Do 70 kg - eliminace a čtvrtfinále (ženy) (kon.) | Do 90 kg - eliminace a čtvrtfinále (muži) (kon.)
Do 70 kg - opravy, semifinále a finále (ženy) Ch. Arai (JPN) (kon.) | Do 90 kg - opravy, semifinále a finále (muži) Vítěz: L. Bekauri (GEO) (kon.)
konec
Do 90 kg - eliminace a čtvrtfinále (muži)

Středa 28.07.2021, 04:00Olympijské hry - Judo
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (07:58:33)
     
    Boje v rámci úvodních kol, osmifinále a čtvrtfinále máme za sebou. Je třeba říci, že přineslo poměrně zajímavou čtveřici v rámci čtvrtfinále, v níž nefigurují Noël van 't End (NED) ani Nikoloz Sherazadishvili (ESP), a tak asi největším favoritem bude Laša Bekauri (GEO). Připomeňme také, že David Klammert (CZE) se odpoledních bojů o medaile již neúčastní, hned na úvod totiž vypadl s Liem Kochmanem (ISR).
     
    Čtvrtfinále skončilo
     
    4.
    Čtveřici semifinalistů už známe, doplnil jí Eduard Trippel (GER). Jeho čtvrtfinálový zápas musel dospět až do prodloužení, nakonec se mu podařilo zaznamenat klíčové wazari tai-otoši a postoupit dál. Smutnit musel naopak Krisztián Tóth (HUN), který jednoduše musí absolvovat opravy.

    Krisztián Tóth (HUN) – Eduard Trippel (GER) 0:1
     
    3.
    Tak s tímhle se tedy v mužské části také nepočítalo. Noël van 't End (NED) si nedokázal ani během prodloužení vypracovat jedinou bodovanou techniku jakožto favorit. Ale co uměl vyprodukovat, to jsou hned tři šida. Ty samozřejmě znamenaly konec jeho nadějí na boj o zlato. Přitom jeho soupeř Mihael Žgank (TUR) byl žlutými kartami úplně neposkvrněný.

    Noël van 't End (NED) – Mihael Žgank (TUR) 0:10
     
    2.
    Další z favoritů Laša Bekauri (GEO) se každopádně do semifinále podívá. Davlat Bobonov (UZB) dostal po minutě a sedmnácti sekundách přímé hansoku-make. A bude muset do oprav.

    Laša Bekauri (GEO) – Davlat Bobonov (UZB) 10:0
     
    1.
    Senzace je na světě! Asi největší aspirant na zlato Nikoloz Sherazadishvili (ESP) už během prvních dvou zápasu prokázal, že není v ideální formě. Své postupy si doslova vydřel. Tentokráte už ale narazil. Obrovskou radost slavil na sklonku základní části utkání Michail Igolnikov (ROC) díky ipponu okuri-eri-džime!

    Nikoloz Sherazadishvili (ESP) – Michail Igolnikov (ROC) 0:10
     
    Čtvrtfinále začalo
     
    Poslední čtyři duely zbývají k dokončení dopoledního programu mužů do 90 kilogramů. Všechny velké judistické osobnosti této kategorie se drží v závodu, teď se rozhodne o tom, kdo bude a nebude moci bojovat o zlato.
     
    Osmifinále skončilo
     
    8.
    Poslední osmifinále mužské části nabídl souboj německo-korejský. A v podstatě nebylo co řešit. Jak rychlé může judo být. Eduard Trippel (GER) po sedmnácti vteřinách vytasil ze svého klobouku ippon soto-makikomi a ukončil tenhle duel. Tong-han Kwak (KOR) si představoval na tatami rozhodně delší vystoupení.

    Eduard Trippel (GER) – Tong-han Kwak (KOR) 10:0
     
    7.
    Krisztián Tóth (HUN) vyzval domácího závodníka. A toho poté, co se v základní době neurodilo nic zásadního, skolil nakonec na ippon. Velmi vyrovnaný duel, velmi vyrovnaný. Klíčovou chvíli Šoičiro Mukai (JPN) zkrátka nezvládl a z osmifinále vypadl.

    Krisztián Tóth (HUN) – Šoičiro Mukai (JPN) 10:0
     
    6.
    Dvě šida stačili oba judisté nasbírat už během základní hrací doby. Žádná bodovaná technika přitom k vidění nebyla, a tak se muselo do prodloužení. Nakonec byl úspěšnější Mihael Žgank (TUR) zásluhou wazari sumi-gaeši. Colton Brown (USA) na Hrách skončil.

    Mihael Žgank (TUR) – Colton Brown (USA) 1:0
     
    5.
    Noël van 't End (NED) se pral se svým soupeřem dlouho. Axel Clerget (FRA) vydržel až do golden score, po zhruba pěti minutách ale vyfasoval wazari na způsob o-soto-otoši. Každopádně sympatický výkon Francouze proti jednomu z favoritů.

    Noël van 't End (NED) – Axel Clerget (FRA) 1:0
     
    4.
    Kedžaj Njabali (UKR) vypadl hodně netradičně. Rovnou vyfasoval hansoku-make, a dál tak proklouzl Davlat Bobonov (UZB). Zápas byl ukončen po jedné minutě a čtyřiceti sekundách.

    Davlat Bobonov (UZB) – Kedžaj Njabali (UKR) 10:0
     
    3.
    Laša Bekauri (GEO) čelil tlaku, protože přemožitel českého reprezentanta Li Kochman (ISR) na úvod získal wazari. jenže Gruzínec se vzchopil, dvě wazari si dokázal vypracovat i on a nakonec postoupil jakožto favorit on.

    Laša Bekauri (GEO) – Li Kochman (ISR) 10:1
     
    2.
    První dvě minuty tohoto utkání byly ve znamení napomenutí, oba judisté viděli hned tři dohromady. Pak však na řadu přišel klíčový okamžik, wazari waza-ari sumi-otoši v podání Michaila Igolnikova (ROC). Mammadali Mehdijev (AZE) na danou nepříjemnou situaci již nezareagoval.

    Michail Igolnikov (ROC) – Mammadali Mehdijev (AZE) 1:0
     
    1.
    Nikoloz Sherazadishvili (ESP) rozhodně nepůsobí nějakým suverénním dojmem. Už ve druhém kole se očekával hladší postup. I tentokráte mu jeho soupeř dost zatápěl, zápas musel do prodloužení. Po sedmi minutách se nakonec favorit souboje dočkal ipponu. Dost se ale nadřel. On i Marcus Nyman (SWE) měli na krku nůž, oba totiž schytali dvě šida.

    Nikoloz Sherazadishvili (ESP) – Marcus Nyman (SWE) 10:0
     
    Osmifinále začalo.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri