Chomutov – Kometa Brno 2:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Sobota 15.09.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou! (18:05:43)
     
    Utkání prvního kola je u konce, Kometa poráží na severu Čech domácí Chomutov 4:2!

    V první třetině byli mnohem lepší hosté, kteří se díky trefám Leoše Čermáka a Lukáše Nahodila dostali do dvoubrankového vedení. Piráti se od druhé třetiny zlepšili a Kometu v některých momentech přehrávali. Branky Pavla Klhůfka a Dávida Skokana skóre srovnaly, ale Kometa se díky přesilovkovým trefám v závěru utkání nakonec raduje ze zisku tří bodů.

    Střely na branku: 22:23
    Nejlepší hráči utkání: Dávid Skokan (1+0) – Lukáš Nahodil (2+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Piráti odvolali Lukeše a sehráli to zajímavě. Juraj Valach nahodil před branku, kde kotouč tečoval Dávid Skokan. Puk ale nakonec skončil jen těsně vedle, Kometa vítězí.
     
    59:52
    Domácí si ještě zahrají přesilovou hru, která ovšem na výsledku nejspíše nic nezmění. Leoš Čermák inkasuje dvě minuty za držení.
     
    58:52
    Duel se už jen dohrává. Domácí hokejisté se pokoušeli dostat ještě do pásma, ale ofsajd jim to nedovolil. Pokračovat se tak bude ve střední třetině.
    58:22 Martin ZAŤOVIČ - 2:4
     
    58:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec se jim ovšem tato taktika vyplatila a je o vítězi duelu rozhodnuto. MARTIN ZAŤOVIČ dostal přihrávku za branku, aby si následně najel před ní a milimetrově přesným zakončením o brankovou konstrukci překonal Štěpána Lukeše počtvrté v utkání. Asistence: Petr Holík a Peter Mueller.
     
    58:00
    Hráči Komety kombinují, ale každý hráč hrozně dlouho drží kotouč. To je ovšem celkem logická taktika, hosté se nikam nemusí hnát a hrají to, co potřebují.
     
    57:02
    Hosté v plném počtu.
     
    56:51
    V závěru oslabení se hosté dostali do protiútoku, který sice zakončen nebyl, ale přišel faul. Dávid Skokan dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění a rozhodnout může nyní Kometa.
     
    56:01
    Vladimír Růžička nabil Juraji Valachovu, který ovšem od levého mantinelu mířil z voleje těsně nad branku. Kometě se následně povedlo vyhodit.
     
    55:25
    Kometa ovšem začala hru v oslabení dobře a dvakrát se jí již povedlo poslat kotouč mimo obranné pásmo. Uvidíme, jak tomu bude v následující minutě a půl.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 161 diváků.
     
    55:02
    Domácí dostanou po komerční přestávce početní výhodu. Juraj Mikuš vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a dostává tedy patřičný trest – dvě minuty na lavici hanby.
     
    54:34
    Roman Chlouba se dostal podél levého mantinelu do pásma a před brankou nebezpečně nahazoval. Teč chomutovského hráče ovšem nepřišla a puk skončil za brankou.
     
    53:15
    Domácí hokejisté pokračovali v aktivní kombinaci na útočné polovině, ale zakončit se jim již nepovedlo. Kometa vyhodila jen na icing, pokračovat se bude před brankou Langhamera.
     
    52:35
    Nebezpečný pokus do brankoviště posílal od modré čáry obránce Ronald Knot. Jeho nahození ale nikdo netečoval a kotouč tak skončil jen na zadním mantinelu.
     
    51:58
    Rychlá akce domácího celku byla zakončena přihrávkou mezi kruhy, kde stál Jakub Sklenář. Ten svižně zakončoval mezi betony Langhamera, který ale pokus domácího hráče chytil.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 32. Klhůfek (Knot, V. Růžička), 44. Skokan (Chlouba, Vantuch) – 6. L. Čermák (Dočekal), 7. Nahodil (Mallet, L. Horký), 50. Nahodil (Mueller), 59. Zaťovič (P. Holík, Mueller)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Valach, Štich, Knot, Dietz, Blaha, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Vantuch, Skokan – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlouba.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

    Rozhodčí: Kubičík, Svoboda – Hanzlík, Hribík.

    Diváci: 4 161
    ocianews.com