Do 70 kg - eliminace a čtvrtfinále (ženy) (kon.) | Do 90 kg - eliminace a čtvrtfinále (muži) (kon.)
Do 70 kg - opravy, semifinále a finále (ženy) Ch. Arai (JPN) (kon.) | Do 90 kg - opravy, semifinále a finále (muži) Vítěz: L. Bekauri (GEO) (kon.)
konec
Do 70 kg - opravy, semifinále a finále (ženy)

Ch. Arai (JPN)

Středa 28.07.2021, 10:00Olympijské hry - Judo
Sledujte:
     
    Další kategorie v Judu je za námi. Zlato získává Chizuru Arai, bojovnice právě z kolébky Juda – Japonska. Stříbro po těžkém souboji odváží Michela Polleresová. Dvě bronzové medaile ukořistily Madina Taimazová a Sanne van Dijkeová. (12:55:18)
     
    Atraktivní útočný zápas byl k vidění ve finále, kde se proti sobě postavila v bílém kimonu Michaela Polleresová a v modrém kimonu Chizuru Arai. Už po minutě za použití Ko-soto-gari zaznamenala Japonka první Waza-ari, tudíž vedla 1:0. Soupeřky se pak několikrát střídavě dostaly na zem. Jedenáct sekund před koncem už to vypadalo na konec před základní době, kdy Japonka dostala soupeřku na zem a chtěla ji uškrtit. Nakonec jen počkala do konce na soupeřce a získává zlatou medaili.
     
    Finále
     
    Zápas o druhou bronzovou medaili byl atraktivní, nakonec skončil po prodloužení na po jedenácti minutách a čtyřiceti čtyř sekundách. Ven Dijkeová dostala jedno Shido ještě v základním čas a v prodloužení pak následovalo druhé. Během další minuty a půl dvě Shida dostala i Soccimarrová. Ve dvanácté minutě zaznamenala Nizozemka Ippon, O-goshi a vyhrála 10:0. Získává tak z letošních LOH bronz.
     
    O bronz 2
     
    O první bronzovou medaili se utkala Chorvatka Matićová, vítězka první opravy a Ruska Taimazová. Zápas opět neskončil v základním čase, to jen Ruska dostala Shido. Po dvaceti dvou sekundách však Taimazová pomocí Uki-otoshi zaznamenala Waza-ari a získává tak cenný kov.
     
    O bronz 1
     
    Nyní se na tatami přesunou opravy a semifinále mužské kategorie, takže následuje asi hodinová přestávka.
     
    Druhé semifinále naopak skočilo v základním čase. Van Dijkeová nezaznamenala žádný chvat. Soupeřka Polleresová sice prvně dostala Shido za pasivitu co se týče útoku, ovšem o minutu později použila na soupeřku Sumi-gaeshi a zaznamenala jednobodové Waza-ari. A vzhledem k tomu, že soupeřka odpovědět nedokázala a Rakušanka už také nic dalšího nezaznamenala, vyhrála výsledkem 1:0.
     
    První semifinálový souboj mezi Ruskou Taimazovou a Japonkou Arai trval téměř sedmnáct minut! V základním čase se toho totiž moc nestalo a tak se šlo do prodloužení. Obě bojovnice dostaly Shido za pasivitu v útočení, nakonec až v čase 16:41 dokázala Chizuru Arai zaznamenat Ippon a postoupit dále!
     
    Semifinále
     
    Druhá oprava skončila taktéž Ipponem. Elisavet Teltsidouová tahala celý zápas za kratší konec provazu. Dostala dvě napomenutí, ale dokázala udržet zápas do prodloužení. V golden core pak tedy zvítězila němka Scoccimarrová Ipponem za Tsurikomi-goshi.
     
    V prvním zápase se proti sobě postavila Alice Ballandiová a Barbara Matićová. Italka dostala dvě napomenutí, soupeřka vyhrála po čase 4:44 na Ippon 10:0. Ta tak postupuje do boje o bronzovou medaili.
     
    Zdravím všechny příznivce velmi krásného bojového sportu – Juda. Dnes máme na programu ženskou kategorii do 70 kilogramů. V tomto bloku nás čekají opravy, semifinále a následně pak finále.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Jiří Polášek

    Finálový program:
    O bronz 1:
    Barbara Matićová (CRO)
    Madina Taimazová (ROC)

    O bronz 2:
    Giovanna Scoccimarrová (GER)
    Sanne van Dijkeová (NED)

    Finále:
    Michela Polleresová (AUT)
    Chizuru Arai (JPN)
    Semifinále
    Madina Taimazová (ROC)
    Chizuru Arai (JPN)

    Sanne van Dijkeová
    Michaela Polleresová
    Opravy
    Alice Bellandiová (ITA)
    Barbara Matićová

    Elisavet Teltsidouová (GRE)
    Giovanna Scoccimarrová
    thejrc.org