Kladno – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 6:3 (kon.) | Zlín – Třinec 4:3 (kon.)
Mountfield HK – HC Plzeň 2:8 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | K. Vary – Pardubice 1:5 (kon.)
Jihlava – Liberec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 18.11.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Bílé Tygry z Liberce 2:1, získala do tabulky DHL extraligy juniorů další tří body a poskočila na deváté místo tabulky, kdy na čtvrtou Plzeň v našlapané tabulce ztrácí jen dva body, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:49:12)
     
    Jihlava dokázala dnešní utkání dotáhnout do vítězného konce. Ačkoliv Liberec ve třetí třetině ve 45. minutě snížil zásluhou gólu Matyáše Kačírka, více už hostům Dukla v čele s výborným gólmanem Janem Brožem nepovolila a po dobře takticky zvládnutém konci utkání vítězí 2:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Zdá se, že to Dukle na tři body vyjde, jelikož střelu Wienceka z levého kruhu má gólman Jihlavy bezpečně v lapačce. Nebylo to jednoduché, puk šel kousek nad ledem.
     
    59:36
    Nyní to Klinger nevyřešil zcela nejlépe, jeho oblouček vzduchem vůbec neprošel k Brožovi.
     
    59:31
    Domácí dostali kotouč nejprve do středního pásma a poté vyhazují nahození Liberce opět na icing.
     
    59:09
    Kačírek sbírá za brankou puk. Ihned ho dal na modrou, kde mu jej snažil Klinger připravit mezi kruhy na teč. Ta ale nevyšla a Jihlava posílá puk na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    59,2 vteřiny před koncem základní hrací doby si Liberečtí vyžádali oddechový čas. Po buly před Brožem samozřejmě zůstane jejich branka prázdná.
     
    59:00
    Brož zblízka výborně zneškodnil bekhendové zakončení Jeníka a zachytil kotouč mezi betony.
     
    58:50
    Až nyní dostali hosté kotouč před Brože pod svojí kontrolu a branka Liberce je prázdná. Žajdlík míří na střídačku.
     
    58:33
    Dukla napadá za brankou hostí rozehrávku Tygrů.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a protože Tygři nemají puk před Brožem na svých holích, nemohou zatím jít do power-play.
     
    57:30
    Žajdlík dnes znovu vystartoval z branky, čímž ukázal dobrý reflex a byl u odraženého kotouče dříve než útočník Dukly Geier.
     
    56:57
    Dukla dokázala na chvíli udržet puk v pásmu před Žajdlíkem a když po levé straně zaútočil Pokorný, po přejetí modré trefil pouze před sebou ležící zlomenou hokejku.
     
    56:00
    Domácí se ubránili i dalšímu oslabení a hrají v plném počtu.
     
    55:10
    Michael Klinger tak vzal odpovědnost na sebe, najel si blíže ke středu a vypálil, jenže střelou na bližší tyč minul Brožovu branku.
     
    54:57
    Po střele Klingera od modré se puk snažil vší silou dorazit před brankou Beran s Nezbedou, ale přes veškerou možnou snahu se jim to nepodařilo.
     
    54:32
    Útočnou aktivitu Liberce hatí ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:10
    Jihlavští hokejisté hned po buly vyhazují kotouč až k Žajdlíkovi.
     
    54:00
    To se sice nestalo, ale přesně na středu pravého kruhu zůstal ležet Matouš Bělohorský, kterého poslal na led Aleš Heinrich a je vyloučen na dvě minuty za držení.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    53:51
    Starosta nahodil po přejetí středové čáry kotouč na branku s tím, že ho tam snad spoluhráči vybojují.
     
    53:00
    Hosté mají na vyrovnání už pouze sedm minut, Jihlava zatím bráni jednogólový náskok aktivně a znamenitě.
     
    51:41
    Zakázané uvolnění i na jihlavské straně, David Váňa si trošku nerozuměl se spoluhráči.
     
    50:57
    Hned dvakrát střílel na domácí klec útočník Petr Wiencek. Nejprve těsně minul pravou tyč střelou z levého kruhu, poté se do stejného místa neprosadil ranou z prostoru mezi kruhy.
     
    49:21
    Liberečtí tentokrát nepředvedli nikterak dobrou útočnou akci a jejich přihrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    48:05
    To již hrají domácí v plném počtu.
     
    48:05
    Nezbeda kotouč neprotlačil k levé tyčce domácí klece, puk vyplaval za branku Brože.
     
    47:31
    Dukla dvakrát posouvá kotouč do středního pásma, čímž způsobuje, že se Liberečtí prakticky nemohou dostat před branku Brože.
     
    46:56
    Albert Janele tak dlouho vyčkával, kdy najde na pravém kruhu ideální okamžik ke střele, až k němu přistoupil Vojtěch Pražák a střelu zblokoval.
     
    46:19
    Hosté zakombinovali v pásmu, kdy Klinger dával kotouč na vrchol pravého kruhu pro Chluma, který střelou z první neprocedil puk mezi betony Brože.
     
    46:05
    Patrik Hrabaň jde již dnes podruhé na trestnou lavici, tentokrát se jihlavský obránce provinil nedovoleným bráněním.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    45:42
    Žajdlík raději kryje další střelecký pokus Dukly, když to z levého kruhu zkusil Richard Peschout. Před jeho brankou byli dva hráči soupeře, číhající na dorážku.
     
    44:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři dávají kontaktní gól a jsou zpátky v utkání. Chlum střelou zblízka ještě Brože nepřekonal, gólman Dukly si připsal úspěšný zákrok, jenže proti dorážce MATYÁŠE KAČÍRKA byl prakticky bez šance. Asistence: Filip Chlum.
     
    43:50
    Domácí předvedli prakticky stejnou útočnou akci, kdy puk vedl po levém kruhu Geier, jenž vystřelil na pravou tyč, a tam byla lapačka Žajdlíka.
     
    41:23
    Několik rychlých kroků předvedl na levé straně Vojtěch Maštera. Pokusil se propálit Žajdlíka střelou na vzdálenější tyč, kterou gólman Liberce schoval v lapačce.
     
    40:29
    Třetí třetina začíná zakázaným uvolněním Dukly, hra se stěhuje před Brože.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:24.
     
    Ve druhé třetině domácí prolomili bezbrankový stav a ujali se dvoubrankového vedení. Nejprve ve dvaadvacáté minutě otevřel skóre Richard Peschout, aby pokračovali hosté v neproměňování šancí a naopak domácí gólman Jan Brož ve výborném výkonu. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za fotbalového stavu 1:0, poslal Duklu do náskoku dvou přesných tref zakončeným únikem Aleš Heinrich.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jak Jihlava druhou třetinu začala, tak jí i končí – rychlým protiútokem, který opět znamená branku. Srnský vyslal do úniku ALEŠE HEINRICHA a jihlavský reprezentant do devatenácti let dokázal lehce rozhýbat Žajdlíka. Poté poslal puk obloučkem pod horní tyčku. Asistence: Vladimír Srnský.
     
    38:41
    Na pokus Turka od modré rozhodně neměl Brož dostatek klidu ani ideální výhled, přesto kotouč dokázal vyrazit.
     
    37:38
    Tygři se po buly rychle dostali k Brožovi. Za brankou nemohl kombinovat Wiencek, neboť se neudržel na bruslích a upadl. Přesto si toto křídlo liberecké první lajny našlo na pravé straně odražený puk. Z nulového úhlu jej útočník hostí poslal na branku, vyprášil ale jen boční síťku.
     
    37:24
    Zakázané uvolnění Liberce.
     
    36:37
    Domácí vytvořili na obranné modré neprostupnou hráz a když už se přes ní některý hráč Liberce dostane, skončí puk na první jihlavské holi.
     
    35:54
    Wiencek, jenž dnes nabral pořádnou zápasovou chuť, zavezl kotouč po pravé straně do pásma a přihrávkou podél brankoviště vybízel k teči Berana, jemuž chyběl zhruba metr, aby zasáhl puk.
     
    34:05
    Ovšem atak Libereckých postrádal přesnost, takže do ofenzívního kontru šli opět domácí. Kapitán Peschout dokázal přesně ze středu pásma vystřelit, jeden z beků hostí však zblokovali jeho pokus do ochranné sítě.
     
    33:38
    Peschout s Mejzlíkem a Maštěrou nedokázali posunout puk za modrou a udržet jej, proto se musí při protiútoku hostí rychle vracet.
     
    33:20
    Toho využil Bělohorský, který si sjel od modré blíže na střed pásma. Vystřelil k levé tyči, kde Brož zasáhl betonem a stejnou částí výstroje zneškodnil i dorážku Chluma.
     
    32:59
    Hosté se perou o puk a snaží se jej udržet v útočném pásmu, což se jim několikrát daří. Domácí pětice je nyní už dost unavená.
     
    31:50
    Matěj Žajdlík měl opět výrazně navrch, když udělal několik rychlých kroků a byl u nahozeného puku dříve než dotírající René Geier.
     
    31:27
    Libereckým dnes buly, zejména ve druhé třetině, příliš nejdou. I po tomto icingu se dostávají domácí k puku a tentokrát už přecházejí bez problémů do středního pásma.
     
    30:44
    Zakázané uvolnění následuje i nyní, když domácí zblokovali přihrávku aktivního Wienceka zpoza branky před Brože, ale nedokázali lépe rozehrát z vlastního pásma a po přejetí obranné modré.
     
    30:26
    Jihlavští se dvakrát pokusili založit útočnou akci. Poprvé to nevyšlo, napodruhé byla kombinace Dukly nepřesná a končí zakázaným uvolněním.
     
    29:14
    Až nyní se bude vhazovat po levici Jana Brože.
     
    28:40
    Mnoho přerušení ve druhé třetině nesledujeme. Hra je hodně plynulá a tenhle hokej se musí líbit.
     
    27:54
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    27:31
    Až nyní zkoušel ohrozit Žajdlíka střelou z levého kruhu Mejzlík. Pokus domácího útočníka byl ve finální fázi zblokován.
     
    26:54
    Během první minuty se domácímu celku nepovedlo výrazněji udržet kotouč před brankou hostí, kteří se třikrát po sobě osvobozují.
     
    25:54
    Filip Chlum je dalším vyloučeným hráčem zápasu, útočník Liberce oslabuje svůj tým na dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    25:38
    Z protiútoku vznikla velká šance domácích. Rezek dorážel kotouč v pořádném závaru před Žajdlíkovou brankou, a to dokonce vleze. Kotouč zastavila pravá tyč a dorážku Kadlece zastavili pozorní hráči Liberce.
     
    25:25
    Liberecký Nezbeda rychle přejel modrou a vystřelil. Už se málem dostával i k odraženému puku mezi kruhy, kde ho stačili domácí odpálit.
     
    24:55
    Pokud jsem viděl dobře, Mejzlík vystřelil od modré, ovšem na kruhu trefil svého spoluhráče Mašteru.
     
    24:39
    Hokej nahoru – dolu v poměrně dobrém tempu pokračuje. Nyní má více ze hry domácí tým.
     
    24:01
    Peschout je při chuti. Dostal se přes modrou a zkusil to střelou z prostoru mezi kruhy přes obránce. Žajdlík musel zasahovat pravým betonem.
     
    22:54
    Pavel Hendrych dokázal kousek za modrou nejen udržet kotouč, ale ještě si dvěma kličkami udělat místo. Když k němu přijeli hned dva hráči Liberce, už prakticky nemohl kotouč udržet.
     
    22:01
    Turkovi na útočné modré ukázal stopku René Geier, čímž soupeře vystavil do ofsajdu a hra je tak přerušená.
     
    21:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se prvním útokem druhé třetiny dostává do vedení. Borci ve žlutém se dostali rychle před branku Žajdlíka, kde Mejzlík přihrál RICHARDU PESCHOUTOVI a jihlavský kapitán zblízka propálil strážce liberecké svatyně. Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Úvodní třetina nabídla několik zajímavých momentů, při kterých měl mnohem více práce domácí gólman Jan Brož. Liberec je zatím aktivnějším týmem, ale na strážce jihlavské svatyně si zatím při střeleckých pokusech nedokázal přijít. Protože ani domácí nedokázali dostat puk za Žajdlíkova záda, je stav po první třetině nerozhodný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Jihlava se s útokem nedostala před branku Žajdlíka, proto Liberec založil rychlý kontr. V jeho finále dával Beran kotouč ze středu pásma v situaci dva na jednoho na Kačírka, který si zblízka na gólmana Dukly nepřišel.
     
    18:59
    Mezi kruhy se ujal puku Petr Wiencek a bleskově vypálil k pravé tyči, kterou o kousek minul. Slibná to šance Liberce.
     
    18:24
    Martin Starosta je hodně aktivním hráčem, nyní to zkusil další střelou, se kterou si Brož na bližší tyči věděl svojí vyrážečkou rady.
     
    17:17
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    17:12
    Jeden z domácích hráčů v oslabení chtěl přihrát do protiútoku Mejzlíkovi. Útočník Dukly, který nedávno nastoupil za A-tým, se hnal ke kotouči, když Žajdlík dobře přečetl celou situaci a byl u kusu černé gumy dříve.
     
    17:02
    Střelu Bendáře od modré dokázal Brož vyrazit. Odražený kotouč si před brankou vzal obránce Starosta, který zkoušel na domácího gólmana vyzrát kličkou a zasunutím puku k levé tyči, ale právě tuto část brankové konstrukce orazítkoval. Kdyby mířil přesněji, pravděpodobně by zasáhl Brož betonem.
     
    16:38
    Stejně tak jako nyní, hra v oslabení nedělá Jihlavanům žádné potíže.
     
    16:22
    Domácí se vzápětí znovu osvobozují.
     
    16:12
    Liberečtí po jihlavském vyhození rychle zavezli kotouč do pásma, kde střílel z pravé strany David Pokorný, jehož ránu schoval Brož velice jistě mezi betony.
     
    15:27
    Krátce po buly to zkusil nápřahem z levého kruhu Nezbeda, minul ale domácí bližší tyčku.
     
    15:17
    Domácí se budou podruhé během první třetiny bránit. Martin Kadlec jde ven na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    14:48
    V rychlém protiútoku si našel kotouč před brankou Aleš Heinrich. Ač neměl příliš prostoru k zakončení, zkusil to bekhendem a Žajdlík proti jeho střele musel zasáhnout.
     
    13:32
    Ani hosté svojí první přesilovku nevyužili a Dukla tak hraje v plném počtu.
     
    12:44
    Jihlavští se osvobozují nekompromisním vyhozením až k Žajdlíkovi a jdou střídat.
     
    12:10
    Tím spíše, že nyní trefil Starosta od modré prvního napadajícího hráče domácích, jímž byl Vladimír Srnský.
     
    12:00
    Hosté kombinují před brankou Dukly, ale zatím je to hodně statické.
     
    11:32
    Patrik Hraban je oním domácím plejerem, který se provinil, a dostává dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    11:30
    Od modré se prezentoval dobrou střelou Bednář, kterou vyrazil Brož a při dorážce se již dotkli domácí puku.
     
    11:09
    Tygři budou hrát přesilovku, v rohu za brankou se faulu dopustil jeden z hráčů Dukly.. Zatím je to výhoda pro hosty.
     
    10:23
    Před brankou Brože vznikl velký závar, při kterém se Liberečtí vší silou snažili dotlačit puk do branky. Kotouč nakonec vypadl k pravé tyči na Jeníka, který jej dorazil nad ležícího gólmana Dukly, ovšem branka nemůže být uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    09:35
    Oba dva týmy bojují o to, aby se dostaly do nějaké vážnější šance, obrany jak Jihlavy tak Liberce jsou zatím pozorné.
     
    08:43
    Hosté se dopustili úmyslného ofsajdu a rázem je tak z jejich útoku buly před gólmanem Žajdlíkem.
     
    08:15
    Liberec se na okamžik osvobodil a podnikl útok, který sice Dukla zastavila, ale následná rozehrávka skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    07:28
    U levé tyče sice nedostrkal puk do branky Mejzlík, ale vyšťoural ho a kotouč se tak dostal k dojíždějícímu Kraučukovi, který jej v letu minul.
     
    06:16
    Ve slibné šanci se nyní nacházel Jan Jeník, který si středem pásma sjel před branku Brože a zkoušel domácího gólmana překonat bekhendovým blafákem, což se mu však nepodařilo.
     
    05:31
    Bílí Tygři hrají v plném počtu.
     
    05:25
    Martin Starosta si počínal dobře na obranné modré, kde bez problémů vypíchl puk při útočné akci Jihlavy. Navíc ještě zaútočil, dostal se na druhou stranu kluziště a po přejetí modré tvrdě vypálil do míst, kde byla Brožova vyrážečka.
     
    05:11
    Až do prostoru mezi kruhy se s pukem dostal Kraučuk, kde byl ale zablokován dvěma hráči a Liberec se opět osvobozuje.
     
    04:12
    Nyní musí Dukla začít s rozehrávkou až od branky Brože.
     
    03:45
    Hosté se s troškou štěstí dokázali osvobodit a posílají kotouč do středního pásma.
     
    03:30
    Jihlava si zahraje přesilovou hru, neboť obránce Ivan Korecký dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    02:01
    Po zakázaném uvolnění Dukly se hra stěhuje před branku Brože.
     
    01:42
    Ránu Ivana Koreckého od modré Brož viděl a bez problémů jí vyráží.
     
    01:22
    Až před branku natlačil puk Beran a kotouč po jeho dorážce projel kolem pravé tyče brankovištěm ven.
     
    00:50
    K prvnímu ohrožení branky se dostali hosté, ovšem Brož byl pozorný a zamezil prostor u své pravé tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Krtek, Kadlec, Pražák – Kraučuk, Heinrich, Srnský – Maštera, Mejzlík, Peschout – Hendrych, Rezek, Geier – Berka. Trenér: Patrik Augusta

    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Polášek) – Bednář, Klinger, Starosta, Turek, Korecký, Kiss, Kunst – Beran, Kačírek, Wiencek – Chlum, Janele, Bělohorský – Pokorný, Nezbeda, Jeník – Kadlec, Vlach. Trenér: Valdemar Jiruš

    Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Urubčík.
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    V probíhajícím ročníku DHL extraligy juniorů se ještě oba týmy neutkaly, jde tak o jejich první vzájemný zápas. Loni se ve vzájemných utkáních více vedlo Liberci, který nejprve doma vyhrál 5:3 a poté zvítězil na ledě Jihlavy 4:0.
     
    Bílí Tygři Liberec:
    Severočechům se v aktuální sezoně vůbec nedaří. Důkazem toho je až patnáctá pozice v osmnáctičlenném extraligovém pelotonu se ziskem devatenácti bodů. V dosavadních sedmnácti extraligových startech si Liberec připsal šest vítězství (jednou za dva body) a jedenáct porážek, z toho devět v základní hrací době. Na druhou stranu může Tygry těšit, že po reprezentační přestávce vyhráli oba dva zápasy a zastavili tak sérii pěti porážek v řadě.

    Poslední zápasy Liberce:
    Liberec – Olomouc 4:2
    Liberec – Zlín 4:3 sn.
    Liberec – Hradec Králové 1:4
    Třinec – Liberec 5:3
    Vítkovice – Liberec 4:2.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Juniorce Jihlavy se v poslední době daří, ačkoliv se musí obejít bez produktivní dvojice David Čermák – Martin Hejna. Prvního vyřadilo ze hry zranění a na marodce bude hráč, který již nastupuje i za A-tým Dukly, zhruba šest týdnů. Druhý byl v Jihlavě na měsíčním hostování z Hradce Králové s možností, že si jej Jihlava může ponechat, ovšem po jeho několika dobrých výkonech (8 zápasů, 11 bodů) si jej Mountfield stáhl zpátky. Aktuálně se zachází Dukla na desáté pozici tabulky s tříbodovou ztrátou na páté místo.

    Poslední zápasy Dukly:
    Pardubice – Dukla 2:1 sn.
    Hradec Králové – Dukla 2:3 pr.
    Olomouc – Dukla 1:5
    Dukla – Motor 3:2 pr.
    Dukla – Sparta 5:4.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, ve kterém se proti sobě utká domácí HC Dukla Jihlava, která bude mít za soupeře Bílé Tygry z Liberce. Zápas na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě startuje přesně v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 22. Peschout (Mejzlík), 40. Heinrich (Srnský) – 45. Kačírek (Chlum)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Krtek, Kadlec, Pražák – Kraučuk, Heinrich, Srnský – Maštera, Mejzlík, Peschout – Hendrych, Rezek, Geier – Berka. Trenér: Patrik Augusta
    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Polášek) – Bednář, Klinger, Starosta, Turek, Korecký, Kiss, Kunst – Beran, Kačírek, Wiencek – Chlum, Janele, Bělohorský – Pokorný, Nezbeda, Jeník – Kadlec, Vlach. Trenér: Valdemar Jiruš

    Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Urubčík
    bahis siteleri