Braga – Setúbal 2:1 (kon.) | Marítimo – Tondela 2:0 (kon.) | FC Ferreira – Rio Ave 2:1 (kon.)
Moreirense – Guimarães 0:1 (kon.)
konec
CS Marítimo
2:0 (2:0)
CD Tondela
Neděle 25.09.2016, 17:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (kapacita: 8.992 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Rafael Amorim podával rozhodčímu míč, a když si ho nechtěl vzít, tak mu z blízkosti prostře hodil. Rui Oliveira to nedokázal vzít s nadhledem a místo úsměvu mu ukázal žlutou kartu.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Rafael Amorim (CD Tondela).
     
    86
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Babá Diawara.
     
    85
    Fransérgio v blízkosti šestnáctky předvedl pěknou zasekávačku a poté na značce pokutového kopu našel svého spoluhráče, který už napřahoval ke střele, jakmile ale ucítil, že mu někdo dýchá na záda, tak se svalil k zemi! Pěkné divadlo.
     
    79
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Edgar Costa, přichází Brito.
     
    75
    Jaílson předvedl nádhernou koloběžku, kterou se zbavil stínícího protihráče, a před tím dalším zkusil levačkou zamířit k levé tyči, jeho technická střela zpoza šestnáctky se ale stala snadnou kořistí Gottardiho.
     
    72
    Dyego Sousa se na značce pokutového kopu ve skluzu natahoval po kolmé přihrávce svého spoluhráče, na míč ale těsně nedosáhl a Cláudio ho schoval v náručí!
     
    71
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Fernando Ferreira, přichází Bruno Monteiro.
     
    70
    Fransérgio se po následném rohovém kopu dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, která zhruba o metr zamířila vedle levé tyče!
     
    67
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází António Xavier, přichází Eskerdinha.
     
    63
    Žlutou kartu dostává John Murillo (CD Tondela).
     
    58
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Crislan, přichází Moreno.
     
    56
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Wagner, přichází Murilo.
     
    55
    Patrick se pokusil v blízkosti pravé tyče po krásném diagonálním pasu svého spoluhráče vystřihnout boční nůžky, ty ovšem střihly naprázdno.
    52. Skvěle sehraný protiútok Marítima. Chyběl jen gól.
     
    52
    Patrick nádherně odcentroval z pravého křídla a uprostřed šestnáctky našel nabíhajícího Antónia Xaviera, který hlavičkoval těsně vedle vzdálenější levé tyče!
    45+2. Dyego SOUSA - 2:0
     
    45+2
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Marítimo v závěru prvního poločasu rozehrálo po skvělém zákroku Cláudia rohový kop, po kterém se uprostřed šestnáctky prosadil DYEGO SOUSA a přesnou hlavičkou pod břevno zvýšil na 2:0. Cláudio si na míč opět sáhl, tentokrát ho ale vytěsnit mimo tři tyče nedokázal.
    45+1. Edgar Costa nádherně vypálil z přímého kopu.
     
    45+1
    Jaílson fauloval v blízkosti šestnáctky a Marítimo mělo k dispozici nebezpečný volný přímý kop, který nádherně rozehrál Edgar Costa a technickou střelou mířil pod břevno! Brankář Cláudio ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil ve výskoku nad horní tyč.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Jaílson (CD Tondela).
     
    41
    Marítimo rozehrálo po dlouhých diskuzích a udělení karet standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslalo velmi nebezpečný centr, který se nakonec od brankové konstrukce odrazil zpět do hřiště! Cláudio si nyní hodně zahrával.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Kaká (CD Tondela).
     
    39
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Claude Gonçalves (CD Tondela).
     
    39
    Dyego Sousa si pokusil přehodit Claudeho Gonçalvese, jenže se mu to nepodařilo a protihráč ho rukou stáhl k zemi. Záložník Tondely si vykoledoval v rychlém sledu dvě žluté karty a byl vyloučen!
     
    37
    Žlutou kartu dostává Claude Gonçalves (CD Tondela).
    27. Éber BESSA - 1:0
     
    27
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Brankář Cláudio dostal v rychlém sledu dvakrát malou domů a v obou případech předvedl tragickou rozehrávku, zatímco v prvním případě mu ještě pomohl jeden ze středních obránců, tak v tom druhém se dostal k míči ÉBER BESSA, který ho v krkolomné pozici pravačkou v pádu umístil zpoza šestnáctky přesně k pravé tyči.
     
    8
    Dyego Sousa se po chybě Héldera Tavarese řítil sám na bránu a po krásné kličce brankářovi Cláudiovi poslal míč z úhlu do prázdné sítě, gól ovšem nebyl kvůli faulu na Tavarese uznán!

    Tomáš Reiner

    Branky: 27. Bessa, 45+2. Sousa

    Karty:   37. Gonçalves (TND), 40. Kaká (TND), 45. Jaílson (TND), 63. Murillo (TND), 88. Amorim (TND)   39. Gonçalves (TND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:19.
    CS Marítimo: Gottardi – Patrick, Maurício, Raúl Silva, China – Éber Bessa, Erdem Sen, Fransérgio – Edgar Costa (79. Brito), Dyego Sousa (86. Diawara), Xavier (67. Eskerdinha). (4-3-3)
    Náhradníci: Charles – Coronas, Deyison, Amido.

    CD Tondela: Cláudio – Jaílson, Kaká, Rafael Amorim, Mamadu – Hélder Tavares, Fernando Ferreira (71. Monteiro), Claude Gonçalves – John Murillo, Crislan (58. Moreno), Wagner (56. Murilo). (4-3-3)
    Náhradníci: Janota – Pica, Correia, Fábio Nunes.

    Rozhodčí: Rui Oliveira. Asistenti: João Silva, Rui Fernandes. Čtvrtý rozhodčí: Fábio Pereira
    bahis siteleri