Švýcarsko – Česko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Česko
Pátek 15.04.2016, 20:15 • Tissot Arena, Biel • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Přípravy před nadcházejícím mistrovstvím světa, které se letos odehraje v ruských městech v Moskvě a v Petrohradu, jsou v plném proudu. Po dvou utkáních s Německem, která se hrála v severočeském Ústí nad Labem, se o týden později přesunuli hokejisté Česka do švýcarského Vispu resp. Bielu, kde se rovněž dvakrát utkají s domácím Švýcarskem.
     
    Švýcarsko

    Švýcaři v minulém týdnu odehráli dva zápasy se Švédskem. V prvním duelu dokázali zvítězit 5:3, ale v odvetě si lépe vedli Švédové, kteří svému soupeři oplatili porážku a zvítězili 5:1. V rámci Euro Hockey Challenge pak přivítali Švýcaři ve Vispu tým České republiky a hned v prvním ze dvou klání dokázali české hokejisty porazit těsně 3:2. Na domácí straně tak propukla velká radost a trenér Švýcarska měl pochopitelně z výkonu svých svěřenců a z jejich předvedené hry dobrý pocit.
    Švýcaři v prvním dvojutkání ve Vispu zvítězili těsně 3:2.

     
    Česko

    Češi, jak už bylo zmíněno, v minulém týdnu odehráli dva zápasy s Německem. Tyto dva duely odehrála česká reprezentace v Ústí nad Labem a v obou případech byla úspěšná. V tom první měření sil zvítězila celkem přesvědčivě 7:2. Ve druhém utkání už Němci lépe bránili a Češi se prosadili pouze dvakrát a brali výhru 2:1. Po přesunu z Vispu do Bielu se právě v Bielu připravují na druhý zápas se Švýcarskem, aby odčinili úvodní prohru 2:3. Uvidíme, zda se jim dnes povede dovést utkání do vítězného konce.
    Nominace českého národního týmu pro dvojutkání ve švýcarských městech Vispu a Bielu.

     
    Vzájemná utkání

    Na loňském šampionátu, který se konal v České republice, dělali Švýcaři českému týmu problémy. Zápas po základní hrací době skončil 1:1 a Češi nakonec zvítězili až po samostatných nájezdech 2:1. Po necelém roce ukázali Švýcaři svou houževnatost znovu a v přípravném duelu v rámci Euro Hockey Challenge byli úspěšní, když vyhráli 3:2. Jak si povedou Češi dnes v Tissot Areně v Bielu proti stejnému soupeři?
     
    Atmosféra v hledišti ve Vispu mnohé zklamala....

    Švýcaři jsou pověstní svým neustálým povzbuzováním svého týmu a jejich tradiční "Hopp Schwiiz" vždy zní zimními stadiony na mistrovstvích světa. Jenomže v utkání s českým národním týmem, které se odehrálo ve švýcarském Vispu, byla prakticky po celou dobu zápasu v hledišti komorní atmosféra. Mnohé to docela šokovalo, neboť se očekávalo, že naopak na domácím kolbišti Švýcary povede hlasité a neustálé povzbuzování. Opak byl však pravdou. Bude to v Bielu lepší?
    Český národní tým už je v Bielu. Bude druhý zápas vítězný? A bude i lepší atmosféra, než byla ve Vispu?

     
    Jak si oba reprezentační týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdních večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty, a také videa z gólových příležitostí, rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    První trénink národního týmu v moderní hale.

     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Mayer (Boltshauser) – Geering, Du Bois, Grossmann, Loeffel, Genazzi, Schneeberger, Schlumpf, Rathgeb – Hollenstein, Romy, Ambühl "C" – Bieber, Cunti, Wieser M. – Wieser D., Trachsler, Martschini – Schäppi, Haas, Baltisberger
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Francouz (Furch) – Rutta, Voráček, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, Trončinský, Hrabal – Červenka "C", Urban, Vincour – Kašpar, Holík, Zaťovič – Gulaš, Kousal, Zohorna – Červený, Hruška, Jarůšek – Koukal
    Trenér: Vladimír Vůjtek

    Rozhodčí: Marc Wiegand, Andreas Harnebring – Nicolas Fluri, Balazs Kovacs.
     
    Oba týmy se už řadí na modrých čárách a za malou chvilku tak utkání série Euro Hockey Challenge mezi Švýcarskem a Českem, začne. Buďte u toho s námi prostřednictvím našeho online přenosu.
     
    A nyní přichází na řadu hymna České republiky.
     
    Tissot Arenou v Bielu už zní také švýcarská hymna.
     
    Švýcaři i Češi se tradičně staví před svými brankáři a za moment začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    O první akci utkání se postarají Švýcaři a nyní jsou už v útočném pásmu. Tam se pokusí ohrozit brankáře Francouze, který je už mezi třemi tyčemi připraven.
     
    00:51
    Kevin Romy se ocitl v těsné blízkosti Francouze a svou bekhendovou střelou ho hodně ohrozil. Český brankář však vytasil pohotový zákrok a podržel svůj tým.
     
    00:56
    Zámorský poslal puk na Douderu a ten ho z vlastního pásma zaváží na opačnou stranu. Češi míří do útočného pásma a nyní to budou oni, kdo se pokusí o ohrožení domácí svatyně.
     
    01:48
    Ale nakonec se k žádné střele nedostali a u puku jsou znovu houževnaní Švýcaři, jenž vybojovali útočné pásma. Vhazovat se bude po pravici Francouze.
     
    02:10
    Češi se opět ocitli v teritoriu švýcarského týmu, ale moc dlouho v něm puk neudrželi. Kotouč opět na holích Švýcarů, kteří jdou do rychlého útoku.
     
    02:51
    Máme tu první vyloučení dnešního utkání. Roman Červenka inkasuje trest za hákování a Švýcaři si zahrají přesilovou hru.
     
    03:19
    Hollenstein s Ambühlem kombinovali před českou brankou, ale nakonec se českému týmu podařilo dostat kotouč do středního pásma a Češi se osvobodili.
     
    04:04
    Už se ale znovu rozestavili domácí hokejisté v pásmu Čechů, kde před Francouzem dorážel Marc Wieser a po něm hned i Matthias Bieber, ale brankář národního týmu byl na místě.
     
    04:44
    Kempný vyhodil kotouč až před Mayera a vypadá to, že se český tým ubrání.
     
    04:51
    Je to tak. Červenka skáče na led a Češi jsou už v plném počtu.
     
    05:15
    Hruška nebezpečně pálil z levé strany, ale Mayer měl připravené betony, kterými puk sklapl a nepustil ho za svá záda. Na druhé straně zahrozili domácí, ale také Francouz byl na místě.
     
    05:40
    Přesilovka pro český tým. Na trestné už sedí Noah Schneeberger, jenž se dopustil sekání.
     
    06:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým svou početní výhodu ihned využívá. PETR HOLÍK se dostal do blízkosti domácího brankáře a svou pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy nedal Mayerovi vůbec žádnou šanci. Národní tým se tak ujímá vedení. Asistence: Michal Kempný.
    06:25 Petr HOLÍK - 0:1
     
    08:09
    Nyní musel zasahovat znovu Pavel Francouz, který zlikvidoval nebezpečnou střelu Dina Wiesera. Poté český brankář raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    08:21
    A znovu dotěrní Švýcaři a Pavel Francouz v akci. Ten se ve svém brankovišti v posledních chvílích rozhodně nenudí.
     
    09:22
    Češi se nyní vymanili z menšího tlaku svého soupeře a nyní už operují před domácí brankou. Mayer vyhodil puk po střele Kempného do bezpečí.
     
    10:21
    Další rána mířila na Mayera. Tentokráte to bylo od modré čáry z hole Zámorského, který tak měl další šanci na straně českého týmu.
     
    10:52
    Další trest pro národní tým. Na trestné lavici sedí Tomáš Vincour za krosček a nabízí tak Švýcarům další přesilovou hru.
     
    11:27
    Denis Hollenstein pálil z levé strany na Francouze a český brankář musel krýt další nebezpečnou střelu. Poté se k puku dostal Doudera a vyhazuje ho až před domácí branku.
     
    12:21
    Češi znovu vyhodili černou gumu až před Roberta Mayera a mohou tak vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    12:48
    Úplně sám se před Francouzem zjevil Joël Genazzi, ale jeho střelu velmi dobře pokryl kdo jiný než Pavel Francouz. Ten si tak připisuje další přesný zákrok a drží těsné vedení národního týmu.
     
    12:52
    Český tým ubránil další oslabení a nyní je už v plném počtu.
    Atmosféra v Bielu? Díky českým fanouškům skvělá!

     
    14:21
    No a v početní převaze si teď také zahrají Češi. Du Bois inkasoval dvě minuty za hákování a už pyká na lavici hanby.
     
    15:08
    Pěknou střelou nyní ohrozil Mayera Robert Kousal, ale také Mayer ukázal svůj um a neinkasoval. Poté hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    15:50
    Domácí zachytili kotouč ve vlastním pásmu a okamžitě ho vyhazují až před Francouze. Češi musí další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního pásma.
     
    16:21
    Také Švýcaři byli úspěšní ve svém oslabení, Du Bois skáče na led a jeho tým je kompletní.
    Dokáže se dnes český kapitán prosadit?

     
    16:56
    Pavel Francouz a jeho další přesný zákrok proti střele Marca Wiesera, jenž puk napálil z prostoru mezi kruhy přímo do jeho náruče.
     
    17:18
    Domácí znovu budou v přesile. Rutta inkasuje první trest v reprezentační kariéře a dostává dvě minuty za hákování.
     
    18:08
    Ambühl pálil z pravého kruhu a Francouz vytasil efektní semafor. Švýcaři mají před českou brankou obrovský tlak a národní tým se z něho ne a ne vymanit.
     
    18:48
    Až nyní se to povedlo a puk míří až před Mayera. Češi si tak mohou oddychnout a vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Rutta skáče na led a český tým je v plném počtu.
     
    19:45
    Tlak Švýcarů je opět drtivý. Domácí se snaží o vyrovnání, ale zatím jim v jejich cestě stojí zatím stoprocentní Pavel Francouz.
    Do útrob Tissot Areny si našlo cestu i několik českých fanoušků, kteří jsou slyšet.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, ve které padla jediná branka. O tu se postarali čeští hokejisté, když zásluhou Petra Holíka využili svou početní výhodu. Jinak ale domácí celek je hodně nebezpečný a nutno podotknout, že k vyrovnání neměl rozhodně daleko. Jak se bude nadále vyvíjet toto utkání, můžete sledovat v našem online přenosu. Druhá třetina začne přibližně ve 21:10.
    Národní tým vede po první třetině nad Švýcarskem 1:0!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    První útok ve druhé třetině obstarají hokejisté českého týmu, kteří jsou už v útočném pásmu, kde se pokusí ohrozit Roberta Mayera v brance Švýcarska.
     
    20:35
    Nakonec se ale nic před švýcarskou brankou nic nestalo a na opačnou stranu vyrážejí právě Švýcaři pod vedením velezkušeného útočníka Davosu Andrese Ambühla.
     
    20:56
    Lukáš Kašpar pálil z pravého kruhu, ale jeho rána končí v lapačce Mayera. Ten si připsal další zákrok, ale hru nepřerušuje. Puk rozehrává mezi své spoluhráče a nechá ji tak plynout.
     
    21:17
    Nyní nebezpečně vystřelil Milan Gulaš a nechal tak znovu vyniknout Roberta Mayera, jenž jeho projektil vykryl. Nyní už ale domácí brankář hru přerušuje a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    21:35
    Na druhé straně dostal přesnou přihrávku Marc Wieser, jenž si ještě nabruslil blíže Francouzovi a poté na něho vyslal jedovatou střelu. S tou si ale český brankář dokázal poradit a znovu drží svůj tým.
     
    22:33
    Domácí Trachsler inkasuje dvě minuty za napadení, když poslal k zemi českého brankáře. Nyní už okupuje trestnou lavici a český tým si zahraje přesilovou hru.
     
    22:51
    Češi se uhnízdili v pásmu Švýcarů, kde od modré čáry střílel Hrabal, ale Mayer i za pomoci své obrany dokázal tuto ránu chytit. Vzápětí se domácí celek osvobozuje.
     
    23:33
    Před domácí brankou už operují znovu čeští hokejisté. Kundrátek našel volného Petra Holíka, ale ten svou střelu tentokráte poslal pouze mimo tři tyče.
     
    24:04
    Robert Mayer se nyní vyznamenal proti jedovce Lukáše Kašpara z pravého kruhu. Domácí brankář ale puk chytil ramenem a poté ho raději ukryl pod lapačkou.
     
    24:26
    Milan Gulaš vyslal na Mayera přízemní střelu, tu ale brankář švýcarského týmu znovu zachytil. Stále tak domácí velmi dobře hrají své oslabení.
     
    24:33
    Trachsler už je na ledě a to znamená, že Švýcaři své oslabení znovu zvládli a jsou kompletní.
     
    25:26
    Jan Hruška poslal kotouč směrem na brankáře Mayera, ale ten celou situaci velmi dobře viděl a opět drží naděje švýcarského celku.
     
    26:10
    Dnes už bývalý chomutovský Pirát, Roman Červenka, pálil nebezpečně z pravého kruhu, ale Robert Mayer vytasil parádní semafor. Další velká šance českého týmu končí na brankáři Švýcarska.
     
    26:44
    Zaťovič prohrál souboj o puk v pásmu Švýrarska a ten poté zaváží na opačnou stranu Noah Schneeberger. Švýcaři se pokusí ohrozit Pavla Francouze.
     
    27:54
    Na druhé straně musel zasahovat Pavel Francouz proti Haasovi, jenž na něho vyslal štiplavou střelu. Český gólman přerušuje hru a čeká se na vhazování po jeho pravé ruce.
     
    28:10
    Milan Doudera napálil puk přímo před domácí branku a Robert Mayer vytasil další přesný zákrok. Češi mají sice více ze hry, ale jejich velké šance končí na pozorném Mayerovi.
     
    29:15
    Tomáš Vincour prošel sám až za obranu švýcarského týmu, byl sice následně tísněn, ale přesto vyslal na Mayera střelu, která však zamířila hodně vedle domácí svatyně.
     
    29:49
    Proti bekhendové střele Lina Martschiniho musel opět zasahovat Pavel Francouz, který včas sklapl betony a nepovolil svému soupeři skórovat.
     
    30:03
    Češi jeli dva na jednoho a ke střele se následně dostal Martin Zaťovič, ale jeho prudkou ránu vyrazil do bezpečí Robert Mayer. Další velká šance českého týmu končí právě na něm!
     
    30:34
    Podél pravého mantinelu se do útočného pásma proháčkoval Milan Gulaš, který poté z vrcholu pravého kruhu střílel na Mayera, který si v krátkém sledu po sobě připisuje další přesný zákrok.
     
    30:58
    Trma vrma před Mayerem. K dorážce před jeho brankou se dostal Jan Rutta, ale kdo jiný než Robert Mayer vzešel z tohoto duelu vítězně.
     
    31:36
    Na druhé straně pálil nebezpečně Marc Wieser, ale obránce Josef Hrabal dokázal jeho šanci odvrátit svým obranným zákrokem.
     
    32:13
    Milan Gulaš zastavil ve středním pásmu akci Švýcarů a sám poté nahodil kotouč do útočného pásma. Nikdo z jeho spoluhráčů tam však nebyl, aby kotouč převzal, a tak do protiútoku mohou zamířit domácí hokejisté.
     
    32:54
    Richard Jarůšek nyní oslabuje český tým, když se dopustil nedovoleného bránění. Domácí si tak zahrají početní výhodu.
     
    33:11
    Náznak akce na straně Švýcarů velmi rychle skončil. Ke kotouči se dostali Češi a okamžitě ho vyhodili až před brankáře Roberta Mayera.
     
    34:06
    Češi jdou do tří. Martin Zaťovič zahákoval svého soupeře a už usedá k Jarůškovi na trestnou lavici.
    Do branky národního týmu se dnes postavil Pavel Francouz a zatím drží čisté konto!
     
    34:26
    Proti střele Du Boise nyní zasáhl Francouz a uklidňuje hru. Následně po vhazování se ke střele dostal Andres Ambühl a znovu český brankář neinkasuje po jeho prudké střele.
     
    34:54
    Češi jsou už ve čtyřech. Jarůšek se okamžitě zapojil do hry a pomáhá českému týmů v obranné činnosti.
     
    35:27
    Kevin Romy jel úplně sám na Pavla Francouze, na kterého vyslal jedovatou střelu z levého kruhu. Brankář českého národního týmu znovu skvělým zákrokem nedovolil domácím skórovat.
     
    36:06
    Český tým ubránil dvojnásobnou přesilu domácích Švýcarů a nyní je už v plném počtu.
     
    36:38
    Švýcaři znovu zahrozili v pásmu českého týmu a Pavel Francouz musel být znovu připraven. Těsný náskok českého týmu proti Schäppimu udržel.
     
    37:48
    Petr Zámorský střílel od modré čáry na Roberta Mayera, ale cestu puku do jeho branky zastavila pozorná švýcarská obrana, která tak útok Čechů zastavila.
     
    38:30
    Do ofsajdové pasti se dostal český národní tým a hra je tak přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Rudolf Červený nahodil puk do útočného pásma, kde si ho ale převzali domácí hokejisté a míří s pukem na opačnou stranu.
     
    39:39
    Červenkovu nenápadnou střelu zlikvidoval Mayer a posílá okamžitě kotouč mezi své spoluhráče. Zřejmě se tak už ve druhém dějství nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda je minulostí. V ní nepadla ani jedna branka, ale oba týmy ke skórování daleko neměly. Oba brankáři ale podávají skvělé výkony a především jejich zásluhou je stále takový stav, jaký svítil na ukazateli skóre i po první třetině, tedy 1:0 z pohledu českého týmu. Ten tak stále drží svůj hubený náskok a uvidíme, zda ve třetí části přidají Češi ještě nějaké branky a vedení navýší nebo zda naopak Švýcaři ještě s nepříznivým stavem něco udělají. Uvidíme. Třetí třetina začne přibližně ve 22:00
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Du Bois nebezpečně vystřelil ze střední vzdálenosti, ale Francouz jeho střelu vytěsnil svým levým betonem do bezpečí.
     
    41:11
    Další akce na straně Švýcarů. Tentokráte pálil z pravé strany Dino Wieser, ale jeho rána cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    41:57
    Petr Zámorský se dostal ke střele od modré čáry, ale jeho ránu kryje do své lapačky Robert Mayer. Další zákrok domácího brankáře proti akci českého týmu.
     
    42:59
    K další střele v útočném pásmu se dostal domácí obránce Du Bois, ale Pavel Francouz dalším přesným zákrokem jeho ránu pokryl.
     
    43:42
    Holík předal kotouč Lukáši Kašparovi, který objel branku a snažil se překvapit Roberta Mayera. To se mu ale nepovedlo. Domácí brankář jeho úmysl vystihl a takovým šťouchnutím do kotouče ho poslal do středního pásma.
     
    44:18
    Na trestnou lavici usedá Petr Holík za sekání a Švýcaři tak mají možnost vyrovnat v přesilové hře.
     
    45:09
    Ve vlastním oslabení se ke střele dostal Jan Hruška, ale nedokázal propasírovat puk za záda Roberta Mayera. Poté míří domácí hráči do blízkosti české branky.
     
    45:43
    Tam se Švýcarům nepovedla útočná akce a Češi tak vyhazují kotouč do bezpečí až před brankáře Roberta Mayera.
     
    45:59
    Další vyhození puku českým týmem a ten tak ukrajuje cenné vteřinky svého oslabení.
     
    46:13
    Baltisberger pálil z pravého kruhu a proti jeho prudké střele vytasil Pavel Francouz ukázkový semafor. Hra je přerušena a poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    46:18
    Petr Holík skáče z trestné lavice na ledovou plochu a český tým je kompletní.
     
    47:14
    Tomáš Zohorna dlouho podržel kotouč v útočném pásmu, ale nenašel ideální střeleckou pozici. Poté si puk převzal Hruška, ale jeho zpětná přihrávka na prvně jmenovaného adresáta nenašla. Akce Čechů v pásmu domácího celku končí.
     
    48:19
    Je tu krátké přerušení hry. Domácí brankář Robert Mayer mění své brankářské náčiní, tedy lapačku a vyrážečku.
     
    49:04
    Hra nyní pokračuje dále s pukem na hokejkách švýcarského celku. Trachsler pálil na Pavla Francouze, ale ten kotouč chytá do své lapačky.
     
    49:48
    Tomáš Urban se málem dostal do samostatné akce, ale nakonec vše vyřešil Robert Mayer povyjetím ze své svatyně a do střely českého vytáhlého útočníka nepustil.
     
    51:00
    Z levé strany to další střelou zkoušel Matthias Bieber, ale Francouz byl ve svém pracovišti připraven. Hru pak raději přerušil, aby Češi mohli v klidu vystřídat. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:05
    Rána Tomáše Urbana, který zakončoval mezi betony Roberta Mayera, nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Domácí brankář je včas sklepl a zachránil svůj tým od pohromy.
     
    52:16
    Necelých osm minut před koncem třetí třetiny je stále stav 1:0 pro český národní tým. Dokáží ho Češi udržet?
     
    52:54
    Lehké nahození Lina Martschiniho skončilo na lapačce Pavla Francouze, který poté přerušil hru. Čeká se na vhazování po jeho levé ruce.
     
    53:19
    Tomáš Zohorna proskočil mezi obránci domácích, ale ke střele se nedostal. Na druhé straně pálil na Francouze z vrcholu pravého kruhu Lino Martschini, jenž provětral lapačku českého gólmana.
     
    53:57
    Richard Jarůšek číhal před pravou tyčkou Mayerovy svatyně, jenže si marně říkal klepnutím hole o led o přihrávku. Ta nepřišla, neboť puk sebrali domácí a míří tak do rychlého brejku.
     
    55:10
    Lukáš Kašpar se natlačil v individuální akci až před Roberta Mayera, ale byl tísněn obranou Švýcarů, kteří mu znemožnili lepší střelu. Puk si poté převzal švýcarský brankář a posílá ho na hokejky svých spoluhráčů.
     
    55:50
    Z pravé strany po přihrávce Zaťoviče pálil z levého kruhu Petr Holík, ale Mayer vše dobře viděl a dokázal proti jeho střele zakročit.
     
    56:14
    Milan Gulaš nyní zbytečně oslabuje český tým. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    56:47
    Švýcaři se usadili v pásmu českého týmu, ale po střele Romyho se dostal puk ke Kempnému, který ho vyhazuje do bezpečí.
     
    57:40
    Češi se znovu osvobozují a šetří tak cenné vteřinky svého oslabení.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Milan Gulaš je na ledě a Češi jsou v plném počtu.
     
    58:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se pokusili o hru bez brankáře a to se jim vyplatilo. Usadili se v útočném pásmu, kde z velké dálky pálil FELICIEN DU BOIS, který dokázal propálit Pavla Francouze, kterého připravil o čisté konto. Je vyrovnáno. Asistence: Dino Wieser.
    58:46 Felicien DU BOIS - 1:1
     
    59:43
    Hra na obou stranách je už hodně opatrná, nikdo nechce udělat chybu. Zápas zřejmě dojde do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla, a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení. Švýcaři po houževnatém výkonu v samotném závěru třetí třetiny vyrovnali a na jejich střídačce propukla velká radost.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    Nastavená hrací doba začala klasicky ve čtyřech hráčích na obou stranách a u puku jsou čeští hráči, kteří ho zaváží do útočného pásma.
     
    60:51
    Gaëtan Haas se dostal do blízkosti Pavla Francouze a dostal se do zakončení, ale svou obrovskou šanci domácí útočník nedovedl do zdárného konce. Pomohl tomu svým zákrokem také Pavel Francouz.
     
    61:20
    Na druhé straně také velká šance na straně českého týmu, ale vyznamenal se také Mayer.
     
    62:15
    Se šancemi, tedy těmi velkými, se nyní roztrhl pytel. Marc Wieser byl snad v největší šanci celého zápasu, ale před Francouzem nakonec neuspěl. Český gólman si tak připsal další parádní zákrok a podržel svůj tým.
     
    62:48
    Denis Hollenstein se nechtěně srazil s Milanem Gulašem a s bolestivou grimasou leží na ledové ploše. Vypadá to ale, že po nezaviněné srážce bude útočník domácích nakonec v pořádku.
     
    63:28
    Tomáš Zohorna byl vybídnut do samostatného úniku Milanem Gulašem, ale sudí odpískali postavení mimo hru. Opakovaný záznam však potvrdil, že v ofsajdu nebyl. Nic to nemění na tom, že se hra přestěhovala do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    64:00
    Začala poslední minuta prodloužení.
     
    64:15
    Schneeberger ještě pálil znovu na Francouze, ale ten drží puk a poté ho vyhazuje do středního pásma.
     
    64:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že v prodloužení nedojde k rozuzlení tohoto utkání a všichni čekali na samostatné nájezdy. Jenomže proti byl pouhých šestnáct vteřin před vypršením nastavené hrací doby TOMÁŠ VINCOUR, jenž pálil z vrcholu pravého kruhu. V brance Švýcarů tak propálil vše, co mu stálo v cestě a rozhodl tak dnešní utkání. Asistence: Marek Trončinský.
    64:44 Tomáš VINCOUR - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češi nakonec urvali vítězství po prodloužení, když to rozhodl přesnou trefou v samotném závěru nastavené hrací doby Tomáš Vincour. Ze Švýcarska tak Češi odjíždějí s bilancí prohry a výhry a příprava národního týmu před nadcházejícím MS bude pokračovat zase v příštím týdnu.
    Tomáš Vincour rozhodl prodloužení tohoto zápasu skvělou trefou, kterou nedal Mayerovi vůbec žádnou šanci.

     
    Nejlepšími hráči utkání byli po zásluze zvoleni oba gólmani, kteří předvedli opravdu parádní výkony – na české straně Pavel Francouz, na domácí pak Robert Mayer.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli už opravdu vše, přeji všem krásný zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:56:33)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 59. Du Bois (Wieser D.) – 7. Holík (Kempný), 65. Vincour (Trončinský)


    Švýcarsko: Mayer (Boltshauser) – Geering, Du Bois, Grossmann, Loeffel, Genazzi, Schneeberger, Schlumpf, Rathgeb – Hollenstein, Romy, Ambühl "C" – Bieber, Cunti, Wieser M. – Wieser D., Trachsler, Martschini – Schäppi, Haas, Baltisberger
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Francouz (Furch) – Rutta, Voráček, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, Trončinský, Hrabal – Červenka "C", Urban, Vincour – Kašpar, Holík, Zaťovič – Gulaš, Kousal, Zohorna – Červený, Hruška, Jarůšek – Koukal
    Trenér: Vladimír Vůjtek

    Rozhodčí: Marc Wiegand, Andreas Harnebring – Nicolas Fluri, Balazs Kovacs

    Diváci: 4593
    bahis siteleri