Gijón – Leganés 2:1 (kon.) | Valencia – Real Betis 2:3 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
La Coruňa – Ath. Bilbao 0:1 (kon.)
konec
Sporting Gijón
2:1 (2:0)
CD Leganés
Neděle 11.09.2016, 12:00 • Estadio Municipal El Molinón (Gijón) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    CD Leganés je nováčkem soutěže, a tak ambice tohoto malého španělského klubu jsou jednoznačně setrvání v nejvyšší španělské soutěži. Úvod sezony zatím Leganésu poměrně vychází. Hned v prvním zápase tento celek dokázal převapit hubenou výhrou na hřišti Celty de Vigo, která předváděla v minulé sezoně velmi dobré výkony a po brance Víctora Díaze získal důležité tři body. V následném utkání přijelo na hřiště Leganés slavné Atlético, očekávala se výhra velkého favorita, nicméně domácí celek dokázal udržet čisté konto a získal další cenný bod za bezbrankovou remízu!
     
    Gijón rozehrál letošní sezonou prvním soutěžním zápase na domácí půdě proti Athleticu Bilbao, ambiociózním klubu, který v minulém ročníku okupoval příčky v první polovině tabulky. Sportingu vyšel začátek druhého poločasu, kdy dokázal dvakrát během tří minut udeřit. Bilbao v závěru ještě snížilo, avšak nedokázalo již srovnat. V následném zápasu se Gijón představil na hřišti Alavésu, nováčka soutěže. Diváci neviděli příliš atraktivní duel, který branku nenabídl, a tak se body dělily. V dnešním utkání bude Sporting velkým favoritem na zisk tří bodů!
     
    Příjemné nedělní poledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Španělská Primera Division má dnes na programu zápasy třetího kola. My se společně zaměříme na souboj Sportingu Gijón s nováčkem, CD Leganés. Úvodní výkop dnešního zápasu je na programu ve 12:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta, Isma López – S. Álvarez, Cases (C) – V. Rodríguez, Burgui, Moisés Gómez – Čop.
    Náhradníci: Mariño – Meré, C. Castro, Lora, Afif, X. Torres, Viguera.

    CD Leganés: Serantes – Díaz, Insua, Mantovani (C), Rico, Marín – Unai López, A. Martín, Timor, Gabriel – Guerrero.
    Náhradníci: Brignoli – Bustinza, Machís, Medjani, M. Koné, Sastre, Omar.

    Rozhodčí: Iňaki Bikandi – Huerga, Villate (vš. Španělsko).
    Hráči Leganés si dnes dopoledne prohlédli krásné Estadio Municipal El Molinón

    El equipo pepinero ya pisa el césped de El Molinón #SportingLeganés

    Fotka zveřejněná uživatelem Club Deportivo Leganés (@clubdeportivoleganes),


    V Gijónu dnes panuje parádní fotbalové počasí!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí právě přivedl oba týmy na hrací plochu Estadio Minicipal El Molinón!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Iňaki Bikandi právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měli k dispozici fotbalisté hostujícího Leganésu, kteří zahajují zápas kombinací na útočné polovině.
     
    2
    Gijón však po aktivním napadáním dokázal vybojovat míč a přesunul se na útočnou polovinu. Obránce Lillo postupoval po pravé straně, avšak jeho postup zastavil Marín.
     
    3
    Moi Gómez předvedl pohlednou akci ve středu hřiště, kdy se dokázal zbavit dvou protihráčů, avšak jeho následná přihrávka skončila u jednoho z hostujících hráčů.
     
    4
    Leganés je zatím o trochu aktivnější než domácí celek. Stoper Mantovani rozehrával z vlastní poloviny, dlouhým centrem našel na útočné polovině Guerrera, avšak ten ztratil míč po souboji s Lópezem.
     
    5
    Aktivní Guerrero napadal při rozehrávce stopera Amorebietu, kterého dokázal obrat o míč, avšak hned poté hlavní rozhodčí přerušil hru, neboť útočník, který ještě minulou sezonu působil v Gijónu, fauloval.
     
    6
    Domácí Sporting vybojoval autové vhazování na levé straně, dokud provedl autové vhazování López. Následně odcentroval Burgui, jehož centr našel ve vápně Amorebietu, jehož hlavička však letěla vysoko nad branku.
    Nástup obou týmů na velmi slušně zaplněný stadion v Gijónu!

     
    8
    Sporting se dostal do zajímavé kombinace na útočné polovině, avšak spolupráce Burguie a Moisése Gómeze nebyla ideální, a tak domácí celek o míč přišel.
     
    9
    Gijón však v o pár chvil později skvěle napadal a dokázal získat míč. Následně Čop našel ve vápně Víctora Rodrígueze, který však váhal a míč mu ukopl jeden z obránců Leganésu!
    9. Rodríguez se ocitl ve velké šanci, avšak se zakončením otálel
     
    10
    Daleko pohlednější akci předvedl o minutu později na levém křídle Burgui, který udělal kličku obránci a hned poté vystřelil. Rána domácího záložníka však mířila mimo, a tak Serantes nemusel zasahovat!
     
    11
    Rodrígeuz se dokázal uvolnit na pravé straně a pokoušel se přihrávkou po lajně oslovit chorvatského útočníka Čopa, avšak ten se nacházel schovaný za hráčem.
     
    13
    Dlouhý nákop Mantovaniho měl najít na útočné polovině Guerrera, avška míč skončil pouze u domácích hráčů, kteří velmi rychle otáčejí hru.
     
    14
    Čop si na pravé straně nabíhal na přihrávku od Burguie a mohl postupovat do zajímavého protiútoku, avšak skvělý obranný zákrok předvedl obránce Rico!
     
    15
    Unai López přebral míč na pravé straně a pohledným pasem našel ve středu hřiště Gabriela. Brazilský záložník, který rovněž působil i v Itálii, vystřelil ze střední vzdálenosti, nicméně jeho přízemní střela mířila mimo.
     
    17
    Gijón právě vstřelil branku!
    A o sedmnácti minutách se Gijón dostává do zaslouženého vedení! Celou akci táhl Moi Gómez, který dostal krásnou přihrávku od Lilla. Následný centr mohl odkopnout Insua, avšak zaváhal, k míči se dostal Čop, který přiťukl balon k Nacho Casesovi, a ten dostal míč do branky!
    17. Nacho CASES - 1:0
     
    19
    Sporting však ani po úvodní vstřelené brance neubral ze svého tempa. López posunul míč na levou stranu na Gómeze, který pohotově odcentroval do vápna, avšak jeho centr sebral brankář Serantes.
     
    20
    Domácí Víctor Rodríguez dostal pohlednou přihrávku před vápno, míč si zpracoval a z nebezpečné pozice vystřelil, avšak střela mu nesedla a Serantes střelu, která mířila do středu branky, v pohodě lapil.
     
    22
    Moi Goméz udělal ve středu hřiště pohlednou otočku před napadajícím hráčem a následným centrem chtěl oslovit na levé straně Burgiue. Před ním však míč odkopl Marín!
     
    23
    Domácí Gijón zatím potvrzuje poziic favorita utkání, neboť svého soupeře zatím pustil pouze k jedné střele, kterou vyprodukoval Gabriel, nicméně to bylo zatím ze strany hostů vše.
     
    24
    Až teď se Leganés dostalo po delší době do kombinace na útočné polovině. Svěřenci Asiera Garitana se pokoušeli dostat přes pravou stranu do vápna soupeře, avšak přes Ismu Lópeze nepřešli.
    Pokřik hráčů Leganés před dnešním utkáním

     
    25
    Hra Sportingu se po úvodní vstřelené brance poměrně uklidnila, neboť domácí hráči již nikam příliš nespěchají. Momentálně hráči Gijónu v klidu rozehrávají z vlastní poloviny!
     
    26
    Ve středu hřiště předvedl zajímavý kousek hostující Adrián Marín, který sice lehce podklouzl a dostal se na kolena, avšak i v pokleku dokázal míč odhlavičkovat.
     
    28
    Další velká šance domácího Sportingu! Po levé straně se dostal vpřed Moi Gómez, který zatím podává velmi aktivní výkon. Následnou přihrávkou našel ve středu hřiště Nacha Casese, který se opřel do míče z voleje, avšak jeho rána skončila těsně vedle hostující branky!
    28. Nacho Cases pálil těsně mimo
     
    29
    Leganés vybojovalo úvodní rohový kop dnešního zápasu, kterého se ujal Unai López. Jeho ostrý centr prolétl vápnem, avšak dle názoru rozhodčího míč tečoval jeden z domácích hráčů, a tak budou mít hosté k dispozici další rohový kop!
     
    30
    Exekuce se tentokrát ujal Timor, jehož centr málem ve středu hřiště našel Mantovaniho, avšak domácí kapitán se přes sevření Amorebiety k hlavičce nedostal!
     
    32
    Na levé straně předvedl pohlednou individuální akci Víctor Rodríguez, který přešel s trochou štěstí přes Mantovaniho, avšak míč si příliš předkopl, a tak byl u něj první brankář Serantes!
     
    33
    Aktivní Moi Gómez se chtěl protlačit k centru přes pravou stranu, v souboji s Marínem sice uspěl a prošel, avšak pomohl si nedovoleným zákrokem, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    34
    Moisés Gómez si naběhl na levé křídlo na přihrávku od Burguie, který chtěl míč svému spoluhráči vrátit, avšak v tom mu zabránil Timor, který míč odhlavičkoval do bezpečí!
     
    36
    Na levé křídlo si tentokrát naběhl Isma López, který dostal přihrávku od Burguie a měl v záměru postupovat do vápna. Domácí bek však upadl po souboji s Díazem, který však rozhodčí neposoudil jako nedovolený, a tak hra pokračuje dál.
    Velká radost domácích hráčů po úvodní brance Casese

     
    38
    Leganés mělo k dispozici standardní situaci, které se ujal López, jehož centr však dokázala domácí obrana odvrátit!
     
    39
    Hostující celek se však dokázal usadit na útočné polovině, míč získal na pravé straně Díaz, který pohotově odcentroval, avšak míč skončil v rukavicích brankář Serantese.
     
    40
    Sporting nyní kombinuje na vlastní polovině a rozhodně nikam nespěchá. Je jasné, že domácí celek chce dohrát poločas s čistým kontem!
     
    42
    Penalta pro Gijón!
     
    42
    Gijón bude mít v závěru poločasu možnost zahrávání pokutového kopu! Ve vápně fauloval Timor pronikajícího Víctora Rodrígueze!
    42. Timor fauloval ve vápně Rodrígueze
     
    43
    Gijón právě vstřelil branku!
    A domácí celek se dostává do dvoubrankového vedení! Exekuce pokutového kopu se ujal domácí útočník DUJE ČOP, který poslal Serantese na druhou stranu branku a penaltu pohodlně proměnil!
    43. Duje ČOP - 2:0
     
    44
    Domácí celek je blízko udržení čistého konta, navíc v závěru poločasu dokázal Sporting ještě navýšit své vedení. Momentálně se hráči Gíjonu opět nachází na vlastní polovině a zahajují postupný útok.
     
    45
    Čop si naběhl do středu hřiště na přihrávku od Lópeze a poslal narážečkou do úniku Burguie, který by postupoval sám na Serantese, avšak byl odmáván ofsajd!
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl v Gijónu velmi pohledný fotbal! Domácí celek vstoupil do utkání aktivně a hned v sedmnácté minutě se dostal do vedení, když před Serantesem odvedl dobrou práci Čop a skóroval Nacho Cases. Gijón měl i další šance, avšak druhou branku stále nepřidal, a tak to vypadlo, že první poločas skončí jednobrankovým vedením domácího celku. Poté byl faulován ve vápně Rodríguez a z následné penalty se prosadil Duje Čop!

    Druhý poločas začne v Gijónu přibližně v 13:02!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Adrian Marín, přichází Omar.
     
    48
    Leganés vybojoval hned na začátku druhého poločasu rohový kop. Exekuce se ujal Omar Ramos, jehož centr měl mít brankář Cuéllar, avšak ten zaváhal při výběhu, a tak se míč dostal Gabrielovi, ten však následně fauloval jednoho z domácích hráčů.
     
    50
    Domácí brankář našel svým výkopem na pravé straně Lilla, který si míč zpracoval a pohotovou přihrávkou hledal za obranou Rodrígueze, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    51
    Sporting však v dnešním utkání velmi dobře napadá a po ztrátě míče je vždy schopný velmi rychle míč získat zpět. Momentálně hráči Gijónu kombinují na vlastní polovině.
     
    53
    Hostující hráči sice vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně, nicméně zatím se nemohou dostat do zakončení.
     
    54
    Teď předvedli hostí náznak pohledné akce! Po levé straně prošel do blízkosti pokutového území Gabriel, avšak brazilský hráč nedokázal svou hlavičku nasměrovat mezi tři tyče!
    Gijón vede rozdílem dvou branek a výrazně se přibližuje k dnešnímu vítězství

     
    55
    Domácí Sporting vybojoval rohový kop, kterého se ujal Burgui, nicméně domácí celek raději zvolil kombinaci na útočné polovině.
     
    58
    Leganés právě vstřelili branku! Hostující celek je však odměněn za aktivní hru na začátku druhého poločasu a přichází snížení! Středem hřiště postupoval Omar Ramos, který následným pasem našel v levé části vápna DIEGO RICA, a ten svou střela namířil přesně k vzdálenější tyči!
    58. Diego RICO - 2:1
     
    60
    Do pokutového území dostal přihrávku Burgui, který spadl po souboji po souboji s Albertem, nicméně penalta se pískat nebude. Brankář Serantes poznal, že domácí hráč pádu hodně přidal, a tak Burguie lehce postrčil. Za to dostává žlutou kartu!
     
    61
    Následného rohového kopu se ujal Moi Gómez, jehož centr se snesl do středu vápna. Obrana Leganés však dokázala míč odhlavičkovat do bezpečí!
     
    63
    Na levé křídlo dostal přihrávku aktivní Omar, který však musel přejít přes Lilla. Střídající hráč si však s domácím bekem poradit nedokázal, a tak míč skončil v zámezí.
     
    64
    Leganés hned poté vhazovalo aut, Lillo poslal míč k Gómezovi, který pohotově odcentroval, nicméně pro míč si ve vápně došel brankář Cuéllar!
     
    65
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Miguel Ángel Guerrero, přichází Darwin Machís.
     
    66
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Nacho Cases, přichází Xavi Torres.
    Dnešní utkání nabízí k vidění velké množství osobních soubojů

     
    68
    Leganés sympaticky kombinovalo na útočné polovině, avšak poté střídající Machís přišel o míč v souboji s Álvarezem a následně domácího záložníka také fauloval!
     
    69
    Po dlouhém odkopu brankář Cuéllara si ve středu hřiště zpracoval míč Babin, který si však pomohl rukou, čehož si všimli domácí fanoušci a také hlavní rozhodčí, který přerušil hru.
     
    70
    Domácí Sporting se přesunul po delší době kombinací na útočnou polovinu. Na levé straně spolupracoval Torres s Lópezem, avšak po této spolupráci skončil míč v zámezí!
     
    71
    O minutu později si Sporting dokázal vytvořit velkou šanci! Moi Gómez dokázal projít na levou stranu, odkud poslal nebezpečný centr před branku. Následně se dostal k hlavičce ještě Čop, nicméně Serantes míč chytil!
    71. Nebezpečná situace před brankou Serantese
     
    72
    Hostující tým se dostal do kombinace před vápnem, avšak následně o míč přišel Martín a šlo se do protiútoku. Pronikajícího Čopa zastavil ve středu hřiště Timor, který dostává žlutou kartu!
     
    74
    Domácí Burgui si udělal prostor na levé straně, kde dokázal přesprintovat Marína. Následně chtěl projít do vápna, avšak jeho postup zastavil povedeným skluzem Rico!
     
    75
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází David Timor, přichází Mamadou Koné.
     
    76
    Leganés je ve druhém poločas jednoznačně lepším týmem. Hostující celek kombinoval na útočné polovině, nicméně svěřenci Asiera Garitana mají problém se dostat do nějaké větší šance!
     
    77
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Burgui, přichází Borja Viguera.
     
    78
    Hostující celek nyní dostane k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, neboť na levém křídle byl faulovaný střídající Mamadou Koné!
     
    79
    Následné standardní situace se zhostil Martín, jehož centr však hned na přední tyči dokázal odkopnout obránce Lillo. Míč je však stále ve hře a Leganés pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    80
    Střídající Mamadou Koné na pravé straně uvolnil Víctora Díaze, který postupoval vpřed, nicméně obránce Amorebieta se dokázal dostat před svého soupeře, který ho zatáhl za dres a hra je přerušená!
     
    82
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Alberto Lora.
     
    83
    Střídající Viguera se dokázal uvolnit ve středu hřiště ze souboje s Machísem a následným pasem našel Duje Čopa. Chorvatský útočník nešel vpřed, nýbrž raději roztáhl hru na levou stranu.
     
    84
    Střídající Mamadou Koné se opět chtěl uvolnit na pravé straně, to tentokrát Isma López nedovolil projít svému soupeři vpřed, a tak raději fauloval!
     
    85
    Následné standardní situace se ujal Omar Ramos, jehož centr byl poměrně nebezpečný, avšak brankář Cuéllar si došel pro míč!
     
    86
    Unai López si udělal prostor na pravé straně, odkud poslal nebezpečný centr do vápna, na který si nabíhal Machís. Střídajícímu hráči kousek chyběl, aby míč zasáhl!
    86. Machís se málem dostal na zadní tyči do zakončení
     
    88
    Leganés opět nebezpečně kombinuje na útočné polovině, avšak zatím se hostující celek nemůže dostat do nějakého nebezpečného zakončení!
     
    88
    Svěřecni Asiera Garitana vybojovali rohový kop, kterého se zhostil Omar Ramos. Jeho centr však dokázala obrana Sportingu odvrátit!
     
    89
    Z pravého křídle tentokrát odcentroval Omar Ramos, na jehož centr si na přední tyč naběhl útočník Machís. Ten byl však v obležení dvou protihráčů, i tak se dostal do zakončení, avšak mimo branku!
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby se Leganés konečně dostalo do zakončení, které mířilo mezi tři tyče! Do středu dostal přihrávku Gabriel, který vyslal přízemní střelu, ta však mířila pouze do středu branky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Omar Ramos rozehrával z pravé strany standardní situaci. Jeho centr dolétl do středu vápna, avšak Amorebieta dokázal míč odhlavičkovat!
     
    90+2
    V poslední minutě nastaveného času se hosté probojovali k rohovému kopu, kterého se ujal opět Omar. Po jeho centru se ve vápně dostal do zakončení Alberto, avšak mířil nad branku!
    90+2. Martín pálil z pokutového území nad branku
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:16.
     
    Dnešní utkání je u konce! Sporting Gijón dokázal v dnešním utkání porazit nováčka soutěže, CD Leganés, poměrem 2:1!

    První poločas nabídl v Gijónu velmi pohledný fotbal! Domácí celek vstoupil do utkání aktivně a hned v sedmnácté minutě se dostal do vedení, když před Serantesem odvedl dobrou práci Čop a skóroval Nacho Cases. Gijón měl i další šance, avšak druhou branku stále nepřidal, a tak to vypadlo, že první poločas skončí jednobrankovým vedením domácího celku. Poté byl faulován ve vápně Rodríguez a z následné penalty se prosadil Duje Čop!

    Ve druhém poločas byli hosté jednoznačně aktivnějším týmem, snížit stav se Leganés podařilo v 58. minutě, kdy se prosadil Diego Rico. Hosté se následně pokoušeli o vyrovnání, avšak do žádné nebezpečné šance se dostat nedokázali.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (13:51:40)

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Cases (Čop), 43. Čop (pen.) – 58. Rico (Omar)

    Karty:   60. Serantes (LGS), 72. Timor (LGS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:16.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Babin, Amorebieta, Isma López – S. Álvarez, Cases (C) (66. X. Torres) – V. Rodríguez, Burgui (77. Viguera), Moisés Gómez (82. Lora) – Čop.
    Náhradníci: Mariño – Meré, C. Castro, Lora, Afif, X. Torres, Viguera.

    CD Leganés: Serantes – Díaz, Insua, Mantovani (C), Rico, Marín (46. Omar) – Unai López, A. Martín, Timor (75. M. Koné), Gabriel – Guerrero (65. Machís).
    Náhradníci: Brignoli – Bustinza, Machís, Medjani, M. Koné, Sastre, Omar.

    Rozhodčí: Iňaki Bikandi – Huerga, Villate (vš. Španělsko)
    bahis siteleri