AS Řím – Chievo 3:0 (kon.) | Sampdoria – Janov 0:3 (kon.) | Carpi FC – Lazio 1:3 (kon.)
Fiorentina – Palermo 0:0 (kon.) | Frosinone – Sassuolo 0:1 (kon.) | Atalanta BC – Udinese 1:1 (kon.)
Hellas Verona – Juventus 2:1 (kon.) | Turín – Neapol 1:2 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
0:1 (0:0)
US Sassuolo Calcio
Neděle 08.05.2016, 15:00 • Stadio Comunale Matusa, Frosinone • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    US SASSUOLO CALCIO
    Sassuolo má zcela odlišné starosti! Tomuto italskému celku se v letošní sezoně velmi daří a momentálně se nachází na šestém místě ligové tabulky se ziskem 55 bodů. Na pátou, pohárovou příčku, kterou momentálně okupuje Fiorentina, ztrácí pět bodů. Je tak velmi pravděpodobné, že Fiorentina si tuto pozici v posledních dvou ligových kolech pohlídá...

    Sassuolo navíc drží sérii dvou vítězných zápasů! Svěřenci trenéra Di Francesca nejdříve dokázali uspět na hřišti FC Turína, kde zvítězili 3:1 a v následujícím zápase si doma poradili s Hellasem Verona v poměru 1:0!
     
    FROSINONE CALCIO
    Frosinone je nováčkem letošní sezoně a vše nasvědčuje tomu, že se opět po roce podívá do druhé nejvyšší soutěže. Dvě kola před koncem se totiž nachází na devatenácté příčce ligové tabulky a na Palermo s Carpi ztrácí už čtyři body. Reálnou naději tento celek stále má, avšak musí se spoléhat na zaváhání svých konkurentů.

    V posledním ligovém kole se Frosinone představilo na hřišti AC Milán, kde sehrálo divoké utkání, které nakonec skončilo remízou 3:3. Frosinone tak vybojovalo důležitý bod a uchovalo si šanci na záchranu v nejvyšší italské soutěži!
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Italská Serie A má dnes na programu své předposlední ligové kolo. My se společně zaměříme na souboj Frosinone Calcio s US Sassuolo Calcio. Úvodní výkop je naplánován v 15:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Bardi – Ciofani, Pryima, Ar. Ajeti, Crivello – Carlini, Sammarco, Gucher, Kragl – Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, Leali – Russo, Blanchard, Frara, S. Longo, Tonev, Rosi.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Pellegrini, Magnanelli, Duncan – D. Berardi, Defrel, N. Sansone.
    Náhradníci: Pomini, Pegolo – Longhi, Missiroli, Falcinelli, Politano, Ferrini, Gazzola, Broh, Adjapong.

    Rozhodčí: Cervellera – Dobosz, Soricaro (vš. Itálie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Cervellera z Itálie právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího Sassuola, kteří se hned usazují na útočné polovině.
     
    2
    Do dnešního utkání zatím vstoupilo aktivněji hostující Sassuolo, které svého soupeře zatím nepouští k míči a kombinuje na útočné polovině.
     
    4
    Frosinone se poprvé v dnešním zápase dostalo do kombinace na útočné polovině a hned z toho bylo nebezpečí pro branku Consigliho! Z hranice vápna střílel Gucher, avšak jeho střelu dokázal Consigli vyrazit!
     
    5
    O minutu později přišla další velká šance domácího celku! Z pravé strany poslal přízemní centr Ciofani, který ve vápně proklouzl až k Dionisimu, který se rázem ocitl sám před Consiglim. Hostující brankář však předvedl parádní zákrok!
    5. Dionisi neproměnil obrovskou šanci
     
    7
    Frosinone se po nepovedeném začátku zápasu zvedlo a v posledních třech minutách je jednoznačně aktivnějším celkem!
     
    8
    Brankář Bardi posílal dlouhý útočný nákop pro útočníka Ciofaniho, který však nezvládl míč zpracovat a míč mu utekl k hostujícímu brankáři!
     
    10
    Do středu hřiště dostal ideální přihrávku Sansone, který si míč zpracoval a následně nebezpečně vystřelil. Jeho pokus však mířil do středu branky, kde byl připravený Consigli!
     
    12
    Sassuolo dostalo možnost zajímavé standardní situace, neboť byl na levé straně faulován Sansone!
     
    13
    Následné standardní situace se zhostil Duncan, jehož nebezpečný centr se snášel před branku. Brankář Sassuola však šel ven z branky a míč dokázal vyboxovat!
     
    14
    Hostující Peluso předvedl na pravé straně ostrý zákrok v souboji s Gucherem a dostává zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    17
    Aktivní Frosinone se pokoušelo dostat vpřed po pravé straně, kde táhl akci Vrsaljko. Chorvatský bek však následně narazil na Pryimu, přes kterého nedokázal projít.
     
    19
    Hostující útočník Sansone se pokoušel projít po pravé straně přes Crivella. Obránce Frosinone však důležitým skluzem dokázal míč vybojovat!
     
    20
    Domácí celek následně směřoval vpřed a po přihrávce Guchera si za obranu nabíhal Dionisi. Forvard Frosinone si však svůj náběh špatně načasoval a u míče byl první Consgli!
     
    22
    Sassuolo se usadilo na útočné polovině a nebezpečně kombinovalo. Domácí obrana si však dokázala poradit a po dobrém napadání dokonce vybojovala míč!
     
    23
    Domácí Sammarco si nabíhal do vápna na přihrávku od Guchera. Místo míče však trefil pouze nohu Cannavara, který nepříjemně upadl, avšak měl by být v pořádku!
     
    24
    Na pravé straně svedl ostrý souboj Defrel s Crivellem. Dle názoru rozhodčího fauloval hostujííc borec, nicméně oba hráči nepříjemně upadli. I tak by však měli být oba v pořádku!
     
    26
    Domácí brankář Bardi si při odkopu přivodil nějaké menší zranění, nicméně je již po ošetření a měl by být v pořádku!
     
    27
    Sassuolo získalo míč na vlastní polovině a Defrel postupoval středem hřiště na útočnou polovinu. Francouzského útočníka poslal k zemi Kragl, avšak žlutou kartu nedostal!
     
    28
    Následné standardní situace se ujal Magnanelli, kterému střela poměrně sedla, avšak mířila do středu branky. Brankář Bardi měl navíc dobrý výhled a dokázal střelu lapit!
     
    29
    Bardiho zdravotní problémy zřejmě nepřetrvaly a vypadá to, že domácí brankář bude muset střídat!
     
    30
    Je to tak! Bardi si bohužel přivodil zranění, které mu nedovoluje pokračovat ve hře. Na trávník se tak dostává náhradní brankář Zappino!
    Frosinone ještě stále živí šanci na záchranu, dnes však musí jednoznačně zvítězit!

     
    32
    Další žlutá karta! Domácí Kragl na levé straně nedovoleným způsobem zastavil pronikajícího Vrsaljka a od hlavního rozhodčí dostává žlutou kartu!
     
    33
    Frosinone se po delší době pokoušelo ohrozit branku Consigliho. Středem hřiště postupoval Sammarco, který následně posílal míč mezi obránce pro Dionisiho, avšak obrana Sassuola si dokázala poradit!
     
    34
    Na druhé straně se snažil zahrozit také hostující celek! Vrsaljko chtěl odcentrovat z pravé strany, nicméně jeho centr dokázal zblokovat Ciofani!
     
    Důležitá zpráva pro Frosinone! Carpi prohrává v domácím zápase s Laziem už 0:2! Palermo zatím hraje na hřišti Fiorentiny bez branek...
     
    35
    Frosinone opět kombinovalo na útočné polovině, avšak po dlouhém nákopu Ciofaniho je hra přerušena. Útočník Dionisi totiž vybíhal z těsného ofsajdu!
     
    36
    Domácí celek se usadil na útočné polovině a do středu hřiště dostal ideální přihrávku Gucher. Kapitán Frosinone natáhl ke střele, avšak jeho střela mířila nad branku!
     
    38
    Sassuolo se po delší době dostalo do kombinace na útočné polovině a bude z toho nebezpečná standardní situace. Před vápnem byl totiž faulovaný Berardi!
    Fofografie z nástupu obou týmu na Stadio Comunale Matusa a choreo fanoušků Frosinone

     
    39
    Exekuce následné standardní situace se zhostil Berardi, kterému však střela příliš nesedla a poslal míč přímo do postavené zdi!
     
    40
    Domenico Berardi odvedl na pravém křídle skvělou práci, dokázal se uvolnit ze souboje s Crivellem a nebezpečně vystřelil. Jeho střela však mířila nad branku!
     
    42
    O dvě minuty později přišla další šance Berardiho! Na levém křídle se uvolnil Peluso, který přesným centrem oslovil Berardiho. Kmenový hráč Juventusu se opřel do míče v akrobatické pozici, avšak mířil těsně nad branku!
     
    43
    Magnanelli nacentroval míč do středu hřiště, kam si naběhl Duncan, který pohotově sklepl míč před sebe. Berardi však zaspal při náběhu a míč skončil u brankáře domácího celku!
     
    44
    Frosinone následně velmi rychle rozehrálo a postupovalo vpřed! Celou akci táhl po levé straně Crivello, který se dostal k zajímavému centru, a ten málem skončil na hlavě Carliniho. Tomu však kousek chyběl!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména ošetřováním brankáře Bardiho!
     
    45+1
    Domácí Dionisi si dělal prostor na pravé straně, avšak následně byl faulovaný Defrelem. Frosinone tak má ještě v závěru poločasu k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hned na začátku prvního poločasu se dostal do velké šance domácí Dionisi, který se ocitl sám za obranou Sassuola. Brankář Cosingli však dokázal střelu vyrazit! Hra byla poté opět vyrovnaná a žádnou větší šanci jsme neviděli.

    Druhý poločas začne přibližně v 16:03!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí právě zahájil druhý poločas dnešního zápas. Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří se budou ve druhém poločase snažit skórovat, neboť pokud chtějí udržet šanci na záchranu, musí dnes zvítězit!
     
    47
    Hned na začátku druhého poločasu mělo Sassuolo velkou šanci! Na hranici vápna se dostal k míči Sansone, který pohotově vystřelil, avšak Zappino si se střelou dokázal poradit!
     
    49
    Frosinone vybojovalo rohový kop, kterého se ujal kapitán Gucher. Jeho následný centr se snášel do středu vápna, kde však kraloval Cannavaro, který míč odhlavičkoval.
     
    50
    Domácí celek měl k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Kragl. Centr německého záložníka však skončil přímo v náruči Consigliho!
     
    51
    Frosinone vstoupilo do druhého poločasu velmi aktivně, nicméně zatím se nedokázalo dostat do nějaké větší příležitosti. Obrana Sassuola v dnešním utkání pracuje zatím velmi dobře!
    Na začátku druhého poločasu stále platí bezbrankový stav!

     
    54
    Sassuolo vybojoval další rohový kop, jehož exekuce se ujal Duncan. Jeho centr skončil až na druhé straně u Cannavara, který vracel míč do vápna, avšak ten skončil nakonec v zámezí.
     
    55
    A máme tady další žlutou kartu v dnešním zápase! Kragl posílal míč za obranu pro Dionisiho, kterého lehce přistrčil Cannavaro. Zkušený italský stoper tak dostává žlutou kartu, Frosinone má navíc k dispozici standardní situaci!
     
    56
    A byla z toho nebezpečná šance! Exekuce se zhostil Oliver Kragl, který vyslal přízemní střelu, tu viděl Consigli na poslední chvilku, i tak však dokázal míč vyrazit!
    56. Nebezpečná standardní situace Kragla
     
    57
    Ve středu hřiště svedl vdzušný souboj domácí Sammarco s Magnanellim. Nakonec fauloval domácího hráč a Sassuolo má k dispozici standardní situaci!
     
    58
    Duncan rozehrál na Berardiho, který z pravé strany nebezpečně odcentroval. Míč nakonec dolétl k Ajetimu, který si nepřidělával starosti a míč odkopl na polovinu svého soupeře.
     
    60
    Dlouhý nákop brankáře Zappina hledal na útočné polovině Dionisi. Míč se dostal k Cannavarovi, který byl pod velkým tlakem napadajících hráčů, i tak však dokázal dostat míč na útočnou polovinu.
     
    61
    Ve středu hřiště operoval s míčem Duncan, který následnou přihrávkou hledal v pravé části pokutového území Vrsaljka, avšak ten si špatně načasoval svůj náběh!
     
    62
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Matteo Politano.
     
    65
    Dionisi se dostal na vlastní polovině k odraženému míči a postupoval vpřed. Následně se pokoušel dostat míč na opačnou stranu pro Ciofaniho, avšak přihrávka byla zablokovaná!
     
    66
    Na druhé straně zahrozil Vrsaljko, který si udělal prostor na pravé straně a svým nebezpečným centrem hledal před brankou Duncana, avšak ten se k hlavičce nedostal!
     
    68
    Domácí si vypracovali největší šanci dosavadního průběhu dnešního zápasu! Ve středu hřiště se dostal k míči Oliver Kragl, který napřáhl ke střele, avšak ta trefila pouze tyč! Velká smůla pro domácí celek...
    68. Oliver Kragl trefil tyč!
     
    69
    Na druhé straně se mohl prosadit Defrel, který se krásně uvolnil na hranici vápna, avšak jeho následnou ránu dokázal Ajeti zblokovat mimo branku a bude z toho roh!
     
    70
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Grégoire Defrel, přichází Diego Falcinelli.
     
    71
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Robert Gucher, přichází Alessandro Frara.
     
    72
    Aktivní Kragl se dostal na levé straně k míči a následně odcentroval. Centr německého záložníka byl však přetažený a míč skončil v zámezí!
     
    73
    Aktivní Frosinone se žene za vedoucí brankou, avšak v zakončení domácí brzdí častá nepřenost. Z pravé strany tentokrát odcentroval Ciofani, avšak našel pouze rukavice Consigliho.
     
    75
    Dlouhý odkop brankáře Zappina hledal na útočné polovině Dionisiho, nicméně míč skončil u Ciofaniho, který pohotově vypálil, nicméně jeho rána mířila těsně vedle!
    75. Velká šance Ciofaniho gólem neskončila
     
    76
    Dionisi se tentokrát dostal k míči na levé straně a postupoval vpřed. Jeho následný centr byl však přetažený, nicméně Frosinone se usazuje na útočné polovině!
     
    77
    To už však neplatí! Dionisi obdržel na levé straně přihrávku, jenže si míč špatně zpracoval, a ten mu utekl do zámezí. Vhazovat tak bude Sassuolo!
     
    78
    Oliver Kragl zahrával standardní situaci z poloviny hřiště. Jeho centr sice našel na hranici vápna Ajetiho, avšak jeho následný hlavička mířila vysoko nad branku a Consigli nemusel zasahovat.
     
    79
    Další velká šance domácího celku! Z levé strany přilétl do pokutového území Sassuola nebezpečný centr od Crivella. Brankář Consigli nepředvedl ideální zákrok, nicméně stoper Cannavaro následně dokázal míč odkopnout!
     
    79
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Massimiliano Carlini, přichází Samuele Longo.
     
    80
    Kragl opět zahrával standardní situaci a ve vápně našel hlavu nově příchozího Samuele Longa, který se však domácím hrdinou nestal. Jeho hlavička mířila nad branku, avšak byla tečovaná a bude z toho roh!
     
    81
    Berardi svedl s Dionisim ostrý souboj na polovině domácího celku, po kterém oba hráči zůstali ležet na trávníku. Hlavní rozhodčí situaci vyřešil udělením žlutých karet pro oba hráče!
     
    82
    Politano podržel míč před pokutovým územím a počkal si na náběh Duncana. Hostující záložník se v dobré pozici opřel do míče, avšak jeho rána mířila nad branku!
     
    83
    Tentokrát se na pravém křídle dokázal uvolnit Vrsaljko, jehož nebezpečný centr našel ve vápně Falcinelliho. Střídající hráč si však míč špatně zpracoval a míč skončil u Zappina!
     
    84
    Další dobrá příležitost Frosinone! Ve středu hřiště dostal prostor domácí Dionisi, který si připravil míč na střelu a vyslal nebezpečný pokus. Brankář Consigli se však natáhl a jeho střelu dokázal zlikvidovat!
     
    85
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Tak, to je pro domácí celek opravdu velký šok a zklamání, neboť pět minut před koncem základní hrací doby inkasují zřejmě rozhodující branku! Ve středu hřiště to udělal skvěle Duncan, který následně našel v levé části vápna Berardiho, který křížným pasem našel POLITANA, a ten už mířil přesně!
    85. Matteo POLITANO - 0:1
     
    86
    Hned po brance ještě hlavní rozhodčí uděluje žlutou kartu Crivellovi a Politanovi!
     
    87
    Frosinone již opravdu riskuje a pokouší se ještě alespoň o vyrovnání, nicméně Sassuolo zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře po taktické stránce!
     
    88
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Marcello Gazzola.
     
    89
    Na hranici pokutového území se dostal k míči Ciofani, který pohotově vystřelil, nicméně jeho rána mířila vysoko nad branku!
     
    90
    V samotném závěru mělo Frosinone ještě k dispozici zajímavou příležitost! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Kragl, avšak jeho rána mířila opět těsně nad branku!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Frosinone se ještě pokouší něco s výsledkem udělat, avšak Sassuolo si počíná v obranné fázi velmi dobře a svého soupeře zatím do zakončení nepouští!
    Frosinone se s největší pravděpodobností představí příští rok v druhé nejvyšší italské soutěži

     
    90+3
    Do protiútoku se dostal střídající Politano, který postupoval po pravé straně směrem na Zappina. Brazilský brankář se však překonat nenechal a vyrazil míč na roh!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Frosinone Calcio prohrálo v domácím prostředí s US Sassuolo Calcio 0:1 a po roce se opět vrací do druhé nejvyšší italské soutěže!

    Hned na začátku prvního poločasu se dostal do velké šance domácí Dionisi, který se ocitl sám za obranou Sassuola. Brankář Cosingli však dokázal střelu vyrazit! Hra byla poté opět vyrovnaná a žádnou větší šanci jsme neviděli.

    Frosinone bylo ve druhém poločase výrazně aktivnější. Nejblíže gólu měl Oliver Kragl, jehož rána však trefila pouze tyč. V závěru se Sassuolo dostalo do protiútoku, ze kterého rozhodl o vítězství hostů Matteo Politano!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (16:57:15)

    Jan Havlovic

    Branky: 85. Politano (D. Berardi)

    Karty:   32. Kragl (FRS), 81. Dionisi (FRS), 86. Crivello (FRS) – 14. Peluso (SAS), 55. Cannavaro (SAS), 81. D. Berardi (SAS), 86. Politano (SAS)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 11:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:20.
    Frosinone Calcio: Bardi (30. Zappino) – Ciofani, Pryima, Ar. Ajeti, Crivello – Carlini (79. S. Longo), Sammarco, Gucher (C) (71. Frara), Kragl – Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, Leali – Russo, Blanchard, Frara, S. Longo, Tonev, Rosi.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Pellegrini, Magnanelli (C), Duncan – D. Berardi (88. Gazzola), Defrel (70. Falcinelli), N. Sansone (62. Politano).
    Náhradníci: Pomini, Pegolo – Longhi, Missiroli, Falcinelli, Politano, Ferrini, Gazzola, Broh, Adjapong.

    Rozhodčí: Cervellera – Dobosz, Soricaro (vš. Itálie)
    bahis siteleri