colorada se puk rychle dostal na modrou čáru, odkud znovu pálil obránce Andrej Markov. Tentokrát však trefil pouze hruď Semjona Varlamova a tak se buly v obrannému pásmu Avs bude opakovat.
     
    39:15
    Varlamov má nyní opravdu hodně práce, nyní si dokázal poradit i se zakončením z hole De La Roseho z pravé strany.
     
    39:25
    Domácí se připomněli po krátkém výpadku na druhé straně kluziště, Scrivens si ale dokázal poradit se střelou Tanguaye i následnou dorážkou Johnsona, kterou zastavoval vleže na brankové čáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry je minulostí a oba týmy mají k vítězství v dnešním utkání stejně daleko. Domácím se povedlo srovnat skóre ve 24. minutě, kdy se při vlastním oslabení prosadil obránce Erik Johnson. Radost Avs ale netrvala dlouho a hned za tři minuty hosté znovu vedli, když zaváhání Varlamova při rozehrávce potrestal Lars Eller. Domácím se ale ještě jednou povedlo srovnat krok se svým dnešním sokem a opět to bylo v době, kdy na ledě bylo méně hráčů, než předepisují pravidla. Devět sekund stačilo hráčům Colorada k tomu, aby využili přesilovou hru a Jarome Iginla tvrdou ranou z levého kruhu stanovil skóre po dvou třetinách na 2:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 04:00.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 21 – 24
    Vhazování: 21 – 17
    Hity: 8 – 10
    Vyloučení: 3 – 3
    Využití: 1 – 0
    V oslabení: 1 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    První zákrok pro Scrivense přichází se střelou Iginly, ten se však podruhé do střelecké listiny dnes večer nezapsal. Alespoň pro tuto chvíli.
     
    41:30
    Varlamov rovněž musí zůstat ve střehu hned na úvod poslední dvacetiminutovky, Tomáš Plekanec ho ale střelou zápěstím překonat nedokázal.
     
    42:03
    Holden střílí od modré čáry, Ellerovi se ale povedlo jeho pokus přizvednout a puk končí v ochranné síti za brankou.
     
    42:57
    Duchene nabral rychlost ve středním pásmu a po pravé straně se vřítil do útočného pásma. Beci Montrealu ho nedokázali zastavit a tak se domácí forvard dostal i k zakončení, jeho ránu z pravého kruhu ale dokázal Scrivnes vyrazit do rohu.
     
    43:20
    Icing hostí znovu vrátí hru před jejich klec, domácí začali třetí třetinu ve velkém nasazení a jdou si pro třetí, veledůležitý gól.
     
    43:50
    Scrivens je v plné permanenci a nyní se musel na brankoviště natáhnout jak široký, tak dlouhý, aby zastavil nebezpečně poskakující kotouč.
     
    44:03
    Další perfektní zákrok vytahuje ze svého repertoáru Ben Scrivens. Erik Johnson pálil z ostrého úhlu střelou z první po přihrávce zpoza branky a hostující gólman se musel rychle přesunout ke své levé tyči.
     
    44:11
    Tlak Colorada i nadále pokračuje a hosté raději vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    44:50
    Hosté se po dlouhé době dokázali dostat alespoň za červenou čáru, jenže směrem dopředu se jim nic kloudného vymyslet nepodařilo.
     
    45:30
    Scrivensovi se snaží pomáhat i jeho spoluhráči a to dobrý zblokováním střel domácích hokejistů- Gallagher teď tímto způsobem zastavil pokus Beauchemina.
     
    46:08
    Habs na útočném výletě, který se v této třetině dá označit slovem ojedinělý. Lessio se pokusil překvapit Varlamova po vyjetí zpoza branky a nutno podotknout, že nechybělo mnoho, aby domácí gólman lovil puk ze své branky potřetí.
     
    46:32
    Hrají ale převážně domácí hokejisté, jimž se však tentokrát nepodařilo překonat modrou čáru. Po souboji u mantinelu skončil puk na střídačce hostů a vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže brance Montrealu.
     
    46:54
    Pacioretty dostal puk na vrcholku kruhů a pokusil se zakončit z otočky, trefil však jednoho z dobře postavených domácích hokejistů. Ne, Varlamov se v této třetině v brance musí chvílemi opravdu nudit.
     
    47:35
    Dobrý zákrok předvedl Scrivens proti nepříjemné střele Tanguaye, který získal puk v útočném pásmu a natlačil se před obránce hostí až za hranici levého kruhu, poté ještě stihl vystřelit a jen včasný zásah Scrivense proti střele pod břevno zabránil tomu nejhoršímu pro hosty.
     
    48:40
    Hosté ve třetí třetině jednoznačně tahají za kratší konec pomyslného provazu a jsou to oni, kdo se nedokáží dostat do tempa. Domácí se stále tlačí před branku soupeře, překonat jistého Scrivense potřetí se jim ale zatím nedaří.
     
    49:37
    Varlamov není nyní ve snadné úloze. Příliš mnoho střel na něj nejde a když už se tak stane, není to nic lehkého pro domácího gólmana. Beaulieu nyní pálil tvrdě z levého kruhu a domácí gólman měl plné ruce práce s jeho střelou.
     
    50:40
    Habs se pomalu osmělují a snaží se hrozit domácí brance čím dál častěji. Nebezpečně vypadala střela z hole Gallaghera, která však naštěstí pro domácí minula jejich klec.
     
    51:25
    Hokejisté kanadského celku se ale budou muset opět bránit, po zakázaném uvolnění se hra znovu stěhuje před jejich branku.
     
    51:45
    Iginla je dnes na ledě hodně vidět a dělá velké potíže hostující obraně. Nyní kouzlil s pukem v rohu hřiště, odkud se pokusil hned dvakrát překvapit Scrivense střelou z ostrého úhlu, ale ani jednou neuspěl.
     
    52:13
    Ozývají se i hosté, tvrdá rána Markova od modré čáry ale trefuje pouze plexi za domácí brankou.
     
    52:44
    Kromě Iginly je střelecky velice aktivní i další zkušený hráč v domácím dresu, Alex Tanguay. Jeho další pokus z pravé strany trefil Scrivense do břicha, poté již puk hosté odehráli mimo nebezpečí.
     
    53:24
    Mezihru ve středním pásmu zastavuje hvizd jednoho z čárových sudích, kteří dobře viděli přihrávku rukou v podání domácích hokejistů.
     
    53:55
    Mitchell dobrou přihrávkou před sebe vyslal před branku Lessia, který se pokusil o blafák, jenže byl těsně bráněný jedním z domácích beků. Akce hostů však pokračovala, protože kotouč byl stále ve hře volně ležící před brankou a do zakončení se tak dostal důrazný Smith-Pelly, Varlamov si ale dokázal poradit i s touto situací a puk za svá záda nepustil díky výbornému zákroku pravým betonem!
     
    54:29
    Hosté jsou v této fázi zápasu o něco aktivnější než jejich soupeř a znovu se dostali k zakončení. Technický pokus P. K. Subbana ale zamířil mimo zařízení.
     
    54:48
    Hra se přestěhuje před branku Scrivense po dalším zakázaném uvolnění, které vyrobili hosté nepřesnou dlouhou přihrávkou. Do konce utkání zbývá něco málo přes pět minut.
     
    55:13
    Dění na ledové ploše je opět přerušeno, Gallagher se totiž dostal za modrou čáru dříve než kotouč a sudím nezbývalo nic jiného, než zastavit hru pro postavení mimo hru.
     
    55:35
    Markov se dostal po vyhraném buly před brankou Colorado ke kotouči a díky své výborné technice se dostal i ke střele z prostoru pravého kruhu, jenže proti byl výtečný zásah Varlamova.
     
    56:00
    Söderberg prověřil připravenost lapačky Bena Scrivense střelou z pravého kruhu. Poté se do sebe ještě pustili hráči před brankou hostů, vylučovat se ale nebude.
     
    56:18
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, nejsou to však žádné útočné hody v podání obou týmů, ale spíše veliká taktická bitva. Gallagher nevěděl co s pukem u pravého hrazení a tak se pokusil trefit domácí branku, jeho ránu však obrana Montrealu srazila mimo hrací plochu.
     
    Dnešní utkání sleduje 16.271 diváků.
     
    56:48
    Lessio se zničehonic dostal k odraženému kotouči před domácí brankou a dokázal jej perfektně zpracovat holí, ze vzduchu, jeho rána z "halfvoleje" ale končí kousek vedle pravé tyče.
     
    57:40
    Konec třetí třetiny, zdá se, bude patřit hostům. Varlamov si však dokázal poradit i s další střelou od modré čáry.
     
    57:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, beru zpět, Colorado se ujímá vedení! Grigorenko získal puk ve vlastním pásmu a rozjel rychlou akci domácích, při které kotouč putoval po ose Duchene-Grigorenko až před branku na zcela volného JAROMEA IGINLU, kterému jen stačilo nastavit hůl, aby usměrnil puk za brankovou čáru! Asistence: Michail Grigorenko, Matt Duchene.
    57:57 Jarome IGINLA - 3:2
     
    58:42
    Za vzájemnou potyčku jsou vyloučeni Martinsen a Gallagher,oba dostávají tresty za hrubost, pokračovat se bude se čtyřmi hráči na obou stranách.
     
    58:42
    Montreal se vyžádal oddechový čas!
     
    58:57
    Hosté to zkouší bez brankáře a okamžitě se snaží dostat puk do útočné třetiny, což se jim po střele Paciorettyho a následném zákroku Varlamova také daří.
     
    59:05
    Buly v útočném pásmu patří hostům, následný pokus Galchenyuka vyráží Varlamov za vlastní branku.
     
    59:30
    Domácím se povedlo vybojovat puk a šikovně jej poslat jen do středního pásma tak, aby se nepískal icing.
     
    59:55
    Ještě jeden zákrok si připisuje na své konto Varlamov proti ráně z pravé strany, tohle už ale domácí udrží.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Důležitý duel o postup do Play off mezi domácím Coloradem Avalanche a hostujícím Montrealem končí vítězně pro domácí tým.

    Začátek utkání vyšel lépe hostům, kteří v první třetině diktovali tempo hry a nepouštěli svého soupeře do tempa. Sami navíc dokázali skórovat, když se tvrdou střelou prosadil obránce Andrej Markov.

    Ve druhé třetině se Coloradi povedlo srovnat skóre ve 24. minutě, kdy se při vlastním oslabení prosadil obránce Erik Johnson. Radost Avs ale netrvala dlouho a hned za tři minuty hosté znovu vedli, když zaváhání Varlamova při rozehrávce potrestal Lars Eller. Domácím se ale ještě jednou povedlo srovnat krok se svým dnešním sokem a opět to bylo v době, kdy na ledě bylo méně hráčů, než předepisují pravidla. Devět sekund stačilo hráčům Colorada k tomu, aby využili přesilovou hru a Jarome Iginla tvrdou ranou z levého kruhu stanovil skóre po dvou třetinách na 2:2.

    Vstup do poslední dvacetiminutovky se vydařil lépe domácím hokejistům, především úvodní polovina třetí třetiny byla plně v jejich režii. Hostům se postupně podařilo dostat do potřebného tempa a vyrovnat se svému soupeři. V posledních minutách hry byli hráči Montrealu lepším týmem, ale paradoxně krátce před koncem zápasu inkasovali třetí, rozhodující branku, kterou vstřelil po krásné kombinaci Jarome Iginla, který se tak v dnešním zápase prosadil hned dvakrát.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jarome Iginla (COL) 2+0
    2. Erik Johnson (COL) 1+0
    3. Semjon Varlamov (COL) 32 zák., 2 góly, 94,1%
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+1, 3 střely, čas na ledě 19:26

    Tomáš Fleicshmann (MTL) – nenastoupil
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 28 – 34
    Vhazování: 31 – 30
    Vyloučení: 4 – 4
    Využití: 1 – 0
    V oslabení: 1 – 0
    Hity: 16 – 18
    Zblokované střely: 17 – 18
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše. Já věřím, že jste se u dnešního utkání dobře bavili a někdy příště se u online přenosu z kanadskoamerické NHL budu znovu těšit. Na počtenou! (04:53:56)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 24. Johnson (Landeskog, Beauchemin), 37. Iginla (Barrie, Duchene), 58. Iginla (Grigorenko, Duchene) – 8. Markov (Plekanec, Gallagher), 27. Eller (Pacioretty, Andrighetto)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla "A", Duchene, Grigorenko – Comeau, Söderberg, Landeskog "C" – Skille, MacKinnon, Tanguay – Martinsen, J. Mitchell, McLeod "A".
    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Subban, Markov "A", Gilbert, Beaulie, Pateryn, Jemelin – Gallagher "A", Plekanec, Galchenyuk – Andrighetto, Eller, Pacioretty – Weise, De La Rose, Byron – Smith-Pelly, T. Mitchell, Lessio.

    Rozhodčí: Kozari, Lee – Sharrers, Heyer

    Diváci: 16.271
    bahis siteleri