Chabarovsk – Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Vladivostok – Barys 1:4 (kon.) | Novokuzněck – Jokerit 3:4 (kon.)
Novosibirsk – Minsk 1:3 (kon.) | Omsk – Riga 9:3 (kon.) | Záhřeb – Magnitogorsk 6:3 (kon.)
HC Slovan – Čeljabinsk 1:0 (kon.)
konec
Avangard Omsk
9:3 (3:2, 3:0, 3:1)
Dinamo Riga
Středa 21.12.2016, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Pěkné odpoledne všem hokejovým fanouškům!
    Také dnes je na programu nadnárodní projekt KHL. Proti sobě se tentokrát postaví domácí Avangard Omsk s lotyšským celkem Dinamo Riga. Těšme se na zajímavý duel!
     
    DINAMO RIGA

    zápasy / body: 40 z. / 34 b.
    umístění v konferenci 14.
    nejproduktivnější hráči: Lauris Darzinš – 15 bodů (6+9 / 36 zápasů), Guntis Galvinš – 14 bodů (4+10 / 35 zápasů).
    brankáři: Jakub Sedláček (1533 min, 90,4% úspěšnost zákroků, 2,62 branky na zápas), Janis Kalninš (886 min, 92,6% úspěšnost zákroků, 2,10 branky na zápas).

    Lotyšský celek má i letos velice daleko do play-off a znovu patří k nejslabším celkům soutěže. Což dokumentuje poslední místo v Západní konferenci. Svěřenci Normunda Sejejse většinu bodů navíc nasbírali v domácím prostředí. Venku ještě letos nevyhráli v základní hrací době. A díky prodloužení či nájezdům si hokejisté Dinama přišli ve venkovních duelech pouze na šest bodů.
    V posledním zápase, v pondělí, podhehla Riga Novosibirsku těsným výsledkem 2:1.
     
    AVANGARD OMSK

    zápasy / body: 41 z. / 81 b.
    umístění v konferenci: 2.
    nejproduktivnější hráči: Alexandr Pěrežogin – 21 bodů (13+8, 41 zápasů), Maxim Pestuško – 21 bodů (9+12 / 40 zápasů).
    brankáři: Dominik Furch (2222 min, 93,2% úspěšnost zákroků, 1,84 branky na zápas), Oleg Šilin (261 min, 91,4% úspěšnost zákroků, 2,07 brankyna zápas).

    Na Sibiři se také letos hraje kvalitní hokej. Avangard je pravidelným účastníkem vyřazovacích bojů, na výrazný úspěch ale stále čeká. Nejblíže Gagarinovu poháru byli v Omsku v sezóně 2011-12, kdy mužstvo, ještě s Romanem Červenkou, dokráčelo až do finále.
    Letos se Avangard drží na čele spolu se silnou dvojicí Magnitogorsk, Kazaň. A k dobrým výkonům celého mužstva napomáhají také čeští reprezentanti Dominik Furch a Vladimír Sobotka. V posledním utkání přehrál Omsk helsinský Jokerit 3:2 po samostatných stříleních.
     
    VZÁJEMNÁ BILANCE

    Statistika z posledních pěti střetnutí jasně favorizuje Omsk. Který vždy zvítězil a Riga získala dvakrát pouze po bodu za prohru po nájezdech. Nejednalo se ovšem o debakly! Výsledky byly velice těsné, což značí i dva poslední vzájemné duely, ve kterých Avangard zvítězil 2:1.
    Dominik Furch je jedničkou Omsku a dostává důvěru i v reprezentaci! (y)

    Dominik Furch je #MadeOfHockey ???? #CCMHockey #CCMGoalie

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, J. Medveděv, A. Osipov, Nikitin, Gustafsson, Lisov, Nazarkin – Booth, Sobotka, Pěrežogin – Lemťugov, Kučerjavenko, Burdasov – Pestuško, Pjanov, I. Michejev – Juňkov, Lauta, Fiščenko.

    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – K. Redlihs, J. Redlihs, Balinškis, Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs – Darzinš, Meija, Bičevskis – Skvorcovs, Sčastlivyj, E. Kulda – M. Redlihs, Tim Sestito, Toluzakov – Saulietis, Lipsbergs, Jelisejevs – Pavlovs.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Oskirko – Golovjov, Metalnikov.
     
    Aréna v Omsku již hraje všemi barvami, diváci pozvolna míří na svá místa a hokejisté obou týmů míří na ledovou plochu. Dnes uvidíme souboj českých brankářů. Jelikož brankoviště budou patřit Dominiku Furchovi a Jakubu Sedláčkovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Sobotka se podél levého mantinelu dostal do útočného pásma a našel z druhé vlny najetého Pěrežogina. Sedláček má po jeho střele první zákrok.
     
    00:36
    Darzinš hledal před brankou Bicevskise k tomu se ale puk nedostal přes beky Avangardu, domácí tak míří do útoku.
     
    01:49
    Avangard právě vstřelil branku!
    Druhá formace domácích zatlačila svého soupeře do obranného pásma a zaslouženě se prosazuje. ANTON BURDASOV obdržel přihrávku na pravý kruh, odkud se z první opřel do kotouče a našel místo u tyče. Asistence: Nikolaj Lemťugov, Nikita Nikitin.
    01:49 Anton BURDASOV - 1:0
     
    02:46
    Před Furcha se natlačil Šťastlivij k zakončení se ovšem nedostal.
     
    04:12
    První vyloučení dnešního zápasu, Meija vyloučen za nedovolené bránění.
     
    05:13
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk se ujímá dvoubrankového vedení. Sobotka v přesilovce několika pohyby na pravém mantinelu zmátl obranu soupeře a pak nabil JEGORU MARYNOVOVI, jehož dělovka z první si našla cestu až za Sedláčkova záda. Asistence: Vladimír Sobotka, Jevgenij Medveděv.
    05:13 Jegor MARTYNOV - 2:0
     
    05:13
    Hosté si takový začátek zápasu rozhodně nepředstavovali. Normund Sejejs si teď bere oddechový čas.
     
    06:35
    Omsk je ale v očividné pohodě a pokračuje v dalších výpadech vstříc Sedláčkovi.
     
    07:16
    Avangard právě vstřelil branku!
    To je úvod jako z partesu! Martynov vypálil a Sedláček puk neudržel. Jekabs Redlihs zazmatnoval a puk poslal pouze před ILJU MICHEJEVA, který se prosazuje střelou z dorážky a vyhání tak Sedláčka z branky. Asistence: Jegor Martynov.
    07:16 Ilja MICHEJEV - 3:0
     
    07:16
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Jakub Sedláček, přichází Janis Kalninš.
     
    08:08
    Riga se snaží bojovat, hráčům Lotyšského celku ale uskakují puky a jsou pod viditelnou dekou.
     
    09:32
    Burdasov mohl přidat druhý gól v dnešním zápase. Jeho svižnou střelu ale vytáhl Kalninš mimo tři tyče a připisuje si tak první zákrok.
     
    11:25
    Riga právě vstřelila branku!
    Elitní duo hostujícího celku se teď postaralo o snížení. První branku Rigy v dnešním utkání střílí MARIS BIČEVSKIS. Ten obdžel přihrávku mezi kruhy a střelou po zemi si přišel na Dominika Furcha. Asistence: Lauris Darzinš.
    11:25 Maris BIČEVSKIS - 3:1
     
    11:49
    Skrz obranu soupeře si to namířil zámořský legionář David Booth. Okolo jednoho obránce Rigy prošel, druhou prohazovačku si ale Jerofejevs pohlídal.
     
    13:02
    Kapitán Medveděv se z ničeho nic dostal do slibné šance! Omsk se sice držel v útočném pásmu, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít další příležitost ke skórování. Pestuško si však všiml svého spoluhráče a přihrávkou do jízdy jej krásně našel u levé tyče, ke čtvrté brance mnoho nescházelo!
     
    14:15
    Lemťugov se nádherně uvolnil na středu kluziště a vypálil svižný projektil. Jeho střela prosvištěla jen pár centimetrů od volného místa u Kalninšovi vyrážečky.
     
    14:43
    Šance také na druhé straně. Po buly nebezpečně pálil Sestito. Furch si pohlídal také jeho následnou dorážku.
     
    16:35
    Avangard hraje výborně a znovu se usídlil v útočném pásmu. Povedené střídání zakončila tvrdá střela Pjatova od modré. Ta nakonec skončilo na tyči hostující branky!
     
    17:26
    Sobotka znovu přihrál Pěrežoginovi do druhé vlny. Ruský snajpr tentokrát netrefil branku.
     
    18:34
    Fiščenko s Martynovem unikli v akci dva na jednoho. Po přihrávce pálil z první první jmenovaný. Martynov se dostal také k dorážče, ale Kalninš teď podržel svůj tým.
     
    18:56
    A Fiščenko si vypracoval ještě jednu příležitost, když se z rohu dokázal natlačit před branku Rigy a uplatnil na brankovišti své kilogramy. Kalninš nakonec za pomoci obránců schoval kotouč do své výstroje.
     
    19:57
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro domácí tým. Z nenápadného protiútoku v posledních vteřinách je kontaktní branky. Meijova první střela byla zblokována, po několika odrazech se ale puk znovu dostal na hůl GINTSE MEIJI a tomu nedělalo příliš problémů překonat dezorientovaného Furcha. Asistence: Uvis Balinškis.
    19:57 Gints MEIJA - 3:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou velmi bláznivou třetinu! Avangard vedl již 3:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl strachovat o výsledek. Domácí měli jasně více ze hry. Jako první se trefil už ve druhé minutě Burdasov a po brankách Martynova s Michejevem se v osmé minutě pakoval z branky brankář Sedláček.

    Dinamu se ale podařilo brzy snížit a tři sekundy před koncem se se štěstím prosadil také Meija. Riga tak rázem padá už jen o jeden gól a máme zaděláno na pořádné drama.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 13 – 7
    Vhazování: 10 – 8
    Hity: 3 – 3
    Zblokované střely: 4 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    První útok bojoval o puk v obranném pásmu Rigy, tam se puk po chvíli vrací. Poté, co jej Krišjanis Redhlihs poslal na zakázané uvolnění.
     
    20:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    A je to znovu o dvě branky. ANTON BURDASOV prokázal střelecké kvality. Robustní forward s číslem 71 si vybruslil mezi kruhy a krásnou střelou pod břevno slaví svůj druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Alexandr Kučerjavenko.
    20:53 Anton BURDASOV - 4:2
     
    21:05
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Stačilo hrát 12 sekund a Omsk střílí další gól. Expardupický VALENTIN PJANOV si najel za obranu soupeře, kde ho krásným pasem našel Gustafsson. Pjatov se následně řítil sám na branku a překonal bezmocného Kalninše. Asistence: Erik Gustafsson.
    21:05 Valentin PJANOV - 5:2
     
    21:28
    Pjatov mohl náskok svého týmu ještě navýšit. Lauta ho hledal žabičkou přes osu kluziště, přihrávka na střelce poslední branky ale nebyla natolik přesná, jak by oba potřebovali.
     
    23:10
    V Aréně se probudili i diváci, které tento hokej musí bavit. Domácí příznivci povzbuzují své svěřence a přejí si další góly.
     
    24:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    S góly se dnes v Omsku roztrhl pytel. Třetí formace se v přečíslení dostala do šance. Puk ale zažil několik podivných odrazů. Až v mezikruží vyplaval před IVANA FIŠČENKA, který se nerozpakoval a zprvní vyslal nechytatelnou bombu do horních pater branky. Bez asistence.
    24:42 Ivan FIŠČENKO - 6:2
     
    26:13
    Meija na druhé straně míříl vstříc Furchovi. Několikrát si přehodil puk na čepeli ze strany na stranu. Český gólman si pak poradil s jeho následnou bekhendovou střelou. A volný touš následně sebral obránce Martynov.
     
    26:45
    Po několikáté jsme dnes viděli souhru Sobotka – Pěrežogin, ani tentokrát se ale nejednalo o souhru vedoucí ke gólu. Kalninšův úspěšný zákrok se zasloužil o zachování současného stavu.
     
    28:02
    Krišjanis Redlihs napálil odražený puk na Furcha, který zasáhl betonem. Poté to zkusil ještě mladý debutant Golovkovs, ani ten si ale na Furcha nepřišel.
     
    29:36
    Ščastlivij nahodil kotouč na branku Omsku ze střední vzálenosti. Tento pokus neměl gólové parametry. Útočník s číslem 24 však alespoň získal útočné pásmo.
     
    30:24
    Sestito se dostal ke střele po vhazování, Fruch vyráží. Riga to ani přes čtyřbrankové manko nevzdává.
     
    32:00
    Balinškis v souboji jeden na jednoho podrazil Lautu a je mu udělen dvouminutový trest.
     
    32:46
    Nikitin vypálil od modré, na volný puk ale nikdo z hráčů Omsku nezareagoval. Díky ležérnosti domácích se do slibného úniku dostal Skvorcovs, jeho bekhendový blafák ale Furch přečetl.
     
    33:31
    Po diagonálním pasu od Gutafssona pálil Lauta, střela mu ale nesedla ideálně a Kalninš ji bez veškerých problémů chytá.
     
    33:51
    Pestuško přihrál před branku Michejevovi, ten zkusil rychlý manévr a chtěl zakončovat do odkryté klece. To se mu ovšem nepodařilo.
     
    34:00
    Hosté v plném počtu.
     
    34:49
    Hra se nyní odehrává v obranném pásmu Omsku, kde se hokejisté v černočervených dresech úspěšně brání napadajícím útočníkům Rigy.
     
    35:44
    Fiščenko uspěl v souboji se Skvorcovsem. Střelec poslední branky Omsku míří vstříc Kalninšovi, lotyšský útočník je otřesený a raději mizí na střídačku.
     
    37:18
    Hra v posledí pětiminutovce nemá příliš velký spád. Přeci jen je znát rozdíl ve skóre. Hráči si při jasném stavu alespoň více dovolí.
     
    38:37
    Jekabs Redlihs dvakrát nebezpečně pálil. Ke střele se dostali také Meija s Darzinšem, obrana Avangardu v čele s Furchem si ale poradila s nebezpčenou formací Dinama.
     
    39:29
    David Booth prosvištěl podél levého mantinelu a vypálil. Puk jen proskákal skrz brankoviště, Kalninš nemusel zasahovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Avangard Omsk ve druhé části nedopustil žádné překvapení a dokázal fanouškům, že o jeho vítězství by nemělo být pochyb. Svěřenci trenéra Kanarejkina vstřelili v prostřední dvacetiminutovce další tři branky a vypracovali si tak čtyřbrankový náskok.

    Druhou branku v zápase vstřelil Burdasov, gól slavili také Pjatov a Fiščenko. Třetí třetina by se měla nést v uvolněném duchu, KHL občas ale nabídne nejedno zajímavé překvapení.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 23 – 15
    Vhazování: 26 – 17
    Hity: 3 – 3
    Zblokované střely: 10 – 4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Medveděv vystřelil od modré po zemi a Kalninš puk pouze vyrazil před sebe, za dorážkou se hnal Sobotka, puk ale skončil mimo dosah jeho hole.
     
    41:46
    Lipsbergs se s kotoučem schoval za branku domácích, tam si jej ale našel Gustafsson, pro kterého jsou tito situace jako dělané. Získal puk a útočník Dinama skončil na ledové ploše.
     
    42:55
    Po vyhraném vhazování vypálil Martynov, jeho pokus byl tentokrát zblokovaný.
     
    43:28
    Zakázané uvolnění Avangardu. Bude se vhazovat po Furchově levici.
     
    44:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle byla hokejová lahůdka. Gustafsson si narazil s Kučerjavenkem, jenž téměř ihned přihrál najíždějícímu NIKOLAJI LEMŤUGOVOVI, který akci sám rozjel a po perfektní kličce před bezmocným Kalninšem střílí sedmou branku svého týmu. Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Erik Gustafsson.
    44:07 Nikolaj LEMŤUGOV - 7:2
     
    45:10
    Zajímavý tah. Trenér Kanarejkin dává odpočinout Dominiku Furchovi a na jeho místo míří Oleg Šilin.
     
    45:46
    Pěrežogin se Sobotkou skvělým pohybem roztočili bránící hráče Dinama. Sobotka našel překvapivým pasem Martynova, jeho střela byla ale zblokována.
     
    46:11
    A Vladimír Sobotka si teď vysloužil potlesk celé haly za povedený hit.
     
    46:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ještě nekončíme. NIKOLAJ LEMŤUGOV se dnes prosazuje podruhé a také tentokrát se jedná o pohlednou branku. Útočník s číslem 13 obdržel přihrávku mezi kruhy, kde jej ovšem dostoupil obránce. Lemťugov ale zareagoval na odražený puk a puk za Kalninše dostal jednoruč bekhendem! To se moc často nevidí. Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Jegor Martynov.
    46:45 Nikolaj LEMŤUGOV - 8:2
     
    49:47
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný debakl. Devátou branku Omsku střílí ALEXANDR KUČERJAVENKO. Ten ke třem přihrávkám přidává také gól, když krásně prošel přes obránce a protlačil se až k zakončení. Asistence: Anton Burdasov, Nikolaj Lemťugov.
    49:47 Alexandr KUČERJAVENKO - 9:2
     
    50:37
    Riga právě vstřelila branku!
    Bláznivé odpoledne nekončí. Dimano prohrává už "pouze o šest branek". PJOTR ŠČASLIVYJ obdržel rychlou přihrávku zpoza branky a nikým nehlídám se trefuje z prostoru mezi kruhy. Asistence: Mikelis Redlihs.
    50:37 Pjotr SČASTLIVYJ - 9:3
     
    51:48
    Desátou branku mohl přidat Pjatov, který si obhodil obránce a tlačil se před Kalninše, neměl ale už dostatečný prostor.
     
    52:44
    Snížit mohl Bičevskis. Střelec první branky hostů se zbavil obránce a už si položil i Šilina, na poslední chvíli však zasáhl Gustafsson a zbavil jej touše.
     
    54:15
    Martynov pálil z první z osy kluziště. Trefil ale pouze střed branky.
     
    54:32
    Od modré to zkusil také Nazarkin, Kalninš zasahuje a raději přerušuje hru.
     
    55:19
    Dinamo se usídlilo v útočném pásmo, za necelou minutu se ale nedostalo ani k jedné střele. Čímž tak trochu dokumentuje dnešní zmar.
     
    57:30
    Hráči obou celků teď hrají hodně uvolněně. O puk se ale ještě bojuje a Omsk by jistě rád vstřelil desátou branku.
     
    58:43
    Pěrežoginova přihrávka na Sobotku byla nepřesná. Produktivní útočník s číslem 37 dostal šanci na reperát, ale ani opas na Marynova nepatřil k těm zdařilým.
     
    59:42
    Zřejmě poslední zápis do statistik má na svědomí dvougólový střelec Lemťugov. Tentokrát se ale jedná o vyloučení, trestem jsou dvě minuty za hákování.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V divokém zápase zvítězil domácí Avangard Omsk vysoko 9:3, když vstřelené branky rozdělil rovnoměrně do všech třetin. Což se diametrálně liší od posledních dvou vzájemných utkání, která skončila vítězstvím Omsku 2:1.

    Hvězdami zápasu byli členové druhého útoku Lemťugov (2+2), Kučerjavenko (1+3), Burdasov (2+1).
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 30 – 19
    Vhazování: 35 – 21
    Hity: 5 – 3
    Zblokované střely: 10 – 7
     
    Česká stopa v utkání

    Dominik Furch #33 (OMS) – 46 minut, 2 inkasované góly.
    Vladimír Sobotka #17 (OMS) – 0+1, 1 střela na branku, čas na ledě 14:28.

    Jakub Sedláček #36 (RIG) – 8 minut, 3 inkasované góly.
     
    To je ode mě vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne.
    Nashledanou! (16:28:24)

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 2. Burdasov (Lemťugov, Nikitin), 6. Martynov (Sobotka, J. Medveděv), 8. I. Michejev (Martynov), 21. Burdasov (Kučerjavenko), 22. Pjanov (Gustafsson), 25. Fiščenko, 45. Lemťugov (Kučerjavenko, Gustafsson), 47. Lemťugov (Kučerjavenko, Martynov), 50. Kučerjavenko (Burdasov, Lemťugov) – 12. Bičevskis (Darzinš), 20. Meija (Balinškis), 51. Sčastlivyj (M. Redlihs)


    Avangard Omsk: Furch (46. Šilin) – Martynov, J. Medveděv (C), A. Osipov, Nikitin, Gustafsson, Lisov, Nazarkin – Booth, Sobotka, Pěrežogin – Lemťugov, Kučerjavenko, Burdasov – Pestuško, Pjanov, I. Michejev – Juňkov, Lauta, Fiščenko.
    Dinamo Riga: Sedláček (8. Kalninš) – K. Redlihs, J. Redlihs, Balinškis, Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs – Darzinš, Meija (C), Bičevskis – Skvorcovs, Sčastlivyj, E. Kulda – M. Redlihs, Tim Sestito, Toluzakov – Saulietis, Lipsbergs, Jelisejevs – Pavlovs, Golovkovs.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Oskirko – Golovjov, Metalnikov

    Diváci: 7170
    bahis siteleri