Švýcarsko – Česko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Česko
Pátek 15.04.2016, 20:15 • Tissot Arena, Biel • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli už opravdu vše, přeji všem krásný zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:56:33)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli po zásluze zvoleni oba gólmani, kteří předvedli opravdu parádní výkony – na české straně Pavel Francouz, na domácí pak Robert Mayer.
    Tomáš Vincour rozhodl prodloužení tohoto zápasu skvělou trefou, kterou nedal Mayerovi vůbec žádnou šanci.

     
    Je dobojováno. Češi nakonec urvali vítězství po prodloužení, když to rozhodl přesnou trefou v samotném závěru nastavené hrací doby Tomáš Vincour. Ze Švýcarska tak Češi odjíždějí s bilancí prohry a výhry a příprava národního týmu před nadcházejícím MS bude pokračovat zase v příštím týdnu.
     
    Konec zápasu.
    64:44 Tomáš VINCOUR - 1:2
     
    64:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že v prodloužení nedojde k rozuzlení tohoto utkání a všichni čekali na samostatné nájezdy. Jenomže proti byl pouhých šestnáct vteřin před vypršením nastavené hrací doby TOMÁŠ VINCOUR, jenž pálil z vrcholu pravého kruhu. V brance Švýcarů tak propálil vše, co mu stálo v cestě a rozhodl tak dnešní utkání. Asistence: Marek Trončinský.
     
    64:15
    Schneeberger ještě pálil znovu na Francouze, ale ten drží puk a poté ho vyhazuje do středního pásma.
     
    64:00
    Začala poslední minuta prodloužení.
     
    63:28
    Tomáš Zohorna byl vybídnut do samostatného úniku Milanem Gulašem, ale sudí odpískali postavení mimo hru. Opakovaný záznam však potvrdil, že v ofsajdu nebyl. Nic to nemění na tom, že se hra přestěhovala do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    62:48
    Denis Hollenstein se nechtěně srazil s Milanem Gulašem a s bolestivou grimasou leží na ledové ploše. Vypadá to ale, že po nezaviněné srážce bude útočník domácích nakonec v pořádku.
     
    62:15
    Se šancemi, tedy těmi velkými, se nyní roztrhl pytel. Marc Wieser byl snad v největší šanci celého zápasu, ale před Francouzem nakonec neuspěl. Český gólman si tak připsal další parádní zákrok a podržel svůj tým.
     
    61:20
    Na druhé straně také velká šance na straně českého týmu, ale vyznamenal se také Mayer.
     
    60:51
    Gaëtan Haas se dostal do blízkosti Pavla Francouze a dostal se do zakončení, ale svou obrovskou šanci domácí útočník nedovedl do zdárného konce. Pomohl tomu svým zákrokem také Pavel Francouz.
     
    60:02
    Nastavená hrací doba začala klasicky ve čtyřech hráčích na obou stranách a u puku jsou čeští hráči, kteří ho zaváží do útočného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla, a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení. Švýcaři po houževnatém výkonu v samotném závěru třetí třetiny vyrovnali a na jejich střídačce propukla velká radost.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Hra na obou stranách je už hodně opatrná, nikdo nechce udělat chybu. Zápas zřejmě dojde do prodloužení.
    58:46 Felicien DU BOIS - 1:1
     
    58:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se pokusili o hru bez brankáře a to se jim vyplatilo. Usadili se v útočném pásmu, kde z velké dálky pálil FELICIEN DU BOIS, který dokázal propálit Pavla Francouze, kterého připravil o čisté konto. Je vyrovnáno. Asistence: Dino Wieser.
     
    58:14
    Milan Gulaš je na ledě a Češi jsou v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:40
    Češi se znovu osvobozují a šetří tak cenné vteřinky svého oslabení.
     
    56:47
    Švýcaři se usadili v pásmu českého týmu, ale po střele Romyho se dostal puk ke Kempnému, který ho vyhazuje do bezpečí.
     
    56:14
    Milan Gulaš nyní zbytečně oslabuje český tým. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:50
    Z pravé strany po přihrávce Zaťoviče pálil z levého kruhu Petr Holík, ale Mayer vše dobře viděl a dokázal proti jeho střele zakročit.
     
    55:10
    Lukáš Kašpar se natlačil v individuální akci až před Roberta Mayera, ale byl tísněn obranou Švýcarů, kteří mu znemožnili lepší střelu. Puk si poté převzal švýcarský brankář a posílá ho na hokejky svých spoluhráčů.
     
    53:57
    Richard Jarůšek číhal před pravou tyčkou Mayerovy svatyně, jenže si marně říkal klepnutím hole o led o přihrávku. Ta nepřišla, neboť puk sebrali domácí a míří tak do rychlého brejku.
     
    53:19
    Tomáš Zohorna proskočil mezi obránci domácích, ale ke střele se nedostal. Na druhé straně pálil na Francouze z vrcholu pravého kruhu Lino Martschini, jenž provětral lapačku českého gólmana.
     
    52:54
    Lehké nahození Lina Martschiniho skončilo na lapačce Pavla Francouze, který poté přerušil hru. Čeká se na vhazování po jeho levé ruce.
     
    52:16
    Necelých osm minut před koncem třetí třetiny je stále stav 1:0 pro český národní tým. Dokáží ho Češi udržet?
     
    52:05
    Rána Tomáše Urbana, který zakončoval mezi betony Roberta Mayera, nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Domácí brankář je včas sklepl a zachránil svůj tým od pohromy.
     
    51:00
    Z levé strany to další střelou zkoušel Matthias Bieber, ale Francouz byl ve svém pracovišti připraven. Hru pak raději přerušil, aby Češi mohli v klidu vystřídat. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    49:48
    Tomáš Urban se málem dostal do samostatné akce, ale nakonec vše vyřešil Robert Mayer povyjetím ze své svatyně a do střely českého vytáhlého útočníka nepustil.
     
    49:04
    Hra nyní pokračuje dále s pukem na hokejkách švýcarského celku. Trachsler pálil na Pavla Francouze, ale ten kotouč chytá do své lapačky.
     
    48:19
    Je tu krátké přerušení hry. Domácí brankář Robert Mayer mění své brankářské náčiní, tedy lapačku a vyrážečku.
     
    47:14
    Tomáš Zohorna dlouho podržel kotouč v útočném pásmu, ale nenašel ideální střeleckou pozici. Poté si puk převzal Hruška, ale jeho zpětná přihrávka na prvně jmenovaného adresáta nenašla. Akce Čechů v pásmu domácího celku končí.
     
    46:18
    Petr Holík skáče z trestné lavice na ledovou plochu a český tým je kompletní.
     
    46:13
    Baltisberger pálil z pravého kruhu a proti jeho prudké střele vytasil Pavel Francouz ukázkový semafor. Hra je přerušena a poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    45:59
    Další vyhození puku českým týmem a ten tak ukrajuje cenné vteřinky svého oslabení.
     
    45:43
    Tam se Švýcarům nepovedla útočná akce a Češi tak vyhazují kotouč do bezpečí až před brankáře Roberta Mayera.
     
    45:09
    Ve vlastním oslabení se ke střele dostal Jan Hruška, ale nedokázal propasírovat puk za záda Roberta Mayera. Poté míří domácí hráči do blízkosti české branky.
     
    44:18
    Na trestnou lavici usedá Petr Holík za sekání a Švýcaři tak mají možnost vyrovnat v přesilové hře.
     
    43:42
    Holík předal kotouč Lukáši Kašparovi, který objel branku a snažil se překvapit Roberta Mayera. To se mu ale nepovedlo. Domácí brankář jeho úmysl vystihl a takovým šťouchnutím do kotouče ho poslal do středního pásma.
     
    42:59
    K další střele v útočném pásmu se dostal domácí obránce Du Bois, ale Pavel Francouz dalším přesným zákrokem jeho ránu pokryl.
     
    41:57
    Petr Zámorský se dostal ke střele od modré čáry, ale jeho ránu kryje do své lapačky Robert Mayer. Další zákrok domácího brankáře proti akci českého týmu.
     
    41:11
    Další akce na straně Švýcarů. Tentokráte pálil z pravé strany Dino Wieser, ale jeho rána cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    40:15
    Du Bois nebezpečně vystřelil ze střední vzdálenosti, ale Francouz jeho střelu vytěsnil svým levým betonem do bezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá perioda je minulostí. V ní nepadla ani jedna branka, ale oba týmy ke skórování daleko neměly. Oba brankáři ale podávají skvělé výkony a především jejich zásluhou je stále takový stav, jaký svítil na ukazateli skóre i po první třetině, tedy 1:0 z pohledu českého týmu. Ten tak stále drží svůj hubený náskok a uvidíme, zda ve třetí části přidají Češi ještě nějaké branky a vedení navýší nebo zda naopak Švýcaři ještě s nepříznivým stavem něco udělají. Uvidíme. Třetí třetina začne přibližně ve 22:00
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Červenkovu nenápadnou střelu zlikvidoval Mayer a posílá okamžitě kotouč mezi své spoluhráče. Zřejmě se tak už ve druhém dějství nic nestane.
     
    39:12
    Rudolf Červený nahodil puk do útočného pásma, kde si ho ale převzali domácí hokejisté a míří s pukem na opačnou stranu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:30
    Do ofsajdové pasti se dostal český národní tým a hra je tak přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    37:48
    Petr Zámorský střílel od modré čáry na Roberta Mayera, ale cestu puku do jeho branky zastavila pozorná švýcarská obrana, která tak útok Čechů zastavila.
     
    36:38
    Švýcaři znovu zahrozili v pásmu českého týmu a Pavel Francouz musel být znovu připraven. Těsný náskok českého týmu proti Schäppimu udržel.
     
    36:06
    Český tým ubránil dvojnásobnou přesilu domácích Švýcarů a nyní je už v plném počtu.
     
    35:27
    Kevin Romy jel úplně sám na Pavla Francouze, na kterého vyslal jedovatou střelu z levého kruhu. Brankář českého národního týmu znovu skvělým zákrokem nedovolil domácím skórovat.
     
    34:54
    Češi jsou už ve čtyřech. Jarůšek se okamžitě zapojil do hry a pomáhá českému týmů v obranné činnosti.
     
    34:26
    Proti střele Du Boise nyní zasáhl Francouz a uklidňuje hru. Následně po vhazování se ke střele dostal Andres Ambühl a znovu český brankář neinkasuje po jeho prudké střele.
    Do branky národního týmu se dnes postavil Pavel Francouz a zatím drží čisté konto!
     
    34:06
    Češi jdou do tří. Martin Zaťovič zahákoval svého soupeře a už usedá k Jarůškovi na trestnou lavici.
     
    33:11
    Náznak akce na straně Švýcarů velmi rychle skončil. Ke kotouči se dostali Češi a okamžitě ho vyhodili až před brankáře Roberta Mayera.
     
    32:54
    Richard Jarůšek nyní oslabuje český tým, když se dopustil nedovoleného bránění. Domácí si tak zahrají početní výhodu.
     
    32:13
    Milan Gulaš zastavil ve středním pásmu akci Švýcarů a sám poté nahodil kotouč do útočného pásma. Nikdo z jeho spoluhráčů tam však nebyl, aby kotouč převzal, a tak do protiútoku mohou zamířit domácí hokejisté.
     
    31:36
    Na druhé straně pálil nebezpečně Marc Wieser, ale obránce Josef Hrabal dokázal jeho šanci odvrátit svým obranným zákrokem.
     
    30:58
    Trma vrma před Mayerem. K dorážce před jeho brankou se dostal Jan Rutta, ale kdo jiný než Robert Mayer vzešel z tohoto duelu vítězně.
     
    30:34
    Podél pravého mantinelu se do útočného pásma proháčkoval Milan Gulaš, který poté z vrcholu pravého kruhu střílel na Mayera, který si v krátkém sledu po sobě připisuje další přesný zákrok.
     
    30:03
    Češi jeli dva na jednoho a ke střele se následně dostal Martin Zaťovič, ale jeho prudkou ránu vyrazil do bezpečí Robert Mayer. Další velká šance českého týmu končí právě na něm!
     
    29:49
    Proti bekhendové střele Lina Martschiniho musel opět zasahovat Pavel Francouz, který včas sklapl betony a nepovolil svému soupeři skórovat.
     
    29:15
    Tomáš Vincour prošel sám až za obranu švýcarského týmu, byl sice následně tísněn, ale přesto vyslal na Mayera střelu, která však zamířila hodně vedle domácí svatyně.
     
    28:10
    Milan Doudera napálil puk přímo před domácí branku a Robert Mayer vytasil další přesný zákrok. Češi mají sice více ze hry, ale jejich velké šance končí na pozorném Mayerovi.
     
    27:54
    Na druhé straně musel zasahovat Pavel Francouz proti Haasovi, jenž na něho vyslal štiplavou střelu. Český gólman přerušuje hru a čeká se na vhazování po jeho pravé ruce.
     
    26:44
    Zaťovič prohrál souboj o puk v pásmu Švýrarska a ten poté zaváží na opačnou stranu Noah Schneeberger. Švýcaři se pokusí ohrozit Pavla Francouze.
     
    26:10
    Dnes už bývalý chomutovský Pirát, Roman Červenka, pálil nebezpečně z pravého kruhu, ale Robert Mayer vytasil parádní semafor. Další velká šance českého týmu končí na brankáři Švýcarska.
     
    25:26
    Jan Hruška poslal kotouč směrem na brankáře Mayera, ale ten celou situaci velmi dobře viděl a opět drží naděje švýcarského celku.
     
    24:33
    Trachsler už je na ledě a to znamená, že Švýcaři své oslabení znovu zvládli a jsou kompletní.
     
    24:26
    Milan Gulaš vyslal na Mayera přízemní střelu, tu ale brankář švýcarského týmu znovu zachytil. Stále tak domácí velmi dobře hrají své oslabení.
     
    24:04
    Robert Mayer se nyní vyznamenal proti jedovce Lukáše Kašpara z pravého kruhu. Domácí brankář ale puk chytil ramenem a poté ho raději ukryl pod lapačkou.
     
    23:33
    Před domácí brankou už operují znovu čeští hokejisté. Kundrátek našel volného Petra Holíka, ale ten svou střelu tentokráte poslal pouze mimo tři tyče.
     
    22:51
    Češi se uhnízdili v pásmu Švýcarů, kde od modré čáry střílel Hrabal, ale Mayer i za pomoci své obrany dokázal tuto ránu chytit. Vzápětí se domácí celek osvobozuje.
     
    22:33
    Domácí Trachsler inkasuje dvě minuty za napadení, když poslal k zemi českého brankáře. Nyní už okupuje trestnou lavici a český tým si zahraje přesilovou hru.
     
    21:35
    Na druhé straně dostal přesnou přihrávku Marc Wieser, jenž si ještě nabruslil blíže Francouzovi a poté na něho vyslal jedovatou střelu. S tou si ale český brankář dokázal poradit a znovu drží svůj tým.
     
    21:17
    Nyní nebezpečně vystřelil Milan Gulaš a nechal tak znovu vyniknout Roberta Mayera, jenž jeho projektil vykryl. Nyní už ale domácí brankář hru přerušuje a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    20:56
    Lukáš Kašpar pálil z pravého kruhu, ale jeho rána končí v lapačce Mayera. Ten si připsal další zákrok, ale hru nepřerušuje. Puk rozehrává mezi své spoluhráče a nechá ji tak plynout.
     
    20:35
    Nakonec se ale nic před švýcarskou brankou nic nestalo a na opačnou stranu vyrážejí právě Švýcaři pod vedením velezkušeného útočníka Davosu Andrese Ambühla.
     
    20:04
    První útok ve druhé třetině obstarají hokejisté českého týmu, kteří jsou už v útočném pásmu, kde se pokusí ohrozit Roberta Mayera v brance Švýcarska.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Národní tým vede po první třetině nad Švýcarskem 1:0!

     
    Máme za sebou první třetinu, ve které padla jediná branka. O tu se postarali čeští hokejisté, když zásluhou Petra Holíka využili svou početní výhodu. Jinak ale domácí celek je hodně nebezpečný a nutno podotknout, že k vyrovnání neměl rozhodně daleko. Jak se bude nadále vyvíjet toto utkání, můžete sledovat v našem online přenosu. Druhá třetina začne přibližně ve 21:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    Do útrob Tissot Areny si našlo cestu i několik českých fanoušků, kteří jsou slyšet.

     
    19:45
    Tlak Švýcarů je opět drtivý. Domácí se snaží o vyrovnání, ale zatím jim v jejich cestě stojí zatím stoprocentní Pavel Francouz.
     
    19:18
    Rutta skáče na led a český tým je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:48
    Až nyní se to povedlo a puk míří až před Mayera. Češi si tak mohou oddychnout a vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    18:08
    Ambühl pálil z pravého kruhu a Francouz vytasil efektní semafor. Švýcaři mají před českou brankou obrovský tlak a národní tým se z něho ne a ne vymanit.
     
    17:18
    Domácí znovu budou v přesile. Rutta inkasuje první trest v reprezentační kariéře a dostává dvě minuty za hákování.
     
    16:56
    Pavel Francouz a jeho další přesný zákrok proti střele Marca Wiesera, jenž puk napálil z prostoru mezi kruhy přímo do jeho náruče.
    Dokáže se dnes český kapitán prosadit?

     
    16:21
    Také Švýcaři byli úspěšní ve svém oslabení, Du Bois skáče na led a jeho tým je kompletní.
     
    15:50
    Domácí zachytili kotouč ve vlastním pásmu a okamžitě ho vyhazují až před Francouze. Češi musí další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního pásma.
     
    15:08
    Pěknou střelou nyní ohrozil Mayera Robert Kousal, ale také Mayer ukázal svůj um a neinkasoval. Poté hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    14:21
    No a v početní převaze si teď také zahrají Češi. Du Bois inkasoval dvě minuty za hákování a už pyká na lavici hanby.
    Atmosféra v Bielu? Díky českým fanouškům skvělá!

     
    12:52
    Český tým ubránil další oslabení a nyní je už v plném počtu.
     
    12:48
    Úplně sám se před Francouzem zjevil Joël Genazzi, ale jeho střelu velmi dobře pokryl kdo jiný než Pavel Francouz. Ten si tak připisuje další přesný zákrok a drží těsné vedení národního týmu.
     
    12:21
    Češi znovu vyhodili černou gumu až před Roberta Mayera a mohou tak vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    11:27
    Denis Hollenstein pálil z levé strany na Francouze a český brankář musel krýt další nebezpečnou střelu. Poté se k puku dostal Doudera a vyhazuje ho až před domácí branku.
     
    10:52
    Další trest pro národní tým. Na trestné lavici sedí Tomáš Vincour za krosček a nabízí tak Švýcarům další přesilovou hru.
     
    10:21
    Další rána mířila na Mayera. Tentokráte to bylo od modré čáry z hole Zámorského, který tak měl další šanci na straně českého týmu.
     
    09:22
    Češi se nyní vymanili z menšího tlaku svého soupeře a nyní už operují před domácí brankou. Mayer vyhodil puk po střele Kempného do bezpečí.
     
    08:21
    A znovu dotěrní Švýcaři a Pavel Francouz v akci. Ten se ve svém brankovišti v posledních chvílích rozhodně nenudí.
     
    08:09
    Nyní musel zasahovat znovu Pavel Francouz, který zlikvidoval nebezpečnou střelu Dina Wiesera. Poté český brankář raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravici.
    06:25 Petr HOLÍK - 0:1
     
    06:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým svou početní výhodu ihned využívá. PETR HOLÍK se dostal do blízkosti domácího brankáře a svou pohotovou střelou z prostoru mezi kruhy nedal Mayerovi vůbec žádnou šanci. Národní tým se tak ujímá vedení. Asistence: Michal Kempný.
     
    05:40
    Přesilovka pro český tým. Na trestné už sedí Noah Schneeberger, jenž se dopustil sekání.
     
    05:15
    Hruška nebezpečně pálil z levé strany, ale Mayer měl připravené betony, kterými puk sklapl a nepustil ho za svá záda. Na druhé straně zahrozili domácí, ale také Francouz byl na místě.
     
    04:51
    Je to tak. Červenka skáče na led a Češi jsou už v plném počtu.
     
    04:44
    Kempný vyhodil kotouč až před Mayera a vypadá to, že se český tým ubrání.
     
    04:04
    Už se ale znovu rozestavili domácí hokejisté v pásmu Čechů, kde před Francouzem dorážel Marc Wieser a po něm hned i Matthias Bieber, ale brankář národního týmu byl na místě.
     
    03:19
    Hollenstein s Ambühlem kombinovali před českou brankou, ale nakonec se českému týmu podařilo dostat kotouč do středního pásma a Češi se osvobodili.
     
    02:51
    Máme tu první vyloučení dnešního utkání. Roman Červenka inkasuje trest za hákování a Švýcaři si zahrají přesilovou hru.
     
    02:10
    Češi se opět ocitli v teritoriu švýcarského týmu, ale moc dlouho v něm puk neudrželi. Kotouč opět na holích Švýcarů, kteří jdou do rychlého útoku.
     
    01:48
    Ale nakonec se k žádné střele nedostali a u puku jsou znovu houževnaní Švýcaři, jenž vybojovali útočné pásma. Vhazovat se bude po pravici Francouze.
     
    00:56
    Zámorský poslal puk na Douderu a ten ho z vlastního pásma zaváží na opačnou stranu. Češi míří do útočného pásma a nyní to budou oni, kdo se pokusí o ohrožení domácí svatyně.
     
    00:51
    Kevin Romy se ocitl v těsné blízkosti Francouze a svou bekhendovou střelou ho hodně ohrozil. Český brankář však vytasil pohotový zákrok a podržel svůj tým.
     
    00:02
    O první akci utkání se postarají Švýcaři a nyní jsou už v útočném pásmu. Tam se pokusí ohrozit brankáře Francouze, který je už mezi třemi tyčemi připraven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Švýcaři i Češi se tradičně staví před svými brankáři a za moment začínáme.
     
    Tissot Arenou v Bielu už zní také švýcarská hymna.
     
    A nyní přichází na řadu hymna České republiky.
     
    Oba týmy se už řadí na modrých čárách a za malou chvilku tak utkání série Euro Hockey Challenge mezi Švýcarskem a Českem, začne. Buďte u toho s námi prostřednictvím našeho online přenosu.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Mayer (Boltshauser) – Geering, Du Bois, Grossmann, Loeffel, Genazzi, Schneeberger, Schlumpf, Rathgeb – Hollenstein, Romy, Ambühl "C" – Bieber, Cunti, Wieser M. – Wieser D., Trachsler, Martschini – Schäppi, Haas, Baltisberger
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Francouz (Furch) – Rutta, Voráček, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, Trončinský, Hrabal – Červenka "C", Urban, Vincour – Kašpar, Holík, Zaťovič – Gulaš, Kousal, Zohorna – Červený, Hruška, Jarůšek – Koukal
    Trenér: Vladimír Vůjtek

    Rozhodčí: Marc Wiegand, Andreas Harnebring – Nicolas Fluri, Balazs Kovacs.
    První trénink národního týmu v moderní hale.

     
    Jak si oba reprezentační týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdních večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty, a také videa z gólových příležitostí, rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    Český národní tým už je v Bielu. Bude druhý zápas vítězný? A bude i lepší atmosféra, než byla ve Vispu?

     
    Atmosféra v hledišti ve Vispu mnohé zklamala....

    Švýcaři jsou pověstní svým neustálým povzbuzováním svého týmu a jejich tradiční "Hopp Schwiiz" vždy zní zimními stadiony na mistrovstvích světa. Jenomže v utkání s českým národním týmem, které se odehrálo ve švýcarském Vispu, byla prakticky po celou dobu zápasu v hledišti komorní atmosféra. Mnohé to docela šokovalo, neboť se očekávalo, že naopak na domácím kolbišti Švýcary povede hlasité a neustálé povzbuzování. Opak byl však pravdou. Bude to v Bielu lepší?
     
    Vzájemná utkání

    Na loňském šampionátu, který se konal v České republice, dělali Švýcaři českému týmu problémy. Zápas po základní hrací době skončil 1:1 a Češi nakonec zvítězili až po samostatných nájezdech 2:1. Po necelém roce ukázali Švýcaři svou houževnatost znovu a v přípravném duelu v rámci Euro Hockey Challenge byli úspěšní, když vyhráli 3:2. Jak si povedou Češi dnes v Tissot Areně v Bielu proti stejnému soupeři?
    Nominace českého národního týmu pro dvojutkání ve švýcarských městech Vispu a Bielu.

     
    Česko

    Češi, jak už bylo zmíněno, v minulém týdnu odehráli dva zápasy s Německem. Tyto dva duely odehrála česká reprezentace v Ústí nad Labem a v obou případech byla úspěšná. V tom první měření sil zvítězila celkem přesvědčivě 7:2. Ve druhém utkání už Němci lépe bránili a Češi se prosadili pouze dvakrát a brali výhru 2:1. Po přesunu z Vispu do Bielu se právě v Bielu připravují na druhý zápas se Švýcarskem, aby odčinili úvodní prohru 2:3. Uvidíme, zda se jim dnes povede dovést utkání do vítězného konce.
    Švýcaři v prvním dvojutkání ve Vispu zvítězili těsně 3:2.

     
    Švýcarsko

    Švýcaři v minulém týdnu odehráli dva zápasy se Švédskem. V prvním duelu dokázali zvítězit 5:3, ale v odvetě si lépe vedli Švédové, kteří svému soupeři oplatili porážku a zvítězili 5:1. V rámci Euro Hockey Challenge pak přivítali Švýcaři ve Vispu tým České republiky a hned v prvním ze dvou klání dokázali české hokejisty porazit těsně 3:2. Na domácí straně tak propukla velká radost a trenér Švýcarska měl pochopitelně z výkonu svých svěřenců a z jejich předvedené hry dobrý pocit.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Přípravy před nadcházejícím mistrovstvím světa, které se letos odehraje v ruských městech v Moskvě a v Petrohradu, jsou v plném proudu. Po dvou utkáních s Německem, která se hrála v severočeském Ústí nad Labem, se o týden později přesunuli hokejisté Česka do švýcarského Vispu resp. Bielu, kde se rovněž dvakrát utkají s domácím Švýcarskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 59. Du Bois (Wieser D.) – 7. Holík (Kempný), 65. Vincour (Trončinský)


    Švýcarsko: Mayer (Boltshauser) – Geering, Du Bois, Grossmann, Loeffel, Genazzi, Schneeberger, Schlumpf, Rathgeb – Hollenstein, Romy, Ambühl "C" – Bieber, Cunti, Wieser M. – Wieser D., Trachsler, Martschini – Schäppi, Haas, Baltisberger
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Francouz (Furch) – Rutta, Voráček, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, Trončinský, Hrabal – Červenka "C", Urban, Vincour – Kašpar, Holík, Zaťovič – Gulaš, Kousal, Zohorna – Červený, Hruška, Jarůšek – Koukal
    Trenér: Vladimír Vůjtek

    Rozhodčí: Marc Wiegand, Andreas Harnebring – Nicolas Fluri, Balazs Kovacs

    Diváci: 4593
    bahis siteleri