Cambuur – Excelsior 0:2 (kon.) | Utrecht – Alkmaar 1:3 (kon.) | Feyenoord – Nijmegen 1:0 (kon.)
Zwolle – Eindhoven 1:3 (kon.) | Graafschap – Ajax 1:1 (kon.) | Kerkrade – Willem II 2:3 (kon.)
Groningen – Heracles 2:1 (kon.) | Den Haag – Heerenveen 1:1 (kon.) | Twente – Arnhem 2:2 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
1:1 (1:0)
SC Heerenveen
Neděle 08.05.2016, 14:30 • Kyocera Stadion • Nizozemská Eredivisie • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Kompletní poslední kolo čeká také holandskou Eredivisie. Jedenáctý Den Haag přivítá na svém hřišti dvanáctý Heerenveen. Uvidíme tedy utkání tabulkových sousedů, které dělí jediný bod. Utkání začíná, stejně jako celé kolo, ve 14:30.
     
    HFC ADO Den Haag prožívá klasickou sezónu ve středu ligové tabulky. Fotbalisté ze třetího největšího města Holandska jsou aktuálně na jedenáctém místě se ziskem dvačtyřiceti bodů. Naposledy Den Haag hrál v Heracles, kde vyválčil remízu 1:1. Nejlepším střelcem týmu je Japonec s netradičním jménem, Mike Havenaar. Rodák z Hirošimy dal letos již patnáct branek.
     
    SC Heerenveen je na tom téměř totožně s jedinou změnou, získal o bod méně. Město z fríské provincie má na kontě plných jednačtyřicet bodů, což stačí na dvanácté místo. Heerenveen hrál poslední dva zápasy doma a oba prohrál. Nejdříve nestačil na první Ajax a prohrál také s Groningenem. Střelcem týmu je s devíti branky Mitchell te Vrede.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Neděle 20.12.2015 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
    SC Heerenveen 0:4 HFC ADO Den Haag
    21. Meijers, 50. D. Bakker, 65. Beugelsdijk, 90+1. Jansen

    SC Heerenveen: Mulder (C) – Marzo, Otigba, van Aken, Bijker (59. Veerman) – Thorsby (74. Zahovič), St. Juste, Cavlan – Slagveer (59. van den Boomen), te Vrede, Sam Larsson.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers – Kristensen (C) (85. Korte), Derijck, D. Bakker (87. Hevel) – Schaken, Jansen, Duplan (86. Gorré).
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Jansen, D. Bakker, Hevel – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Coremans – Korte, Ebecilio, Owobowale, Derijck, Zuiverloon, van der Heijden.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Otigba, van Aken, Cavlan – St. Juste, Sam Larsson, van den Boomen – Zeneli, te Vrede, Slagveer.
    Náhradníci: De Fockert – van Koesveld, Veerman, Zahovič, Huizing, Thorsby, Schoop.

    Rozhodčí: Blom – Siebert, Vandeursen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásné odpoledne. Na travnaté ploše stadionu v Haagu jsou již oba celky, které rozehrají poslední kolo letošního ročníku Eredivisie.
     
    Celý stadion minutu tleskal. Netuším, jestli jde o vzdávání holdu zesnulému fotbalistovi Dinama Bukurešť Patricku Ekengovi, který v pátečním utkání rumunské ligy zkolaboval a zemřel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté domácího celku, kteří nastupují v klasický žlutozelených dresech. V prvním poločase útočí z levé strany na pravou.
     
    2
    Den Haag ještě nepropůjčil balón hostujícímu celku a kombinuje spíše na obranné polovině. Směrem dopředu vymýšlí nějakou akci, co by znamenala branku.
     
    3
    Nakonec se přeci jen k míči dostali také hosté, ale těm se nepovedlo dostat balón k brance domácího brankáře.
     
    3
    Poprvé se míč dostal do vápna. Rubenu Schakenovi byl míč poslán na pravou stranu, ale z této pozice se mu nepovedlo zakončit přes bránícího hráče.
     
    4
    Následně se domácí dostali k rohovému kopu, který byl zakončen nakrátko. Z nějakých třiceti metrů letěl míč do vápna, ale ten nakonec skončil jen nad brankou.
     
    5
    A když už se hosté dostali do útoku, dopustili se útočného faulu. Mitchell ter Verde fauloval na pravé straně, a tak jde do zakončení Den Haag.
     
    6
    A byla z toho velice zajímavá akce. Duplan přiťukl míč do vápna Hectoru Hevelovi, kterému se ale z dobré pozice povedlo trefit pouze padajícího obránce!
     
    8
    Heerenveen klidní celou situaci kombinační hrou na vlastní polovině. Směrem dopředu se jim ovšem ještě nepovedlo aktivně projít.
     
    8
    Nakonec se míče zmocnil domácí Hector Hevel, jenž se hnal po levé straně do vápna. Tam byl ale odstaven obráncem, a tak bylo po zajímavě rozvíjející se akci.
     
    9
    Fotbalistům v modrobílém se nedaří na útočné polovině cokoliv vymyslet. Nyní to zkoušeli centrem na pravou stranu, kde ale jeden z hráčů na míč nedosáhl.
     
    11
    Do zajímavé šance se nyní dostal domácí střelec Mike Havenaar. Tomu byl míč poslán skvěle do běhu, ale japonský hráč nedokázal přehodit pozorného brankáře!
    11. Zpackaná šance domácího Havenaara
     
    12
    Domácí fotbalisté to ovšem zkoušejí i nadále. Vidíme přihrávky na útočné polovině a následné centry do obrany. Ten poslední nebyl útočícím hráčem zachycen.
     
    13
    Další aktivní snažení domácích zakončeno rohovým kopem. Ten byl zahráván z levé strany do brankoviště, kde se ale nikdo prosadit nedokázal.
     
    14
    Další akci domácího celku vedl Ruben Schaken. Ten z pravé strany posílal centr na penaltu, kde byl ale jen pozorný obránce.
     
    16
    Útok nevyšel ani hostujícímu Heerenveenu, a tak se k míči dostávají opět domácí. Ti vhazují z pravé strany.
     
    17
    Po pravé straně unikal opět aktivní domácí forvard Ruben Schaken. Ten se pokoušel projít až do zakončení, ale v souboji s jedním z hráčů si počínal nedovoleně.
     
    19
    Oba celky se stále snaží vymyslet něco, co by mohlo skončit vedoucí brankou. Je z toho opatrné utkání, ačkoliv nikomu o nic nejde.
     
    20
    Den Haag vybojoval míč na vlastní polovině a hnal se do útočné fáze. Centrovaný míč zakončoval hlavičkovým pokusem Hector Hevel, který ale zamířil hodně vedle branky.
     
    22
    Další centrovaný míč na Rubena Schakena zachytil brankář ve vápně. Ten holandskému hráči skočil pod nohy a míč mu před zrakem uzmul.
     
    23
    Heerenveenu se směrem dopředu vůbec nedaří. Sledujeme zatím utkání bez větších šancí, uvidíme, jestli to někdo z týmů změní.
     
    25
    Míč nyní dostal na pravou stranu Schaken, kterému se svýma kličkama povedlo vybojovat standardní situaci poblíž rohového praporku.
     
    26
    Aktivní hra pokračovala a byla zakončena střelou z levé strany. Tento pokus byl ovšem lehce zblokován a je z toho jen roh.
     
    28
    Domácí fotbalisté i nadále kombinují na útočné polovině, ale do nějakého většího zakončení se jim nedaří projít.
     
    29
    Hosté se po levé straně pokoušeli projít do zakončení, ale přihrávka do vápna byla odvrácena pozorným obráncem.
     
    30
    Hostující Cavlan stáhl k zemi domácího střelce Havenaara. Obránce dostává žlutou kartu a my uvidíme penaltu!
     
    31
    Den Haag právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil sám faulovaný. MIKE HAVENAAR poslal míč k levé tyčce a ačkoliv brankář Mulder vystihl směr, šestnácté brance japonského hráče nezabránil.
    31. Mike HAVENAAR - 1:0
     
    33
    Mike Havenaar se následně dostával do další šance a byl sám před brankářem. Nakonec byla ale tato akce přerušena kvůli nějakému faulu.
     
    35
    Hra pokračuje aktivní hrou domácího celku, jenž kombinuje na vlastní polovině a snaží se přidat druhou branku, která by jim moc pomohla.
     
    36
    Dobrou střelou se z dálky prezentoval domácí Danny Bekker, kterému se ale dobře postaveného brankáře překonat nepovedlo!
     
    38
    Domácí jsou stále aktivní a nyní to zkoušeli centrem z pravé strany do šestnáctky. Tam se ale nikdo v zelenožlutém neprosadil.
     
    40
    Po levé straně se prodírali také hosté, ale ti jsou v útočné fázi hodně bezzubí. Domácí celek nemá nějaké problémy s bráněním.
     
    42
    Heerenveenu se nakonec povedlo projít do střelecké pozice. Slagveer to zkoušel z hranice vápna, ale zamířil jen vedle levé tyčky.
     
    43
    Havenaar dostával míč z levé strany do vápna, kde byl ale v hlavičkovém souboji úspěšnější bránící hráč. Následovat bude roh.
     
    44
    Den Haag se prodíral po levé straně, kde byl jeden z hráčů faulován. Domácí se tak i v závěru utkání udrží v útočné fázi.
     
    45
    Hodně luxusní míč dostával za obranu jeden z domácích. Ten k němu ale nakonec neprošel kvůli obrannému zákroku hostujícího hráče.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas skončil vedením domácího celku. Ten byl lepším týmem na hřišti, ale povedlo se mu skórovat až z penaltového puntíku. Šestnáctou branku v sezóně dal Mike Havenaar.
     
    Oba celky jsou zpátky na travnaté ploše a druhý poločas dnešního utkání bude moci začít, Komu se povede nakonec utkání zvládnout?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Slagveer to zkoušel z hranice vápna střelou z první. Jeho pokus ovšem skončil jen hodně vedle levé tyčky.
     
    47
    Domácímu celku se povedlo vybojovat rohový kop. Centr Hectora Hevela byla zablokován a skončil v zámezí. Uvidíme rohový kop z levé strany.
     
    49
    Stále sledujeme vyrovnané utkání a nevidíme nic, co by mohlo vést k druhé brance tohoto utkání. Uvidíme, co se jim povede vymyslet.
     
    50
    Hosté unikli po pravé straně, ale po následném centru do šestnáctky se jim nepovedlo cokoliv vymyslet.
     
    52
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Taková nenápadná, ale klasická akce Heerenveenu končí vyrovnávací brankou! Centr Luciana Slagveera doletěl přesně na nohu MITCHELLA TE VREDEHO, jenž se z hranice malého vápna prosadil!
    52. Mitchell te Vrede - 1:1
     
    54
    Je to tedy opět vyrovnáno a my začínáme od začátku. Povede se hostujícímu celku otočit stav utkání?
     
    56
    Heerenveen se snaží být nějakým způsobem aktivní, což se mu daří. Do dalšího zakončení ale hosté nedokázali projít.
     
    57
    Hostům se nakonec povedlo ještě vybojovat přímý kop z pravé strany. Před brankou domácího celku bude tedy následovat ohrožení prvního stupně.
     
    59
    Následně se aktivní hostům povedlo dát branku, ale zakončující te Vrede, ke kterému se míč odrazil, zakončoval z ofsajdového postavení.
     
    60
    Po hodině hry máme stav utkání vyrovnaný. Ve druhém poločase, především po vstřelené brance, jsou aktivní fotbalisté Heerenveenu.
     
    61
    Před vápnem hostující branky byl k zemi poslán Duplan, na kterého ale faul nakonec odpískán nebyl. U míče jsou tak hosté.
     
    63
    Hosté se pokoušeli projít do zakončení po levé straně, ale to se jim nepovedlo zužitkovat. Následovat bude střídání.
     
    64
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, přichází Giovanni Korte.
     
    65
    Domácí fanoušci jsou nyní hodně frustrovaní. Nejdříve nebyl odpískán faul na hráče Den Haagu, následně byla vytasena karta pro Dannyho Bakkera, jenž na polovině hřiště zastavil útok Heerenveenu.
     
    67
    Domácí se prodírali do vápna, kde ale zakročili bránící hráči. Následovat bude odkop od branky brankáře Muldera.
     
    68
    Následně se ale Den Haagu povedlo vybojovat rohový kop. Ten byl z pravé strany rozehrán, ale následně se nic nepovedlo.
     
    69
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Arber Zeneli, přichází Luka Zahovič.
     
    70
    Domácí operovali před vápnem, kde byl jeden z hráčů nakonec faulován. Uvidíme tedy zajímavý přímý kop Den Haagu.
     
    71
    Na míč si naběhl jeden z domácích hráčů, který byl ale ve špatné pozici pro zakončení hlavou, a tak zakončil jen vedle branky.
     
    73
    Míč na levou stranu dostal nedávno střídající Korte. Tomu se ale nakonec nepovedlo přes dobře bránícího hráče projít.
     
    74
    Utkání v posledních sekundách značně nudí. Nevidíme žádné akce a pokud to bude podobným tempem pokračovat, utkání skončí smírně.
     
    76
    Nyní se hosté vybojovali rohový kop z levé strany, který nebyl následně nijak zakončen. Heerenveen u míče ovšem zůstává.
     
    77
    Den Haagští posílali další centrovaný míč do vápna, ale ani nyní se nikomu ve žlutozeleném nepovedlo poslat míč do sítě.
     
    79
    Domácí kombinují na vlastní polovině, kde se jim nedaří cokoliv vymyslet. Uvidíme, jestli se do konce utkání vůbec povede něco někomu vymyslet.
     
    79
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Kevin Jansen, přichází Dennis van der Heijden.
     
    82
    Na hřišti probíhá stále stejný scénář. Žádné šance, přesné přihrávky či cokoliv, co by skončilo nějakou velkou šancí.
     
    83
    Luciano Slagveer hodně ošklivě přislápl nohu jednoho z domácích, který je nyní dlouho ošetřován. Uvidíme, co se jim nakonec povede vymyslet.
     
    84
    Standardní situaci zahrál domácí brankář Hansen, ale jeho střela skončila jen vysoko nad brankou branky jeho protivníka.
     
    86
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Mitchell te Vrede, přichází Henk Veerman.
     
    87
    Den Haag je nastěhovaný před brankou Heerenvenu, kde se v posledních sekundách pokusí vymyslet cokoliv, co by jim přineslo výhru.
     
    88
    Velká šance Haagu! Centrovaný míč dostával do vápna van der Heijden, kterému se ale svým pokusem nepovedlo překonat připraveného brankáře!
    88. Nebezpečná hlavička van der Heijdena
     
    90
    Ještě jeden pokus musel řešit hostující brankář. Na něj nyní letěl pokus z vápna, ale Mulderovi stačilo dát nohy k sobě.
     
    90+1
    Hrají se poslední sekundy dnešního utkání. Rozhodčí se nakonec rozhodl nastavit tři minutky nad rámec dnešního utkání.
     
    90+3
    Hlavičkový pokus domácích ve vápně skončil v síti hostujícího brankáře, ale branka nakonec nebyla pro nějaký faul uznána.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání nakonec končí zaslouženou remízou. O vyrovnání se postaral nejlepší střelec Heerenveenu v letošním ročníku, Mitchell te Vrede. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dnešního dne. (16:28:44)

    David Panuška

    Branky: 31. Havenaar (pen.) – 52. te Vrede

    Karty:   65. D. Bakker (HAA) – 30. Cavlan (HEE), 83. Slagveer (HEE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 6:12.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Jansen (79. van der Heijden), D. Bakker, Hevel (64. Derijck) – Schaken (64. Korte), Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Coremans – Korte, Ebecilio, Owobowale, Derijck, Zuiverloon, van der Heijden.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Otigba, van Aken, Cavlan – St. Juste, Sam Larsson, van den Boomen – Zeneli (69. Zahovič), te Vrede (86. Veerman), Slagveer.
    Náhradníci: De Fockert – van Koesveld, Veerman, Zahovič, Huizing, Thorsby, Schoop.

    Rozhodčí: Blom – Siebert, Vandeursen
    bahis siteleri