Ural – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Samara – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Kazaň – Spartak 1:1 (kon.)
konec
FK Ural
0:1 (0:0)
CSKA Moskva
Sobota 13.08.2016, 14:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní den vše! Užijte si zbytek sobotního dne a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (16:29:02)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:12.
     
    Je za námi utkání třetího kola ruské nejvyšší soutěže mezi domácím FK Ural a hostujícím CSKA Moskva.

    Druhý poločas přinesl naprosto totožný obrázek, jako ten první. Hostující CSKA byl celou dobu aktivnější, fotbalově kvalitnější a lepší v kombinaci. Ze své aktivity nejenže nedokázali jeho hráči dlouho skórovat, nedokázali si však ani připravit nějakou zajímavou šanci. Domácí FK Ural většinu zápasu pouze bránil, jeho protiútoky vedl téměř výhradně útočník Roman Pavljučenko. Pokaždé když Ural útočil byli však hráči CSKA v permanenci a každá akce zaváněla nebezpečím. Zápas se dobral až do čtvrté minuty nastavení, kde se vše rozhodlo. Hostí zahrávali rohový kop, který byl poslední akcí v zápase. Ve zmatcích před bránou se nejlépe zorientoval Georgi Milanov, který zajistil tři body pro CSKA.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Georgi MILANOV - 0:1
     
    90+4
    CSKA právě vstřelilo branku!
    No tak to je neskutečné! Hostující hráči překlopili zápas na svou stranu! Po rohovém kopu došlo k závaru před domácí bránou, čehož pohotově využil GEORGI MILANOV, který pravděpodobně zajistil svému týmu tři body.
     
    90+3
    Do velké šance se dostal hostující Ionov, i on však pálil mimo! Hosté dnes mají vyložené smůlu.
     
    90+2
    Hostující CSKA se ani v posledních minutách dnešního utkání nedokáže dostat do nějaké zajímaví příležitosti. Trenér Sluckij je na lavičce hodně aktivní a za dnešní výkon své hráče jistě nepochválí.
     
    90+1
    Lacina Traoré se hnal podél levé lajny do rychlého protiútoku, míč však při jeho útoku přešel autovou čáru a u míče budou tak hráči Uralu.
     
    90
    Rozběhnutý Dancev byl zastaven Milanovem, rozhodčí Levnikov to však nechal bez karetní odezvy. Milanov tak má štěstí, že není potrestán ani žlutou kartou.
     
    89
    Opět to byl Traoré, který trestuhodně zazdil šanci hostí a spoluhráči mu to dávají za vinu. Ve vápně dobře vybojoval míč, jenže místo přihrávky na lépe postavené spoluhráčů se nesmyslně pokoušel o střelu.
     
    88
    Šikovný dloubáček poslal do vápna kapitán domácích Fidler, jeho úmysl však nepochopil Roman Pavljučenko, který se v momentě přihrávky zastavil a míč jej tak přeletěl.
     
    87
    Natcho centroval do vápna, kde se k hlavičce prodral nikým nehlídaný Traoré. Ten však nedokázal pořádně zamířit a svůj pokus poslal vedle pravé tyče.
     
    86
    Hráči CSKA již vkládají všechno do útoku a snaží se skórovat. Ze svého tlaku však zatím hosté nedokáží vytěžit nic víc, než jen pár náznaků šancí, které domácí branky ani pořádně neohrozí.
     
    84
    Z levé strany poslal centr do vápna domácí Žukov, jeho míč však jen tak prolét vápnem CSKA Moskva aniž by našel někoho z hráčů Uralu.
     
    83
    Domácí fanoušci mohutně ženou svůj tým za rozhodující brankou, hráči Uralu se však spíše soustředí na ubránění remízy.
     
    82
    I domácí se dostali do šance, Pavljučenko však v těžké pozici hlavičkoval pouze nad bránu, kterou stráží Igor Akinfejev.
    81. Ani Lacina Traoré nedokázal překonat brankáře Uralu.
     
    81
    Tak tohle mohl být gól! Lacina Traoré se dostal po zmatcích ve vápně k míči, naštěstí pro domácí u něj však byl bleskurychle brankář Zabolotnyj.
     
    80
    Zápas se nachýlil do závěrečné desetiminutovky, stav je však stále nerozhodný 0:0. Ani další Wernbloomova akce z pravé strany na tom nic nezměnila.
     
    79
    Další střídání v řadách FK Ural. Dnes dohrál domácí útočník Lungu, na hrací ploše jej nahradil jiný útočník Stavpec.
     
    78
    CSKA Moskva přidává na obrátkách. Domácí hráči se nemohou vymanit z tlaku soupeře a nedokáží se dostat ani ze svého vlastního vápna.
     
    77
    Domácí Lungu se snažil s míče projít do vápna z levé strany, po jeho ztrátě se dožadoval u rozhodčího alespoň rohu. Levnikov však nic takového nenařídil a nechal CSKA pokračovat ve hře.
     
    76
    Efektní patičkou se snažil o přiťuknutí pro Wernblooma Ionov, ovšem svého spoluhráče vůbec nenašel a tak mohou hrát opět domácí.
     
    75
    Domácí obránce Novikov rozehrál hodně nebezpečně, když poslal pomalou malou domů. Brankář Zabolotnyj byl naštěstí pro svůj tým u míče včas a poslal jej až na tribunu.
     
    73
    Hráči CSKA se snažili prosadit po levém křídle, centr do vápna sice poslal Jerjomenko, nikoho ze svých spoluhráčů však ve vápně nenašel.
     
    72
    A možnost vystřídat využili i domácí. Ze hry je stažen Korobov, na hrací ploše jej nahradil Žukov.
     
    72
    Oba celky si opět dopřávají pauzu pro občerstvení, během několika málo okamžiků se bude znovu pokračovat ve hře.
     
    71
    Trenér CSKA Moskva Slutskij připravil i poslední střídání svého celku. Z hrací plochy je stažen Tošić, nahradil jej Milanov.
     
    70
    Dlouhý míč mířil na pravou stranu na Lungu, ten si však v přesile protihráčů nevěděl rady a obrana CSKA tak míč v klidu získala pro sebe.
     
    69
    Domácím se povedla rychlá kombinace na pravém křídle, po které dostali míč až před vápno. Tam se ovšem do svých kliček zamotal Korobov, který nakonec nedokázal ani vystřelit.
     
    68
    Míč se po skrumáží před bránou Uralu dokutálel k brankáři domácích, který jej nechal na zemi a pokryl jej až před dotírajícím Traorém.
     
    67
    Další střídání v řadách CSKA Moskva. Ze hry jde křídelník Golovin, na hřišti jej nahradí Ionov.
     
    66
    Za dlouhým míčem se hnal hostující Golovin, míč před ním však zkušeně pokryl Kulakov a nechal jej dokutálet se až za brankovou čáru. Domácí budou odkopávat od brány.
     
    65
    Na druhé straně se snažil projít do vápna nový muž na hřišti Natcho, jeho průnik však končí na důsledné defenzivě Uralu.
    64. Šance domácího Lungy.
     
    64
    Velmi dobře pálil domácí Lungu! Ten si na levé straně navedl míč na roh vápna a ostrou dělovkou k levé tyči zaměstnal Akinfejeva. Ten byl však připravený a míč vyrazil.
     
    63
    Ščennikov se snažil poslat centr z levé strany do vápna Uralu, jeho pokus byl však nepřesný a míč přeletěl celé vápno domácích.
     
    62
    První střídání v dnešním utkání. Ze hry je stažen nevýrazný Dzagojev, nahradil jej Izraelec Natcho.
     
    61
    Hostující hráči jsou i ve druhé polovině zápasu aktivnějším týmem, opět je však trápí nepřesná finální fáze.
    60. Šanci Uralu zmařil ofsajd Korobova.
     
    60
    Do velmi dobré šance se dostali hráči Uralu, v zakončení však byl načapán Korobov v ofsajdu a vzrušení domácích fanoušků tak bylo zbytečné.
     
    59
    Na hranici vápna se dal do hlavičkového souboje s Traorém obránce Novikov. Útočník CSKA měl sice v souboji navrch, vzápětí však svou chybou míč ztratil.
     
    58
    Hostující hráči se snaží uklidnit hru, kombinují tak na vlastní polovině mezi obránci. Hráči Uralu jsou zatažení hluboko ve svém defenzivním bloku.
     
    57
    Středem hřiště se vydal neohroženě domácí Fidler, jeho průnik byl však zakončen střetem s jedním z hostujících borců, který rozhodčí Levnikov neoznačil jako faul.
     
    56
    Na hrací ploše zůstal ležet domácí Fontanello, po krátkém ošetření se sice s bolestivou grimasou, ale přeci jen zvedá. Vypadá to, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    55
    Na pravém křídle se snažil rozjet akci Kulakov, jeho průnik byl však zakončen velmi nepřesným centrem, což domácím nijak nepomohlo.
     
    54
    Lacina Traoré se dokázal prokličkovat až do vápna, v nejdůležitější chvíli mu však míč zůstal pod nohou a jeho střela neměla potřebnou razanci ani směr.
     
    53
    Centr z levé strany vracel před brány Wernbloom, jeho hlavička však končí pouze u bránících hráčů Uralu, kteří opět odkopávají míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    52
    Hosté se dokázali dostat k dobré kombinaci na hranici vápna, kterou zakončil střelou Dzagojev. Ten však mířil jen do středu brány.
     
    51
    Další centr se snažil poslat do vápna hostí Korobov, jeho úmysl však zůstal nepochopen a nikdo z jeho spoluhráčů si do vápna nenabíhal.
     
    50
    Na levé straně se krásně dokázal uvolnit Golovin, který si lehkým dloubáčkem přehodil padajícího soupeře. Následný centr do vápna byl však velmi nepřesný, takže ani tato akce neznamená nebezpečí.
     
    49
    Roman Pavljučenko dnes střílí hlavně z delší vzdálenosti. Tentokrát napřáhl dva metry za vápnem, Akinfejeva však příliš nevystrašil, jelikož střela šla do středu brány.
     
    48
    Domácí obrana musela řešit další nebezpečný centr, tentokrát z levé strany. Kulakov však byl pozorný a míč včas před dotírajícím Traorém odehrál.
     
    47
    Střelu z voleje poslal z pravého rohu vápna Tošić, trefil však pouze prvního bránícího hráče, od kterého jde míč až za autovou čáru.
     
    46
    Druhý poločas zahájili výkopem hráči domácího Uralu. První akce vedla po pravé straně, nákop na Lungu však nebyl přesný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas mezi FK Ural a CSKA Moskva.

    První půle mnoho zajímavého nenabídla. Hráči CSKA jsou drtivou většinu času v držení míče, ovšem neviděli jsme žádnou vyloženou šanci, kterou by si za celý pětačtyřicet minut hosté vypracovali. Na druhé straně se několikrát připomněl útočník Roman Pavljučenko, který vyzkoušel Akinfejevovu pozornost z velké dálky.

    Co nám přinese druhý poločas, to se dozvíme zhruba v 15.32.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jerjomenko byl poněkolikáté faulován ve středu hřiště, rozhodčí však ani za tento faul domácí hráče nijak netrestá.
     
    45
    V závěru poločasu se snaží oba celky hlavně neinkasovat a podle toho hra také vypadá. Oba týmy kupí chybu na chybu a míč se tak střídá v držení obou mužstev.
     
    44
    Do šance se dostali také domácí fotbalisté, Pavljučenkova střela však Akinfejevovi nenadělala mnoho starostí a brankář CSKA si se střelou ze středu poradil.
     
    43
    Na pravém křídle se rozběhl Tošić, Wernbloom však s přihrávkou na něj dlouho váhal až prováhal vhodný okamžik a o míč přišel.
     
    42
    Standardní situaci však hráči domácích vyřešili ne úplně ideálně. Centr Danceva na přední tyč odhlavičkoval Ignaševič.
     
    41
    Dancev se snažil o centr z pravé strany, byl však smeten Fernandesem. Ural tak má k dispozici alespoň standardní situaci.
     
    40
    Wernbloom vyhrál hlavičkový souboj s Pavljučenkem. Rozhodčí Levnikov však počínání švédského hráče vyhodnotil jako faul, tudíž Ural zůstane u míče.
     
    39
    Ural se po chybě hostí dostal do rychlého protiútoku, který však špatně vyřešil Lungu. Ten volil čitelný centr ze strany, na který byl Akinfejev připraven.
     
    38
    Domácí Korobov zůstal ležet na hřišti poté, co jej nevybíravým zákrokem poslal k zemi Golovin. Rozhodčí ani tentokráte hostujícímu hráči neukázal žlutou kartu.
     
    37
    Lungu se snažil rychle napadat rozehrávku CSKA Moskva, ani jeho snaha však nedonutila zadáky hostí k nějaké chybě v rozehrávce.
     
    36
    Wernbloom se pustil do sóla středem hřiště, narazil však na dobře připraveného Fidlera, který jej dokázal včas pro Ural odzbrojit.
     
    35
    Opět jsou to hráči CSKA, kdo má míč na svých kopačkách. Bohužel opět kombinují pouze okolo středového kruhu, hráči Uralu se je snaží alespoň trochu napadat.
     
    34
    Domácí Lungu předvedl pohlednou individuální akci, ovšem těsně před vápnem jej dobrý zákrokem zastavil Ignaševič, který k tomu získal míč pro svůj tým.
     
    33
    Na druhé straně se o střelu snažil hostující Golovin, ovšem ani on nedokázal zacílit tak, aby se míč vešel mezi tři tyče.
     
    32
    Opět to byl Roman Pavljučenko, který se dokázal dostat ke střele z větší vzdálenosti. Využil zaváhání Dzagojeva, bránu však opět netrefil.
     
    31
    Ani z další příležitosti však hráči CSKA nedokázali nic vytěžit. Jejich kombinace je sice velmi dobrá, ale finální fáze je zatím dost nepřesná.
     
    30
    Dancev musel odehrát míč v tísni pouze na roh, tudíž hráči CSKA budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    29
    Wenbloom se snažil projít středem hřiště sám, po dvou kličkách se však do té třetí zamotal a o míč přišel.
     
    28
    Hráči CSKA stále kombinují na své vlastní polovině a nedaří se jim založit žádnou útočnou akci. Hráči Uralu sice nenapadají, ale jsou dobře zformováni.
     
    26
    Je tu pauza na občerstvení obou celků. Po ní budou pokračovat ve hře hráči domácího Uralu.
     
    25
    Opět to byl Lacina Traoré, který se snažil najít dlouhý míč do vápna Uralu. Jako vždy předtím, i tentokrát jej obránci domácího týmu dokázali dobře pokrýt.
     
    24
    Pavljučenko si ve vápně hledal další centrovaný míč z levé strany, naštěstí pro hosty však na centr Danceva nedosáhl.
     
    23
    Jemeljanov byl nekompromisně poslaný k zemi na pravé straně, kde jej nevybíravě zastavil hostující Ščennikov. Ten ovšem karetnímu trestu prozatím uniká.
     
    22
    Ignaševič měl teď plné ruce práce s tím, aby dokázal od míče dostat pronikajícího Lungu. To se však stoperovi CSKA nakonec povedlo a tak mají hosté opět míč ve své moci.
     
    21
    Hráči CSKA jsou v průběhu zápasu aktivnější, do žádné vyložené příležitosti se jim však zatím dostat nedaří.
    20. Tošićův nepovedený přímý kop.
     
    20
    Tošićův přímý kop však nebyl vůbec přesný a domácí brankář Zabolotnyj tak nemusel zasahovat. Místo toho bude odkopávat od vlastní brány.
     
    19
    Lungu zbytečně fauloval Berezuckého, což dává CSKA velmi zajímavou možnost pro volný přímý kop.
     
    19
    Korobov zablokovat na levé strany vápna domácích centr Golovina, hostující tým má k dispozici alespoň rohový kop.
     
    18
    Wernbloom dokázal obejít Korobova a odcentrovat do vápna na Traorého. Ten si však s míčem nedokázal dobře poradit a brzy o něj přišel.
     
    17
    Na zemi zůstává ležet domácí Dancev, který je otřesen po střetu s obránce CSKA Fernandesem. Vypadá to, že během krátké doby bude však domácí obránce pokračovat ve hře.
     
    16
    Mario Fernandes dokázal na poslední chvíli odstavit od míče jednoho z útočníku Uralu, který se již dral k hlavičce po centru z pravé strany.
     
    15
    Ani po dalších zmatcích ve vápna domácího týmu se CSKA nedokázalo dostat do nějaké šance. Vše pro Ural vyřešil odkopem Dinga.
     
    14
    Rohový kop CSKA sice mířil na dobře postaveného Wernblooma, před něj se však dokázal dostat jeden z obránců Uralu, který míč odkopl do bezpečí.
    13. Dělovka domácího Pavljučenka, cíl však útočník Uralu netrefil.
     
    13
    I domácí se dostali k první střele, která vylekala Akinfejeva. Útočník Pavljučenko napřáhl z větší dálky, levou šibenici však o dobrý metr minul.
     
    12
    Tošić se snažil uvolnit a necentrovat do vápna soupeře, dobře jej však uhlídal Novikov, který jeho centr dokázal zablokovat a srazit do autu.
     
    11
    Z uctivé vzdálenosti napřáhl ke střele Jerjomenko, jeho pokuse však mířil mimo levou tyč a brankář domácích se za míčem jen v klidu ohlédl.
     
    9
    Golovin se snažil udržet přetažený centr na hrací ploše, rozhodčí Levnikov však signalizuje že míč opustil hřiště a tak bude od brány odkopávat Zabolotnyj.
     
    8
    Začátek utkání je velmi opatrný z obou stran. CSKA se snaží centrovat do vápna, ale jsou to zatím centry které neznamenají pro bránu domácích žádné nebezpečí.
     
    7
    Zabolotnyj poslal dlouhý míč na hrot, kde se o něj pral Pavljučenko s obránci soupeře. V souboji s Berezuckým však neměl šanci.
     
    6
    Po levé lajně poslal dlouhý míč Ščennikov, jeho centr však byl příliš dlouhý i na rychlíka, jakým je Golovin. Míč tak do náruče ukryl Zabolotnyj.
     
    5
    Jerjomenko si pomohl při zpracování míče rukou, tudíž hosté ve středu hřiště ztrácejí míč a hrát může domácí Ural.
     
    4
    CSKA má zatím celou dobu míč na svých kopačkách. Hráči hostujícího týmu však pouze kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na vhodnou příležitost.
     
    3
    Na hranici vápna šel dlouhý centr, na který si naskočil Lacina Traoré. Ten sice zamířil mezi tyče, ale brankář Zabolotnyj neměl moc práce.
     
    2
    Jeromjenko dokázal sice míč zpracovat na velmi malém prostoru, při kličce se však dostal mimo hřiště a tak mají domácí k dispozici autové vhazování.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči CSKA Moskva. Jejich první útok vedl po pravé straně, Fernandes se však nedokázal prosadit přes Danceva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již připraveny na hrací ploše, takže utkání nám může za několik desítek vteřin začít!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Novikov, Fontanello, Dinga, Dancev – Korobov, Fidler, Jemeljanov – Pavljučenko, Lungu.
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Pavlenko, Stavpec, Pankov, Žukov, Merkulov, Čanturija, Podoksenov, Gavtadze, Serčenkov, Ščerbakov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Dzagojev, Wernbloom – Z. Tošić, Jerjomenko, Golovin – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, G. Milanov, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Natcho.

    Rozhodčí: Levnikov – Žvakin, Šimarygin. (vš. Rusko).
     
    CSKA Moskva

    Tým z hlavního měst Ruska a loňský ligový šampión. CSKA Moskva si v loňském ročníku zajistil skupinovou fázi v milionářskou Lize mistrů a tak letos nemusel projít přes nevyzpytatelná předkola. Přesto hned na úvod ligového ročníku hráči CSKA zaváhali, když uhráli pouze bezbrankovou remízu s Anži Machačkala, týmem který se v minulém roce o fous zachránil a jenž letos vede český lodivod Pavel Vrba. Uvidíme, zda si po zaváhání na začátku soutěže dokáže tento tým připsat podruhé v řadě plný bodový zisk.
     
    FK Ural

    Domácí celek skončil v loňském ročníku na krásném 8. místě. To je sice poměrně daleko od příček, které by zajišťovaly účast v evropských pohárech, je to však také dost daleko od sestupových starostí, což bylo pro Ural důležitější. Do letošního ročníku vstoupili hráči Uralu poměrně dobře, dokázali si připsat 4 body ze 2 zápasů a po dvou kolech jsou tak na sympatickém 3. místě. Jejich dnešní soupeř je však bude chtít z této pozice jistojistě sesadit.
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fanouškům a fanynkám ruského fotbalu! Dnes je na programu třetí kolo ruské Premier Ligy a my se společně zaměříme na zápas, ve kterém se střetnou domácí FK Ural s hostujícím CSKA Moskva. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 14:30 a textovým přenosem vás provede Jakub Hataš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Jakub Hataš

    Branky: 90+4. G. Milanov

    Karty:   19. Lungu (URA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:12.
    FK Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Novikov, Fontanello, Dinga, Dancev – Korobov (72. Žukov), Fidler, Jemeljanov – Pavljučenko, Lungu (79. Stavpec).
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Pavlenko, Stavpec, Pankov, Žukov, Merkulov, Čanturija, Podoksenov, Gavtadze, Serčenkov, Ščerbakov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Dzagojev (62. Natcho), Wernbloom – Z. Tošić (71. G. Milanov), Jerjomenko, Golovin (67. Ionov) – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, G. Milanov, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Natcho.

    Rozhodčí: Levnikov – Žvakin, Šimarygin. (vš. Rusko)
    bahis siteleri