Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 3:2 (kon.) | Toronto – Carolina 3:1 (kon.)
Florida – Arizona 3:2 (kon.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Calgary – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Vancouver – Ottawa 5:3 (kon.)
Los Angeles – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Ottawa Senators
Pátek 26.02.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    OTTAWA SENATORS

    Je klidně možné, že se do play-off letos nepodívá v NHL žádný z kanadských klubů. To je samozřejmě zajímavá představa, ale určitě se nebude líbit ani celku Ottawa Senators. Aktuálně pátý mančaft Atlantické divize se může pochlubit čtyřiašedesáti nakupenými body, avšak ztráta celku z hlavního města Kanady na třetí Detroit Red Wings činí už propastnějších sedm bodíků. Navíc ze spodních pater se na Senátory nepříjemně dotahují Montreal Canadiens. Ottawa ovšem hraje ve výborné formě a malinko připomíná konec loňské základní části, kdy se nakonec těsně vměstnala do play-off. Senators vyhráli všechny poslední čtyři mače, naposledy jejich formu odnesl klub Edmonton Oilers, který padl na svém ledě s kanadským rivalem poměrem 1:4. Kanadské bodování Ottawy stále vede ofenzivní obránce Erik Karlsson (11 + 54), jenž je nadále suverénní.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Konec přestupového období se blíží a uvidíme, jestli také ve Vancouveru dojde k nějakým změnám, ke kterým zejména v kanadských klubech může kolem 29. února velmi často docházet. Kosatky rozhodně nebudou spokojeny se svými aktuálními výsledky, pátý tým pořadníku Pacifické divize jen těžko bude dohánět ztrátu na play-off, ta nyní činí jedenáct bodů, což už je veliký rozestup v situaci, kdy Vancouver zažívá spíše nevyrovnané výsledky. Z posledních pěti případů totiž Canucks zvítězili pouze jedinkrát, a to v předchozím zápase, když stačili poměrem 5:1 překonat na svém ledě Colorado Avalanche. Ještě předtím stejná parta podlehla výsledkem 2:5 Calgary Flames. Kanadské bodování týmu stále vede Daniel Sedin (22 + 30), také na něm a jeho bratru Henrikovi bude záležet, co ještě Vancouver v této sezóně předvede. Střetnutím proti Ottawě může fanouškům malinko zlepšit náladu.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu utkají teprve podruhé v sezóně, v prvním případě se hrálo v hlavním kanadském městě a Ottawa Senators doma těsně porazili Canucks 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (12 + 12)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí dvě kanadské organizace. Vancouver Canucks na svém ledě uvítají ve velmi dobré formě hrající Ottawa Senators.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vítejte u dnešního zápasu, také dnes začneme s malým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Miller – Hutton, Tanev, Sbisa, Biega, Hamhuis, Bartkowski – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Virtanen – Etem, Granlund, Vey – Burrows, McCann, Dorsett

    Ottawa Senators: Anderson – Methot, Karlsson, Phaneuf, Ceci, Wiercioch, Borowiecki – Hoffman, Turris, Stone – Dzingle, Zibanejad, Ryan – Smith, Pageau, Chiasson – Paul, Lazar, Neil

    Rozhodčí: Sutherland, Skilliter – Sharrers, Knorr.
     
    Nebude dlouho trvat a budeme moci začít, hráči se pomalu chystají na ledovou plochu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Už se hraje a jako první se na kotouč dostali hokejisté Vancouveru, jenže puk následně nahodil na branku hostující Ceci.
     
    00:30
    Hra poprvé přerušena, zanedlouho se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    00:51
    Kus černé gumy nyní mnohem blíže branky Ottawy, Canucks ho ale zatím nestačili dopravit na soupeřovu klec.
     
    01:21
    První vážnější situace před hostující svatyní, ale ani nyní puk neskončí za brankovou čarou, bude se vhazovat před brankářem Ottawy.
     
    01:45
    Biega neměl moc času a prostoru, tak alespoň napálil kus černé gumy na branku z dálky. Poté už Ryan Miller v pohodě zachytil puk do své rukavice a zařizuje nové buly.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    02:24
    Dobrá možnost pro útočnou formaci v modrých dresech, ale také nyní úspěšnější hostující gólman. Ottawu potom zastavuje v přechodu do pásma postavení mimo hru.
     
    02:40
    Miller vyjel za svou klec, aby tam mohl pomoci s rozehrávkou svým spoluhráčům, ti si ovšem na druhé straně kluziště moc dobře nevedli.
     
    02:53
    Zakázané uvolnění Ottawa Senators, hra se tak musí přesunout před hostující zařízení.
     
    03:12
    Hraje se hodně ze stran na stranu, Sbisa se snažil co nejdříve dostat pryž na branku, aby puk případně někdo tečoval. Ale ještě před tím jej jeden ze soků obral o šanci.
     
    03:55
    Vancouver má problémy dostat se přes vlastní polovinu kluziště, to Ottawa velice aktivně napadá vepředu.
     
    04:23
    Zibanejad ukázal, jak si věří v prostoru před brankovištěm a ze vzduchu zkusil zakončit touš do sítě, ale připraven byl Miller.
     
    04:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Malinko překvapivě jsou to ovšem domácí hokejisté Vancouver Canucks, kdo se dnes jako první dostává do vedení a otevírá skóre utkání mezi dvěma kanadskými kluby. Moc dlouho se Kosatky v útočném pásmu zatím nepohybovaly, ale když už se jim to teď povedlo, hned je z toho přesný zásah. První střely ještě stačil brankář Anderson pochytat, avšak na zakončení z dorážky od EMERSONA ETEMA už nestačil. Obrana Senators projevila nedostatek důrazu, což byla jedna z příčin této branky. Hostující tým tak musí dohánět ztrátu. Asistence: Linden Vey, Matt Bartkowski.
    04:38 Emerson ETEM - 1:0
     
    05:58
    Hraje se ale stále velmi podobným stylem, jakým se začal tento mač, tedy ze strany na stranu a nepřesně.
     
    06:45
    Bo Horvat neměl moc místa ve středním pásmu, také proto musel nahodit puk z dálky, ten ale někdo z prostoru před Millerem pouze vytečoval do sítě.
     
    07:06
    Vhazování v útočném pásmu pro Ottawu, ta jej sice nějakou chvíli dokázala udržet kolem domácí klece, ale k zakončení se nedostala.
     
    07:21
    Máme tu první vyloučení utkání, nejedná se ovšem o žádný faulový přestupek, nýbrž o technické provinění se proti pravidlům. Chris Tanev (VAN) dostává dvě minuty za vyhození kotouče mimo hrací plochu a jeho tým čeká oslabení.
     
    07:55
    Ottawa se ale bude muset vrátit do pásma soupeře od vlastní branku, Kosatky hned přesně vyhazují.
     
    08:13
    Turrisovi střela z první nesedla a Vancouver opět posílá puk až za Andersonovu svatyni. Tato přesilovka od hostů zatím nevypadá úplně nejlépe.
     
    08:54
    Slibněji už na tom byl u pravé tyče Stone, ale také on mířil hodně špatně.
     
    09:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru sice hostující celek z Ottawy nevyužil, ale hned poté, co se vyloučený Chris Tanev vrátil do hry, se začali hokejisté Senators radovat, protože kus černé gumy skončil v síti Ryana Millera. Jenže vše nebylo tak jasné, jak se mohlo zdát, protože došlo ke sporné situaci a rozhodčí si musel jít ověřit na video, zda má branku uznat či ne. Nakonec sděluje skutečnost, že hráč Ottawy zasáhl puk ve správné výšce a nejednalo se o vysokou hokejku. Gól tedy platí a za jeho autora je označen MIKE HOFFMAN, který touš tečoval ze vzduchu. Vancouver si tedy svého vedení dlouho neužil. Asistence: Dion Phaneuf, Jean-Gabriel Pageau.
    09:24 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    10:03
    Domácí se ale nechtějí nechat zaskočit a pokračují aktivně, konkrétně Hansen, který ale neměl v dané chvíli nikoho, komu by poslal puk na hokejku.
     
    10:27
    Touš ve středním pásmu, tam se jej snažil podržet McCann, aby se jeho tým nedostal do dalších problémů.
     
    11:04
    Burrows a Dorsett už kombinovali před zařízením Andersona, ale byla to nepřesnost, co je nakonec připravilo o šanci na vstřelení branky.
     
    11:44
    Vancouver je v posledních momentech aktivnějším kádrem na ledě a jde vidět, že domácí jsou si vědomi ztráty svého získaného vedení.
     
    12:10
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení a ozývají se také fanoušci, jež ženou svůj celek kupředu.
     
    12:45
    Ottawa sice nedokázala zaútočit, ale aspoň vyhodila puk za branku Canucks, takže dostala možnost vystřídat. Už ale znovu hrají Kosatky.
     
    13:20
    Daniel Sedin přebral puk na modré čáře od Sbisy, ale obrana hostů si na něj velice dobře počíhala v rohu a nedala mu šanci, aby se lépe prosadil.
     
    13:50
    Na druhou stranu poté hru obrátil Bobby Ryan, avšak ani ten neměl dostatečnou podporu spoluhráčů k tomu, aby ohrozil Ryana Millera.
     
    14:28
    Turris a Stone v kombinaci ve středním pásmu, jejich problém ovšem vznikl na modré čáře, kde si nerozuměli a vlastní chybou se nechali připravit o puk.
     
    15:12
    Stále ještě nezazněla halou píšťalka rozhodčího a hokejisté pokračují v rychlém tempu, hodně velký rozdíl oproti první minutám zápasu, kdy se hra hodně kouskovala.
     
    15:44
    Linden Vey a jeho dobrá aktivita v rohu u mantinelu, jenže ani ta mu teď nepomohla, byli proti němu připraveni hned dva bránící hráči hostů.
     
    16:13
    To Pageau sice zavezl puk do útočného pásma, ale o střelu se nepokusil. Je pravdou, že brankáři nyní moc práce nemají.
     
    16:24
    Až nyní po dlouho době přerušena hra, když Ryan Miller ukryl puk do lapačky. My budeme pokračovat hned po skončení komerční přestávky.
     
    16:35
    Vancouver zkusil rychlou rozehrávku přes všechny čáry, ze které se nakonec jeden z forvardů Canucks dostal do vyložené šance, protože branka Andersona zůstala na chvíli uvolněna. Ale puk v ní nekončí.
     
    17:17
    Mark Stone se dostal jen na modrou čáru, kde zjistil, že proti němu stojí hned dva soupeři, takže ještě posunul hru zpátky dozadu.
     
    17:45
    Bobby Ryan věděl, že jeho tým už dlouho nevypálil na branku, tak zkusil zakončit z prostoru před brankou a málem se mu to vyplatilo, mířil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    18:02
    Dlouho to netrvalo a je tu další domácí příležitost, do které se tentokrát dostal Baertschi, jenž se zjevil skoro sám před brankou a moc mu nechybělo k tomu, aby zasunul touš až za brankovou čáru.
     
    18:25
    Druhá útočná formace Kosatek se snažil kombinovat v útočném pásmu, jenže dlouho tam nezůstala, protože Ottawa ihned vyhodila na další zakázané uvolnění.
     
    18:39
    Také další vhazování v útočném pásmu zvládli lépe domácí, Sedin ale poslal puk z dálky pouze na zadní mantinel, který kotouč orazítkoval.
     
    19:03
    Už běží poslední minuta první třetiny, Sbisa se ještě zkusil opřít do kotouče.
     
    19:11
    První přesilovka v zápase také pro Vancouver Canucks, protože je to hostující muž Erik Karlsson (OTT), kdo se provinil proti pravidlům a fauloval sekáním. Domácí tak mají další možnost na vstřelení gólu.
     
    19:33
    Baertschi vůbec neváhal a hned pálil z první, jenže mnohem zajímavější šance na druhé straně hrací plochy, kde se Stone ve vlastním oslabení dostal do úniku. Sice dostal puk do branky, ale už ve chvíli, kdy zazněla píšťalka rozhodčího, takže arbitr ukazuje, že gól neuzná.
     
    19:47
    Poslední vteřiny první třetiny se dohrávají u Millera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou poměrně zajímavou první třetinu utkáním mezi Vancouverem a Ottawou, oba týmy si připsaly po jedné brance, na konci úvodní části se málem po veliké šanci dostala Ottawa do vedení. Pokračujeme ovšem za vyrovnaného stavu, na startu druhé periody bude Vancouver dohrávat zbytek přesilovky.
     
    Střely na branku v první třetině

    Vancouver Canucks: 8

    Ottawa Senators: 9
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 8:9
    Hity: 9:6
    Trestné minuty: 2:2
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Nebude dlouho trvat a vtrhneme do druhé třetiny utkání, a to za vyrovnaného stavu.
     
    Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Už se hraje druhá třetina a Canucks ještě dohrávají přesilovku, která bude trvat déle než minutu.
     
    20:22
    A také se hned Daniel Sedin bez váhání opřel do kotouč, aby získal pro svůj tým možnost na vstřelení branky.
     
    20:50
    Jenže místo možností Canucks je tu další veliká šance pro Ottawu v oslabení, také nyní to byl Stone, kdo se řítil na Millera. Chyběl mu jen kousíček.
     
    21:25
    Bo Horvat už sice unikal na Andersona, ale to už je Ottawa kompletní a také hostující mančaft úvodní oslabení v zápase zvládl.
     
    21:58
    Zibanejad zvládl situaci na buly před Millerem a následně se trhla pořádná tahanice o kotouč na domácím brankovišti. Až s podivem, že puk neskončil za brankovou čarou.
     
    22:38
    Dlouho se nepřerušovalo, ale nyní už ano, důvodem je vyloučení na domácí straně. Pro změnu tu tedy máme přesilovku Ottawy, jelikož potrestán je Derek Dorsett (VAN), který se provinil podražením Lazara.
     
    22:49
    Hoffman si hned po úspěšné buly hledal místo pro střelu, nakonec se neprosadil ani Smith z dorážky do poloviny odkryté klece.
     
    23:10
    Také domácí se pokusili uniknout ve vlastním oslabení, ale moc se jim to nepodařilo, akce Canucks skončila ještě ve středním pásmu.
     
    23:48
    Lazar nahrál na modrou čáru na Phaneufa a druhý zmiňovaný zkusil překvapit Millera z dálky. Ale to se nestalo, ani tato přesilovka hostů moc dobře nevypadá.
     
    24:28
    Už jen poslední vteřiny a Derek Dorsett bude zpátky na ledové ploše, mezi tím se Kosatkám daří ještě jednou vyhodit.
     
    24:50
    Hraje se znovu v plném počtu na obou stranách barikády, přestože Vancouver Canucks nyní vyhazují puk až na zakázané uvolnění.
     
    25:08
    Tanev si věděl rady s napadajícím hráčem u mantinelu, hned následně Henrik Sedin zkusil založit domácí akci. To se povedlo, ale ke střele zatím nedošlo.
     
    25:39
    Etem by rád dnes ještě jednu branku, s Huttonem se pokusil zakombinovat na brankovišti, ale dvojice v modrém se neprosadila.
     
    26:04
    Znovu výborná práce Andersona, který zastavil výbornou střelu z mezikruží. Jde vidět, že dnešní duel by mohl také hodně záležet na obou gólmanech.
     
    26:40
    Jenže už zase Bobby Ryan na druhé straně, přestože ten se nedostal do moc velké šance, jelikož se Miller jen v pohodě přesunul na jeho střelu k tyči.
     
    27:15
    Sledujeme další pasáž hry, během které se moc nepřerušuje. Toho se snažil využít Phaneuf, jenž zavezl puk do útočného pásma Ottawy.
     
    27:46
    Dva na dva před brankou Millera, ale Canucks stihli celou akci rychle dobruslit, takže zabránili trablům u svého zařízení.
     
    28:17
    Anderson a jeho další moc dobrý zákrok, nyní se musel vytasit proti pokusu Hansena od pravého kruhu.
     
    28:55
    Hamhuis našel dlouhou nahrávkou velice dobře najetého Henrika Sedina. Ale také jeden z domácích tahounů ztratil puk na modré čáře, takže bylo po šanci.
     
    29:07
    Uvidíme první komerční přestávku ve druhé třetině, po jejím konci se bude vhazovat před brankou Ottawa Senators.
     
    29:35
    Další práce pro Andersona, když se dnes velice aktivní Emerson Etem pokusil dorazit puk za brankovou čáru v pádu na led. Ale hostující gólman celou situaci zvládl.
     
    29:40
    Granlund získal puk na svou hokejku, pak po nahození od jednoho ze spoluhráčů ještě tečoval, ale následně se Ottawě daří osvobodit.
     
    30:08
    Zakázané uvolnění Canucks, hra se přesunu před Millerovo zařízení.
     
    30:25
    Dobrá obranný zákrok Erika Karlssona, který zabránil tomu, aby se puk dostal k brance jeho týmu. Na druhé straně se pak hned stačil do šance vypracovat Mike Hoffman.
     
    30:59
    Podobně jako v první třetině, také nyní hlasitý ohlas fanoušků Canucks, kteří by si přáli branku svého celku. Ale zatím čekáme na další zásah.
     
    31:28
    A už se mohli příznivci Vancouveru dočkat, nahozený puk od modré čáry skončil jen těsně tečovaný mimo brankovou konstrukci Ottawa Senators.
     
    31:44
    Dion Phaneuf a Derek Dorsett si měli co říct a málem se pustili do strkanice. Nakonec odjeli bez konfliktu, ale větší strkanice se strhla také u mantinelu. Ale vylučovat se nejspíš nebude.
     
    31:44
    Tak se přeci jen vylučuje, nakonec si přesilovku zahrají Canucks. Tresty dostávají Zack Smith (OTT), který dostává hned dvojitý trest, z domácích řad musí jít sedět Alexandre Burrows. Oba za hrubost.
     
    32:55
    Henrik Sedin hledal svého bratra Daniela od mantinelu, ale teď si domácí nerozuměli.
     
    33:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ne, tohle už snad ani nemohlo zůstat nepotrestáno. Už potřetí se totiž Ottawa Senators v tomto utkání dostali do úniku na branku ve vlastním oslabení a napotřetí už této soupeřem nabídnuté možnosti hosté využívají. Zajímavé je, že také nyní v oslabení získal pro svůj tým šanci MARK STONE, jenž tentokrát Ryana Millera nekompromisně překonal. Canucks sice budou pokračovat ve své přesilovce, ale už za nevýhodného stavu na kostce. Velmi dobrá střela, kterou na domácí klec vyslal hokejista Ottawy Stone. Jak teď budou domácí reagovat? Asistence: Dion Phaneuf, Jean-Gabriel Pageau.
    33:02 Mark STONE - 1:2
     
    34:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ale aréna je znovu o něco veselejší a domácí Canucks moc dlouho času nepotřebovali na to, aby se prosadili a dotáhli skóre zpátky k vyrovnanému stavu. Dlouho se snažila družina v modrých trikotech držet útočné pásmo a vytvářet tlak na Andersonovo zařízení, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Poté se totiž napřáhl z dobré pozice v pásmu MATT BARTKOWSKI, který svou pumelicí propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě. Hrajeme tedy znovu za vyrovnaného stavu a teď budou nejspíše zase malinko na koni domácí muži. Asistence: Markus Granlund, Derek Dorsett.
    34:25 Matt BARTKOWSKI - 2:2
     
    35:31
    Po mnoha zajímavých momentech následuje komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    35:39
    Vylučovat se bude z řad Canucks i Senators a hrát se tak bude dvě minuty ve čtyřech na obou stranách barikády. Dvě minuty dostává hokejista Dion Phaneuf (OTT) a také domácí muž Jake Virtanen (VAN). Phaneuf za krosček, Virtanen za sekání.
     
    36:28
    Hamhuis získal dobře puk na modré čáře a už rozesílal touš na Sedina, jenže ten už přišel o kotouč za Andersenovou klecí.
     
    36:58
    Hoffman rychle pelášil za pukem a dokonce jej v útočném pásmu dostihl. Jeho střela už ale zdaleka neměla takový důraz.
     
    37:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zatím jako na houpačce ve druhé třetině. Skóre se přelévá ze strany na stranu a nyní jsou to pro změnu hosté, kdo se prosazuje chvíli poté, co se útočná formace Senators stačila dostat do útočné třetiny. Z rychlého přechodu přes modrou čáru těžil zejména BOBBY RYAN, jehož zakončení Ryana Milera pravděpodobně malinko zaskočilo. Gólman Vancouver Canucks už totiž na plachtící pryž mezi jeho betony zareagovat nestačil. Není to tak dlouho, co Kosatky vedly, ale teď mají znovu za úkol dohnat ztrátu o jednu branku. Stihnou to domácí ještě ve druhé třetině? Asistence: Marc Methot.
    37:25 Bobby RYAN - 2:3
     
    39:08
    Začíná poslední minuta druhé třetiny, s pukem na hokejkách v útočné třetině Vancouver.
     
    39:35
    Ještě Daniel Sedin stačil dojet puk za svatyní soupeře, ale tam si moc dobře nevedl, o kus černé gumy byl obrán.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je konec druhé třetiny utkání mezi Vancouverem a Ottawou, v prostřední části padly hned tři góly, dva z toho oslavili hostující hokejisté, ti se také aktuálně radují z vedení. Canucks tak mají dvacet minut na to, aby alespoň dorovnali skóre.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vancouver Canucks: 21

    Ottawa Senators: 21
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 21:21
    Hity: 17:12
    Trestné minuty: 8:8
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Zanedlouho započne třetí třetiny, do které s náskokem jedné branky nastoupí hostující družina Ottawa Senators.
     
    Hráči se připravují na úvodní buly poslední periody, bude se vhazovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Na prvním buly ve třetí části si lépe nechali dařit hokejisté Ottawy, ti se ale dlouho v útočném pásmu neudrželi, obrana Canucks odhazuje touš pryč.
     
    40:40
    Virtanen a Bartkowski v kombinaci, ale zatím ani on neohrozí klec Andersona, který nyní může zůstat v klidu.
     
    41:07
    U domácí střídačky vznikla malá postrkovaná, ale rozhodčí kvůli tomu hru přerušovat nebude, nešlo o nic vážného.
     
    41:35
    Ottawa nechce zbytečně riskovat a zakládá jen takové akce, u kterých má jistotu, že nebude chybovat.
     
    42:08
    Domácí Canucks pro sebe už sice získali útočné pásmo, ale se zakončením už je to daleko horší. Následně už je také Ottawa blízko Millera.
     
    42:32
    A už také ochránce domácí svatyně má puk ve své výstroji, bude se vhazovat před klecí Vancouveru.
     
    42:34
    Moc dlouho se ale nehrálo, puk od hokejky některého z hráčů odražen mimo hrací plochu.
     
    42:45
    Ryan Miller nejdříve nemusel nic řešit, ale pak se před ním zjevila dvojice útočníků v bílém trikotu a rázem měl o zábavu postaráno. Ale vše stačil zavčas vyřešit.
     
    43:25
    Pageau si sjížděl před branku na teč, aby po dvou dnešních nahrávkách mohl sám také poslat puk do sítě, ale teď jej spoluhráči zavčas nenašli.
     
    44:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Poměrně nenápadně a nečekaně, ale přeci jen se Canucks prosazují a znovu tak zařizují, aby bylo skóre na kostce v kanadské aréně vyrovnané. Ani v tomto případě Kosatky svého soupeře nikterak vyloženě nepřehrávaly a netlačily, prostě jen sehrály puk na volného MATTA BARTKOWSKIHO, který se napřáhl z levé strany a propálil vše, co mu stálo v cestě. V četně brankáře Andersona. Trenér Ottawy si ještě vyžádal kontrolu videa, zda před vstřelením branky nedošlo k ofsajdu. Ale vše bylo dle záznamu v pořádku a branka platí, pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu 3:3. Druhý gól Bartkowskiho v zápase. Asistence: Jake Virtanen, Dan Hamhuis.
    44:01 Matt BARTKOWSKI - 3:3
     
    44:08
    Ceci ale na nic nečekal a Ottawa se hned vrhla do útoku, delší pauza během kontrala záznamu hry by mohla oběma týmům vlít krev do žil.
     
    44:39
    Zatím se pokračuje bez přerušení, Chris Tanev se ale postaral o to, aby jeho tým nebyl ve větších problémech, Ryan Miller potom zastavuje kotouč.
     
    45:05
    Markus Granlund v obrovské šanci sám před Andersonem, už mohli být domácí hráči ve vedení. Na poslední chvíli stačil gólman Senators zasáhnout betonem.
     
    45:28
    Biega se odhodlal ke střele od modré čáry, tu ale nikdo netečoval, takže měla jen malou šanci na úspěch.
     
    45:50
    Domácí jsou nyní mnohem aktivnější a další velkou šanci měla jejich druhá útočná formace. Ale také nyní Ottawa s trochou štěstí udržela puk před Adersonem.
     
    46:36
    Ceci přenechal puk Stoneovi za brankou a už Senators zakládají akci, teď se ovšem mají problém dostat přes modrou čáru soupeřova pásma.
     
    47:09
    Matt Bartkowski si dělal zálusk na hattrick, když se dostal do zakončení z pravého kruhu. Ale tentokráte byl moc daleko od zařízení a jeho zakončení navíc nemělo potřebný důraz.
     
    47:36
    Po delší časové odmlce přerušená hra, bude se vhazovat po Andersonem, ale až po komerční přestávce.
     
    47:55
    Znovu se hraje a Zibanejad se snažil sám prosadit na pravé straně útočného pásma. Ale nedostal se dále než k modré čáře.
     
    48:18
    Emerson Etem znovu ukazuje, jak dnes dokáže být nebezpečný, hned dvě jeho veliké šance a gólové příležitosti, ale v obou případech touš zastavuje hostující gólman.
     
    49:05
    Už se Ottawa alespoň osvobodila a mohla dostřídat, domácí ale neustávají.
     
    49:09
    Navíc si ještě Vancouver Canucks zahrají přesilovku, protože na dvě minuty za vysokou hokejku musí do boxu trestoměřičů Zack Smith (OTT), jenž bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    49:38
    Bratři Sedinové už sehrávají akce kolem branky, na modré čáře také čeká Hutton na přihrávku, ale zatím se nikdo neměl k lepší střele na branku.
     
    50:08
    A nyní už se hokejisté Ottawy osvobozují, polovinu oslabení mají skoro za sebou a Kosatky se v přesilovce ještě stále nedostaly do zakončení.
     
    50:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Radost fanoušků Vancouveru přeci jen propukla, i když se jejich tým v přesilové hře dlouho trápil a měl problémy s tím, aby se vůbec dostal do útočného pásma a následně i k lepšímu zakončení. V samotném závěru početní výhody ovšem Canucks udeřili, když se natlačili až před zařízení brankáře Andersona a procpali za něj kus černé pryže. JAKE VIRTANEN byl tím, kdo se poslední dotkl kotouče, než touš skončil v síti ottawského celku. Hodně důležitá trefa pro domácí a znovu tu máme obrat ve skóre, dnes už poněkolikáté. Udrží už Vancouver těsné vedení? Asistence: Bo Horvat, Jared McCann.
    50:59 Jake VIRTANEN - 4:3
     
    51:51
    Následuje komerční přestávka, za chvíli pokračujeme novým vhazováním.
     
    52:08
    Sotva se Ottawa dostal v útočné periodě na kotouč, už zase hrají domácí, kteří na chvíli přečíslili obranu soupeře. Hra ale přerušena, puk končí na střídačce domácích.
     
    52:24
    Hamhuis se na modré čáře postaral o to, aby jeho celek ještě zůstal v útočném pásmu. Také proto Ottawa ještě měla problémy před svou klecí.
     
    52:30
    Ale teď zase budou muset Canucks dávat pozor u své klece, jelikož Daniel Sedin (VAN) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Naopak pro Senators dobrá šance, jak znovu vyrovnat skóre.
     
    52:55
    Domácí se ovšem osvobozují a začátek oslabení zvládají velmi dobře.
     
    53:08
    Puk sražen někam za mantinel, vhazovat by se za několik okamžiků mělo ve středním pásmu.
     
    53:28
    Turris dostal hosty do útočného pásma, jenže Bobby Ryan už si sjel na přihrávku k pravému mantinelu příliš pozdě. Canucks tak znovu poměrně snadno vyhazují.
     
    53:55
    Už jen něco málo přes půl minuty do konce hostující přesilovky, zatím se Senátoři nedostali k žádné lepší šanci.
     
    54:32
    Vancouver je kompletní, Ottawa v přesilovce vesměs nestačila vystřelit na branku a navíc jí teď bude ještě rychleji utíkat čas.
     
    55:02
    Dobrá práce Ryana Millera, který řešil problémy na svém brankovišti poté, co už se Daniel Sedin vrátil do hry. Ještě jedna komerční přestávka, pak už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    55:21
    Henrik Sedin zařídil, aby se jeho tým dostal z obranné třetiny, pak se dokonce hnal do útočné šance. Ale lepší zakončení z celé situace nepramenilo.
     
    55:55
    Pouze lehkým nahazováním kotouče o mantinel se hosté snaží dostat do šance, ale to zatím nevypadá jako účinná taktika. Miller sice musel zasahovat, ale neměl větší starosti.
     
    56:14
    Karlsson hned po vítězném buly Senators v útočném pásmu získal puk pro svůj celek a pálil z dálky na branku.
     
    56:33
    Zibanejad mohl vyrovnat, ale před polovinou prázdné branky trefil pouze tyčku, halou to nyní jenom zahučelo.
    Ten moment, kdy si uvědomíte, proč milujete hokej.

     
    57:00
    Vancouver Canucks se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, ale je jasné, že po posledních momentech se potřebují uklidnit.
     
    57:00
    Domácí trenér si navíc vybírá oddechový čas. Vycítil, že jeho celek potřebuje malinko oddechu.
     
    57:10
    Domácí sice znovu nahodili puk přes všechny čáry, ale nyní se zakázané uvolnění pískat nebude, hra pokračuje.
     
    57:40
    Brankář Anderson už je pryč z branky a Ottawa riskuje v šesti mužích bez brankáře.
     
    58:09
    Vancouveru se ještě stále nepodařilo vyhodit a hosté si vytvořili pořádný tlak na Millerovu klec. Avšak ochránce domácí svatyně zatím odolává bez inkasování čtvrtého gólu.
     
    58:25
    Gólman Senators na chvíli zpátky ve své kleci, ale dá se očekávat, že za chvíli zase zamíří zpátky na střídačku.
     
    58:58
    Karlsson našel volného spoluhráče za brankou soupeře, ale do zakončení už se hosté vytočit nestihli. Pak už po delší době Canucks vyhazují.
     
    59:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen nakonec domácí hokejisté trefili do prázdné branky a po pořádném drama na konci třetí třetiny je nejspíš rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese výhru v základní hrací době. Nekryté zařízení Ottawa Senators dokázal naprosto přesně trefit EMERSON ETEM, jenž dnes odehrál výborné utkání a dává svůj druhý gól v zápase. A určitě zcela zaslouženě. Dá se očekávat, že zbytek základní hrací doby už se bude pouze dohrávat. Asistence: Linden Vey, Matt Bartkowski.
    59:32 Emerson ETEM - 5:3
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zajímavý a hlavně pohledný zápas dvou kanadských celků, mohli jsme sledovat parádní útočný hokej a především také přelévání výsledku ze strany na stranu. Chvíli vedli Ottawa Seantors, pak zase domácí Canucks. Ale nakonec duel zvládly lépe Kosatky, které se ubránily náporu soupeře na konci třetí třetiny a berou si dva body do tabulky za výhru v základní hrací době. Z domácí strany předvedl úctyhodný výkon Emerson Etem, jenž se dnes prosadil dvakrát. Vancouver tedy poráží Ottawu 5:3, ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 36

    Ottawa Senators: 30
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 570 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    K zápasu nenastoupil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání

    Matt Bartkowski (VAN) (2 + 1)
    Emerson Etem (VAN) (2 + 0)
    Jake Virtanen (VAN) (1 + 1) (06:46:10)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Etem (Vey, Bartkowski), 35. Bartkowski (Granlund, Dorsett), 45. Bartkowski (Virtanen, Hamhuis), 51. Virtanen (Horvat, McCann), 60. Etem (Vey, Bartkowski) – 10. Hoffman (Phaneuf, Pageau), 34. Stone (Phaneuf, Pageau), 38. Ryan (Methot)


    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hutton, Tanev, Sbisa, Biega, Hamhuis, Bartkowski – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Virtanen – Etem, Granlund, Vey – Burrows, McCann, Dorsett
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson, Phaneuf, Ceci, Wiercioch, Borowiecki – Hoffman, Turris, Stone – Dzingle, Zibanejad, Ryan – Smith, Pageau, Chiasson – Paul, Lazar, Neil

    Rozhodčí: Sutherland, Skilliter – Sharrers, Knorr

    Diváci: 18 570
    bahis siteleri