Frýdek-M. – Třebíč 8:2 (kon.) | Poruba 2011 – Ústí n/L 7:3 (kon.) | Benátky n/J – Kladno 3:6 (kon.)
Slavia – Prostějov 1:3 (kon.) | Přerov – Motor ČB 1:3 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:3 (0:1 po s.n.)
Jihlava – Kadaň 7:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
SK Trhači Kadaň
Sobota 15.09.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1455 diváků. (19:52:07)
     
    Je to za námi. Utkání čtvrtého kola Chance Ligy se proměnilo v jasnou záležitost, Jihlava nasadila k výhře ve druhé třetině, když udělala čtyřbrankové vedení. Třetí třetina se tak spíše dohrávala, přesto se ale v poslední desetiminutovce ještě třikrát urodilo, když se prosadil Anděl a v závěru dvakrát Dostálek. Celková výhra 7:0 tak svědčí o herní převaze, která i byla znatelná. Dukla má ze dvou domácích zápasů skóre 14:0, ve středu ji ale čeká jiný tým, tím je velice silné Kladno na jeho ledě. Z mé strany je to vše, užijte si konec víkendu, ať už někde na stadionu, v hospodě u dobrého piva, nebo jinde. Napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Podle výrazu to všechny kadaňské hráče přímo baví. Přesto se asi nedohraje v plném počtu 5 na 5, vyloučeným je Szathmáry za hákování.
     
    59:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Michal Hlinka – 2 min., hákování).
    58:50 Vlastimil DOSTÁLEK - 7:0
     
    58:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Toto se líbí uživateli David Rath. Neskutečný nápor na hostující obranu předvedli domácí hráči, kdy měli hned za sebou tři gólovky. Tu poslední měl na holi VLASTIMIL DOSTÁLEK, který už jen tak dokonal dílo zkázy střelou do horní části branky. Asistence: David Kajínek.
     
    57:39
    Pekr měl na holi hattrick! Zpoza branky se obtočil a zkusil ještě zastrčit kotouč do branky, ale Kuchař byl proti!
     
    57:05
    Pohl od mantinelu posílal na Zemana, ale na puk Zeman těsně nedosáhl a Dukla musela začít od Brože.
     
    56:13
    Kadaň si vyvinula tlak trvající zhruba 40 sekund, jedna nahrávka ale vše zhatila a Dostálek v poklidu vyhazuje z pásma ven.
     
    55:16
    Kachyňa nahodil do pásma, ale tam nikdo v dresu hostí nebyl a Dukla se bez problémů brání.
    54:05 Vlastimil DOSTÁLEK - 6:0
     
    54:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita a pokud si pamatujete souhru Čachotský – Zeman z 1. prosince roku 2017 v zápase proti Mladé Boleslavi, pak budete asi vědět, jak celá akce dopadla. Čachotský opět poslal kotouč za svá záda, ač jel na druhou stranu. Za Čachotského zády se nacházel VLASTIMIL DOSTÁLEK a střelou za překvapeného Kuchaře upravuje na 6:0. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    53:26
    Příliš mnoho hráčů na ledě ze strany hostí značí dvě minuty pro hráčskou lavici, trest odsedí Svoboda.
     
    52:53
    Kadaň hraje přesilovku? Tyto otázky se rojí vedle mé osoby stejně jako migranti v Německu. Opravdu to tak vůbec nevypadá, navíc přijde trest pro hosty.
     
    52:22
    Vhazování v útočném pásmu Jihlavy přineslo opět střelu, tentokrát to zkusil od modré Suchánek, Kuchaře dokonce i prostřelil, ale gólu zase nedosáhl!
     
    51:42
    Čachotský zkusil střelu zpoza obránce, jenže hostující obránce kotouč srazil a moc nechybělo, aby se dokutálel až do branky.
     
    51:32
    Vrátka jihlavského vězení se otevírají, za hákování je vyloučen Kajínek.
     
    50:49
    Anděl obkroužil branku a nahrál podélně na Hlinku, který se odhodlal ke střele z ostrého úhlu, Kuchař se přemístil ale včas.
     
    49:39
    A Jihlava pokračuje v útočném tažení. Ale i Trhači zahrozili, Wágner se uvolnil na pravé straně a hned střílel, sražený pokus vykopl Brož betonem.
    48:08 Lukáš ANDĚL - 5:0
     
    48:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Highlighty čekají! Opět jeden z krásných momentů. Pátá právě odbila a odbila přímo krásně. Byla to souhra druhé útočné formace Dukly. Skořepa zpoza brány po vybojování kotouče našel volného Pekra, který odmítl hattrick, místo toho nahrál na LUKÁŠE ANDĚLA, který trefil pouze prázdnou kasu. Krásný gól. Asistence: Matěj Pekr, Josef Skořepa.
     
    47:42
    Klíma nahrál do jízdy na Kůse, který to z levého kruhu zkusil zajímavě, Brož vyrazil ramenem.
     
    47:17
    Čachotský jemně počechral Pohlovu střelu a hrací předmět zamířil vedle tyče. Po přerušení hry následuje další komerční přestávka.
     
    46:40
    Anděl se včas otočil, nahrál tak lépe postavenému Skořepovi, který chtěl vše vyšperkovat na Pekra před brankou, ale to už se nepovedlo.
     
    45:56
    Další zábavu pro Kuchaře obstaral švihem od modré „Segge“, známý spíše pod jménem Jakub Suchánek. Jeho tradiční pokus ale Kuchař chytil do lapačky.
     
    45:22
    Pohl po buly dostal hodně prostoru v útoku, najel si tak až mezi kruhy, odkud pálil přímo mezi betony Kuchaře, ten je ale včas sklapl a zabránil gólu.
     
    44:41
    Ze strany Jihlavy je vidět patrné polevení v nasazení, už to není takový hokej od Dukly, jako v prvních dvou třetinách. Přesto mají domácí stále navrch.
     
    44:04
    Pekr se promotal přes obránce až mezi kruhy, kde se chystal na střelu, nakonec se ale do toho zamotal celý a Kadaň vyhazuje z pásma. Následná přihrávka rukou už je takovým drobným dovršením celé pasáže.
     
    43:06
    Přihrávka zpoza branky na Dostálka prošla domácímu útočníkovi mezi nohama, přesto pokračují domácí v tlaku a zasypávají Kuchaře střelami.
     
    42:32
    Půža fakticky nahrál hráči přímo před sebou, k jeho smůle ale hostujícímu hráči. Nakonec z toho Jihlavští uhráli ofsajd a vypadá to na dobrou sobotu ve všech směrech.
     
    41:36
    Suchánek střílel, jeho pokus proletěl klubkem těl vedle. Jeho druhá střela byla už o hodně lepší, neboť trefil pravou tyč!
     
    41:16
    Kůs nasadil pořádnou hrazdu Skořepovi u mantinelu a je po zásluze vyloučen na dvě minuty.
     
    40:42
    Špatné střídání domácích hráčů, kteří bez zájmu hry o puk jeli střídat a rázem byli Trhači v přečíslení 3 na 2. Poslední přihrávka na Wágnera ale nebyla dobrá.
     
    40:03
    Začíná třetí třetina utkání, které mají domácí pevně ve svých rukou a nevím, jaký kolaps by musel nastat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je minulost. Tu Dukla naprosto ovládla. Kromě nevyužitého trestného střílení měla možnost navýšit rozdíl z několika dalších akcí, využila ale jenom tři, když se za 14 minut prosadili tři hráči Dukly, Michal Hlinka, podruhé v zápase Matěj Pekr a Tomáš Harkabus. Do poslední třetiny půjdou domácí bez Hrníčka, který po faulu na Szathmáryho dostal 5+20 minut. Kadaň pak po faulu Půži dostala 120 sekund 5 na 3, ani tam ale nesnížila a stav je tak 4:0. Zpět se vrátíme za 12 minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:45
    Ofsajdové postavení Skořepy se čárovému sudímu nelíbilo a přerušuje tak hru. To je i signál pro nemálo fanoušků k návštěvě klobásového stánku s nějakým tím chmelem k tomu.
    37:57 Tomáš HARKABUS - 4:0
     
    37:57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Za čtyři! Vyhrané buly před Kuchařovou brankou přehrál Hlinka na TOMÁŠE HARKABUSE, který z mezikruží bombou z první zamířil pod víko! Asistence: Michal Hlinka.
     
    37:41
    Kuchař měl chvíli volno, které mu skončilo střelou Osmíka z mezikruží a následným pokusem Štindla od modré, S obojím si gólman, který zde odchytal 40 minut 12. kola letošní baráže v dresu Karlových Varů, poradil.
     
    36:42
    Puk skončil v rohu mantinelu pod třemi hráči z obou stran, zatímco poslední sekundy pětky pro Hrníčka spokojeně ubíhají.
     
    35:58
    Jihlava je z nejhoršího venku, ale stále se brání, Kadaň sehrála druhou půlku přesilovky velice solidně.
     
    35:27
    Kůs při oblouku začal padat dozadu, až najednou spadl celý. To však hostům nijak nevadilo, po střele Klímy cinkla levá tyč a Brož vleže dokázal zabránit puku, aby se nedošoural až do branky! Parádní zákrok.
     
    34:41
    Klíma to bere hodně na sebe, třikrát střílel, Brož ale zatím drží nulu spolehlivě. Po zahájení hry následoval výhoz přes všechny čáry od domácích hráčů.
     
    34:27
    35 sekund oslabení 3 na 5 má Jihlava za sebou. Zatím se brání velice dobře, navíc hosté vjeli do ofsajdu.
     
    34:01
    Od modré vystřelil tvrdě Klíma, kotouč se od Brože odrazil a Zeman odpálil na druhou stranu. To samé o 10 sekund později.
     
    33:52
    Kadaň má dvě minuty přesilovky 5 na 3! Vyloučeným je Půža za vysokou hůl a hosté si berou oddechový čas.
     
    33:15
    Přesilovka Kadaně je zatím naprosto a bez skrupulí, otřesná. Na Kuchaře se valil jeden brejk za druhým, ten poslední obstaral Anděl, hostující maskovaný muž ale drží Kadaň!
     
    32:09
    Hrníčko dnes dohrál. Za zásah do oblasti hlavy a krku dostává 5+20 minut, pětiminutový trest odpyká Čermák. Pro Trhače ideální šance na restart.
     
    32:09
    Hrníčko u mantinelu rozhodně nechtěl, ale zasáhl Szathmáryho loktem do hlavy. Ten se skácel k zemi a bude se rozhodovat o trestu, to však po komerční pauze.
     
    31:41
    Domácí drží Kadaň pod zámkem a hosté se brání pouze zakázaným uvolněním.
     
    30:38
    Dotek ochranné sítě znamená přerušení hry a vystřídání formací. Dukla bude za chvíli v plném počtu. Využít přesilovku ještě mohl Kůs, který měl hodně prostoru na levé straně, ale ofsajd bývá někdy zákeřný, tentokrát je tomu tak.
     
    29:58
    Pohl i přes drobný háček vyslal puk ven z pásma, kde si na něj najel Dostálek s Čachotským, nepřineslo to ale žádnou větší akci, pouze střelu na Kuchaře, kterou gólman vykryl.
     
    29:14
    Klíma mohl skoro umlátit brusle Hlinky, jenom aby získal ten kotouč, ale nezadařilo se a Dukla vyváží ven z pásma.
     
    28:51
    Po flámu ale přichází bolesti hlavy. Do hokeje upraveno, po gólu přichází vyloučení. Trestaným je za faul za vlastní brankou David Váňa, klasifikace držení protihráče.
    28:11 Matěj PEKR - 3:0
     
    28:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    MATĚJ PEKR = k nezaplacení. Možná jeden z nových sloganů Dukly. Skořepa na něj předal puk, sám Pekr si zprava najel před Kuchaře a kotouč mu prostrčil mezi nohy. Povedená akce. Asistence: Josef Skořepa.
     
    27:29
    Pekr dostal puk z levé strany, kde padal mezitím Anděl (nikoli z nebes, ale ze stoje), úplně volný před Kuchařem volil kličku, touš mu ale při zakončení uskočil z hole!
     
    26:45
    Suchánkova bomba od modré nadělala Kuchařovi hodně práce, hostující gólman vyrazil před sebe přímo na Dostálka, který v pádu poslal mimo.
     
    26:32
    Na tuto akci domácí odpověděli dvěma. Nejprve tečoval pokus Štindla Čermák mimo dosah Kuchaře, ale také branky. Podruhé střílel z otočky Hlinka, hrací předmět se líně povaloval u brankové čáry, gól to ale není. Komerční brejk.
     
    25:45
    Parádní individuální akce hostujícího Řehoře. Ten měl před sebou obránce, velice zkušeně si ho prohodil a face-to-face Brožovi volil bekhendové zakončení, ale mířil vedle pravé tyče!
     
    25:09
    Skořepovo nouzové vyhození z obranného pásma přešlo do zisku puku domácím týmem, neboť hráli hosté, neboť se ale mohli dopustit ofsajdu, museli puk odevzdat.
     
    24:42
    Připomněli se i hosté. Z levého křídla pokusil štěstí Říha, Brož chytil jistě a přerušil hru.
     
    23:58
    Zeman měl na holi třetí gól, místo jasné střely zblízka ale nahrál hůře postavenému Čachotskému nalevo, domácí kapitán to měl z otočky již hodně těžké a Kuchař jeho pokus vyrazil.
    23:17 Michal HLINKA - 2:0
     
    23:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí jdou na dvě branky náskoku. Střela Pohla kousek za modrou zapadla před brankou do závaru, odkud kotouč vyškrábl Čermák, lehce postrčil na MICHALA HLINKU, který se střelou do prázdné nemýlil. Asistence: David Čermák.
     
    22:12
    Parádní návrat do obrany předvedl Osmík, který dojel brejk hostí vedený Tupým. Následně domácí otočili hru a dohrávají nabídnutou přesilovku.
     
    22:03
    Anděl se k němu rozjel a mířil na vyrážečku Kuchaře, kotouč neprocedil mezi tři tyče!
     
    22:03
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Šimon Szathmáry – trestné střílení, hákování).
     
    21:34
    Pekr z nápřahu zlomil hůl Říhovi, který musel zhruba 20 sekund hrát bez hole. Ale to je jedno, Anděl jel do úniku, byl zaháknut a je nařízeno trestné střílení!
     
    20:53
    Dalším trestaným na straně hostí je Grebeňuk, který jde ven za nedovolené bránění.
     
    20:39
    Kajínek zanechal puk za sebou v obranném pásmu a Helt měl možnost nahrávky před branku, kterou ale nevyužil.
     
    20:04
    Čtyři sekundy přesilovky pro domácí nic nepřinesly, Popela se vrací na led. Záhy nato na Dny NATO přišlo přerušení hry, puk skončil v ochranné síti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na ledě se v úvodu přestávky prohánějí nejmenší hokejisté, souboj červených s bílými skončil 1:1. V některých ohledech to byl i lepší hokej než před chvílí.
     
    Konec první třetiny, která nabídla herní převahu Jihlavy. Šancí ale Dukla mnoho neměla, dvě se naskytly v přesilové hře, jednou pomohla Kadani tyč. Jediná trefa přišla ve 14. minutě, když se prosadil po přečíslení 2 na 1 Matěj Pekr. Ke konci třetiny měla Dukla přesilovku 5 na 3, tu ale nevyužila. Zpět se vrátíme za 16 minut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Z části tribun se ozývá pískot, patrně za tuto početní výhodu, která není nijak závratně sehraná. A nic dalšího se nestalo ani ve zbytku první třetiny.
     
    19:20
    Další vyhození a je po přesilovce 5 na 3.
     
    18:45
    Na ledě je přesilovkové komando Dukly, Suchánek si ale nahrávku za rámeček rozhodně nedá a Kadaň se v klidu brání.
     
    18:25
    Jihlava má tedy 84 sekund hry 4 na 3, což přejde do přesilovky 5 na 3.
     
    18:06
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Lukáš Popela – 2 min., držení).
     
    17:45
    Hrníčko posunul v útočném pásmu na najíždějícího Pohla, který z nápřahu trefil Kuchařův levý beton.
     
    17:29
    Szathmáry se napřáhl od modré a trefil pouze Andělovy brusle. Ten samý hráč si pak vytáhl kotouč až za modrou a chvíli s ním operoval v útoku. Přesilovku hostí neslavně ukončuje trest za mnoho hráčů na ledě, ten odsedí Wágner.
     
    16:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Petr Štindl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    16:25
    Cožpak o to, herní převaha Jihlavských je vidět, ale také musí fungovat obrana. Ta sice funguje slušně, ale různé nedorazy pramení v pár menších nervových situací pro fanoušky.
     
    15:58
    Kajínek má „desítku“ za sebou, nyní se čeká jenom na přerušení, aby se mohl vrátit do hry.
     
    15:07
    Každou chvíli se do hry vrátí desetiminutový trestanec Kajínek. Na ledě mezitím hrají hosté, zejména Helt je vice aktivní než obvykle.
    14:00 Matěj PEKR - 1:0
     
    14:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Skóre se mění přesně v čase 14:00. Pohl zpoza brány nahrál k levému mantinelu na Anděla. Domácí štírek si potáhl puk až téměř na úroveň brankové čáry, následně přehrál na druhou stranu volnému MATĚJI PEKROVI, kterému to střílí zatím v Dukle dobře a nejinak tomu bylo i teď. Asistence: Lukáš Anděl, Jan Pohl.
     
    13:26
    Čachotský si velice dlouho držel kotouč, následně ho přehrávala za sebe, ale nepřesně. Toho využil Novák, který se vydal na cestu vpřed, následně nahrál před branku a Brož měl hodně práce.
     
    12:22
    Harkabus po vyhraném buly nabídl možnost útoku Půžovi, ten si ale nezpracoval nejlépe hrací předmět a na tahu jsou opět hostující plejeři.
     
    11:55
    Dostálek sebral odražený puk po Čermákově střele, na bekhend měl ale málo času a výsledkem byl rychlý přechod Kadaně na druhou stranu, zastavený ofsajdem a také komerční přestávkou.
     
    10:57
    Anděl dostal puk od Skořepy, kterému ho ihned vrátil zpět před branku, jenže „Skořápka“ upadl a celá akce vyšuměla do ztracena. Následný dozvuk celé akce obstarala levá tyč.
     
    10:24
    Štindl v rohu kluziště vybojoval kotouč a podržel tak domácí tým v útoku.
     
    09:28
    Pěkný hit předvedl Helt na Harkabuse u pravého mantinelu. I díky tomu mohou Trhači zklidnit hru a prostřídat.
     
    09:05
    Ofsajd opět zastavuje čas, který se pomalu blíží ke konci první poloviny třetiny.
     
    08:17
    Suchánek špatnou nahrávkou nabil Kůsovi, který vedl kotouč v brejku, přihrávka na Tupého ale nebyla vůbec povedená a Jihlava okupuje znovu útočné pásmo.
     
    07:43
    Helt po vyhraném vhazování na nic nečekal a ihned napálil puk přes všechny čáry. Dukla oplatila stejnou mincí a bude se tak vhazovat před Brožem.
     
    07:37
    Celou pasáž zakončil Štindl další palbou od modré, poslední střelu Kuchař viděl dobře, dobře i zasáhl a hra je přerušena.
     
    07:16
    Domácí stále kombinují v útočném pásmu, nyní dokonce cinkla tyč po střele Pohla!
     
    06:28
    Akce na jeden dotek. Pohl – Skořepa – Dostálek, z čehož poslední měl prostor na zakončení u levé tyče, Kuchař ale tým výborně podržel a nedovolil využít Dukle přesilovku!
     
    06:21
    Řehoř od pravého mantinelu vystřelil, Brož podržel kotouč na své hrudi. Rezek do něj však ještě lehce zajel, čímž si vysloužil dvě minuty. Jihlava má tak první přesilovku, která bude zahájena po komerční přestávce.
     
    05:29
    Skořepa s Pekrem šli do dalšího přečíslení 2 na 1, Skořepa z pravé strany střílel, ale pouze na zadní mantinel.
     
    05:00
    Kůs si píchl puk dopředu, už ho ale nemohl dojet a domácí vyhazují.
     
    04:29
    Domácí ale hrají oslabení skvěle, celou minutu ve čtyřech drží kotouč v útočném pásmu.
     
    03:43
    Kajínek dostal ihned v úvodu 2+10 minuty za vražení na hrazení. Dvouminutový trest odpyká Čermák, pro Jihlavu je tak možnost skórovat, soudě dle posledních utkání.
     
    03:19
    První vážnější akce hostí, přečíslení 2 na 1 však gólem pro hosty neskončilo, Brož se k levé tyči přemístil včas.
     
    02:49
    Wágnerovi se otevřel mezi kruhy prostor, hostující útočník vystřelil, jeho pokus ale zavčasu zblokovala domácí obrana.
     
    02:02
    Domácí jsou v tlaku, hostům se nedaří vystřídat a místy spíše stínují. Nedůrazu obrany využil Kajínek střelou od modré, Kuchař až tak ležérně vyrazil betonem.
     
    01:19
    Štindl si zpracoval touš nohou na modré čáře a kousek za ní i vystřelil, pokus mířil Kuchařovi na masku, hostující gólman si ale bez problémů poradil.
     
    00:52
    Kuchař si připisuje další zákrok, tentokrát vystřelil Pekr. Kadaň je od začátku pod tlakem a ještě si pořádně nesáhla na puk.
     
    00:33
    Na levém křídle se otevřel prostor pro Dostálka, který si najel až na levý kruh a vystřelil, Kuchař si oblast mezi betony pohlídal.
     
    00:03
    Úvodní buly pro Trhače, začíná čtvrté utkání Dukly v Chance Lize!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -10:00
    Návštěva na dnešním zápase je určitě menší než v tom předchozím. Ochozy se plní pomalu, uvidíme, zda se dnes dostaneme alespoň na cifru 2000. Odhaduji zhruba 1400 diváků.
     
    -13:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Kajínek (A), J. Pohl, Suchánek, D. Váňa, Štindl, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko – D. Čermák, M. Hlinka.

    SK Trhači Kadaň: Kuchař (Štěpánek) – Kadeřávek, Szathmáry (A), Janeba, Grebeňuk, Kachyňa, Popela, Novák, Rindoš – Klíma, Kůs (C), Wágner – Helt, Říha, J. Müller (A) – Rezek, Tupý, Řehoř – J. Svoboda.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyi.
     
    Sobotní utkání má být podle papírových předpokladů jasná záležitost. Ale nenechme se zmást soupiskami týmů, v tomto zápase se bude zřejmě očekávat obranný styl hostujícího celku a dobývání útočného pásma Duklou. Otázkou také bude návštěvnost, na Motor přišlo téměř 4000 lidí, v sobotu se dá samozřejmě očekávat menší účast.
     
    HC Dukla Jihlava
    10. místo, 3 body, skóre 13:8, bilance 1-0-0-2
    Jihlava vstupovala do soutěže jako bývalý extraligista na ledě Přerova. Potvrzení, že se z Přerova body obecně tradičně moc nevozí, přišlo zejména ve druhé třetině, když Zubři otočili během sedmi minut skóre z 0:1 na 5:2. Ač Jihlava snížila ještě na doraz jednoho gólu, snížit už nestihla a prohrála 4:5. Proto mezi fanoušky vyvstávala nejistota, jak si bude Dukla vést v pondělním utkání proti Motoru, který navíc vyhrál 5:1 nad Benátkami. Jihlava se do toho ale s Lundströmem v zádech pořádně opřela a po 20 minutách si držela dvoubrankový náskok. Do konce utkání již pouze narůstal, ve třetí třetině bojující Motor nedokázal využít minutu a půl přesilovky 6 na 3, když odvolal brankáře a Jihlava i díky hattricku „kontroverzního“ Matěje Pekra vyhrála suverénně 7:0.
    Stvrdit výhru mohla Dukla ve středečním zápase v Prostějově. Zde ale dotahovala každý gól domácích, na poslední z hole Dvořáčka ale odpovědět nedokázala a prohrála podruhé venku, tentokrát 2:3. Po utkání byl v útrobách stadionu ještě cítit dozvuk posledních minut utkání, i na základě toho Dukla následně vetovala sudího Kašíka a čárového Zídka.
     
    SK Trhači Kadaň
    13. místo, 1 bod, skóre 9:23, bilance 0-0-1-2
    V Kadani zažili perné léto. Místní klub byl totiž na pokraji konce, jednalo se o přesunu licence, nejčastěji skloňovanými jmény byl Havlíčkův Brod a Hodonín. Severní soused Jihlavy nakonec ze hry vypadl, Hodonín do poslední chvíle jednal, ale nakonec se složení první ligy nijak nezměnilo. Vstup do soutěže neměli Trhači vůbec špatný, doma proti nováčkovi z Poruby celý zápas dotahovali a nakonec podlehli 3:5. Častý terč posměchu hokejových fanoušků „ztěžkl“ hned v následujícím kole, když na vsetínském ledě dostal rovnou jedenáct gólů, přitom žádný neinkasoval, a opět se debatovalo o tom, zda má tento tým na druhou nejvyšší soutěž v republice.
    Třetí utkání nabídlo drama. Proti Benátkám měli Trhači k využití celkem deset přesilovek, v gól přešly dvě. Jenže Benátky dvakrát skórovaly v oslabení a deset sekund před koncem za hosty srovnal svým třetím gólem Daniel Špaček. Ten samý hráč pak dokonal obrat v prodloužení a na svoji první výhru tak Kadaň po výsledku 6:7 PP stále čeká.
     
    Dobré odpoledne z propršené Jihlavy! Chance Liga utíká nekompromisním tempem a týden po zahájení soutěže proběhne její čtvrté kolo. Od 17:30 budeme moci na jihlavském zimáku sledovat souboj mezi domácí Duklou a hostující Kadaní. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Pekr (Anděl, J. Pohl), 24. M. Hlinka (D. Čermák), 29. Pekr (Skořepa), 38. Harkabus (M. Hlinka), 49. Anděl (Pekr, Skořepa), 55. Dostálek (Čachotský), 59. Dostálek (Kajínek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Kajínek (A), J. Pohl, Suchánek, D. Váňa, Štindl, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko – D. Čermák, M. Hlinka.
    SK Trhači Kadaň: Kuchař (Štěpánek) – Kadeřávek, Szathmáry (A), Janeba, Grebeňuk, Kachyňa, Popela, Novák, Rindoš – Klíma, Kůs (C), Wágner – Helt, Říha, J. Müller (A) – Rezek, Tupý, Řehoř – J. Svoboda.

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 1455
    ocianews.com