Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | W. Brémy – Wolfsburg 3:2 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Darmstadt – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Bayern – Schalke 3:0 (kon.)
konec
Werder Brémy
3:2 (1:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 16.04.2016, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
    Tábor fanoušků Werderu Brémy oslavující důležité vítězství.

     
    Werder Brémy ukončil za fantastické atmosféry proti Wolfsburgu sérii čtyř utkání bez vítězství a nabral do závěru sezóny nový dech, když se po přestávce prosadili Fin Bartels a Sambou Yatabaré, který zužitkoval fantastické práce agilního Zlatka Junuzoviće. Domácí se odevzdali ze všech sil a přineslo to kýžené ovoce, přestože se tři minuty před koncem parádní hlavičkou prosadil Bas Dost. Brémy získaly cenné tři body v boji o záchranu, a to zcela po zásluze. Konečný výsledek. Werder Bremen 3 VfL Wolfsburg 2. (17:29:59)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídající Max Kruse mohl udeřit krásnou střelou zpoza šestnáctky, jeho pokus ale zamířil vedle pravého horního rohu brány.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Werder Brémy dal do dnešního utkání absolutně všechno a pokud by o dvoubrankové vedení přišel, byl by to pro jeho hráče a fanoušky obrovský šok.
     
    89
    Střídání v týmu Werder Bremen: ze hřiště odchází Sambou Yatabaré, přichází Levin Öztunali.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
    87. Bas DOST - 3:2
     
    87
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    BAS DOST potvrzuje pověst obávaného střelce a nádhernou hlavičkou vrací Wolfsburg zpět do hry!! Ricardo Rodríguez nádherně odcentroval z levého křídla a uprostřed šestnáctky našel volného Base Dosta, který v blízkosti hranice malého pokutového území umístil míč hlavou přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu.
     
    84
    Střídání v týmu Werder Bremen: ze hřiště odchází Claudio Pizarro, přichází Oliver Hüsing.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Diego Benaglio (VfL Wolfsburg).
    83. Sambou YATABARÉ - 3:1
     
    83
    Werder právě vstřelil branku!
    SAMBOU YATABARÉ doráží míč do brány z bezprostřední blízkosti a s největší pravděpodobností potápí naděje Wolfsburgu na bodový zisk!! Zlatko Junuzović si na levé straně šestnáctky narazil míč se svým spoluhráčem a poté z ostrého úhlu v blízkosti levé tyče mířil přízemní střelou mezi nohama brankáře Diega Benaglia ke vzdálenější pravé tyči, kde na brankové čáře míč z blízkosti dorazil do brány Sambou Yatabaré.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých deset minut a Werder je hodně blízko k zisku velice důležitých a cenných tří bodů v boji o záchranu, se kterými zřejmě ani před utkáním nepočítali.
     
    80
    Střídající Daniel Caligiuri se pokusil zahrozit střelou z pravé strany šestnáctky, jeho pokus byl ale zablokovaný. Před touto situací mohl na opačné straně udeřit Fin Bartels, jenže na hranici šestnáctky ho skvělým skluzem připravil o míč Robin Knoche.
     
    79
    Fotbalisté Brém dnes hrají srdcem a bojují o každý míč. Více snad netřeba dodávat. Neskutečné nasazení a touha vyhrát.
     
    78
    Zlatko Junuzović rozehrál na pravé straně rohový kop Werderu a v pokutovém území našel Jannika Vestergaarda, tomu ale nevyšlo zakončení podle jeho představ a jeho hlavička zamířila vysoko nad, div, že neopustila stadion.

    Tomáš Reiner

    Branky: 32. C. Pizarro (pen.), 64. Bartels (Junuzović), 83. S. Yatabaré (Junuzović) – 36. Guilavogui (Dost), 87. Dost (Ricardo Rodríguez)

    Karty:   26. Santiago García (BRM) – 17. Schürrle (WOF), 31. Vieirinha (WOF), 77. Gustavo (WOF), 84. Benaglio (WOF), 88. Arnold (WOF)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 16:15.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, Santiago García (54. Sternberg) – Grillitsch – S. Yatabaré (89. Öztunali), Fritz, Junuzović, Bartels – C. Pizarro (84. Hüsing).
    Náhradníci: Tremmel – Sternberg, Hüsing, U. Garcia, Öztunali, Kleinheisler, Ujah.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha (72. D. Caligiuri), Naldo, Knoche, Ricardo Rodríguez – Guilavogui (72. M. Kruse), Gustavo – Bruno Henrique (58. Träsch), Arnold, Schürrle – Dost.
    Náhradníci: Casteels – Träsch, Schäfer, D. Caligiuri, Seguin, Putaro, M. Kruse.

    Rozhodčí: Wolfgang Stark. Asistenti: Mike Pickel, Martin Petersen. Čtvrtý rozhodčí: Christian Fischer
    thejrc.org