Sint-Truiden – Charleroi 3:1 (kon.) | Club Bruggy – Gent 3:0 (kon.) | Westerlo – Beerschot 1:1 (kon.)
konec
Club Bruggy KV
3:0 (2:0)
KAA Gent
Neděle 31.03.2019, 18:00 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to dnes vše. Děkuji, že jste si četli online reportáž. Z komentátorského postu se loučí Jiří Polášek. (20:02:50)
     
    Tak i druhý poločas probíhal přesně jak jsem čekal, možná ze strany Gentu ještě hůř. Bruggy tlačily, jasně soupeře přestřílely, a kdyby proměnily tutovky a Gent neměl výtečného Kaminského, který je pochytal, mohlo by to být daleko vyšší skóre, než 3:0. Gent se už nesnažil, dělal velké chyby a šance dopředu, které si připravil rozbil útočným faulem. Bruggy po právu vyhrály a mají tři body do skupiny o titul.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3.
     
    90+3
    Tak tohle byla poslední akce dneška. Víc už toho neuvidíme. Zápas končí.
     
    90+3
    Vypadalo to ještě na nějakou šanci na straně Clubu Bruggy, nabíhající Groeneveld se dostával do úniku, ale chtěl přenést hru na druhou stranu. Do přihrávky mu nohu strčil obránce a míč se odrazil ke Kaminskému.
     
    90+2
    I hosté už se do ničeho nepouští. Zápas je pro ně definitivně ztracen a tak pro ně nemá význam ještě něco zakládat. Z tohoto pohledu už to chápu.
     
    90+1
    První minutu nastavení jsme mohli vidět krásné přihrávky tam a zpět. Samozřejmě myšleno ironicky. Nic krásného na tom nebylo. Spíš zdržování ze strany Brugg.
     
    90
    Obdobně jako v prvním poločase se znovu nastavují 3 minuty.
     
    89
    Trenér hostů sice ještě udává hráčům pokyny a křičí a snaží se je povzbudit, ti ale nevykazují žádné známky toho, že by se jim ještě chtělo hrát, nebo se snažit.
     
    88
    Při útočném pokusu byl faulován Mata a tím se hosté o míč připravili. Za toto jim dá trenér v kabině asi pořádný kartáč.
     
    87
    Ale ne, pravděpodobně jsem to zakřikl. Míč si přebral opět domácí celek a už zase tlačí u vápna. Probíhá asi nejnudnější část zápasu.
     
    86
    Bruggy už moc netlačí, hosté se sice trošku rozkoukali, ale taky se do ničeho nehrnou. Podaří se jim ještě aspoň korigovat skóre? Posledních 5 minut totiž hrají lépe jako předešlých 50.
     
    85
    Sice teď hosté vyslali zpoza vápna pořádnou dělovku, trefili však jen hráče stojícího ve vápně a od něj se míč odrazil hodně vysoko do vzduchu a za branku.
     
    84
    U poloviny hřiště si nyní s míčem hrají někteří hráči Gentu a domácím se nedaří ho odebrat. Kdyby takhle Gent hrál aspoň 5 minut v kuse, možná by z toho i něco bylo.
     
    83
    Tlak se i přes už skoro jisté vítězství Clubu Bruggy stupňuje. Frustrovaní hráči Gentu se snaží už další gól neinkasovat a pravda, zatím se ke střele Bruggy od střídání kapitána nedostaly.
     
    82
    Na chvíli se dokázali nyní hosté dostat do předu. Bylo to však jen opravdu na chvíli. Pak si míč opět převzali domácí a nedělali nic jiného, než že vzali míč a sprintovali k brance.
     
    80
    Vormer se za hlasitého potlesku a předávání kapitánské pásky Vanakenovi poroučí z hřiště. Jako náhrada přichází Amrabat.
     
    79
    Už to trošku připomíná trénink brankářů. Ve vápně je pomalu víc modrých, než žlutých a na Kaminského jde jedna střela za druhou.
     
    78
    Další tutovka. Možná však ofsajdová. Zůstává opět neproměněna. Když si útočící hráč naběhl pro míč opět do samostatné pozice před brankáře, myslel jsem si, že debakl je na světě. Hráč ale trefil jen boční síť.
     
    77
    Gent se teď brání vlastně docela dobře. Dokonce odebírá míče tlačícím Bruggám. Ty si ale dokážou míč vybojovat zpět.
     
    76
    Další velká příležitost na zvýšení skóre! Kaminski ale opět hrdinou okamžiku. Perfektně si totiž poradil se střelou hráče, který byl v samostatném úniku.
     
    75
    Skvělý útočník Yaremchuck, který toho ale v dnešním zápase moc nenastřílel si jde sednout na lavičku. Na hřiště přisla náhrada v podobě Bezuse.
    74. Ohromná šance Clubu Bruggy
     
    74
    Ohromná šance na další gól. Útočící hráč trefil opět jen tyčku a míč se ještě odrazil. Pro něj si už ale došel Kaminski. Nechtěl připustit další "banán" v jeho brance.
     
    73
    Pokus o útok hostů, když nyní po dlouhé době konečně zase přebrali míč vypadal asi tak, že míč předkopli a už pro něj neutíkali. Nechali Bruggy si ho vzít.
     
    72
    Někteří hráči hostů ani moc neběhají, jak se tak dívám. Nechají hráče normálně bez námahy projít. Taková hra pak opravdu odpovídá výsledku.
     
    71
    U lavičky náhradníků se rozcvičuje další hráč, pravděpodobně bude poslední střídající hostujícího celku. Zatím se však hra nepřerušuje.
     
    70
    Domácí zkoušeli, dá se říct, dnešní klasickou hru. Opět předvedli odebrání míče, rychlý protiútok a nakonec cent do středu šestnáctky.
     
    69
    Wesley, který se ukázal hlavně těsně po startu dnes také dohrál. Nahradit ho přichází Openda. Tak uvidíme, zda se třeba i on prosadí.
     
    68
    Pokus hostů po velmi dlouhé době skončil jen vysoko nad brankou. Pokus asi o centr opravdu nevyšel. Gent už skoro nebojuje.
     
    67
    Dnes velmi dobře hrající Dennis, který připravil i hodně šancí jde střídat. Nahrazuje ho Groeneveld.
     
    66
    Tak Gent může být teď hodně rád, gól byl odvolán kvůli ofsajdovému postavení. Výsledek už zaváněl debaklem, nyní má hostující tým ještě šanci to aspoň poupravit.
     
    64
    Bruggy právě vstřelily branku! Ještě se však čeká na rozhodnutí VAR rozhodčích!
     
    63
    Club Bruggy hraje na své polovině to, co mu bohatě stačí. Přihrává si s míčem, nenechává Gent se k němu přiblížit a vymýšlí rychlou protiakci.
     
    62
    Centrovaný míč, jeden z mnohých opět letěl na hostující branku. Nyní jí ale nějak výjimečně neohrozil. Pro míč si pak došla hostující obrana.
     
    61
    Vtipný moment jsme mohli vidět v podání Asareho a jeho protihráče, který ho při sprinterském souboji pošťuchoval, a tak mu Asare prohrábl vlasy. Protihráč se skácel na zem.
     
    60
    Ve vápně se k míči před Kaminskim cpal ještě Mata Pedro Lourenco, ale Kaminski u něj byl dřív a vzal si ho do rukou. Šance Brugg skončila.
     
    59
    Hra se zdržuje okolo půlící čáry. Bruggy Gent, který je na míči, příliš nenapadají, ale nepouští ho dále. A Gent si cestu prostě nenajde.
     
    58
    Ale zase je to stejná pohádka. Bruggy jsou mnohem aktivnější, přesnější a fotbalovější. Jako by nyní hráli proti týmu z nižší ligy a ne proti rovnocennému soupeři ze skupiny o titul.
    57. Hans VANAKEN - 3:0
     
    57
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je HANS VANAKEN. Ten využil po centru odraženého míče a pohotově ho sklepl do branky. Asi je vymalováno.
     
    56
    David za hosty dnes dohrál. Nahradí ho Rosted a pokusí se ještě s výsledkem něco udělat. Tak uvidíme, jestli se mu to podaří.
     
    55
    Dennis zase zahrozil, ale míč skončil po odražení na boční síti. Kopal se roh, ale ten nic moc nepřinesl. Tedy přinesl míč pro hosty do rukavic gólmana.
     
    54
    Na záběru jsme mohli vidět již osprchovaného a sbaleného Odjidju-Ofoeho, který se vracel se dodívat na svůj tým, který oslabil.
     
    53
    Teď fauloval i domácí tým, ale mančaft hostů jakoby nyní vůbec nebyl konkurenceschopný a o míč ihned přišel.
     
    52
    Stále však drží míč a KAA Gent jim ho nemůže odebrat. Hráči se pravděpodobně pořád nevzpamatovali z toho, co se odehrálo v prvním poločase a nehrají dobře, nehrají..
     
    51
    Ale domácí hrají v klidu. Nyní jim v pohodě stačí pomalé tempo a nakopávané míče zezadu na útočníky. To je jejich nynější taktika.
     
    50
    Ale pozor, zahrozil i Gent. Sorlothova bomba zpoza vápna branku netrefila jen o malou vzdálenost. Míč už drží Club Bruggy.
     
    49
    Vormer opět ve velké šanci. Po náběhu spoluhráče dostal přihrávku zpět do středu vápna, ale v pádu volnou branku minul.
     
    48
    Vormerova střela byla pouze zablokována na roh. Z něj netěžil ani jeden z týmů, jelikož Bruggy se k míči nedostaly a Gent ho vykopl až na druhou stranu.
     
    47
    Tak to vypadá, že i tento poločas Gent začne faulem. A to u vápna soupeře. Škoda, mohla se rýsovat šance na zápletku zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme viděli nakonec jasný výsledek jasně lepších Brugg. Ze začátku byl zápas opravdu vyrovnaný, možná měl trošku navrch Gent, jenže pak se prosadili právě domácí a to Gent opravdu srazilo. Od té chvíle přestal útočit. Následoval zákeřný faul Odjidjy-Ofoeho, který dostal červenou a oslabil svůj tým. Hned na to přidaly Bruggy další hřebíček do rakve hostů a do kabin se pak odcházelo za stavu 2:0.
     
    45+3
    První poločas plný zajímavých šancí, 2 gólů a s jednou červenou kartou právě končí. Hráči jdou do kabin za stavu 2:0.
     
    45+3
    Poslední 2 stopeři černomodrých si jen přihrávají mezi sebou a čekají na konec tohoto poločasu. Není se čemu divit.
     
    45+2
    Už už to vypadalo na dost zajímavě vypadající útok ze strany Clubu Bruggy, ale útočící hráč se nemohl zbavit obránce Souqueta, a tak si pomohl faulem. Akce tak skončila.
     
    45+1
    V důsledku různých zdržovaček, faulů a gólových oslav se hra dost přerušovala. Docela se divím, že se nastavují jen 3 minuty.
     
    45
    V poslední minutě základní hrací doby prvního poločasu sice míč držel na kopačkách pouze hostující mančaft, vůbec nic si ale nevypracoval.
     
    44
    Vypadá to, jako by už fotbalisté obou týmů chtěli jen dohrát poločas a jít do kabiny. Gent se tam chce asi připravit na druhou půli a Bruggy vedou 2:0 a mají přesilovku, takže taky nikde nespěchají.
     
    42
    Nyní se hosté trošku jakoby probudili. Dokonce začali presovat a napadat hráče domácích. Pak ale přišel další zbytečný faul.
     
    41
    Gent se po dlouhé době dostal aspoň k vápnu domácího celku. Jenže si chvíli nic nevytvořil, a pak se dopustil hodně hloupé chyby – a to úročného faulu.
     
    40
    Teď trochu odpočinková chvíle pro oba týmy. Ani jeden z nich se nikde nežene, což je trošku divné ze strany hostů, když mají konečně míč na kopačkách.
     
    39
    Všechno skončilo až střelou z ostrého úhlu domácích. Kaminski zasáhl a tělem vytěsnil míč alespoň na roh. Dostal to někde do břicha.
     
    38
    Domácí celek kombinuje u vápna a vylepšuje si pozice na střelu. Zatím se jím daří jednoduše procházet kolem obránců.
     
    37
    Gent se po několika minutách konečně dostal přes půlku, míč dovezl dokonce až k vápnu soupeře. Tam o něj ale přišel a Bruggy si jdou zase hrát to své.
     
    36
    Sporná situace teď nastala ve vápně hostů. K zemi se poroučeli 2 hráči, po jednom z každého týmu. Penalta se nepíská, ale minimálně to byla dost zajímavá situace.
     
    35
    Fanoušci i hráči Gentu asi nyní musejí zažívat infarktové stavy. Není snad ani možné, jak lehce si teď Bruggy tvoří šance a procházejí. Po rohu se ke střele dostal další z hráčů, jeho střelu nezastavil ani Kaminski, ale na konec minula branku.
     
    34
    A další taková rána! Tentokrát jí Kaminski musel vytáhnout svou rukou a předvedl parádní zákrok. Míč nasměroval z jasného gólu těsně nad.
    33. Dennis - šance
     
    33
    Obrovskou šanci měl nyní Dennis. Ten si prošel k vápnu a vystřelil krásnou ránu, která jen těsně, opravdu těsně minula břevno.
     
    32
    Fauloval ale i soupeř, obětí se stal Verstraete. Gent si na chviličku zahrál, ale poté opět jen odevzdal míč. Zajímavé, co s týmem dokáže udělat gól a červený karta.
     
    31
    Gent se nemůže vymanit ze spárů nyní skvěle hrajících Brugg a tak se snaží zastavovat hráče soupeře fauly. Mnohdy i hraničními.
     
    29
    Inu nevypadá to nyní s Gentem dobře. Zbytek zápasu v deseti, dvougólové manko a ještě možná zraněný hráč. Schytal to Dompé.
     
    28
    Dompé odchází možná vinnou zranění, není to na 100% jisté. Nahrazuje ho Dejaegere.
    27. Clinton MATA - 2:0
     
    27
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je CLINTON MATA. A další trest přišel. Ani ne 10 sekund po rozehrání si domácí přebrali míč a před vápnem se objevil MATA. Napřáhl a vyslal bombu, která lízla břevno a zapadlo do branky. Krásný gól a střela s rychlostí 140 km za hodinu.
    25. Červená karta
     
    25
    Aha, tak je to jasné. Z jiného záběru jsme mohli vidět, že v tom vzdušném souboji Odjidja-Ofoe zahrál pěkně špinavě. S jasným úmyslem kopl svého protihráče do nohy, tedy spíš mu přejel kopačkou pořádně po stehnu.
     
    24
    Docela nečekaně rozhodčí jde něco zkoumat na videu. Zatím nevíme, co by to mohlo vůbec být. Pravděpodobně faul na Odjidju-Ofoeho, ale nevím..
     
    23
    Hosté přebrali míč, ale moc dlouho si nezahráli. Odjidja-Ofoe byl ve vzdušném souboji postrčen a špatně dopadl a došlápl. Nyní se čeká na lékaře, jak to posoudí.
     
    22
    A Bruggy každého takového míče náležitě využívají. Okamžitě přejdou v protiútok a hrozí další nebezpečí pro hosty, jako třeba nyní.
     
    21
    Nyní se hosté dostali po dlouhé době na útočnou půlku, dokonce až k vápnu. Jenže míč jen dokázali dostat na rohový kop a z něj spíš jen odevzdali.
     
    20
    Diatta si prokličkoval obranou, jenže jeho střela neměla zásadní gólové parametry. Branku minula jak na výšku, tak na šířku.
     
    19
    Gent se již dlouho nedokázal dostat ze své obranné poloviny. A to i přes to, že docela často drží míč na kopačkách. Uvidíme, zda tlak domácí dokáží zúročit.
     
    18
    K míči se nakonec postavili 2 hráči. Exekutorem přímého kopu se stal Denswil, ale co si budeme povídat, kopl ho opravdu hrozně.
     
    17
    Kuriózní situace. Rozhodčí odpískal, že se může rozehrát přímý kop, ale následně se ve zdi zřítil k zemi Wesley. Z opakovaných záběrů jsme ale viděli, že začal postrkovat protihráče a ten do něj jemně strčil. Wesley pádu přidal něco ze svého hereckého umu.
     
    16
    Nyní se ozývá pískot fanoušků obou táborů. Nejprve fauloval Odjidja-Ofoe, následně zase protihráč. Karty se zatím nerozdávají. Hráči černomodrých dresech (domácí) ale zahrávají přímý kop.
    15. Ruud VORMER - 1:0
     
    15
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je RUUD VORMER. Nakonec tedy začínají lépe právě Bruggy. Po rychlém přechodu k vápnu hostů si míč vyžádal DENNIS a prostřelil gólmana Kaminského.
     
    14
    Yaremchuk výskokem zachytil míč ve vápně, ale byl obrán dvěma za ním stojícími obránci. O míč tedy přišel.
     
    13
    A Bruggy mají další příležitost. Opět obsadily prostor vedle vápna, tentokrát na druhé straně. A zase centrují. Zatím ale vyložené nebezpečí nepřišlo.
     
    12
    Přechodu Brugg do vápna soupeře předcházely fauly na obou stranách. Nepískalo se však, a domácí si vytvořili velkou šanci, na jejíž konci stál Dennis.
     
    11
    Dompé vhodil dlouhý aut do vápna, kde sice našel hlavu svého spoluhráče, ale míč se neodrazil dobrým směrem. A pak už se Bruggy uvolnily.
     
    10
    Gent si nyní vypracoval dobrou šanci a hodně dlouho zůstával ve vápně. Hráči Brugg se jen občas zmohli na krátký dotek s míčem.
     
    9
    Po rozehrávce rohového kopu přišel centrovaný míč, který našel hlavu hráče ve žlutém v chumlu ve vápně. Ten sice míč hlavičkoval na branku, ale Horvath měl míč pod kontrolou.
     
    8
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Ani se nestihneme nadechnout, a už je míč na druhé straně hřiště. Oba týmy nyní urputně bojují a tvoří si zajímavé příležitosti.
     
    7
    Další velká šance domácích. Jeden z hráčů nacentroval z konce vápna na pravé straně nebezpečný centr, který těsně přeletěl jednak gólmana, ale také těsně hlavy dvou volných hráčů Clubu Bruggy.
     
    6
    Tvrdě faulován byl nyní Dennis a poté Denswil. Oba hráči s sebou tvrdě praštili o zem a s bolestivou grimasou leželi na hřišti. Rozhodčí ale nepískal. No, bylo to určitě přinejmenším hodně nepříjemné a bolestivé.
     
    5
    Probíhají souboje o míč u půlící čáry. Gent se nemůže dostat dopředu, ale zároveň za nic nechce pustit přes půlku svého soupeře.
    4. Bruggy - břevno
     
    4
    Z prakticky první šance hostů se stala opravdu nebezpečná střela, která orazítkovala břevno. Ale Gent měl opravdové štěstí.
     
    3
    Následně chtěli hosté zaútočit z rohového kopu, ale zahráli ho nakrátko. Poté centrovali, jenže tento míč už bez problémů vyhlavičkovala obrana Brugg.
     
    2
    Gent se drží na útočné polovině, ale zatím jediná akce, kterou si vypracoval skončila zblokovanou střelou, kterou vyslal Yaremchuck.
     
    1
    Domácí Bruggy dnes nastupují v modrých dresech, zatímco Gent bude hrát ve žlutých variantách. Po výkopu se míče zmocnili právě hosté a vyrazili kupředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání za pár chvil začíná.
     
    KAA GENT

    Gent si zajistil skupinu o postup až jako úplně poslední ze všech a to posledním zápasem celé soutěže, tedy její základní části se St. Truidenem. Oba týmy měly shodně bodů, ze zápasu ale lépe vyšel Gent (0:2 – St. Truiden hrál doma). Byl to strhující zápas a atraktivní fotbal, jak jste se mohli dočíst v mojí online reportáži. Výhrou sice Gent ještě předběhl Antverpy, oba týmy ale začínají skupinu o titul se stejně body (25) jelikož se nedělí na půlky. O skupinu titulovou klub bojoval velmi statečně a z posledních 5 zápasů vyhrál poslední 4. Nyní je naladěný na vítězné vlně a v tom by mohl pokračovat po dnešním utkání.

    Forma: V – V – V – V – P

    Poslední zápasy:
    St. Truiden – Gent 0:2
    Gent – Oostende 2:1
    Waregem – Gent 1:3
     
    CLUB BRUGGY KV

    Skupina o titul belgické ligy je zde! Bruggy začínají na druhé pozici s 28 body (v základní skupině jich měly 56, ve skupině o titul zbude týmům půlka zisku ze základní části). Z posledních 5 zápasů ještě v základní části získaly Bruggy 10 bodů za 3 výhry a jednu remízu. Na titulovou skupinu se tedy jakž-takž připravily.

    Forma: P – V – V – R – V

    Poslední zápasy:
    Bruggy – Mouscron 1:2
    Eupen – Bruggy 0:4
    Bruggy – St. Truiden 1:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 15. Vormer, 27. Mata, 57. Vanaken

    Karty:   25. Odjidja-Ofoe (GNT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3.
    Club Bruggy KV: Horvath – Mata, Mechele, Denswil – Dennis (67. Groeneveld), Vormer (80. S. Amrabat), Vanaken, Rits, Diatta – Schrijvers, Wesley (69. Openda).
    Náhradníci: Letica – S. Amrabat, D. Cools, Decarli, Openda, Peres, Rezaei, Vossen, Groeneveld.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare – Odjidja-Ofoe, David (56. Rosted) – B. Verstraete – Sörloth, Jaremčuk (75. Bezus), Dompé (28. Dejaegere).
    Náhradníci: Thoelen – Rosted, Limbombe, Kvilitaja, Dejaegere, De Smet, Bezus.

    Rozhodčí: E. Lambrechts
    bahis siteleri