Finsko – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Švédsko
Pondělí 30.12.2019, 20:30 • Zimní stadion Vladimíra Dzurilly - Hala 1, Bratislava (SVK) • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Od nás je to pro dnešek z Bratislavy vše. Děkujeme vám za pozornost a budeme se na vás těšit u onlajnů znovu ve středu. Na počtenou a příjemný zbytek večera! (22:36:57)
     
    Zápas sledovalo 193 diváků.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Rusko – 8 (32)
    Švédsko – 7 (19)
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Rusko – Polina Lučnikovová (útočnice)
    Švédsko – Nicole Hallová (útočnice)
     
    Je konec! Rusko postupuje po výhře 4:0 do semifinále, v němž narazí na USA! Ve třetí periodě pojistily vítězství sborné Kristi Šaškinová a Vita Ponjatovskajová. Švédsko se utká pozítří s českou reprezentací o konečné 5. místo na turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    A je to tak. Gólmanka Bomanová opravdu nedokáže dochytat a za doprovodu lékaře míří na střídačku. Na pár sekund si odbude premiéru na turnaji Ebba Träff Svenssonová.
     
    59:43
    Na ledě už se rozcvičuje její kolegyně Ebba Träff Svenssonová.
     
    59:43
    Tak tohle nevypadá vůbec dobře. Velká opora Švédska, gólmanka Ida Bomanová, zřejmě při některé z předchozích akcí Ruska schytala nějaký nepříjemný zásah a otřesená teď dlouho leží ve svém brankovišti.
     
    59:38
    Tak to nevyšlo ani T. Johanssonové, jež to vzala na sebe a zkusila se protáhnout do pásma podél pravého mantinelu. Rusky ji však nepustily.
     
    59:09
    Švédky už jsou v plném počtu, ale i nadále se musí bránit.
     
    58:25
    Škaljová nebezpečně tečovala ránu a kotouč proletěl jen těsně vedle pravé tyčky gólmanky Bomanové.
     
    57:50
    Rusky se držely v pásmu a opět se tlačily do zakončení. Gólmanka Bomanová několik ran zneškodnila.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu Rusko (Karlssonová – 2 min., krosček).
     
    57:05
    Hráčky sprintovaly za nahozeným kotoučem ve velké rychlosti a Karlssonová hodně ostře dohrála Boriskovou u hrazení. Na její tváři se dokonce objevily i slzy, ruská útočnice odjíždí s bolestivou grimasou v obličeji a vypadá to na zraněné pravé koleno.
     
    56:42
    Hra je přerušena, buly proběhne ve středním pásmu blíže modré čáře Ruska.
     
    56:10
    Tři korunky i nadále zkouší vstřelit alespoň čestnou branku, ale Rusky je teď drží v blízkosti hrazení, kde urputně bojují o kus černé gumy.
     
    55:50
    Gólmanka Alpatovové schovala nahození z dálky v lapačce, ale nemohla rychle rozehrát na své spoluhráčky, protože Švédky se k ní slétly jako vosy na cukrovinku.
     
    55:13
    Tak Švédkám dnes není opravdu střelecky přáno. V mírném úhlu z levé strany pálila Grundströmová, ale gólmanka Alpatovová opět utěsnila všechny skulinky u bližší tyčky a puk schovala pod svým tělem.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Glucharevová (Kiričenková), 19. Koržakovová (Lučnikovová, Šaškinová), 41. Šaškinová (Lučnikovová, Petinová), 43. Ponjatovskajová (Šaškinová, Koržakovová)


    Rusko: Alpatovová (Volkovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová
    trenér: Alexander Syrycov

    Švédsko: Bomanová (60. Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Fialova (SUI), Malá (CZE) – Coleová (NOR), Dinantová (BEL)

    Diváci: 193
    bahis siteleri