Finsko – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 4:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Česko
Pondělí 30.12.2019, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Finské hráčky si mohly vychutnat poloviční státní hymnu, slovenské pořadatele totiž porazila technika, se kterou bojují celý šampionát a hymnu usekli v polovině. České hráčky naopak zklamaně zamířily do kabiny a za dva dny se postaví v souboji o páté místo někomu z dvojice Švédsko – Rusko. Tento zápas vám také na Onlajnech přineseme, jmenovitě pak kolega Ladislav Vácha. Zápas začíná ve 20:30.

    Já vám přeji krásný zbytek pondělního dne a po volném dni se budu na vás opět u textových přenosů těšit napočtenou! (18:58:37)
     
    Oproti včerejšku zachvátila český tým vlna smutku. Finsko předvedlo oproti svému soupeři lepší výkon a postup je pro něj zcela zaslouženým artiklem. Po dvou třetinách vedly Finky o tři branky, ve třetí třetině ale ještě Češky nesložily zbraně a snížily po samostatném úniku Hany Haasové ve 48. minutě. Následovalo několik dobrých minut v tlaku, nejblíže druhému gólu byl nároďák 68 sekund před koncem, kdy Daniela Pejšová od modré napálila jenom tyčku. Skóre se pak už nezměnilo a Finsko slaví postup do semifinále po výhře 3:1.

    Střely na branku: 33 – 12 (11 – 4)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ofsajd nároďáku a nyní je to už jasné. Můžeme jenom spekulovat o tom, co by se stalo, kdyby střela Daniely Pejšové skončila v síti...
     
    59:14
    Finky vyhazují puk ze svého pásma a tohle už asi zvládnou bez problémů.
     
    58:52
    Pejšová po vyhraném buly střílela od modré a kotouč zaplachtil přesně na levou tyčku!
     
    58:50
    Tak pravděpodobně až nyní. Úmyslný ofsajd Finska a trenér Zuziak si bere oddechový čas. Dá se očekávat hra v šesti.
     
    58:29
    Finsko stále hraje s kotoučem a Česko se možná nedostane vůbec do souvislejšího tlaku v pásmu.
     
    57:45
    Poslední dvě minuty třetiny, Češky se nutně potřebují dostat do útočného pásma, a tam se pokusit o zázrak. Seveřanky ale hrají závěr výborně takticky a nepouští nás k sobě.
     
    57:01
    Ne zcela povedeného střídání využila Tervonenová, která vybruslila na levý kruh a pálila na branku, bylo to ale vedle.
     
    55:32
    Finsko zkusilo útok po levém křídle, Kiira Yrjänenová si následně vyjela z otočky na střed, odkud pálila. Její střelu však hned zastavila Chladová a začíná být postupně jasné, že české hráčky čeká boj o páté místo.
     
    55:03
    Švejdová si připsala další zákrok a zvedala se po něm poměrně těžce. Zápas už ale musí dochytat, není už nikdo, kdo by mohl za ní zaskočit.
     
    54:51
    Zakázané uvolnění finského týmu stěhuje hru před branku Suomi. Během chvíle se dá očekávat, že to zkusí trenér Zuziak bez gólmanky.
     
    54:46
    Ofsajd českého výběru.
     
    54:01
    Nuutinenová odtáhla Horákovou v přečíslení 2 na 1 zcela mimo hru, následně finská útočnice posunula snadno na Havanaovou, která prakticky před prázdnou brankou míjí!
     
    53:17
    Posledních pár minut zbývá odehrát ze třetí třetiny a Češky ještě živí naději, že by mohly hlásit návrat do zápasu. Čas se ale krátí...
     
    52:38
    Zákrok maskou si připsala Viktorie Švejdová, která poslala do ochranné sítě, potažmo skoro na komentátorskou pozici kotouč po střele Suorantaové.
     
    51:48
    Horáková naslepo hrála za sebe, kde si šikovně najížděla Hrubanová, puk však letěl moc daleko od ní a ani tento útočný výpad se českým hráčkám nepovedl.
     
    51:01
    Hra se po minutě přesunula před finskou branku a Daniela Pejšová ukázala jednu ze svých předností, tedy střelu od modré. Před brankou ještě tečovala Kalová, ale Lahtinenová drží puk v náručí.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Rantalaová (Sundelinová), 20. Nuutinenová, 26. Yrjänenová – 48. Haasová (Škorpíková)


    Finsko: Lahtinenová (Aino Laitinenová) – Nelli Laitinenová (C), Rantalaová, Timonenová, Yrjolaová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová – Sundelinová, Taksová, Yrjänenová (A) – Tervonenová, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Keranenová, Nuutinenová – Koukkulaová, Antti-Roiková, Vartianenová
    trenérka: Mira Kuismová

    Česko: J. Pejšová (27. Švejdová) – D. Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá – Mazancová, Kalová, Škorpíková – Haasová, Kaltounková, Čajanová (C) – Eignerová, Machková, Nowáková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Rozhodčí: Abrosimovová, Ivanovová (obě RUS) – Anderssonová (SWE), Toddová (CAN)

    Diváci: 213
    thejrc.org