Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 3:2 (kon.) | Toronto – Carolina 3:1 (kon.)
Florida – Arizona 3:2 (kon.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Calgary – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Vancouver – Ottawa 5:3 (kon.)
Los Angeles – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Ottawa Senators
Pátek 26.02.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:32 Emerson ETEM - 5:3
     
    59:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen nakonec domácí hokejisté trefili do prázdné branky a po pořádném drama na konci třetí třetiny je nejspíš rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese výhru v základní hrací době. Nekryté zařízení Ottawa Senators dokázal naprosto přesně trefit EMERSON ETEM, jenž dnes odehrál výborné utkání a dává svůj druhý gól v zápase. A určitě zcela zaslouženě. Dá se očekávat, že zbytek základní hrací doby už se bude pouze dohrávat. Asistence: Linden Vey, Matt Bartkowski.
     
    57:40
    Brankář Anderson už je pryč z branky a Ottawa riskuje v šesti mužích bez brankáře.
     
    56:33
    Zibanejad mohl vyrovnat, ale před polovinou prázdné branky trefil pouze tyčku, halou to nyní jenom zahučelo.
     
    52:30
    Ale teď zase budou muset Canucks dávat pozor u své klece, jelikož Daniel Sedin (VAN) inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Naopak pro Senators dobrá šance, jak znovu vyrovnat skóre.
    50:59 Jake VIRTANEN - 4:3
     
    50:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Radost fanoušků Vancouveru přeci jen propukla, i když se jejich tým v přesilové hře dlouho trápil a měl problémy s tím, aby se vůbec dostal do útočného pásma a následně i k lepšímu zakončení. V samotném závěru početní výhody ovšem Canucks udeřili, když se natlačili až před zařízení brankáře Andersona a procpali za něj kus černé pryže. JAKE VIRTANEN byl tím, kdo se poslední dotkl kotouče, než touš skončil v síti ottawského celku. Hodně důležitá trefa pro domácí a znovu tu máme obrat ve skóre, dnes už poněkolikáté. Udrží už Vancouver těsné vedení? Asistence: Bo Horvat, Jared McCann.
     
    49:09
    Navíc si ještě Vancouver Canucks zahrají přesilovku, protože na dvě minuty za vysokou hokejku musí do boxu trestoměřičů Zack Smith (OTT), jenž bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    48:18
    Emerson Etem znovu ukazuje, jak dnes dokáže být nebezpečný, hned dvě jeho veliké šance a gólové příležitosti, ale v obou případech touš zastavuje hostující gólman.
     
    45:05
    Markus Granlund v obrovské šanci sám před Andersonem, už mohli být domácí hráči ve vedení. Na poslední chvíli stačil gólman Senators zasáhnout betonem.
    44:01 Matt BARTKOWSKI - 3:3
     
    44:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Poměrně nenápadně a nečekaně, ale přeci jen se Canucks prosazují a znovu tak zařizují, aby bylo skóre na kostce v kanadské aréně vyrovnané. Ani v tomto případě Kosatky svého soupeře nikterak vyloženě nepřehrávaly a netlačily, prostě jen sehrály puk na volného MATTA BARTKOWSKIHO, který se napřáhl z levé strany a propálil vše, co mu stálo v cestě. V četně brankáře Andersona. Trenér Ottawy si ještě vyžádal kontrolu videa, zda před vstřelením branky nedošlo k ofsajdu. Ale vše bylo dle záznamu v pořádku a branka platí, pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu 3:3. Druhý gól Bartkowskiho v zápase. Asistence: Jake Virtanen, Dan Hamhuis.
    37:25 Bobby RYAN - 2:3
     
    37:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zatím jako na houpačce ve druhé třetině. Skóre se přelévá ze strany na stranu a nyní jsou to pro změnu hosté, kdo se prosazuje chvíli poté, co se útočná formace Senators stačila dostat do útočné třetiny. Z rychlého přechodu přes modrou čáru těžil zejména BOBBY RYAN, jehož zakončení Ryana Milera pravděpodobně malinko zaskočilo. Gólman Vancouver Canucks už totiž na plachtící pryž mezi jeho betony zareagovat nestačil. Není to tak dlouho, co Kosatky vedly, ale teď mají znovu za úkol dohnat ztrátu o jednu branku. Stihnou to domácí ještě ve druhé třetině? Asistence: Marc Methot.
     
    35:39
    Vylučovat se bude z řad Canucks i Senators a hrát se tak bude dvě minuty ve čtyřech na obou stranách barikády. Dvě minuty dostává hokejista Dion Phaneuf (OTT) a také domácí muž Jake Virtanen (VAN). Phaneuf za krosček, Virtanen za sekání.
    34:25 Matt BARTKOWSKI - 2:2
     
    34:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ale aréna je znovu o něco veselejší a domácí Canucks moc dlouho času nepotřebovali na to, aby se prosadili a dotáhli skóre zpátky k vyrovnanému stavu. Dlouho se snažila družina v modrých trikotech držet útočné pásmo a vytvářet tlak na Andersonovo zařízení, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Poté se totiž napřáhl z dobré pozice v pásmu MATT BARTKOWSKI, který svou pumelicí propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě. Hrajeme tedy znovu za vyrovnaného stavu a teď budou nejspíše zase malinko na koni domácí muži. Asistence: Markus Granlund, Derek Dorsett.
    33:02 Mark STONE - 1:2
     
    33:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ne, tohle už snad ani nemohlo zůstat nepotrestáno. Už potřetí se totiž Ottawa Senators v tomto utkání dostali do úniku na branku ve vlastním oslabení a napotřetí už této soupeřem nabídnuté možnosti hosté využívají. Zajímavé je, že také nyní v oslabení získal pro svůj tým šanci MARK STONE, jenž tentokrát Ryana Millera nekompromisně překonal. Canucks sice budou pokračovat ve své přesilovce, ale už za nevýhodného stavu na kostce. Velmi dobrá střela, kterou na domácí klec vyslal hokejista Ottawy Stone. Jak teď budou domácí reagovat? Asistence: Dion Phaneuf, Jean-Gabriel Pageau.
     
    31:44
    Tak se přeci jen vylučuje, nakonec si přesilovku zahrají Canucks. Tresty dostávají Zack Smith (OTT), který dostává hned dvojitý trest, z domácích řad musí jít sedět Alexandre Burrows. Oba za hrubost.
     
    31:28
    A už se mohli příznivci Vancouveru dočkat, nahozený puk od modré čáry skončil jen těsně tečovaný mimo brankovou konstrukci Ottawa Senators.
     
    22:38
    Dlouho se nepřerušovalo, ale nyní už ano, důvodem je vyloučení na domácí straně. Pro změnu tu tedy máme přesilovku Ottawy, jelikož potrestán je Derek Dorsett (VAN), který se provinil podražením Lazara.
     
    21:58
    Zibanejad zvládl situaci na buly před Millerem a následně se trhla pořádná tahanice o kotouč na domácím brankovišti. Až s podivem, že puk neskončil za brankovou čarou.
     
    19:33
    Baertschi vůbec neváhal a hned pálil z první, jenže mnohem zajímavější šance na druhé straně hrací plochy, kde se Stone ve vlastním oslabení dostal do úniku. Sice dostal puk do branky, ale už ve chvíli, kdy zazněla píšťalka rozhodčího, takže arbitr ukazuje, že gól neuzná.
     
    19:11
    První přesilovka v zápase také pro Vancouver Canucks, protože je to hostující muž Erik Karlsson (OTT), kdo se provinil proti pravidlům a fauloval sekáním. Domácí tak mají další možnost na vstřelení gólu.
     
    18:02
    Dlouho to netrvalo a je tu další domácí příležitost, do které se tentokrát dostal Baertschi, jenž se zjevil skoro sám před brankou a moc mu nechybělo k tomu, aby zasunul touš až za brankovou čáru.
     
    16:35
    Vancouver zkusil rychlou rozehrávku přes všechny čáry, ze které se nakonec jeden z forvardů Canucks dostal do vyložené šance, protože branka Andersona zůstala na chvíli uvolněna. Ale puk v ní nekončí.
    09:24 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    09:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru sice hostující celek z Ottawy nevyužil, ale hned poté, co se vyloučený Chris Tanev vrátil do hry, se začali hokejisté Senators radovat, protože kus černé gumy skončil v síti Ryana Millera. Jenže vše nebylo tak jasné, jak se mohlo zdát, protože došlo ke sporné situaci a rozhodčí si musel jít ověřit na video, zda má branku uznat či ne. Nakonec sděluje skutečnost, že hráč Ottawy zasáhl puk ve správné výšce a nejednalo se o vysokou hokejku. Gól tedy platí a za jeho autora je označen MIKE HOFFMAN, který touš tečoval ze vzduchu. Vancouver si tedy svého vedení dlouho neužil. Asistence: Dion Phaneuf, Jean-Gabriel Pageau.
     
    07:21
    Máme tu první vyloučení utkání, nejedná se ovšem o žádný faulový přestupek, nýbrž o technické provinění se proti pravidlům. Chris Tanev (VAN) dostává dvě minuty za vyhození kotouče mimo hrací plochu a jeho tým čeká oslabení.
    04:38 Emerson ETEM - 1:0
     
    04:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Malinko překvapivě jsou to ovšem domácí hokejisté Vancouver Canucks, kdo se dnes jako první dostává do vedení a otevírá skóre utkání mezi dvěma kanadskými kluby. Moc dlouho se Kosatky v útočném pásmu zatím nepohybovaly, ale když už se jim to teď povedlo, hned je z toho přesný zásah. První střely ještě stačil brankář Anderson pochytat, avšak na zakončení z dorážky od EMERSONA ETEMA už nestačil. Obrana Senators projevila nedostatek důrazu, což byla jedna z příčin této branky. Hostující tým tak musí dohánět ztrátu. Asistence: Linden Vey, Matt Bartkowski.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Etem (Vey, Bartkowski), 35. Bartkowski (Granlund, Dorsett), 45. Bartkowski (Virtanen, Hamhuis), 51. Virtanen (Horvat, McCann), 60. Etem (Vey, Bartkowski) – 10. Hoffman (Phaneuf, Pageau), 34. Stone (Phaneuf, Pageau), 38. Ryan (Methot)


    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hutton, Tanev, Sbisa, Biega, Hamhuis, Bartkowski – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Virtanen – Etem, Granlund, Vey – Burrows, McCann, Dorsett
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson, Phaneuf, Ceci, Wiercioch, Borowiecki – Hoffman, Turris, Stone – Dzingle, Zibanejad, Ryan – Smith, Pageau, Chiasson – Paul, Lazar, Neil

    Rozhodčí: Sutherland, Skilliter – Sharrers, Knorr

    Diváci: 18 570
    bahis siteleri