Trenčín – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Michalovce – Nové Zámky 4:1 (kon.) | Miskolc – Zvolen 2:6 (kon.)
Detva – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Poprad – MAC Budapešť 5:3 (kon.) | HC Slovan – Nitra 2:3 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:6 (2:1, 0:3, 0:2)
HKM Zvolen
sk Pondělí 30.12.2019, 18:00 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:42:15)
     
    Zvolenčania kontrolovali vývoj tretej tretiny a bez väčších problémov dokráčali v Miškovci k zisku troch bodov. Domácich nepustili v poslednej tretine prakticky k ničomu a naopak, dvomi gólmi Meliška ešte prikrášlili svoju výhru. Tá je o to sladšia, že zápas sa pre Zvolenčanov nezačal vôbec dobre a už v 14. minúte prehrávali 0:2. Postupne však úplne prevzali kontrolu nad dianím na ľade, otočili skóre šiestimi gólmi za sebou a zaslúžene si tak dnes pripisujú na svoje konto tretiu výhru za sebou. Zvolenčania sa v tabuľke posúvajú na piate miesto, Miškovec zostáva na siedmom mieste.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 14:11 (33:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Zvolen dal gól!
    Hostia ešte v úplnom závere pridávajú šiesty klinec do rakvy nebohých domácich! JAKUB MELIŠKO potiahol puk po pravej strane do útočnej tretiny, podržal ho na hokejke v pravom kruhu a potom prudkou strelou k ľavej žŕďke zaskočil brankára Rajnu. Asistencie: Marco Halama, Allan McPherson.
     
    58:33
    Hlavní rozhodcovia už nezdržujú hru ani odpískaním jasného zakázaného uvoľnenia Zvolena. Hra domácich je v tejto chvíli skutočne zúfalá.
     
    57:51
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Zvolenčania navyše kombinujú v útočnej tretine a posúvajú si puk popri mantineli.
     
    57:18
    Ten sa im ale vôbec nevydaril a po mizernom nahodení Daniela Kissa skončil puk pod kontrolou Zvolenčanov. Tí ho držia za svojou bránkou a s rozohrávkou sa nikam neponáhľajú.
     
    56:37
    Parks peknou prienikovou prihrávkou hľadal medzi obrancami Miškovca Trottera, ten ale nedokázal pri ľavej žŕďke puk zasiahnuť. Domáci sa snažia o rýchly protiútok.
     
    56:04
    Tam Zvolenčania v niekoľkých súbojoch vybojovali puk a znovu ho vyhodili zo svojej tretiny. Hostia tak držia domácich bez väčších problémov na dištanc od svojej bránky.
     
    55:32
    Domáci sa nakoniec predsa len dostali do útočnej tretiny, ich kostrbatý prechod útočnej modrej čiary ale skončil len za bránkou Tomeka.
     
    54:50
    Hostia hrajú vo veľkej pohode a domácim nedávajú priestor ani len na dlhšiu kombináciu v ich tretine. Hráči Miškovca sú pri svojej rozohrávke navyše pod obrovským tlakom.
     
    53:50
    Zvolen dal gól!
    Zvolen využíva obrovskú chybu domácej obrany a zrejme definitívne rozhoduje o víťazovi dnešného zápasu! Brankár Rajna sa nedohodol s Ládom, kto bude hrať puk letiaci za bránku Miškovca a puk tak nakoniec nezasiahol ani jeden. Hrací predmet sa tak dostal k úplne voľnému JAKUBOVI MELIŠKOVI, ktorý ho bez problémov poslal do prázdnej domácej bránky. Bez asistencie.
     
    53:33
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    53:12
    Až po takmer minúte sa vyčerpaní domáci hráči dostali k puku, a tak ho bez váhania vyhodili za Tomekovu bránku. Hosťujúci brankár sa s rozohrávkou veľmi neponáhľa.
     
    52:48
    Trotter si vymenil puk na ľavej strane s Corrinom a prihrávkou medzi kruhy hľadal voľného spoluhráča. Betker však puk v skvelej streleckej pozícii minul.
     
    52:15
    I domáci začali svoje oslabenie vyhraným vhadzovaním a vyhodením puku. Zvolenčania sa však do ich pásma rýchlo vrátili a rozvíjajú tam svoju presilovkovú kombináciu.
     
    51:33
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 2 min., držanie hokejky).
     
    50:51
    Zvolenčania získali puk a držia ho v tretine domácich. Tam získavajú svojou kombináciou desiatky sekúnd a postupne sa približujú k víťazstvu.
     
    50:11
    Domáci vystihli rozohrávku Zvolena a Galanisz nahodil puk pred bránku na Miskolcziho. Ten puk nezasiahol a domáci oň musia bojovať v rohu zvolenskej tretiny.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 4. Vas (Beauviller, Göz), 14. Beauviller (Ritó, Szirányi) – 18. Corrin (Betker, Mráz), 33. M. Halama (Betker), 33. Corrin (Parks, Trotter), 38. Tomko (Trotter, McPherson), 54. Meliško, 60. Meliško (M. Halama, McPherson)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna – Vandane, Láda, Dudás, Göz, Vojtkó, Szirányi, D. Kiss – Beauviller, Vas, Ritó – Tousignant, St. Pierre, Beach – Magosi, Galanisz, Harrison – P. Kiss, Miskolczi, Farkas
    HKM Zvolen: Tomek – Švarný, Corrin, Maier, Betker, Tomko, Drgoň – Parks, Trotter, Tibenský – Meliško, M. Halama, McPherson – Štrauch, Mráz, Marcinek – Chlepčok, P. Halama, Petráš

    Rozhodčí: Kalina, Snášel ml. – Jurčiak, Šoltés

    Diváci: 1 967
    thejrc.org